PDA

View Full Version : antiradra

papi
20-06-2009, 23:26
buna ziua ,foloseste cineva antiradar aici ? pe unde se gasesc de cumparat ?
cineva a postat aici pe forum un site de unde se putea cumpara dar se pare ca la sters cineva
ms la toti PAPI

roadrunner
21-06-2009, 11:19
nu e mai simplu sa mergi incet? (la limita legala)
parca am ami fost discutia asta pe forum...
RR

vasiletina
21-06-2009, 13:42
nu vei gasi sa cumperi decat in mod ilegal.

daca cumperi unul si il primesti prin posta s-ar putea sa ramai fara el si sa primesti o amenda.

cei din UK si US au asa ceva, insa atentie la import, este ilegal.

in RO mai gasesti prin magazinele specializate.

din experienta pot afirma ca sunt inutile pentru radarele tip gun folosite de majoritatea politistilor aici pentru ca nu detecteaza decat daca este masina ta tinta radarului si atunci oricum este prea tarziu pentru ca radarul are nevoie de cateva secunde sa afiseze viteza ta ori tu nu vei putea frana in timp util sa eviti.

singurele variante sunt pentru cele tip RO cu radarul instalat pe masina sau avand camera fixa (cele folosite in vanurile parcate pe marginea drumurilor, avand geamurile din spate fumurii, unde au fixata 1 sau 2 camere radar - asta din cauza ca in cele mai multe cazuri camerele sunt fixate la un unghi care permite evitarea radarului daca esti atent la masinile parcate unde nu ar trebui sa fie - de genul N3 intre sensul giratoriu de la Castleknock si Ashtown Gate (Halfway House) pe ambele sensuri.

uite aici ce au baietii din IRL:

http://images.google.ie/imgres?imgurl=http://todoradares.com/web2007/laser/imagenes/Ultralyte1.jpg&imgrefurl=http://www.boards.ie/vbulletin/showthread.php%3Ft%3D2055330217%26page%3D2&usg=__scMKxY1N8Sea-x0FgwGm-iRNwv0=&h=400&w=302&sz=16&hl=en&start=12&um=1&tbnid=KIXhaPuBEOgjhM:&tbnh=124&tbnw=94&prev=/images%3Fq%3Dradar%2Bgun%26hl%3Den%26cr%3DcountryI E%26client%3Dfirefox-a%26channel%3Ds%26rls%3Dorg.mozilla:en-US:official%26sa%3DN%26um%3D1

nu am imagini cu van (desi sunt 2-3 cel putin, unul alb si unul verde avand o singura camera fixa, dar mai recent am vazut unul care are 2 camere fixe, pentru ambele benzi pe sens).

sunt van-uri FORD transit in principiu.

sfinx
21-06-2009, 15:14
am eu unul pe care nu l-am folosit niciodata

papi
21-06-2009, 16:12
ma interesa pt romania nu pt aici , acolo este legal din ce stiu eu folosirea antiradarului

numai bine PAPI

santiago
21-06-2009, 16:19
buna ziua ,foloseste cineva antiradar aici ? pe unde se gasesc de cumparat ?
PAPI

Papi cam nesigur esti..ori e aici ori e in Romania?
asa cum spunea RoadR cel mai sigur antiradar esti tu..atat aici cat si in Romania.

papi
21-06-2009, 17:01
intrebam daca foloseste cineva aici ,eu vreau sa il folosesc in romania
simplu ca buna-ziua ;)

alin
21-06-2009, 17:18
intrebam daca foloseste cineva aici ,eu vreau sa il folosesc in romania
simplu ca buna-ziua ;)

si de ce ai vrea sa il folosesti in RO sau IRL sau oriunde vrei tu?
Ca sa poti merge cu 200 la ora in zona de 30?

Din cauza smecherilor ca tine mor oameni nevinovati. Te uita si tu in oglinda si te gandeste daca ti-ai lasa copii afara la joaca i-ai stii in siguranta?

Alin

papi
21-06-2009, 17:27
:Din cauza smecherilor ca tine mor oameni nevinovati:
poate ma scuzi dar de unde sti tu ca sint smecher , cum poti cataloga asa usor un om fara sa il cunosti macar ,cred ca putina modestie nu ar strica la nimeni (sa ne fie cu iertare ) era doar o simpla intrebare ,puteai sa o treci cu vederea nu sa te aprinzi asa ;)
asta e situatia unor oameni care uita de unde au plecat .
sa auzim numai de bine PAPI

alin
21-06-2009, 17:39
:Din cauza smecherilor ca tine mor oameni nevinovati:
poate ma scuzi dar de unde sti tu ca sint smecher , cum poti cataloga asa usor un om fara sa il cunosti macar ,cred ca putina modestie nu ar strica la nimeni (sa ne fie cu iertare ) era doar o simpla intrebare ,puteai sa o treci cu vederea nu sa te aprinzi asa ;)
asta e situatia unor oameni care uita de unde au plecat .
sa auzim numai de bine PAPI
parca tu intrebasi de un instrument care sa te ajute sa incalci legea fara sa te prinda politia. Sau detectorul de radar are si alte intrebuintari care ne scapa noua pe aici?

