View Full Version : exista?
asi avea si eu o intreabare...stie cineva pe cineva care merge in luna iulie in romania cu autocarul?sau o firma ceva...si cam cat costa?
santiago
04-05-2009, 16:25
incearca Tarsin parca era o reclama in Informatia.
apoi ar mai fi Transcarpatica care pleaca de la biserica catolica la fiecare 2 saptamani(duminica) pt Bacau,Neamt.Iasi,..traseul exact nu-l stiu.
si GycTrans pt Cj,Bistrita.
din cate am auzit ar fi 150 euro de persoana si ai voie 40 kg in bagaje...dar nu bag mana in foc .
ps:nu cred ca intrebarea e adresata ambasadei
in ultimele numere nu a mai fost relcama. incearca sa faci download la numere mai vechi si vei gasi informatiile necesare.
(topic mutat)
Si Ana Motors - transport pachete si persoane.
aha...mersi...numai ca daca nu au mai dat anunturi in informatia cum dau de ei?si daca se poate au un site sau un anunt pe undeva?ca eu stau cam departe de alimentara romaneasca si sincer ajung pe acolo odata la cateva luni...
santiago
05-05-2009, 12:29
cauti aici pe forum numerele mai vechi puse de Admin in pdf .
GycTrans-0861209767
daca ai fi mai explicita unde anume in Romania vrei sa ajungi poate o sa afli si raspunsuri concrete de la cei care au folosit autocarele pt acea locatie.
vasiletina
05-05-2009, 18:15
Tarsin @ Dublin, IRLANDA
Tel: (+353) 08-68-34-83-14
e-mail: tarsinirlanda@yahoo.com
http://www.tarsintrans.ro/
la varianta sa fiu mai explicita nu mam gandit :)) vreau sa ajung in bacau sau macar in imprejurimi... :)
intrat pe tarsin biletu ar costa 300 de euro dus intors..cu plecare din dublin...cineva mai ieftin ?:D
santiago
05-05-2009, 18:55
Pt Bacau incearca Transcarpatia 0864048777...plecare duminica odata la doua saptamani .
ok mersi...o sa ii sun si pe ei sa vad ce pret imi dau...
Din curiozitate, cat dureaza un drum cu autocarul pana in Romania ?
Si cam care e traseul?
Cred ca tre sa fie foarte obositor.
sincer habar nu am...dar buna intrebare..
vasiletina
06-05-2009, 21:54
undeva intre 48 si 60 de ore
depinde unde locuiesti in RO, cu cat mai departe de granita de vest cu UN ca atat faci mai mult timp din lipsa autostrazii in RO.
traseul este de regula Dublin - Holyhead - Londra - Dover/Folkstone - Callais in Franta / Belgia / Germania / Austria / Ungaria.
in Belgia / Germania pot fi rute diferite, de regula Brugge / Gent / Bruselles / Liege / Aachen / Frankfurth / Wurzburg / Nurenberg / Regensburg
in Austria si Ungaria rutele sunt standard - cea mai directa Passau / Linz / Viena / Nickelsdorf / Hegyshalom / Gyor / Budapesta / Szolnok / Artand
roadrunner
07-05-2009, 01:40
stau si ma intreb io asa in prostia mea ...merita sa-ti consumi 4-6 zile din viata si sa te coste mai mult decat avionul? sa-ti mirosi ciorapii cu electoratul sa faci pipi cand vor ei, etc, ca sa nu mai zic de riscul infinit mai mare la care esti expus pe sosele.
RR
Doar daca ai fobie de avion
roadrunner
07-05-2009, 07:53
corect,
RR
Un coleg, egiptean, de la filiala din Cairo a companiei unde lucrez, a venit in Irlanda pentru un training de cateva saptamani...
Pentru ca are frica de avion - a venit cu vaporul! Cateva zile bune :tinysmile_grin_t:
santiago
07-05-2009, 11:09
putea fi mai rau..putea veni pe o camila :)
sau sunt motive fiziologice cand e de preferat sa nu iei avionul. de exemplu dupa un atac cerebral nu cred ca ar fi indicat. bine ca medicul recomanda ce si cum in final.
