PDA

View Full Version : A luat fiinta Asociatia Imaginea Romaniei

polianasovar
05-06-2009, 15:47
Asociatia IMAGINEA ROMANIEI (AIR) militeaza pentru drepturile oamenilor care au fost victimele viciilor de procedura in urma carora au primit sentinte nepotrivite , care considera ca sistemul i-a nedreptatit prin actiunile lui , care au fost persecutati de politia politica din Romania , sau care pur si simplu nu sint de accord cu sistemul politic si economic din Romania si doresc integrarea in alte tari , sub forma de azilanti politici si nu numai.

AIR , este o asociatie la nivel international , care pastreaza legaturi cu membrii comunitatilor din toate tarile in care acestea exista si care cu ajutorul lor , cauta dreptatea celor care au nevoie , ajutati de avocati specializati in domeniu , romani sau , daca este nevoie , din tara respectiva.

De asemenea , actioneaza si pentru persoanele juridice , nu numai fizice , a.i. o societate care considera ca a fost sanctionata necorespunzator/nedrept sau a fost impiedicata in actiunile ei prin vicii ale sistemului , pot si acestia apela la AIR.

Pasii de actiune necesari intrajutorarii unui caz , se fac pe cale legala , in instanta , iar daca instantele din Romania tot nu dau un verdict corect/corespunzator si AIR crede in cistigul cauzei respective , se merge in instanta CEDO pentru apararea drepturilor omului la nivel UE.

Persoanele aflate in stadiu de sentinta definitiva si irevocabila , pentru a caror situatie nu mai este nimic de facut , dar considera ca sint in pericol de persecutare si dupa ispasirea pedepsei sau nu mai sint convinsi de reusita reintegrarii in comunitate , pot apela la AIR pentru un nou inceput , ca cetateni ai altor sate , unde acestia considera ca vor fi mai bine primiti si integrati sau pentru integrarea in sistemul romanesc , avind legaturi cu companii care doresc intrajutorarea fostilor detinuti prin angajare rapida , a.i. cit mai urgent , persoana respectiva sa inceapa sa cistige decent fara a mai fi tentata de cistiguri si fapte ilicite , dorindu-se indepartarea de cercurile vicioase si indreptarea totala a comportamentului sau.

Pentru persoanele care , in mod aproapre normal , au probleme financiare la iesirea din inchisoare se recomanda si “CAR Social IFN” , o intreprindere financiara nebancara care are la baza sistemul C.A.R.-urilor , acestia pot cotiza inca din timpul detentiei , cu ajutorul rudelor sau nu , pentru aderarea si inceperea cotizarilor in cadrul acestui CAR , urmind ca la iesire , in cadrul demersurilor de integrare , sa obtina un imprumut cu ajutorul caruia sa inceapa o noua viata.

Acest CAR Social IFN , nu conditioneaza persoanele aderante pentru un loc de munca sau o pensie cu ajutorul carora sa demonstreze plata ratelor , insa este necesara sustinerea familiara sau a prietenilor , chiar daca persoana in cauza sau sustinatorii/girantii figureaza in Biroul de Credite.

*Inscrierea in CAR Social IFN se face cu o taxa de 100 ron , urmind ca cotizarile ulterioare sa fie cuprinse intre 30 si 200 ron/luna.

In concluzie , Asociatia Imaginea Romaniei impreuna cu CAR Social IFN se ocupa de intrajutorarea celor care nu mai au sanse de intrajutorare cu alte institutii financiare sau nu , sau care cu foarte mari greutati si documentatie anevoioasa pot reusi sa apeleze la aceste institutii. Acestea se completeaza una pe cealalta , ca impreuna sa reuseasca necesarul ajutorului complet fata de aceste persoane.

Telefoanele la care putem fi contactati pentru integrarea Dvs in cadrul acestor institutii sint : 0745474412 , 0767527595 , 0767998822 , 0727732625 sau la adresele de e-mail imaginea.romaniei@yahoo.com si prezumtiadenevinovatie1@yahoo.com cu adresele de mesenger implicite. Sediul central se afla in Rm.Valcea , urmind ca atunci cind veti avea posibilitatea si este necesar , sa va informati prin una din modalitatile de mai sus .

Pentru mai multe detalii , vizitati www.imaginearomaniei.cabanova.com (http://www.imaginearomaniei.cabanova.com) .

daniel_D
05-06-2009, 21:49
Oare e atat de greu pentru a cumpara un hosting si avea adrese de email pe domeniul propriu. Emblema profesionalismului si a calitatii consta in felul in care te prezinti, zic eu.

Am intrat si pe site-ul vostru. La sectiunea "actiuni", am ramas surprins de ideea voastra, cu finantarea unui tur al lumii, citez: "efectuat de catre doi membri ai AIR , amindoi prospat iesiti din inchisorile romanesti , dintre care , unul dintre membri nu are picioare si se deplaseaza intr-un carucior cu rotile". A nu se intelege gresit, nu am nimic cu acesti domni. Fereasca Dumnezeu, de necazul celui fara picioare, dar nu cred ca este o idee prea stralucita sa trimiti doi ex-puscariasi, citez: "intr-o dubita caravana , inscriptionata cu sigla asociatiei , pe care v-a(se scrie fara liniuta, diateza pasiva - viitorul) sta scris in 4 limbi (romana,engleza,franceza,italiana) denumirea asociatiei".

