View Full Version : holidays
santiago
24-06-2009, 19:00
umbla vorba 'pe la mine prin targ' ca Thomas Cook(sun world,top flight,panorama,cresta) e in mari dificultati si ca e posibil ca in plin sezon de vacante sa inchida taraba.Cei care au luat vacante cu ei isi vor primi banii inapoi ( Atol protected ,etc)dar s-a ales praful de vacanta.
S-a intamplat anul trecut cu mii de patiti prin UK cu renumite companii la vremea aceea.
sper sa nu fie asa dar asa se aude asa ca daca va ganditi sa mergeti in vacanta prin ei..mult succes!
Carmensita
24-06-2009, 20:36
Si uite asa mai pui si tu umaru' la falimentul companiei...cum era pe vremuri, puneai vreo 50 de insi agitati in fata unei banci ca sa isi retraga depozitele...;)
santiago
24-06-2009, 20:47
ei lasa ca nu stau ei in planurile de vacanta a 50 de romani cititori ai acestui forum.
de ce sunt in cedere libera?
yap thomas cook nu e prea happy, din cauza companiei mama din germania, asta a fost pe la stiri prin uk. Nu o sa vezi prea multe stiri negative despre ei prin ziare ca de platesc publicitate.
Alin
astia nu-s in spatele la panoramaholidays.ie?
santiago
25-06-2009, 12:25
da Panorama e parte din Thomas Cook.
eu personal la munca am probleme cu Cresta care e tot din Thomas Cook..de 3 zile incerc sa vorbesc la depart contabilitate pt niste plati si call center e in India asa ca alde Manasa,Vineet sau Amit tot imi spun ca sistemul e down ...anyway am intrebat si eu in stanga si in dreapta si sfatul a fost..incearca sa recuperezi cat mai poti ca se aud tot felul de zvonuri.
acum ca doar anumite companii parte din grup au/vor avea probleme sau tot grupul ramane de vazut.
santiago
29-07-2009, 20:52
Si uite asa mai pui si tu umaru' la falimentul companiei...cum era pe vremuri, puneai vreo 50 de insi agitati in fata unei banci ca sa isi retraga depozitele...;)
uite ca nu era nevoie de 'ajutorul meu'
http://uk.news.yahoo.com/21/20090729/tuk-travel-giant-faces-boycott-e1cd776.html
Carmensita
30-07-2009, 11:52
uite ca nu era nevoie de 'ajutorul meu'
http://uk.news.yahoo.com/21/20090729/tuk-travel-giant-faces-boycott-e1cd776.html
Dom'le, cine stie, cunoaste! ;-)
Probabil Thomas Cook nu organizeaza vacante in der Balconia sau in die Gradinia, destinatii favorite pe timp de criza
Dom'le, cine stie, cunoaste! ;-)
Probabil Thomas Cook nu organizeaza vacante in der Balconia sau in die Gradinia, destinatii favorite pe timp de criza
Thomas Cook isi inchide dughenele de pe strada, nu da faliment, caci probabil vand mai putin decat costa chiria. Ca de pana si irlandezii si-au bagat internet in casa si folosesc guagal pentru a-si cumpara concedii.
Alin
santiago
30-07-2009, 12:41
nu stiu cati din cei 800mii de sindicalisti or sa-i boicoteze.
citeam un raport anul trecut ca 40%din irishii care au ales vacante abroad in 2007-2008 erau la prima iesire .Si majoritatea erau buildersi care nu stiau presupun sa foloseasca internetul.Si cum aceasta categorie de clienti a disparut (nu ca ar fi invatat sa foloseasca netul)e normal ca companii gen Thomas Cook sufera.
ieri citeam ca o companie ce avea franciza pt 9 shopuri Budget Travel a dat faliment dupa 20 de ani de activitate.
nu stiu cati din cei 800mii de sindicalisti or sa-i boicoteze.
citeam un raport anul trecut ca 40%din irishii care au ales vacante abroad in 2007-2008 erau la prima iesire .Si majoritatea erau buildersi care nu stiau presupun sa foloseasca internetul.Si cum aceasta categorie de clienti a disparut (nu ca ar fi invatat sa foloseasca netul)e normal ca companii gen Thomas Cook sufera.
ieri citeam ca o companie ce avea franciza pt 9 shopuri Budget Travel a dat faliment dupa 20 de ani de activitate.
or stii ei sa foloseasca sau nu, dar mai au un prieten care stie, copii care stiu. Oricum piata turismului s-a mutat online. Business model change. E acelasi lucru ce s-a intamplat cu librariile acum cativa ani.