Sau daca lucrezi in demolari.... nu e recomandat sa iei un zbor direct catre serviciu :tinysmile_hmm_t2:
mda...e destul...sincer eu una asi vrea sa merg cu autocarul k mai vad si eu lumea...de avion is satula...oricum mai vad...
vasiletina
09-05-2009, 11:00
adelina,
de vazut nu vezi prea multe. pentru ca se foloseste mersul pe autostrada, ca fiind cea mai rapida cale de transport.
personal am facut traseele cu masina personala si stiu (desi aici mai poti face si devieri ca sa intri prin centrul oraselor sau sa mergi pe drumuri nationale sau chiar prin localitati).
am facut trasee de genul: IRL / UK / FR / BEL / GER / AU / HU; IRL / UK / FR / IT / AU / HU;
sau alternative cuprizand LIECHTENSTEIN / ELVETIA; LUXEMBOURG; OLANDA;
Un traseu frumos este cel din Spania (Malaga) spre Romania prin Costa Malaga / Costa de Sol (Almeria) / Alicante / Valencia / Costa Brava (Barcelona) / Marseille / Lyon / Cote D'Azur (Nice) / San Remo / Genova si apoi continuarea prin Alpi in Italia si Austria. Are de toate munti, mare, viaducte, tuneluri, peisaje, castele, piscuri si statiuni marine sau montane, mai tot timpul ai ceva de vazut.
pai si nu vad nik?nik nik?
santiago
09-05-2009, 20:17
vezi telefoane de urgenta si camere video in stare de functionare pe autostrazi ca la noi nu ai sa vezi asa ceva.
E ca si cum ai traversa Dublinul de la nord la sud folosind M50.
E ca si cum ai traversa Dublinul de la nord la sud folosind M50.
Se vad Dublin/Wicklow mountains, destul de frumos. Odata am prins si un curcubeu :icon12:
muntii astia ii vad de pe balcon nu tre sa ma duc pe m50.
santiago ai uitat ca poate sa vada panourile fonice de pe autostrada. Un element greu de gasit in RO
santiago
10-05-2009, 22:48
da bine ca desconspiri toate surprizele :)
din nefericire acum vre-o 6-7 ani a trebuit sa fac un Bucuresti-Frankfurt cu Atlassib...avea omu o singura caseta video...si aia f proasta cu Vacanta Mare..cred ca de atunci nu-i mai suport..sa urmaresc aproape 36 ore Vacanta Mare ..as fi preferat sa numar telefoanele de urgenta.
daniel_D
11-05-2009, 09:04
Adelina, stai linistita ca sunt o gramada de vazut. Santiago, Innrain..etc sunt invidiosi:)
Iata un scurt intinerar de calatorie pe traseul
Dublin - deja il cunosti plictisitor...neah nu ai ce vedea
Holyhead - aici autocarul face un popas de 1h la Holyhead Maritim Museum(forte interesant, sunt multe de vazut)
Londra - aici sunt foarte multe de vazut, dar din pacate autocarul va opri doar pentru poze, pauza de pipi..dupa cum urmeaza: London Eye Flight, Tower Bridge, Tower of London, nu sunt sigur dar am impresia ca opreste si la Hampton Court iar daca nu va fi Kensigton Palace cu siguranta.
Dover/Folkestone - oprire pentru pipi la Kent Battle of Britain Museum deoarece la Folkestone se face imbarcarea pe bac pentru trecerea in Franta/Callais. Foarte important de stiut, pe bac nu se poate folosi toaleta din cauza unor directive mai noi ale comunitatii EU. Exista insa posibilitatea ca soferul sa aleaga Eurotunelul care trece pe sub stramtoarea Dover/canalul Manecii punctele terminale ale tunelului fiind acelasi Folkestone, Anglia respectiv Callais, Franta. Avantaje, tunelul are peretii de stica, practic trecand pe sub canalul Manecii ai posibilitatea sa vezi si sa faci poze la fauna marina...e foarte fain.
