PDA

View Full Version : romanul tot roman

santiago
24-04-2009, 18:31
http://stirileprotv.ro/stiri/social/pericol-pe-autostrada-soarelui-nu-mai-functioneaza-aproape-nimic.html

din reportajul dat de alt canal reiesea ca au fost folosite macarale pentru furtul cablurilor.
ce parere isi face firma spaniola care a instalat totul pe acea asa zisa autostrada...toate telefoanele SOS furate,cablu optic furat....penibil.

sfinx
24-04-2009, 18:38
nu e penibil deloc

firma aceea care a instalat, nu cred ca a instalat cum trebuie, doar s-a facut ca le instaleaza

daca erau instalate cum trebuie , nu puteau fi furate

nu ai fost atent la cine a dat stirea?

e stire de pro tv, asa ca................

santiago
24-04-2009, 21:20
cum spuneam..initial am vazut la alta televiziune,in speta la Antena1..deci nu e stire de protv..asa cum spuneai.
iar cele 65 de telefoane au fost montate,se vedeau cum au fost efectiv smulse ,ce trebuia sa faca spaniolii?..sa le sudeze?iar cablul optic a fost deoarece camerele au functionat o perioada.

sfinx
25-04-2009, 00:51
firma spaniola a lucrat ca romanii, sau ca ptr Romania

zic si eu, nu sunt electronist or electrician, ori altceva in domeniu

in 2008-2009 cand cineva taie sau agreseaza fibra optica, nu ar trebui sa se aprinda un beculet undeva?

daca un telefon este agresat, vandalizat, violat, etc, etc- nu ar trebui sa se aprinda un beculet??

daca firma aceea spaniola a incasat milioane de euro sa faca o treaba si au facut un kkt nu au decat sa suporte costurile

nu e cazul sa ne invinovatim ca fiecare natie isi are hotii ei

ca sa furi cabluri cu macaraua, acestea ar trebui sa fie intr-o magazie sau intr-o curte nu intinse pe vreo 50-60 km, eventual ingropate.......

roadrunner
25-04-2009, 07:50
Sfinx,
dupa logica ta daca n-am alarma la casa, hotii n-au nici o vina?
RR

Carmensita
25-04-2009, 10:17
firma spaniola a lucrat ca romanii, sau ca ptr Romania

zic si eu, nu sunt electronist or electrician, ori altceva in domeniu

in 2008-2009 cand cineva taie sau agreseaza fibra optica, nu ar trebui sa se aprinda un beculet undeva?

daca un telefon este agresat, vandalizat, violat, etc, etc- nu ar trebui sa se aprinda un beculet??

daca firma aceea spaniola a incasat milioane de euro sa faca o treaba si au facut un kkt nu au decat sa suporte costurile

nu e cazul sa ne invinovatim ca fiecare natie isi are hotii ei

ca sa furi cabluri cu macaraua, acestea ar trebui sa fie intr-o magazie sau intr-o curte nu intinse pe vreo 50-60 km, eventual ingropate.......

Drept sa spun si eu iti dau dreptate, cum e posibil sa se fure la modul asta fara sa existe semnale de protectie in sistem? Si fara sa existe o procedura de interventie in cazuri din astea?
Au facut afacerea ca pt. Romania, se gatasera firmele specializate care pot face chestii din astea? sau astea spaniole au traditie in domeniu....;)
Astept articolul cu "cum s-a reparat situatia si ce s-a facut sa nu se mai intample" si asta nu pe banii cetatenilor....
Iar infractorii ar trebui bagati la mititica pe motiv de "atentat la siguranta nationala" sau care ar fi acuzatia potrivita?, sa vedem daca le mai da mana la alti nemernici sa faca din astea...

santiago
25-04-2009, 10:58
q:Au facut afacerea ca pt. Romania, se gatasera firmele specializate care pot face chestii din astea? sau astea spaniole au traditie in domeniu....

lol..avem si multe autostrazi :)

dupa cum spunea RoadR..e ca si cum l-as acuza pe cocos ca romanul arestat in Irlanda i-a furat gainiile...ca tot au scris ziarele despre el sapt asta.