Alin
Carmensita
30-07-2009, 14:07
cred ca Santiago se refera la faptul ca sunt mult mai putini care au cu ce cumpara vacante online
Si-acum pe langa recesiune mai este si H1N1 :icon10: se plangeau elvetienii ca o mare parte din turistii japonezi care altminteri nu iarta nimic, sunt globetrotteri recunoscuti, si-au anulat vacante pe meleagurile lor
si e doar inceputul
mihaimilk
30-07-2009, 15:29
Citeam intr-un ziar din Galway ca autoritatile se asteapta ca absenteismul datorita porc flu sa fie intre 20-70% la toamna-iarna.
Am avut si eu ceva simptome de gripa sambata si duminica (dureri musculare si de gat), la 5 zile de la intoarcerea din Romania (inside the crucial 7 days), dar vad ca mi-a trecut de data asta - nu putea fi aia porcina ca-i mai grava, nu?
:tinysmile_eyebrow_t
Citeam intr-un ziar din Galway ca autoritatile se asteapta ca absenteismul datorita porc flu sa fie intre 20-70% la toamna-iarna.
Am avut si eu ceva simptome de gripa sambata si duminica (dureri musculare si de gat), la 5 zile de la intoarcerea din Romania (inside the crucial 7 days), dar vad ca mi-a trecut de data asta - nu putea fi aia porcina ca-i mai grava, nu?
din cate am inteles h1n1 asta sau gripa porcilor (nu aia din parlament), in cazurile fara complicatii (ca si in alea cu complicatii) se manifesta ca o gripa normala. Marea majoritate a cazurilor sunt usoare.
Oricum am auzit o statistica acum vreo cateva zile. Saptamana trecuta au fost inregistrate 500 de cazuri noi de gripa porcina, din care au fost confirmate de catre testele de laborator 278.
Alin
http://www.qub.ac.uk/home/TheUniversity/GeneralServices/News/InfluenzaAH1N1update/FAQsandGeneralInformation/
statistici de unde tu alin, ca link-ul e "de belfast".
pe alt forum o graviduta zicea ca in spania o sa vaccineze femeile gravide si copiii pana in 14 ani, din septembrie. aici ati auzit ceva de vaccinari ? sincer nici nu mai am vreme sa ma uit la stiri, de asta intreb. si evident ca ma intere fiindca am copil mic acasa ...
Carmensita
30-07-2009, 17:40
simpatic :-)
sigur ai fi stiut daca ai gripa (febra, frisoane, dureri mari de cap), daraminte a porcina ;)
Ai scapat si de data asta!
Vorbeam cu cineva al carei barbat e doftor si ma asigura ca daca ai avut vreodata gripa n-ai cum sa nu stii simptomele, te cam pune la pat si asta porcina-i pana la urma o gripa. Periculoasa e pt. persoanele imunodepresate datorita unor boli si tratamente, pt. copii, batrani.
statistici de unde tu alin, ca link-ul e "de belfast".
pe alt forum o graviduta zicea ca in spania o sa vaccineze femeile gravide si copiii pana in 14 ani, din septembrie. aici ati auzit ceva de vaccinari ? sincer nici nu mai am vreme sa ma uit la stiri, de asta intreb. si evident ca ma intere fiindca am copil mic acasa ...
statistici de la rte1 dimineata in tren spre intersectia unde lucrez ascult si eu radio intre doua manele.
Pai linkul descrie simptomele cred ca virsul nu prea tine cont de granita.
Ce ai auzit tu cu septembrie sunt basme or whisful thinking. Din cate am inteles de abia s-au primit tulpinile izolate ale virusului de la WHO si a inceput cresterea de culturi. Pana in septembrie nu exista nici o sansa sa se produca vaccinul chiar daca lucrurile o sa mearga perfect.
Si nu iti face probleme ca am auzit ca o sa faca episod de educare cu privire la gripa pentru toate telenovelele.
