PDA

View Full Version : au si ei 'olimpicii' lor

santiago
13-09-2009, 10:47
http://www.irishtimes.com/newspaper/breaking/2009/0912/breaking6.html?via=mr

zilele trecute era o emisiune la radio si toti se plangeau ca tinerii irlandezi sunt sub o presiune enorma ,mult mai mare decat cei de pe continent.Era vorba la general ,nu despre elite sau alte categorii.
pe langa tema sociala (rata mare de sinucideri in randul tinerilor) se vorbea si despre aceasta indiferenta a parintilor care efectiv forteaza tinerii ca de la 16 ani sa devina independenti.

roadrunner
13-09-2009, 11:05
Santiago,
asta vine de la background-ul parintilor, ca ei asa au facut cand erau mici... aplica regulile generatiei lor la generatia gresita. Nu o sa vezi multi copi de intelectuali impinsi de la spate sa se duca pe santier la 16 ani.
RR

Carmensita
13-09-2009, 11:47
In mod sigur vine din background-ul parintilor, dar cred ca si intretinerea unor copii e din ce in ce mai costisitoare. Eu am observat ca aici familiile sunt maricele, 3-4 copii/familie cam este norma. De exemplu, la scoala la baietelul meu se cer bani pt. cheltuielile de intretinere, pt. materiale didactice, pt. activitati extra-scolare (ma rog, mi se pare normal sa platesti daca vrei curs de vioara sau tenis, care nu sunt in programa scolara). Si cand ai 4 copii, deja incepe sa fie un pic apasator. Nu stiu daca este un lucru recent in Irlanda sau asta se practica de mult, oricum, ideea e ca invatamantul numai free nu este. O fi si asta o explicatie.

santiago
13-09-2009, 12:17
Santiago,
asta vine de la background-ul parintilor, ca ei asa au facut cand erau mici... aplica regulile generatiei lor la generatia gresita.
RR

http://www.irishtimes.com/newspaper/weekend/2009/0912/1224254369374.html

in alta ordine de idei,saptamana trecuta am mers sa colectez un colet venit prinTranscarpatia si la un moment dat trece o familie zic eu OK cu un baietel de 9-10 ani pe bicicleta.Dupa ce ajung la 100 m copilul se intoarce si incepe sa strige 'CURVA MAS'.
Nu stiu exact cum se scrie in poloneza dar asa se aude :)
Probabil ca fetele celor care descarcau putina cu muraturi,damigeana de tuica,etc nu au fost pe placul parintilor acelui copil si or fi spus..ai naibii polonezi!