PDA

View Full Version : Ramineti pe meleaguri straine sau plecati acasa?

Claudia
21-07-2009, 10:51
Voi va faceti planuri de "batrinete"?
Carmensita, tu spuneai ca ti-ar placea sa te muti in Italia, intr-un un loc minunat de care te-ai atasat.
Eu visez ca plec acasa, si imi cumpar o casuta in Ciresoaia, un sat uitat si pierdut intre dealuri in Jud Bistrita. Localnicii sint oameni foarte prietenosi, desi nu multi vorbesc romaneste. Imi fac o terasa din lemn si imi iau si un ciine. O sa am si o gradinuta de legume si una de flori in fata casei, vita de vie si un liliac. Poate o sa tin si gaini si neaparat un cocos. Vreau sa invat sa pun muraturi si sa fac piine de casa. Iarna fac foc din lemne, ca pe vremea bunicilor si primesc toti copiii care vin la colindat. Back to basis..
Care e planul vostru? Vrea cineva sa ramina pe melaguri irlandeze?

adrianab
21-07-2009, 12:09
Claudia, acu vreo 4-5 ani cand ne faceam noi vacante pe acolo ne spuneau localnicii ca sunt din ce in ce mai putin copii la colindat. Si nici nu am prins un grup imbracati in costume sau macar sa cante frumos asa cum faceam noi cand eram mici (dar mai la nord-vest cei drept). Banuiesc ca pana vei ajunge pensionara vor fi o raritate.
Bafta oricum!

Liliana
21-07-2009, 12:30
Ce frumos suna! Ceva asemanator visam si eu, apoi m-am indragostit de Italia. Chiar nu stiu daca voi vrea sa locuiesc tot timpul in Irlanda, dar se poate sa fiu fortata de imprejurari. Daca va trebui s-o fac, nu va fi o problema foarte mare. Stiu insa ca voi tanji dupa fratele, parintii si prietenii mei pentru ca asta se intampla deja.

Carmensita, tu spuneai ca ti-ar placea sa te muti in Italia, intr-un un loc minunat de care te-ai atasat.
Eu visez ca plec acasa, si imi cumpar o casuta in Ciresoaia, un sat uitat si pierdut intre dealuri in Jud Bistrita. Localnicii sint oameni foarte prietenosi, desi nu multi vorbesc romaneste. Imi fac o terasa din lemn si imi iau si un ciine. O sa am si o gradinuta de legume si una de flori in fata casei, vita de vie si un liliac. Poate o sa tin si gaini si neaparat un cocos. Vreau sa invat sa pun muraturi si sa fac piine de casa. Iarna fac foc din lemne, ca pe vremea bunicilor si primesc toti copiii care vin la colindat. Back to basis..
Care e planul vostru? Vrea cineva sa ramina pe melaguri irlandeze?

asorin
21-07-2009, 12:32

o pensiune pe raul Balea :smile:

Claudia
21-07-2009, 13:10
Pensiune sau un B&B.. nu e rea ideea. Noi romanii nu stim sa ne odihnim la batrinete, trebuie sa facem ceva :-)

asorin
21-07-2009, 13:50
Noi romanii nu stim sa ne odihnim la batrinete, trebuie sa facem ceva :-)
o sa ne odihnim destul dupa batranete ;)

funkyfresh
21-07-2009, 22:06
Eu o sa am o casuta undeva in Ardeal , langa munte si alta in Italia care i-mi place foarte mult ( dincolo de toate taraboaiele din ultimii ani )

mva
22-07-2009, 02:40
sincer ... nu ma vad iesita la pensie si umbland dupa turisti.
imi imaginez ca o sa fac alte chestii mai "intelectuale": la inceputul carierei mele in prima multinationala am cunoscut un "inginer IT" (cel ce m-a angajat si pe mine) care dupa zeci de ani in industrie, cand s-a retras din domeniu a anuntat ca vrea sa se apuce sa studieze istoria ;) - atunci nu intelegeam de ce, da acu incep si io sa simpatizez ideea.
din alt punct de vedere, iar nu cred ca m-as putea stabili undeva izolat la munte, unde nu e nici doctor nici farmacie ... ca de, ma gandesc ca batranetile nu or fi ele chiar asa de ferite de boli, oricat de multa sanatate mi-as dori sa avem.
oricum nu ne ramane decat sa pretuim mostenirile modeste din familie si sa avem grija de ele; in plus nu imi displace ideea de casa de weekend, daca alte interese te tin in oras in timpul saptamanii.

eric75
22-07-2009, 10:56
indiferent unde ne vom stabili dupa pensie, ceva trebuie sa ne ocupe timpul

http://sovietrussia.org/f/src/tetoris.swf

Claudia
22-07-2009, 12:53
indiferent unde ne vom stabili dupa pensie, ceva trebuie sa ne ocupe timpul

http://sovietrussia.org/f/src/tetoris.swf

ha. ha, foarte amuzant... cum poti creste viteza sau nivelul de dificultate, nu de alta dar poate sint si femei care vor sa joace?