PDA

View Full Version : copil nascut in irlanda...transcriere in romania

Loredana
01-07-2009, 22:55
Buna seara, am nascut acum 2 saptamani un baiat mare si sanatos. Problema este ca in august trebuie sa plecam in Ro pentru botez, mi-au dat de aici certificat de nastere irlandez si am fost la Department of Foreign Affairs pentru apostila sa-l pot inregistra in tara si sa-i fac pasaport pentru a ma intoarce la sfarsitul lui septembrie cu bebelul in Irlanda. Stie cineva unde trebuie sa ma duc in tara, cat dureaza, cat costa si mai ales daca exista posibilitatea ca actele sa dureze mai mult de 2 luni sau sa am posibilitatea sa nu pot sa ies cu bebelul din tara? Va multumesc.

sfinx
02-07-2009, 08:35
in cazul tau adreseaza-te la ambasada de unde poti afla in cat timp poti obtine certificatul de nastere direct de la ambasada

ori in Romania trebuie sa mergi la ofiterul de stare civila din localitatea de resedinta

perioada de asteptare e dupa noroc si PCR

Carmensita
02-07-2009, 11:09
Felicitari, Loredana. Daca vrei mai multe info
http://www.evidentapersoanelor.ro/index.php?pag=transcrierea

Pt. cei care aveti copii nascuti aici, am si eu o intrebare. Pe certificatul de nastere emis de autoritatile irlandeze se specifica cumva cetatenia copilului? Merci.

vasiletina
02-07-2009, 11:51
Loredana,

mergi astazi la Consulat, saptamana viitoare Dl Consul are concediu.

in RO depinde cum a spus si sfinx-ul.

Carmensita,

pe cele noi nu se mai mentioneaza cetatenia. doar pe cele vechi format A3 mai este mentionata cetatenia.

Dan Tudor
03-07-2009, 19:03
Tare mi-e teama ca nu se va putea rezolva atat de repede..... La mine, din cauza supraaglomerarii, transcrierea dureaza >4 luni. In tara, tot cam asa.... Fara transcriere, nu exista CNP, fara CNP nimeni nu elibereaza pasaport, fara pasaport, nu iese copilul din Romania....
Varianta optima - botez in Irl. Altfel, va trebui sa stea copilul in Romania pana prin octombrie....

De luni, 06.07., sunt inapoi la Dublin.

Dan Tudor
03-07-2009, 19:07
Pe certificatul de nastere emis de autoritatile irlandeze se specifica cumva cetatenia copilului? Merci. Evident ca nu. Ca nu au ei de unde sa stie. Poate avea 3 cetatenii (jus sangui, jus soli) :icon10: In general, pe actele de nastere europene, nu se mentioneaza cetatenia.

Carmensita
05-07-2009, 00:24
Nu bagati mana in foc ca va ardeti. Daca vreti, vin la ambasada cu certificatul copilului meu.
Nu vreau sa intru in amanunte pe forum.

sfinx
05-07-2009, 00:29
@ Carmensita

e eliberat de autoritatile irlandeze?

Carmensita
05-07-2009, 00:53
Nu, draga Sfinx. M-am referit strict la afirmatia dl. consul ca ""in general, pe actele de nastere europene nu se mentioneaza cetatenia". Avand in vedere ca dansul a scris totusi "in general", nu voi mai diseca subiectul.

sfinx
05-07-2009, 11:03
referirea e la "in general" ??!!

nu mai diseca

Carmensita
05-07-2009, 12:41
Draga Sfinx,
referirea era la replica dl. Tudor. Eu am avut o intrebare nevinovata, daca pe certificatele de nastere irlandeze se mentioneaza cetatenia.
Dansul a explicat ca nu, "evident ca nu". Ca doar "in general, nu se mentioneaza pe actele europene". A fost cam prea sigur iar eu am dovada concreta, pe care i-o pot pune la dispozitie, ca nu e asa si ca pot fi certificate de nastere europene pe care se specifica cetatenia si ca totusi intrebarea nu e atat de idioata.
Nu mai citi.

vasiletina
05-07-2009, 13:53
pe certificatele de nastere IRL eliberate pana la finele lui 2003 daca nu gresesc, este mentionata cetatenia copilului.

acest lucru nu mai este mentionat pe certificatele eliberate ulterior - incepand cu 2004 nu mai este mentionata cetatenia.

nu cunosc daca pe alte certificate de nastere din UE daca este mentionat acest lucru in prezent (sau daca a fost in trecut).

sfinx
05-07-2009, 23:21
certificat de nastere(Irl) din 2002 -nu are mentionata cetatenia
certificat de nastere (Irl) eliberat in 2005 nu are mentionata cetatenia
poate in alte state din Europa e mentionata cetatenia, din diferite motive