PDA

View Full Version : Muncitorii romani si bulgari pusi pe fuga de irlandezi

daniel_D
14-06-2009, 11:03
http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/854926/Muncitori-romani-si-bulgari-pusi-pe-fuga-de-irlandezi/

cineva
14-06-2009, 11:37
http://www.hotnews.ro/stiri-diaspora-5825383-irlanda-campanie-depistare-muncitorilor-romani-bulgari-care-lucreaza-fara-permis-munca.htm
Incepe vanatoarea de vrajitoare? Cooperativa avantu' nu mai merge si de vina sunt romanii si bulgarii care muncesc fara permis.De aceea au ramas irlandezii fara joburi. Au gasit solutia sa salveze economia Irlandei :depistam romanii fara permis (aia care au mai ramas) ii dam afara, ii trimitem de unde au venit si problema somajului s-a rezolvat

tataru.ciprian
14-06-2009, 12:00
De mai multe saptamani , multi angajatori fac 'staff meetings' , si li se explica angajatilor ca 'judgment day' se apropie, si vor trebui sa prezinte permisul de munca (in special cei non-ue, romania si bulgaria)
Pt cei vizati de aceasta problema, si care se intreaba retoric '..da' noi platim deja taxe, avem pps, cum de ne-a tinut pana cuma angajatorul?.. ' raspunsul oficial este: e o scapare a celor de la HR.
Adevarul e ca guvernul si-a facut o socoteala, si a vazut ca iese mai ieftin daca nu mai plateste ajutoare sociale la un nr crescand de persoane, ci le ofera de munca un post devenit vacant prin darea afara a romanilor, bulgrilor, etc
Sa nu privim totul cu suparare; majoritatea se gandesc deja la un workaround: pt cei ce prestau deja part-time,( f multe femei prin cleaning si fast-food) existasolutia cu inscrierea la scoala; e scumpa , dar stiti cum e : obrazul subtire cu euro se tine!

sfinx
14-06-2009, 12:18
pana cand se apuca NERA sa sorteze pe cei fara permis de munca, o sa fie prea tarziu ca cei mai multi sunt dati afara de criza.............

umbla si ei dupa cai morti sa le ia potcoavele........ si sa-si justifice salariile babane (cei de la NERA)

-cei de la NERA nu trebuia sa-i protejeze pe angajati ?

santiago
14-06-2009, 17:21
din cate se pare doamna ministru isi numara zilele ramase in guvern si se pare ca o fi apucat-o un exces de zel

The Sunday Independent has spoken to 25 Fianna Fail TDs this weekend and it now appears that Tanaiste Mary Coughlan no longer retains the confidence of her party colleagues. But there have also been calls for the Taoiseach's top party aide to be removed from his position.

ovimat
14-06-2009, 18:02
E normal ca macar in vremuri de criza sa se apuce si irlandezii de verificari la cei care nu respecta legile, indiferent de nationalitate (platesc si irlandezii angajatori).
Sau acum irlandezii comit o "ilegalitate" ca se iau de muncitorii ilegali?:tinysmile_angry_t:

sfinx
15-06-2009, 23:21
daca NERA o sa aplice aceasta decizie a ministresei chiar comit o ilegalitate

ovimat
16-06-2009, 07:54
@sfinx
Tu numesti ilegalitate aplicarea legii?:tinysmile_cry_t:

sfinx
16-06-2009, 08:36
nu aplicarea legii este o ilegalitate

ci cum este pusa in practica de NERA

am sunat la ei saptamana trecuta ptr un roman care a avut permis de munca (vreo 7 la numar) si a fost batjocorit de angajator.
am fost mutat de la un telefon la altu pana cand am renuntat ( la ultimul telefon --ar fi bine sa te adresezi unui avocat)

o adunatura de incompetenti angajati numai pe baza de cv

NERA’s mission is to achieve a national culture of employments rights compliance through the provision of information, supported by enforcement.

aura
16-06-2009, 08:48
[QUOTE=sfinx;18478]
am sunat la ei saptamana trecuta ptr un roman care a avut permis de munca (vreo 7 la numar) si a fost batjocorit de angajator.
QUOTE]

A avut 7 permise? numarul nu mi se pare corect. Asa cum s-a spus si la alt topic dupa al 5-lea permis, al 6-lea se elibera fara probleme si pe termen nelimitat.
Si mai mult putea sa aplice pentru cetatenie si nu mai avea nevoie de permis de munca.

alin
16-06-2009, 09:00
draga aura,

pai nu ai inteles ca el era roman, era smecher, de ce sa fie el ca toata lumea cu un permis doua, trei, el are sapte ca de el e smecher.

Alin

aura
16-06-2009, 09:06
draga aura,

pai nu ai inteles ca el era roman, era smecher, de ce sa fie el ca toata lumea cu un permis doua, trei, el are sapte ca de el e smecher.

Alin

Fara numar, fara numar....

vasiletina
16-06-2009, 11:12
puteau fi unele si repetate din cauza schimbarii companiei (locului de munca) in perioada unui permis valabil care aduce anularea primului si eliberarea unui nou permis de munca.

am asteptat si eu vreo 30 de minute sa imi raspunda cineva de la NERA ca in final sa ma trimita la DETE.

din experienta, toate agentiile nationale sau cum le mai spune, sunt capuse care mananca banii omului, spre fericirea ministrilor, care au pe cine sa dea vina, fara sa si-a sume ei insasi, iar in final tot ei traiesc bine. (e valabila si in Romanica aceasta regula).

sfinx
16-06-2009, 11:32
[QUOTE=sfinx;18478]
QUOTE]

A avut 7 permise? numarul nu mi se pare corect. Asa cum s-a spus si la alt topic dupa al 5-lea permis, al 6-lea se elibera fara probleme si pe termen nelimitat.
Si mai mult putea sa aplice pentru cetatenie si nu mai avea nevoie de permis de munca.

dupa al cincilea permis are dreptul sa aplice -e diferenta

problrma lui nu era nr de permise eliberate/acumulate ci faptul ca el a avut contract si a fost platit ca self employed

de la NERA raspunsul a fost ca din nefericire s-a intamplat in trecut..... si ei nu mai au cum sa-l ajute

roadrunner
16-06-2009, 11:47
"dupa al cincilea permis are dreptul sa aplice -e diferenta"
eu n-am aplicat la nimic, mi l-au dat pur si simplu.
RR

sfinx
16-06-2009, 16:44
pai nu toti au noroc ca tine

ovimat
16-06-2009, 17:00
Aproape intotdeauna "problemele" romanilor sunt mai complicate.:tinysmile_eyebrow_t
In plus daca cineva dupa 7 permise de munca are nevoie de intermediar .....:tinysmile_cry_t2:
Cit despre competenta functionarilor, nimic de zis, majoritatea nici nu stiu de ce sunt platiti ca ei sunt pe linga subiect.

andy82
16-06-2009, 17:51
http://www.ziare.com/Familie_de_romani_din_Belfast_tinta_atacurilor_ras iste-787071.html