View Full Version : In vacanta si pe unde?
daniel_D
21-07-2009, 08:50
M-as cam cara, dar nu stiu unde.
Vine luna August si in sfarsit voi avea parte de acele zile de libertate, de asa zisa perioada de concediu.
M-am tot gandit si am ajuns la concluzia ca vreau liniste. Ma gandesc sa ma duc undeva la munte, exclus Sinaia, Busteni, Predeal...samd.
Vreau undeva sus de tot, o cabana montana, unde nu vad prea multa lume. Unde exista posibilitatea de a face drumetii, trasee montane etc.
Ceva sugestii?
santiago
21-07-2009, 08:56
Austria.
poti zbura la Salzburg din Dublin sau Munchen(plus 1 ora cu masina)
Cel mai liniste-i la Bellu :) dar nu ti-as recomanda...
Austria da - nu e o optiune rea ( munti - plimbare - liniste etc ) desi cam pe oriunde e liniste cu "criza" asta acum :)
Langa Munchen e si Garmisch http://www.garmisch-partenkirchen.de/en/db41673c-3301-78c8-8a27-52cc9b4d45f6.html
daniel_D
21-07-2009, 09:42
Din cauza anumitor probleme mai mult sau mai putin personale, anul asta trebuie sa ma limitez la frumoasa si fascinanata Romanie. Undeva la munte, mai putin in locatiile enumerate mai sus: Sinaia, Predeal, Busteni, Azuga.etc.
Undeva pe langa Brasov(brasovenii stiu sigur), Parang, Retezat, o cabana undeva acolo unde-mi pot numara amintirile.
Daca nu eram nevoit sa ma duc in Romania as fi ales Elvetia.
roadrunner
21-07-2009, 10:21
cea mai ieftina varianta in mijlocul crizei.
mergeti in Balconia (adica pe balcon)
RR
santiago
21-07-2009, 10:37
cum mai nou gratarul a devenit sport national practicat fara pic de jena intre blocuri printre masinii ,cand deschizi usa la balcon ..iti si vine un miros de vacanta :))
daniel_D
21-07-2009, 10:37
cea mai ieftina varianta in mijlocul crizei.
mergeti in Balconia (adica pe balcon)
RR
RR, nu e vorba de criza, trebuie sa ajung in Romania din motive personale. Probabil toata distractia asta ma va costa mult mai mult decat o vacanta undeva prin Europa. Numai pe biletul de avion am dat €460.
Tu esti din Brasov, ceva sugestii?
roadrunner
21-07-2009, 10:54
sa vezi ce fain e cand inmultesti pretul ala cu 4.
Sugestii de Brasov, depinde ce fel de persoana esti, daca esti cu "great outdoor" sau "good food".
pentru prima:
- adventure park (nu sunt sigur ca-i zice asa oficial) e un loc pe unde sunt trasee prin copaci, e bine sa fii echipat corespunzator, poti sa-ti petreci cateva ore (2-3) distrandu-te la maxim (daca vrei detalii o sa caut un link)
- mers pe muntii din jur (Ciucas, Piatra mare, Postavarul, Piatra Craiului, Bucegi, Fagaras)
- o gramada de evenimente sunt organizate pentru turisti, anul trecut am nimerit la serbarile medievale si concert Phoenix
- un loc care merita vazut (din pacate nu stiu in ce stare mai e) pe drumul catre Zarnesti spre Plaiul Foii (o cabana la poalele Pietrii Craiului) e o rezervatie unde poti vedea lupi adevarati (una dintre putinele din EU)
- un loc interesant e pasul Bran Rucar cu access catre Bucegi sau Piatra Craiului, cheile Dambovicioarei (pestera Dambovicioara)
RR
Ti-as recomanda Sirnea, jud Brasov, dupa Bran si Moeciu. Zona e superba, accesibila cu masina si destul de izolata. Sau cel putin asa era acum 10 ani cand am fost in tabara de mate :)
Cine stie cate viloace romanesti (cu aroma de mici si manele) s-au ridicat prin zona recent. De-acolo se pot face drumetii in Piatra Craiului (inclusiv pesteri).
Eu am mers in timpul studentiei in tabere la Zarnesti. Mi-a placut destul de mult. Este la poalele muntilor Piatra Craiului si punct de plecare pentru multe trasee turistice.
Eu unul daca o sa am ceva timp anul asta in vacanta, mi-am propus sa merg pe Transfagarasan. cred ca sunt si unele optiuni de cazare pentru o perioada mai mare. Verifica aici:
http://transfagarasan.in-romania.ro/
In zona sunt destule de vazut (daca bineinteles nu ai fost deja pe acolo) :
Manastirea de la Sambata
Herghelia de la Sambata ( nu stiu daca au ceva programe pentru turisti)
Era o data o pastravarie faina in zona.
Transfagarasanul, Balea si alte alea
http://2012en.wordpress.com/2008/08/06/piramidele-de-la-sona/
sau poate asta daca te pasioneaza :
http://www.dacii.ro/modules.php?name=News&file=article&sid=105
Vacanta placuta.
Apropo de pastravarie, as recomanda oricand http://www.albota.sobis.ro/
Si la Manastirea Sambata sunt mai nou pensiuni dragute.
Pe Balea, inainte ca Transfagarasanul sa inceapa sa urce, sunt iarasi locuri si pensiuni faine. Mai sus cam greu de gasit cazare, doar la Balea Cascada si Balea Lac. Poate pe cealalta parte, spre Arges.
Oricum, Transfagarasan... it's a must :)
funkyfresh
21-07-2009, 22:25
Si eu eram pe punctul sa-ti recomand pastravaria de la Albota nu departe este si Manastirea Carta si apropo de Manastirea Sambata sunt o multime de pensiuni noi in zona. Daca-ti place trekking-ul poti urca pana la Cabana Sambata cam 3 ore de mers lejer pe Valea Sambetii in sus ( alege o zi buna fara risc de ploaie )
Acu vreo 2 ani am fost la Moeciu pe langa Bran e tare fain
eu zic sa te duci pe valea oltului, daca n-ai fost poate sa fie chiar interesant.
Asta a doua dupa elvetia retoromana.
Alin