Alin
Vorbeam cu cineva al carei barbat e doftor si ma asigura ca daca ai avut vreodata gripa n-ai cum sa nu stii simptomele, te cam pune la pat si asta porcina-i pana la urma o gripa. Periculoasa e pt. persoanele imunodepresate datorita unor boli si tratamente, pt. copii, batrani.
exact. si ca sa fie si mai clar se pare ca pe aici in caz de epidemie au o rata de 120/100000 persoane, acum au 37/120000.
Au calculat in US numarul de fatalitati raportat la cazuri confirmate si surpriza, surpriza, e mult mai mic decat cel in cazul unei gripe normale.
Incepe sa sune din ce in ce mai mult cu un fel de product placement. cum fu cu tamiflu acu vreo cativa ani.
Alin
Faptul ca m-am cam ingrasat ca un porc in ultimul timp plus ca se pare ca am luat niste gripa in ultimul timp ma face suspect de gripa porcina?
pai ma gandeam io ca nu au gata ceva, daca abia din sept.
insa presupun ca asta o sa fie strategia in spania ...din cate imi aduc aminte ce zicea pediatra noastra de acasa (care avea bebelusi emigrati si pe acolo) e ca spaniolii sunt mult mai stricti decat alte tari din europa cu vaccinurile, fiindca sunt poarta de intrare.
oricum e folclor ce am scris in ambele posturi, pentru ca se bazeaza pe surse neoficiale.
de exemplu se poate sa fi fost vorba de tamiflu pt septembrie, sau ceva solutii locale, habar n-am.
astialaltii de ex zic ca isi asteapta vaccinul in noiembrie http://www.windsorstar.com/health/Health+officials+Tamiflu+young+children/1820636/story.html
PS: chiar ca nu as mere la nici un concert pe wembley in perioada urmatoare ...
Carmensita
30-07-2009, 18:02
exact. si ca sa fie si mai clar se pare ca pe aici in caz de epidemie au o rata de 120/100000 persoane, acum au 37/120000.
Au calculat in US numarul de fatalitati raportat la cazuri confirmate si surpriza, surpriza, e mult mai mic decat cel in cazul unei gripe normale.
Incepe sa sune din ce in ce mai mult cu un fel de product placement. cum fu cu tamiflu acu vreo cativa ani.
Alin
Pai nu-i exclus, ca se trateaza gripa asta cu antivirale si se plangeau (OMS) ca nu vor fi suficiente, in special pt. lumea a III-a ;)
Acum sa linisteasca populatia au promis vaccin pana la toamna :tinysmile_sleep_t:
Carmensita
31-07-2009, 12:16
pai ma gandeam io ca nu au gata ceva, daca abia din sept.
insa presupun ca asta o sa fie strategia in spania ...din cate imi aduc aminte ce zicea pediatra noastra de acasa (care avea bebelusi emigrati si pe acolo) e ca spaniolii sunt mult mai stricti decat alte tari din europa cu vaccinurile, fiindca sunt poarta de intrare.
.
mva,
Cred ca un vaccin contra varicelei ar fi mai indicat in tara asta vantoasa. Nu stiu daca fetita iti e la cresa, dar la baietelul meu la gradinita si la play school erau/sunt epidemii constante de chickenpox. In Irlanda, copiii nu se vaccineaza cu Varilix (nici daca ai vrea, ca nu e omologat aici), iar faptul ca o faci in timpul copilariei poate nu e big deal (zic adultii, cu o suficienta care ma enerveaza), dar e foarte nasoala ca adult. Spre rusinea mea si rasul curcilor, am facut varsat de vant in tara asta minunata, iar fiu-meu n-a avut nimic, pt. ca este vaccinat. In afara de asta, vaccinul protejeaza si impotriva altor herpesvirusuri, nu e un moft ca si alea gripale, pe care le fac unii in fiecare an.
pai abia am facut MMR-ul luna trecuta. de varilix nu stiu nimic, da o sa a intere si la mamicile din RO - ca poate il facem acolo in sept.
santiago
31-07-2009, 16:35
http://www.independent.ie/breaking-news/national-news/business/thomas-cook-staff-will-continue-sitin-indefinitely-1848676.html
cam ciudat daca au anuntat ca inchid la sf lui August si azi au facut ce au facut,deci nu e doar o reducere de cost prin inchiderea dughenelor.
