PDA

View Full Version : ibm sheva :)

asorin
13-05-2009, 10:50
lucreaza careva la ibm in dublin? vazut&placut ceva job pe development si ma gandeam sa-mi incerc norocul, dar mai intai m-as consulta cu un bastinas (employee) despre cum e pe-acolo.

mva
13-05-2009, 10:55
nu lucrez acolo, da am gasit articolul asta de ceva vreme, si poate iti spune ceva
http://www.telecomseurope.net/content/ibm-axe-thousands-move-cheap-overseas-labour

daniel_D
13-05-2009, 11:18
Iar eu pot sa confirm situatia nasoala ca avem avem contract cu IBM si de la inceputul anului pana azi am avut...dupa supsele colegei mele doar 13 persoane care au relocat spre Irlanda.

Fata de anul trecut cand erau in jur de 7-10 new starters/lunar.

Ps: Din cate stiu Catalin munceste ptr IBM

asorin
13-05-2009, 11:20
merci de raspuns. stiam de situatie, tocmai de asta sunt nehotarat si am vrut sa consult pe cineva care "vede" lucrurile din interior. probabil pana la urma tot la firmulitza la care lucrez e mai bine :) eventual pana trece criza

daniel_D
13-05-2009, 11:27
probabil pana la urma tot la firmulitza la care lucrez e mai bine :) eventual pana trece criza

Ce-i in mana nu-i minciuna:)

asorin
13-05-2009, 11:32
corect... ;)

catalin
13-05-2009, 12:41
Despre ce job este vorba?
Este in productie sau in sales/support?

Oriunde ar fi, recomandarea mea este sa mergi la interviu si sa afli detalii despre jobul respectiv. Ar fi un plus pentru tine, castigi in experienta (ma refer la interviu - nu stiu cate ai pana acum dar banuiesc ca unul in plus nu strica...).
Intradevar strategia pe termen scurt si mediu in IBM este sa relocheze productia in est. Nu stiu absolut nimic concret in momentul de fata legat de acest aspect.

asorin
13-05-2009, 12:52
db2 software engineer
de interviuri is satul, am avut zeci inainte sa vin incoace.

catalin
13-05-2009, 13:08
db2 software engineer
de interviuri is satul, am avut zeci inainte sa vin incoace.

Imi imaginam ca ai avut multe interviuri pana sa ajungi aici.
Nu stiu prea multe despre pozitia asta.Eu lucrez in sales.Singurul lucru pe care il pot spune, este ca exista o campanie agresiva si se investesc bani multi in IM.Acum, cat de sigur este jobul si cat de profitabil, ramane sa decizi tu.
Eu unul as merge pe mana celor mari.Intodeauna cei mari ii cumpara pe cei mici.

asorin
13-05-2009, 13:45
ok Catalin, merci de info.

asorin
13-05-2009, 14:02
doar o lamurire, ce-i IM?

daniel_D
13-05-2009, 14:24
doar o lamurire, ce-i IM?

IM = Instant Messenger, dar nu cred ca IBM investeste in asa ceva. Cu siguranta Catalin ne poate da mai multe detalii despre IM'ul respectiv:)

nickydobreanu
13-05-2009, 19:32
Orice ai face, nu te duce la IBM Romania. Am o prietena acolo, lucreaza de doi ani si a fost prin toata Europa cu IBM, dar la salariu nu i-au pus nimic. Tot luxul din lume cu hoteluri, mancaruri bune si salariu...pauza. Asta dupa ce lucrase 2 ani la Microsoft si se saturase (poate o fi ceva ciudat si cu ea, je ne sais pas)

La Google, din ce am inteles de la un chinez (vecin de bloc de aici), cica pot sa te cheme la 10-12 interviuri si apoi sa iti zica Buh Bye Now. Nu inteleg de ce asa multe, dar, in fine, eu raman la betoanele mele :tinysmile_classes_t

La momentul asta, cred ca max. 2 interviuri sunt suficiente, dar niciodata nu se stie...mai ales in contextul economic actual.

Si inca ceva. De obicei, maririle semnificative de leafa se primesc la firme mici, cei din corporatii primesc 5-10% in plus anual, cei din firmulite ajung si la 30%, in functie de noroc si performante. Alt aspect imporrtant este si acela ca esti mai aproape de sefi (piramida scurta). La 200+ angajati, poate sa fii secretara sau sa fii tu insuti unul dintre manageri...altfel nu ai sanse foarte mari sa fii aproape de top management.

La polul opus, firma cu 2-3 oameni, nu prea ai unde sa evoluezi, ce avansari in ierarhii. Poate sa compensezi cu salariul, stiu eu...:icon2:

asorin
13-05-2009, 19:51
sincer nu pt bani mai multi mai intereseaza jobul, ci pentru ce (cred ca) se face acolo, adica pentru oportunitati. totusi, n-as vrea sa renunt la pozitia actuala ca sa fiu pus pe liber dupa pt ca se muta joburile mai la est (cam asta e trendul). de aici si intrebarea mea pe forum.

daniel_D
13-05-2009, 20:09
La Google, din ce am inteles de la un chinez (vecin de bloc de aici), cica pot sa te cheme la 10-12 interviuri si apoi sa iti zica Buh Bye Now. Nu inteleg de ce asa multe, dar, in fine, eu raman la betoanele mele :tinysmile_classes_t

:icon2:

Firma mea a avut contract cu Google din 2002 pana anul trecut....cand l-am pierdut:). Si eram pe felie directa cu cei din HR, nu e chiar asa cum vorbeste chinezul. Daca esti bun, te-au bagat la plug dupa primul interviu...ptr un job gen Online Sales, da, esti chemat la interviu de 10 ori iar procesul este foarte lung. De ce? Pentru ca sunt foarte multi candidati. Pe cand job-urile in IT & Engineering candidatii sunt mai putini si e mult mai usor de triat.

catalin
14-05-2009, 11:06
IM - nicidecum Instant Message - IBM il numeste SameTime si face parte din Lotus Software.

IM - Information Management - DB2 face parte din acest brand.

http://www-01.ibm.com/software/uk/data/?position=rl&referral=uk_LI_trust

daniel_D
14-05-2009, 12:24
IM - nicidecum Instant Message - IBM il numeste SameTime si face parte din Lotus Software.

Chiar ma gandeam la Sametime. In fond tot un fel de messenger este. E folosit de majoritatea companiilor multinationale.
Eu folosesc Lotus Notes 6.5 intergat in Citrix.

asorin
14-05-2009, 12:53
thanks.....