Callais in Franta - Oprire la 2nd World War Museum(Musee de la Guerre, apoi se continua spre Paris(dar din pacate aici face centura orasului pentru a evita traficul infernal de pe Champs Elysees, fara oprire, atractii pe centura Parisului: poti vedea anumite conationale direct in campul muncii)
Belgia - popas 1h la Brussels, cel mai fain loc aici ar fi Grand Place, este piata centrala, sunt niste magazine de ciocolata acolo, innebunesti....
Germania - continua cu Stuttgart(am locuit aici 7 luni), popas la Castle Square(piata centrala), este un loc superb apoi Mercedes-Benz Museum. Un loc de vazut dar din pacate nu opreste si nici nu este timp pentru asa ceva este Wilhelma Zoo-Botanical Garden, unica Gradica Botanica Zoologica din Europa.
Austria - Vienna, scurta oprire pentru cei care-i cheama natura la Hofburg Palace
Ungaria - Budapest, oprire la Hungarian State Opera House, atentie la hotti de buzunare si cand schimbi valuta.
Romania - In sfarsit acasa, realizezi imediat cum ai trecut granita ca nu sa schimbat nimic, aceleasi sosele pline cu gropi, carute care intra in depasire, nervi, marlanie, manele....dar una peste alta esti acasa. In Romania autocarul nu mai opreste decat prin padure sau anumite locuri de parcare pe sosea pentru cei care vor sa dea calul la apa.
vasiletina
11-05-2009, 09:20
Daniel_D,
probabil te referi la autocarele care efectueaza excursii de gen sejur, si nu la cele care ofera transport persoane cat mai rapid dintr-o tara in alta.
in plus la Eurotunnell mi-a placut rau de tot. Am fost de 4 ori dar nu terminasera peretii de sticla, asa ca nu am vazut nimic din cauza celor de beton armat. Sa fim seriosi, tunelul este in roca, la cateva sute de metrii un unele cazuri sub nivelul marii, deci nici vorba de acvarii si pesti. mai mult nu ai voie sa folosesti aparatul foto cu flash ca activezi sistemul de incendiu si te uda rau de tot (evacuare, etc plus amenda de rigoare).
Adelina,
de vazut vei vedea unele lucruri interesante, insa trebuie sa fie pe timpul zilei, si in cele mai multe cazuri opririle sunt de scurta durata pentru nevoi personale.
gandeste-te bine daca merita.
Adelina, stai linistita ca sunt o gramada de vazut. Santiago, Innrain..etc sunt invidiosi:)
Iata un scurt intinerar de calatorie pe traseul
Dublin - deja il cunosti plictisitor...neah nu ai ce vedea
Holyhead - aici autocarul face un popas de 1h la Holyhead Maritim Museum(forte interesant, sunt multe de vazut)
Londra - aici sunt foarte multe de vazut, dar din pacate autocarul va opri doar pentru poze, pauza de pipi..dupa cum urmeaza: London Eye Flight, Tower Bridge, Tower of London, nu sunt sigur dar am impresia ca opreste si la Hampton Court iar daca nu va fi Kensigton Palace cu siguranta.
Dover/Folkestone - oprire pentru pipi la Kent Battle of Britain Museum deoarece la Folkestone se face imbarcarea pe bac pentru trecerea in Franta/Callais. Foarte important de stiut, pe bac nu se poate folosi toaleta din cauza unor directive mai noi ale comunitatii EU. Exista insa posibilitatea ca soferul sa aleaga Eurotunelul care trece pe sub stramtoarea Dover/canalul Manecii punctele terminale ale tunelului fiind acelasi Folkestone, Anglia respectiv Callais, Franta. Avantaje, tunelul are peretii de stica, practic trecand pe sub canalul Manecii ai posibilitatea sa vezi si sa faci poze la fauna marina...e foarte fain.