Carmensita
01-08-2009, 01:08
http://www.hotnews.ro/stiri-international-6015065-studiu-tamiflu-antiviralul-folosit-tratarea-gripei-porcine-provoaca-greata-cosmaruri-copii.htm
Carmensita
17-08-2009, 12:45
About holidays..
Intorcandu-ma din vacanta, la zborul de intoarcere captain a facut un anunt ca a detectat ceva defectiune tehnica (fum nu stiu pe unde) si trebuie sa ne intoarcem, dupa maxim 15 minute de zbor.
Am plecat a doua zi si ne-a oferit explicatia ca a fost defectiune la "sistemele de avionica"...e cineva pe aici care a terminat aeronave si poate sa-mi explice si mie ce a fost aia sau daca a fost doar o explicatie de adormit pasagerii? Ca mie la aterizare pe Dublin mi se parea ca e pilotat manual (ma rog, chiar nu ma pricep, dar prea se inclina intr-o parte si alta si asta nu doar la aterizare ci si in timpul zborului)
merci
mi s-a intaplat si mie. explicatia ata: depresurizarea cabinei. si in avionul ala au adormit 2 babe si doi mosi erau un pic ametiti...
roadrunner
17-08-2009, 13:08
Avionics systems , e un termen general, dar de obicei e legat de comenzi. (stai linistita ca au tripla redundanta) daca ai venit cu Aerilingus (Airbus) e posibil sa fie o problema cu comanda suprafetelor de control (care se face electric la Airbus, nu hidraulic)
Am aterizat acum cateva zile cu un Airbus la Dublin, si auzeam cand ne indrepatam catre porti, un servo motor de la flapsuri care nu se mai oprea (numai la o aripa, deci era clar o problema) ne dadeam jos din avion si servomotorul ala tot mergea. Am vrut sa le zic dar probabil dar aveau un warning oricum la bord la tipul ala de avion si nu m-am bagat in treaba lor.
Bine ca ai aterizat cu bine.
RR
Carmensita
17-08-2009, 13:17
@Admin
La mine avionul era plin de copii care chiraiau cat ii tineau bojocii cand se mai facea cate un anunt, ramasesera traumatizati cu o seara inainte ;-) Cand am aterizat mai ca ne pupam cu irlandezii (in mod curios, in timpul zborului s-au cumparat multe sticlute de sampanie si alte bauturi menite sa te relaxeze), dupa o seara si o zi petrecute cu ei parca ii cunosteam de cand lumea.
Carmensita
17-08-2009, 13:20
Avionics systems , e un termen general, dar de obicei e legat de comenzi. (stai linistita ca au tripla redundanta) daca ai venit cu Aerilingus (Airbus) e posibil sa fie o problema cu comanda suprafetelor de control (care se face electric la Airbus, nu hidraulic)
Am aterizat acum cateva zile cu un Airbus la Dublin, si auzeam cand ne indrepatam catre porti, un servo motor de la flapsuri care nu se mai oprea (numai la o aripa, deci era clar o problema) ne dadeam jos din avion si servomotorul ala tot mergea. Am vrut sa le zic dar probabil dar aveau un warning oricum la bord la tipul ala de avion si nu m-am bagat in treaba lor.
Bine ca ai aterizat cu bine.
RR
Merci, RR, asta zic si eu, totul e bine cand se termina cu bine. Da, a fost zbor Aerlingus si avionul era un Airbus, am uitat ce model.
roadrunner
17-08-2009, 13:21
mai conteaza ce model? dupa asa o experineta te opresti la barul din urbe si-i ceri barmanului un metru de wiskey.
RR
Carmensita
17-08-2009, 13:24
@ RR
era tarziu pt. pub, cand am ajuns acasa am desfacut ce sticle mai cumparasem din aeroport cu o zi inainte si ne-am culcat anesteziati. :-))
la noi s-a intamplat la plecare. In gura pistei zice capitanul "lads we are sorry but we have to go back to restart our systems". Eram in Airbuss 330 la o saptamana de la accidentul AirFrance.
roadrunner
17-08-2009, 13:51
easy...ALT+CTRL+DEL si off we go....
RR