Alin

papi
21-06-2009, 17:45
prefer sa termin aici discutia .
numai bine si o saptamina mai buna PAPI

Ionut Visan
21-06-2009, 19:02
Banuiesc ca este vorba despre DETECTOR DE RADAR...ANTIRADARUL este INTERZIS si in Romania!!!

santiago
23-06-2009, 10:41
uite Papi in caz ca mai erau nelamuriri
http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/856055/Soselele-romanesti-printre-cele-mai-periculoase-din-Uniunea-Europeana/

sa speram ca odata cu finalizarea autostrazilor incepute se va reduce numarul de morti pe soselele din Romania...dar cred ca pana atunci or sa se inventeze masiniile cu perna de aer :) ca mai repede cred in asta decat in finalizarea autostrazilor.

papi
23-06-2009, 19:11
ok , mersi mult pt bunavointa de a-mi reaminti de drumurile si accidentele din romania , sper sa ma fereasca d-zeu de accidente asa cum a facut-o si pina acum de mai bine de 15 ani .
chestia cu antiradarul era ceva preventiv in caz ca as fi depasit putin viteza normala , in general pot spune ca sint un sofer prudent, cu capul pe umeri (zic eu ;) )
o seara faina la toti
PAPI

ovimat
23-06-2009, 21:49
In Ro pericolul nu esti neaparat tu, sunt ceilalti participanti la trafic. Acum 2 ani cei mai periculosi soferi erau cu numere de Spania sau Italia. Anul asta romanii si in special femeile cu Merc sau BMW.
Experienta mea.

bogeak
24-06-2009, 09:47
chestia cu antiradarul era ceva preventiv in caz ca as fi depasit putin viteza normala

daca ai un GPS seteaza'ti'l la SPEEDING WARING (sau ceva de genul) si te va atentiona in marea majoritate a cazurilor cand depasesti viteza. cel putin asa fac yo.
cel bune

roadrunner
24-06-2009, 09:49
sau uita-te din cand in cand pe vitozometru (daca ai timp) cel putin asa fac yo
(glumim, iti dorim o vacanta lipsita de accidente)
RR

alin
24-06-2009, 09:55
chestia cu antiradarul era ceva preventiv in caz ca as fi depasit putin viteza normala

deci am aflat lucruri noi, dispozitivele antiradar, sau detectorul de radar, au de fapt rol de control al vitezei si nu cum credeam eu sa iti zica pe unde au pus fraierii de "fazani" radarele.

Alin

santiago
24-06-2009, 19:08
hai ca sa tin si cu ursul (sper ca nu te superi Papi ca te-am facut urs ) dar are si el dreptate.
Intradevar discutie pe subiectul asta a mai fost dar politia romana nu face decat sa stea la vanatoare de bani ascunsi prin boscheti .
au vazut ca radarele montate in localitati nu le mai aduceau lor venituri ci primariei asa ca le-au scos in afara legii.Erau prea multe anyway :)

vasiletina
24-06-2009, 20:48
detectorul de radar este pentru a depista zona unde se afla radarul (mobil, fix, cu raze X, Gamma, etc).

antiradarul este ceva mai complicat ca el bruiaza aparatul radar al politiei si este ilegal si usor de depistat.

speed warningul pe GPS iti arata viteza zonei (care nu totdeauna corespunde cu cea reala a locatiei) si apoi viteza ta reala (cu 5km mai putin de fapt ca si aparatul radar din motive tehnice). daca depasesti cu 10 km peste limita respectiva setata, atunci iti arata in rosu ca esti peste limita.

detectoarele de radar pot fi usor pacalite de usile automate si radarele false (mai ales in Ungaria pe E65)

problema este alta:

raza de actiune a aparatului radar sau tipul de aparat radar depaseste tehnic orice aparat radar si ca urmare avertizarea poate veni mult prea tarziu - din cauza reflexilor undelor emise de aparatul radar (con, fix, etc) - si apoi esti bun de plata.

unele radare pot sa te prinda si de la 1.5km distanta pe cand detectorul sau ochiul liber nu ajuta, totul depinzand de pozitia radarului si conditiile geografice/geometrice ale soselei.

