PDA

View Full Version : Ireland vs France -- Poland vs Romania

tataru.ciprian
14-11-2009, 22:19
M-am hotarat sa mai tai din iesirile in oras , fiind recesiune si gripa ( scuze penibile, dar asta e...n-am gasit altele mai bune)
Asa ca iau o lada de bere , o pun la rece in frigider , si astept meciurile.
De aproape 1 an nu ma mai uit la meciurile nationalei romaniei si nu-mi mai aduceam aminte de ce am renuntat la sportul asta ; asa ca dau pe tvr1 , mai ales ca jucam cu prietenii nostri polonezii.
Dupa primele 15 min mi-am amintit de ce nu ma mai uitam la meciuri: echipa e jalnica ( stiu, multi se intreaba...<care echipa? n-avem echipa!> )
Asta e, o sa traiesc mereu din amintiri, de cand Hagi, Petrescu, Lacatus , Balint & Co. jucau fotbal adevarat.
Echipa de azi e mai mult formata din vedete care stau prin baruri sau jucatori ce trebuie promovati de catre fratii Becali.
Totusi, stau si ma uit la meci , mai ales ca tot asteptam un motiv sa deschid usa de la frigider; in sfarsit, la min 60 ma duc si desfac una rece , gandindu-ma ca se putea si mai rau.( polonia-romania 0-1)

Mai pe seara, zic sa ma uit la un meci bun, asa ca dau pe mult laudatul DVB-T, pe rte2: Ireland vs France .
Fan al cocosului galic de felul meu, trebuie sa zic ca irlandezii s-au descurcat de minune, ci sunt cu muuult peste nivelul nationalei romaniei, pe care o vazusem mai inainte.
Meciul a meritat cateva pinturi , inclusiv unul la fluierul de final, franta castigand pe merit, dupa un inceput mai timid, dar si-au revenit in repriza a doua ( irlanda-franta 0-1).
Allez les blues!!

santiago
14-11-2009, 23:41
Fan al cocosului galic de felul meu, trebuie sa zic ca irlandezii s-au descurcat de minune, ci sunt cu muuult peste nivelul nationalei romaniei, pe care o vazusem mai inainte.
( irlanda-franta 0-1).
Allez les blues!!

17 jucatori din lotul de 18 joaca in Anglia si joaca meci de meci !
ai nostrii joaca si ei..la nunti si cumetrii!

ovimat
16-11-2009, 01:00
Eu n-am vazut meciul romanilor dar irlandezii in afara de ambitie nu prea au aratat mai nimic din sportul ala numit fotbal.
Parerea mea.

sfinx
16-11-2009, 01:09
macar au aratat ceva

santiago
16-11-2009, 09:51
la asa stadion capabil sa gazduiasca 2 meciuri importante in 24 ore (irl-franta plus irl-australia)si cu 80mii de fani in spate macar ambitie sa ai si tot e ceva.

romania
16-11-2009, 13:22
crezi ca daca ar fi avut un amical cu Montenegro sa zicem ar mai fi avut 80mii in tribune?

Au avut 80mii pt ca joaca barajul pt cupa mondiala ca altfel nu cred ca se inghesuiau prea multi.

La noi lipsa lor de performanta dar mai ales de profesionalism tine publicul acasa la televizor, parerea mea...

Stai sa vezi ce caraghios o sa para cand o fi noul stadion national gata(la cel din Bucuresti ma refer) si n-o sa fie nimeni pe-acolo nici la meciurile tari, atunci sa vezi critici si comentarii acide !!

daniel_D
16-11-2009, 13:55
Stai sa vezi ce caraghios o sa para cand o fi noul stadion national gata

Ai zis bine - "cand o fi gata" -

ovimat
16-11-2009, 14:28
La meciul cu Franta au fost "doar" 74.000.
Realitatea e ca bastinosii se duc gramada la meciuri, probabil ca nu inteleg ei prea mult din acest sport sau poate sunt prea patrioti, ca altfel nu imi explic de ce cheltuie de vreo 15 pinturi ca sa vada un surogat de fotbal (ala jucat de nationala lor).

santiago
16-11-2009, 15:55
[QUOTE=romania;21512]crezi ca daca ar fi avut un amical cu Montenegro sa zicem ar mai fi avut 80mii in tribune?

Au avut 80mii pt ca joaca barajul pt cupa mondiala ca altfel nu cred ca se inghesuiau prea multi.

Au jucat oficial cu Montenegro luna trecuta si deja se stia ca merg la baraj si te asigur ca pt o miercuri seara nu au mai fost camere libere in Dublin City pe la hoteluri.
Ca nu se strang mereu 80mii dar o medie de 45mii tot se face.
Au jucat cu Franta la urma urmei,nu cu San Marino asa ca efectele artistice alta data :)

sfinx
16-11-2009, 16:25
se strang sa sustina echipa
e mai nationalisti din fire

ovimat
19-11-2009, 00:07
Ia uite ce meci bun au facut ai nostri in Paris. Daca nu erau in verde nici nu-i recunosteam. Pacat ca Henri nu si-a taiat unghiile ca maine era sarbatoare.

daniel_D
19-11-2009, 00:11
Pacat ca Henri nu si-a taiat unghiile ca maine era sarbatoare.