Callais in Franta - Oprire la 2nd World War Museum(Musee de la Guerre, apoi se continua spre Paris(dar din pacate aici face centura orasului pentru a evita traficul infernal de pe Champs Elysees, fara oprire, atractii pe centura Parisului: poti vedea anumite conationale direct in campul muncii)
Belgia - popas 1h la Brussels, cel mai fain loc aici ar fi Grand Place, este piata centrala, sunt niste magazine de ciocolata acolo, innebunesti....
Germania - continua cu Stuttgart(am locuit aici 7 luni), popas la Castle Square(piata centrala), este un loc superb apoi Mercedes-Benz Museum. Un loc de vazut dar din pacate nu opreste si nici nu este timp pentru asa ceva este Wilhelma Zoo-Botanical Garden, unica Gradica Botanica Zoologica din Europa.
Austria - Vienna, scurta oprire pentru cei care-i cheama natura la Hofburg Palace
Ungaria - Budapest, oprire la Hungarian State Opera House, atentie la hotti de buzunare si cand schimbi valuta.
Romania - In sfarsit acasa, realizezi imediat cum ai trecut granita ca nu sa schimbat nimic, aceleasi sosele pline cu gropi, carute care intra in depasire, nervi, marlanie, manele....dar una peste alta esti acasa. In Romania autocarul nu mai opreste decat prin padure sau anumite locuri de parcare pe sosea pentru cei care vor sa dea calul la apa.
daniel_D
11-05-2009, 09:32
Daniel_D,
probabil te referi la autocarele care efectueaza excursii de gen sejur, si nu la cele care ofera transport persoane cat mai rapid dintr-o tara in alta.
in plus la Eurotunnell mi-a placut rau de tot. Am fost de 4 ori dar nu terminasera peretii de sticla, asa ca nu am vazut nimic din cauza celor de beton armat. Sa fim seriosi, tunelul este in roca, la cateva sute de metrii un unele cazuri sub nivelul marii, deci nici vorba de acvarii si pesti.
A fost doar o gluma. Cred ca e destul de evident.
santiago
11-05-2009, 09:35
doar o gluma Daniel?
si eu care incepusem deja sa fac booking :)
vasiletina
11-05-2009, 10:38
eu am inteles gluma, dar Adelina, ce crezi tu ca crezut ea???
daniel_D
11-05-2009, 11:04
eu am inteles gluma, dar Adelina, ce crezi tu ca crezut ea???
o gluma, evident:)..sper
mai santiago...razi de mn?ei bun...lasa lasa :))
glumeai???ei bun...acum pe bune vad ceva?sau numa soseaua?:))
santiago
11-05-2009, 12:47
mai santiago...razi de mn?ei bun...lasa lasa :))
nu Adelina..rad cu tine :)
daniel_D
11-05-2009, 12:54
acum pe bune vad ceva?sau numa soseaua?:))
Autostrada o vezi sigur, sper sa nu vezi stalpul, ca e grav.
Lasand gluma la o parte, calatoria cu autocarul e foarte obositoare, iar dupa prima zi incepi sa puti.
Cand esti cu masina personala, te poti opri cand vrea muschiul tau, face pipi cand vrea vezica ta, un dus cand simti ca lesini din cauza mirosului neplacut de la sub-brat, asculta muzica care vrei tu, canta la volan, injura pe cei care nu semnalizeaza cand trec de pe o banda pe alta...si multe alte lucruri distractive.
Dar da, ai ce vedea, parerea mea..oricum daca nu ai fost niciodata merita incercat.
adelina ce ai facut tu rau de vrei sa te torturezi cu o calatorie cu autocarul?
Facut Belfast Londra din curiozitate cu eurolines nu imi mai trebuie.
Alin
mai...de facut nu am facut nimic...oricum mam interesat si am gasit si voi merge cu autocarul...numai k nu stiu imi trebuie ceva?taxe sau ceva de genu?
daniel_D
19-05-2009, 21:01
numai k nu stiu imi trebuie ceva?taxe sau ceva de genu?
Adelina, tradu' si noua muritorilor de rand, ce anume vrea blazonul dumneavoastra sa spuna?
are nevoie de adrenalina
probabil varsta