Eu unul, inteleg care este scopul initiative voastre, dar am impresia ca voi cei din asociatie, nu prea ati fost in ultima perioada prin Europa. Chiar daca scopul (AIR) militeaza pentru drepturile oamenilor care au fost victimele viciilor de procedura in urma carora au primit sentinte nepotrivite , care considera ca sistemul i-a nedreptatit prin actiunile lui , care au fost persecutati de politia politica din Romania , sau care pur si simplu nu sint de accord cu sistemul politic si economic din Romania si doresc integrarea in alte tari , sub forma de azilanti politici si nu numai. Nu cred ca este prea potrivit sa trimiti doua persoane proaspat iesite din puscarie, care sa militeze pentru respectarea drepturilor omului.

Legatura intre cei doi calatori , situatia lor sociala , activitatea asociatiei si denumirea le gasiti in anexele primite. Caravana v-a fi asteptata in fiecare dintre marile orase (stabilite intr-un traseu initial) de catre populatie si massmedia locala. In opririle lor , oamenii vor putea afla detalii despre activitatea asociatiei , pareri actuale ale cetatenilor romani despre sistemul roman politic si social , povestiri despre modul in care sint tratati oamenii in institutiile statului , insclusiv inchisorile , modul in care a fost tratata persoana cu handicap in inchisoare si parerile lor si ale asociatiei despre modul in care se aplica sau nu , drepturile omului , asa cum sint ele scrise in carta ONU
Chiar daca, respectivii, in opinia lor si nu numai, au primit sentinte nepotrivite si fac parte din sutele, mii de persoane, pe care statul roman i-a nedreptatit, actiunea lor nu va fi perceputa ca atare, mai ales de catre mass-media locala pe unde vor poposi. E doar parerea mea. Deja imi imaginez, undeva prin Italia, oprire la Roma, scris mare pe caravana "L'associazione dell'immagine della Romania".
Mass-media locala va asocia imediat cei doi ex-puscariasi cu Romania, facand legatura intre numele asociatiei si persoanele care le reprezinta - Asociatia Imaginea Romaniei -.
Deja vad si titlul articolului in ziarele locale, Imaginea Romaniei promovata de 2 ex puscariasi..etc.

Repet e doar o parere, ca idee suna bine, nu am nimic impotriva.
Insa cred, ca doua persoane implicate direct intr-un proces de natura civila, comerciala sau penala, care in momentul de fata au actionat in judecata la CEDO, statul roman, sunt mult mai indicate sa mearga in acet tur, schimband cu mult situatia si nimeni nu ar putea interpreta scopul vostru...

"Sa traiti bine"

sfinx
06-06-2009, 01:08
initiativa este foarte buna
incepe cu:
*Inscrierea in CAR Social IFN se face cu o taxa de 100 ron , urmind ca cotizarile ulterioare sa fie cuprinse intre 30 si 200 ron/luna.

Carmensita
06-06-2009, 11:08
, dar nu cred ca este o idee prea stralucita sa trimiti doi ex-puscariasi, citez: "intr-o dubita caravana , inscriptionata cu sigla asociatiei , pe care v-a(se scrie fara liniuta, diateza pasiva - viitorul) sta scris in 4 limbi (romana,engleza,franceza,italiana) denumirea asociatiei".
Deja imi imaginez, undeva prin Italia, oprire la Roma, scris mare pe caravana "L'associazione dell'immagine della Romania".
Mass-media locala va asocia imediat cei doi ex-puscariasi cu Romania, facand legatura intre numele asociatiei si persoanele care le reprezinta - Asociatia Imaginea Romaniei -.
Deja vad si titlul articolului in ziarele locale, Imaginea Romaniei promovata de 2 ex puscariasi..etc.

Fix asta ne-ar mai trebui.

@polianasovar
Eu am o nelamurire, nu prea inteleg de ce asociatia se numeste "Imaginea Romaniei", care e legatura intre denumire si scopul ei. Poate ma lamuriti dvs. ?
Multumesc.

Dan Tudor
06-06-2009, 12:02
se merge in instanta CEDO pentru apararea drepturilor omului la nivel UE.

CEDO nu are treaba cu UE, este instanta CoE.

alin
06-06-2009, 18:15
imi cam miroase a money making scheme.

alin

adrianab
06-06-2009, 19:03

alin

Si sa fie asa, cine e puscarias in pericol de persecutare si are bani sa mai cotizeze la ei?
E frumos sa vrei sa lupti sa integrezi fostii puscariasi in societate, dar chestia cu azil politic nu o inteleg. Mai da vreo tara statut de azilant politic romanilor? Si daca da, pe ce criterii?

Dan Tudor
06-06-2009, 19:05
Coreea de Nord, China, poate Cuba... Pentru cei "persecutati de regimul capitalist" :p

Carmensita
08-06-2009, 00:26

alin

Vai ce suspicios esti.
Atata analizezi pe o parte si pe cealalta initiativa acestor oameni, ca pana la urma se goleste de sens/continut. Altfel nu-mi explic.
Cred ca nu ai suficienti ani de "Occident", altii dupa atatia ani de OCCIDENT sunt increzatori.

P.S. Era o gluma. O.K., nu prea nostima.

nickydobreanu
08-06-2009, 08:52
Unde pot sa achit taxa de membru? Pot sa inscriu si un verisor, doi...? :biggrin:
I-mi place initiativa! Sunte-ti ce-i mai tari! :tinysmile_classes_t