Pacat, mare pacat.

alin
19-11-2009, 21:35
hai ca m-au distrat se plang mai rau decat ai nostrii. azi am citit ca in afara de dublu hentz a lui Henry a mai fost si dublu offside la faza. Maine astept sa citesc ca mingea nici macar nu a trecut linia portii.
ca sa nu mai zic de teoria conspiratiilor cum ca FIFA nu i-a vrut la WC.

dar nu am auzit pe niciunul comentand la golul anulat frantei inainte la un offside vazut numai de irlandezi si de arbitru.

dar asa e in tenis pardon fotbal.

Alin

ovimat
19-11-2009, 23:22
Cum le zice la astia, bad luzari?

tataru.ciprian
20-11-2009, 11:17
Ma uit cum se plang prin ziare, tv, forumuri si pub-uri ca 'f***ing frenchies' i-au furat . Dpdv tehnic, arbitrul i-a furat: Henri doar si-a potrivit-o cu mana, din prea mult entuziasm .
Acuma toata lumea striga sa se rejoace meciul, ca deh, ei joaca bine, posturile tv mai vand niste reclama, etc...
Chiar daca a fost hentz, decizia arbitrului luata in momentul respectiv va ramane in vigoare, si nu datorita faptului ca au mai fost cazuri de decizii gresite ale arbitrilor dar nu s-a luat masuri retroactive , ci pur si simplu pt ca nu se doreste crearea unui precedent.
Ce-ar fi ca dupa fiecare meci, sa facem ' procesul etapei' la tv, sa vedem meciul din 'nshpe unghiuri si sa despicam firul in patru , ca la final sa luam decizia: trebuie rejucat
Please, get over it!

Claudia
20-11-2009, 16:29
Ma uit cum se plang prin ziare, tv, forumuri si pub-uri ca 'f***ing frenchies' i-au furat . Dpdv tehnic, arbitrul i-a furat: Henri doar si-a potrivit-o cu mana, din prea mult entuziasm .
Acuma toata lumea striga sa se rejoace meciul, ca deh, ei joaca bine, posturile tv mai vand niste reclama, etc...
Chiar daca a fost hentz, decizia arbitrului luata in momentul respectiv va ramane in vigoare, si nu datorita faptului ca au mai fost cazuri de decizii gresite ale arbitrilor dar nu s-a luat masuri retroactive , ci pur si simplu pt ca nu se doreste crearea unui precedent.
Ce-ar fi ca dupa fiecare meci, sa facem ' procesul etapei' la tv, sa vedem meciul din 'nshpe unghiuri si sa despicam firul in patru , ca la final sa luam decizia: trebuie rejucat
Please, get over it!

"Get over with"? Daca era Romania in situatia asta, cum era?
Nu, nu e corect.

Innrain
20-11-2009, 17:50
get over it.

ROMANIA'S Euro 96 hopes were wrecked yesterday when a linesman failed to take his cue from 1966. Dorinel Munteanu should be treasuring one of the most spectacular goals of his career - but it was ruled out as a 31st-minute equaliser at St James' Park because Danish official Henning Knudsen, though apparently well positioned, did not see that the Cologne midfielder's superb drive thudded at least a foot behind the line after hitting the underside of the bar.

Even without seeing TV proof that a goal should have been awarded - it wasn't debatable like Geoff Hurst's famous 1966 World Cup effort - the Romanians were convinced there wasn't a doubt. Their fans who eyed Press Box monitor sets couldn't fathom how the officials - referee Peter Mikkelson waved play on - had made such a mistake.

Romania manager, Anghel Iordanescu, declined to discuss the subject afterwards but Bulagria goalkeeper Bobby Mihailov said: `Whether the ball crossed the line is not my problem, and I would remind you that's how England won the World Cup.'

The Daily Mail (London, England)

Innrain
20-11-2009, 17:55
UcG1wjzsmXQ

Claudia
21-11-2009, 11:59
Romania manager, Anghel Iordanescu, declined to discuss the subject afterwards
(London, England)

Ohhh!!! Innrain, spune-mi mai mult de atit! !
Deci ni s-a intimplat si noua!!!
Si noi ce am facut? S-a facut galagie? Am protestat?
Am acceptat situatia cu miinile in sin?

asorin
21-11-2009, 13:02
azi cica se protesteaza in fata ambasadei Frantei din Dublin... chiar nu inteleg ce are de-a face ambasada cu meciurile de fotbal :confused:

Dan Tudor
21-11-2009, 13:18
Las' ca stau bine la rugby, ce le mai trebuie fotbal ?!
FYI - tocmai am dat vize nationalei de rugby a Insulelor Fiji, vor juca cu ai nostri la Bucuresti pe 28.11.09.

alin
21-11-2009, 16:17
Las' ca stau bine la rugby, ce le mai trebuie fotbal ?!
FYI - tocmai am dat vize nationalei de rugby a Insulelor Fiji, vor juca cu ai nostri la Bucuresti pe 28.11.09.

a speram ca o sa ceara azil politic in romania macar doua linii din rezerve...