in RO si HU de regula se poarta masacarea radarelor in masini civile sau marcate aflate imediat dupa curba sau in localitate ceea ce te face usor sa cazi in capcana.

insa aceste practici sunt tot mai des intalnite peste tot in UE.

singura scapare - lasata pedala de accelaratie mai incet (greu de facut totusi asta cand drumul este liber ori cand depasesti pe cei care merg pe mijlocul drumului).

sfinx
25-06-2009, 00:19
ieri am fost in NI

dupa ce am trecut din ROI in NI era un van rablagit cu usa din spate deschisa si cu camera in actiune

se poarta vanatoarea de vitezomani si in alte tari nu numai in RO

in Buzau am dat amenda pt 61 Km/h in zona de 60 , sau cel putin asa a sustinut militianu, nu am intrat in contre cu garcea ca nu avea rost ,avea omu dreptate

roadrunner
25-06-2009, 08:04
Vasile,
fara suparare dar ce sustii tu in postul de mai sus e o varza.
RR

vasiletina
25-06-2009, 09:00
RR

vara e buna ciorba de varza.

sa fie cum spui tu RR, fara suparare, eu am spus din experienta si apoi documentare pe net/discutii cu persoane care cunosc tehnologia respectiva.

sfinx
25-06-2009, 09:13
Vasile,
fara suparare dar ce sustii tu in postul de mai sus e o varza.
RR

ptr ingineri

o sa dezvolt subiectul mai tarziu

roadrunner
25-06-2009, 10:14
Vasile,
probabil ca asta era problema: ai spus din experienta.
RR

radarele pentru masurarea vitezei (trafic) sunt de trei tipuri.
-reflexie (se masoare distanta pana la obiect, la momente de timp determinate)
-doppler (se masoara deviatia de frecventa/faza a undei reflectate)
-imagine (o camera video masuara distanta parcursa intre doua cadre succesive)

-in functie de frecventa undei folosite la cele cu reflexie, se pot folosii de la ultrasunete pana la laser (trecand prin tot spectrul adica si microunde)
- la doppler de obicei se folosesc microunde (GHz)

ca sa ai un dispozitiv detector de radar eficient trebuie sa cunosti totul despre radarul respectiv, adica frecventa, momentele discrete de timp cand trimite semnalul de chirp (chirp este un burst sinusoidal de scurta durata care foloseste frecventa de emisie a radarului ca frecventa purtatoare) directia pe care e plasat receptorul (receptorul din radar e foarte directional)
concluzia e ca nu poati construi un aparat antiradar general, in cel mai bun caz pot detecta chirp-ul daca cunosti frecventa purtatoarei (din pacate un receptor de banda larga nu ajuta prea tare aici pentru ca frecventele sunt prea diferite si complexitatea aparatului creste (se paote face un un receptor care face sampling la o banda larga calculeaza un FFT pe un bloc mare de esantioane si inceraca sa desluseasca o purtatoare in hatisul de semnale, cam ce faceau aia de la SETI)
-cele mai ieftine detectoare de radar sunt pentru radarele ce folosesc laser, din pacate sunt pre multe surse de laser in ziua de azi de la scanere de barcode pana la senzori de perimetru sau alarma care o sa te faca sa te saturi repede de el.
- la cele cu camera (UK e un exemplu) nu pre ai ce sa le faci altceva decat sa circuli cu numerele murdare.

daca totusi ati fost luat in vizor de un radar portabil (nu de cel cu camera ca acolo nu are efect) si erati la distanta mare (mai mare de 100m) avet sanse mari sa scapati daca va pozitionati la un unghi bun dupa un camion (sau alte masini) ca sa nu va pota face poza. Au nevoie de poza, iar la 200 nu se poate citii numarul masinii nici cu o camera HD. Deci chiar daca v-au masurat la 200m avet sansa sa scapati de poza pozitionandu-va convenabil.

RR

vasiletina
25-06-2009, 11:19
RR,

este adevarat ce scrii - cunosc asta.

ce am scris eu a fost in termeni generici si nicidecum tehnici.

pana una alta, singura scapare - circulati in limita legala.

roadrunner
25-06-2009, 11:28
RR,

este adevarat ce scrii - cunosc asta.

ce am scris eu a fost in termeni generici si nicidecum tehnici.

pana una alta, singura scapare - circulati in limita legala.

foarte corect.
RR

alin
25-06-2009, 14:19
- la cele cu camera (UK e un exemplu) nu pre ai ce sa le faci altceva decat sa circuli cu numerele murdare.

daca tot suntem la metode neortodoxe de pacalire a radarului, evitare a amenzii, una la moda in UK e "imprumutarea" numerelor.

Alin