PDA

View Full Version : How to claim Tax Back

daniel_D
05-09-2009, 00:07
O buna prietena de a mea se intoace acasa. Nu din cauza faptului ca si-a pierdut locul de munca aici(munceste ptr Google) ci pentru simplu fapt ca a gasit un job mult mai bine platit in Romania.

Astazi m-a intrebat daca mai poate recupera din taxele platite aici. Nu prea am stiut sa-i dau un raspuns exact dar impins de curiozitate am cautat pe net si am gasit aceasta discutie interesanta.
http://www.boards.ie/vbulletin/showthread.php?t=2055435689
Acum, din spusele celor de pe forum inteleg ca iti poti recupera taxele daca trimiti P60 sau P45(de la caz la caz) celor de la revenue si iti dau banii inapoi.

Cum nu ma bate gandul sa ies la pensie in Irlanda as vrea sa-mi iau banii pe album. Vorba unuia de pe forum "Fecking recession has me looking for pennies everywhere".

A mai facut cineva din voi acest lucru?

alin
05-09-2009, 00:33
Din cate stiu singurul mod sa iti iei banii inapoi pe taxe e sa fi muncit mai putin de doi ani si nu sa te bata gandul sa te intorci.

Alin

Innrain
05-09-2009, 07:21
Daca lucrezi in PAYE "tax balance" se face:
pentru anii precedenti P21 - ai nevoie de P60 pt fiecare din anii pt care ceri revizuirea.
pentru anul in curs P50 insotit de un anumit numar te parti din P45 in functie de ce declari acolo. Pt cazul in care parasesti tara iti trebuie tot ce ai adica partile 2,3,4
De obicei se recupereaza ce s-a platit in plus la taxe. Pt PRSI platit in plus e o alta poveste. E un alt formular care nu-l stiu exact la ora asta. Aplicatia se face la departamentul social and welfare

sfinx
05-09-2009, 09:57
E 301, se aplica la socialul din zona de rezidenta

cu documentele primite de la SW, te prezinti in romania la fortele de munca, si anii munciti se calculeaza la vechime, contributia la PRSI se adauga la pensie (in cazul in care o mai prinzi)