Alin

Dan Tudor
21-11-2009, 16:25
http://www.fijirugby.com/pages.cfm/teams/fijiteam/players-fijiteam/

N-ar fi rau..... Au dictatura militara, au fost suspendati din Commonwealth.... Deci ar avea sanse :biggrin:
In anii '80 mama-mama ce echipa aveam.... Si cand imi aduc aminte ca Florica Murariu, capitanul nationalei, a murit pe 25.12.89..... :mad:

Innrain
21-11-2009, 23:16
Ohhh!!! Innrain, spune-mi mai mult de atit! !
Deci ni s-a intimplat si noua!!!
Si noi ce am facut? S-a facut galagie? Am protestat?
Am acceptat situatia cu miinile in sin?

Claudia, in orice sport decizia luata de un arbitru in teren ar trebui sa fi sfanta indiferent daca e buna sau nu. Iti dai seama ce ar fi daca s-ar rejuca fiecare meci cu situatii dubioase? Proteste la Ambasada, hai sa fim seriosi.ca-n tenis Poate ar trebui sa se militeze pentru introducrea arbitrului video ca-n rugby, a dreptului antrenorului/capitanului echipei de a cere reviziurea fazei care a condus la luarea unei decizii, dar nu rejucarea meciului. Trebuie sa stii si sa pierzi.

catalin
22-11-2009, 00:41
Claudia, in orice sport decizia luata de un arbitru in teren ar trebui sa fi sfanta indiferent daca e buna sau nu. Iti dai seama ce ar fi daca s-ar rejuca fiecare meci cu situatii dubioase? Proteste la Ambasada, hai sa fim seriosi.ca-n tenis Poate ar trebui sa se militeze pentru introducrea arbitrului video ca-n rugby, a dreptului antrenorului/capitanului echipei de a cere reviziurea fazei care a condus la luarea unei decizii, dar nu rejucarea meciului. Trebuie sa stii si sa pierzi.

Noi am fost campioni la de-astea.Mister Urs Maier stie dece!
Denmark vs Romania - Wikipedia

During a qualification match for Euro 2004 between Romania and Denmark, he awarded a controversial penalty kick for Denmark. Some camera angles, however, suggested that a Romanian defender pulled the shirt of the Danish striker. Meier also let play go on for longer than the amount of time added on originally announced by the fourth official, making it five minutes instead of four, in which Denmark equalized (2-2),[1] a goal which eliminated Romania. However, Romania made a substitution during injury time.

As a result, the Romanian press and fans complained: 14,000 angry e-mails were sent to him, as several Romanian newspapers had published his email address. Also, several petitions, signed by thousands of people were sent to UEFA, but they were disregarded. It should be noted, however, that the amount of time shown by the fourth official is only intended to serve as an indication of the amount of time added on at that particular stage of the match; further time may be added on during the time indicated (eg due to timewasting, substitutions or other delays).

Intr-un meci cu Norvegia, parca tot decisiv la calificare, atacantul lor, Carew, face hent in careul nostru si luam noi penalty....pierdem meciul si ne uitam la televizor la turneul final si cate altele in care ne-au furat pe fata.

ovimat
22-11-2009, 14:36
Arbitri sunt si ei oameni si e normal sa greseasca. E anormal sa gresesti intentionat. La meciul irlandezilor centralul nu prea avea cum sa vada incidentul iar reactiile federatiei sunt ridicole mai ales pentru unii care ar trebui sa si inteleaga ce scrie in legislatia FIFA.
Ce nu inteleg eu e de ce se opun atit de inversunat (FIFA & UEFA) folosirii video in timpul meciului, dar folosesc aceste inregistrari pentru a suspenda unii jucatori pentru faulturi. Tehnologia exista, timpul necesar verificarii e mai scurt decit timpul pierdut cu protestele si in acest fel ziarele ar avea mai putin de scris/speculat iar fotbalul ar cistiga in competitivitate.
Suspendarea lui Henri ceruta de multi ar fi o alta decizie timpita, in timpul ala scurt (in care practic reactionezi instinctiv) nu ai cum sa "planifici" totul.
Roy Keane a fost corect cu ei si pina la urma le ramine doar sa "get on with it".

Claudia
23-11-2009, 19:04
Trebuie sa stii si sa pierzi.

Sint de acord sa accepti invingerea cind e pe buna dreptate, cind esti mai slab decit adversarul
La ce folosesc regulile atunci?