PDA

View Full Version : Tax Calculator - Udated for Suppl. Budget Apr 09

nickydobreanu
09-05-2009, 06:55
http://taxcalc.eu/monthlyss

(pentru cei care nu au voie sa descarce nimic de pe net, vizitati www.taxcalc.eu si introduceti acolo coordonatele - obligatoriu Java)

Pentru toti ceilalti, este suficient sa descarcati doar excel-ul, acesta avand help si mai multe informatii decat fisierul readme.txt

Vestea nu e buna, o sa mai dispara ceva din take home pay, dar asta e, ne supunem. Nu am avut timp sa vorbesc cu cei de la payroll, dar cred ca incepand cu luna asta, o sa primesc ceva mai putini bani.

Daca s-a mai postat link-ul catre noul calculator de taxe, rog admin sa stearga threadul.

Cele bune!

asorin
09-05-2009, 08:07
http://www.pwc.com/ie/budget2009/budget_calculator.html

mihaimilk
09-05-2009, 22:40
Tot e mai bine decat in Romania!!! :smile:

catalin
10-05-2009, 07:31
Chiar daca vor fi taxe mai mari nu trebuie sa ne sperie.Eu unul gasesc mai important siguranta unui job decat ca se maresc taxele.
Fata de anul trecut, am renegociat chiria cu 150 euro mai jos,asta inseamna 1800 pe an mai putin.Nu cred ca taxele vor fi cu 1800 mai mult decat anul trecut.Concluzia, mai multi bani in buget decat in 2008.Chiria este numai una dintre ieftiniri, celelalte la un loc mai aduc inca pe atatea, unde mai pui ca psihologic din cauza "crizei" esti mai cumpatat si cheltui mai eficient.
Daca ai norocul sa iti menti jobul, economisesti/traiesti mai bine ca in 2007/2008.
Daca ar fi posibil, eu as accepta 100 de euro mai mult in taxe, numai sa aduca astia ceva mai mult soare si vreme frumoasa...

asorin
10-05-2009, 22:00
eu as da si 200 pentru mai mult soare :)
intr-adevar, cu toate ieftinirile (chirie mai ales, utilitati, benzina, mancare, haine) aproape ca nu "simtim" taxele noi.

funkyfresh
16-05-2009, 13:40
Eu sunt de acord cu Catalin :)

mihaimilk
28-05-2009, 12:39
pe luna mai am primit cu 111 oiro mai putin.

ze bastids!!

Mihaela
28-05-2009, 14:35
ze bastids!!

Diferenta dintre cel mai recent fluturas de salariu si ultimul din septembrie 2008 (ca din octombrie au inceput sa aplice primul levy) este de 13.4% net, din care ultima scadere aplicata in mai conteaza doar pentru 2.7%. Deci restul de 10.7% e asa-zisul "pension levy", care se pare ca s-a umflat brusc cu vreo citeva procente fata de ce se anuntase initial. Probabil l-au redus la cei cu salarii mai mici si l-au redistribuit celorlalti. Pierdere neta - 204 euroi la fiecare doua saptamini. Calculatorul de taxe nu prevazuse chiar atita, ci ca la vreo 160-170.

De beastaz indeed!

nickydobreanu
28-05-2009, 21:07
Si eu am luat mai putin, ca asa e trendy :icon10: Noi sa fim sanatosi. Miha, sigur ti-ai facut bine calculul? Pare un pic cam mare pierderea, dar poate e cum zici tu, cu cat mai mare salariul, cu atat mai dureroasa taxarea.

Mihaela
29-05-2009, 11:50
Nicky, nu a fost greu sa fac calculul. Dintr-un numar scazi alt numar si vezi ce ramine. Simplu, aritmetica de clasa a doua.

Dar, cum bine spui, noi sa fim sanatosi, ca salariile probabil vor mai scadea, ori impozitele vor mai creste, ori si una si alta. Ne enervam, ne calmam, stringem cureaua - ca asa e trendy :icon10: - si mergem mai departe.

Iar peste o saptamina le aratam la vot cam ce credem despre ei :icon8:

ovimat
29-05-2009, 15:14
Someri nu prea sunt afectati. Inca!:tinysmile_fatgrin_t