Carmensita
25-04-2009, 11:11
..:)
I see your point, da' tot as vrea sa stiu cum a ajuns firma x si nu Z sa faca afaceri cu statul (cele mai profitabile afaceri).....

santiago
25-04-2009, 11:18
licitatie probabil...cred ca a fost ok ca altfel sarea presa romana in sus..ma rog fiecare dupa interesele dictate de patroni .

Carmensita
25-04-2009, 11:43
Costul pt. autostrada soarelui era suficient sa acopere si autostrada Bucuresti-Brasov (na, asta ma doare pe mine)...
Sunt curioasa, cat i-a costat pe sarbi sa faca autostrazile A1 A2 A3.....ei sunt balcanici, ce sa le ceri...

roadrunner
25-04-2009, 12:11
sarbii aveau atostrada dinainte de 1990 (Am mers eu pe una dintre ele Belgrad - Zagreb)
deci nu cred ca e buna comparatia.
RR

Carmensita
25-04-2009, 12:23
pai atunci, e chiar si mai buna! :)
Au fost refacute, Rdr........asta stiu de la niste amici...in fine, daca mi-au vandut gogosi iti vand si eu tie.
Daca ne comparam cu ungurii, iar ne pica moralul. :)

roadrunner
25-04-2009, 12:41
sigur ca au fost refacute, ca le bombardase NATO, dar eu vroiam sa zic altceva, ca civilzatia a ajuns demult pe acolo, tin minte cum arata Belgrad-ul in 1990 la 1:00AM ziceai ca erai in NY nu intr-o tara pseudo-comunista. Nu mai zic de Slovenia care era mult peste Serbia.
RR

santiago
25-04-2009, 13:05
exemplu tipic romanesc..aceasta autostrada a soarelui..nici macar nu e terminata..se termina brusc intr-un sat cu o singura banda pe sens si de aici neplacerile cauzate.
autostrada buc-brasov are termen de finalizare 2014...am dubii ca o sa fie respectat..macar o centura a Ploiestului se putea face...dar e prea mult se pare.

sfinx
25-04-2009, 15:04
nu am dat circumstante hotilor, care au furat cablurile

hotii care au "montat" cablurile pe cateva zeci de milioane de €, aveau obligatia sa portejeze lucrarea

dupa logica firmelor de asigurare, daca tu nu ai alarma la casa si te calca hotii, o sa primesti despagubiri la pastele cailor, hotii raman cu vina si tu cu paguba , eventual cu logica

ovimat
25-04-2009, 18:38
Eu n-am vazut reportajul dar ma intreb daca cablurile erau la suprafata sau ingropate. Chiar daca erau la suprafata asta nu da circumstante atenuante hotilor sau dreptul de a fura. Asta e educatia/civilizatia, daca erau gratis sau pentru oricine, trebuia sa fie si un anunt, asa ca "mai lasati-o jos" cu vina constructorului.:tinysmile_cry_t:

sfinx
25-04-2009, 19:02
cm era sa nu observ ca mai e si lume perfecta;

hotii sunt de cand lumea si sunt in toate tarile.

mie mi s-a spart van-ul de catre irlandezi, si unde pui ca avea si alarma

in cazul soselei cu 2 benzi pe sens , numita autostrada, a soarelui construita de spanioli, daca au fost furate cablurile vina o au cei care au lasat cablurile nepazite si la suprafata

hotii au vrut sa faca curatenie si sa protejeze natura ( environmentally friendly)

santiago
26-04-2009, 07:35
http://www.realitatea.net/autostrada-soarelui-este-in-paragina---vezi-video_504722.html

Pentru vandalizarea infrastructurii pe drumul spre mare, reprezentanţii Companiei de Autostrazi şi Drumuri Naţionale dau vina pe firma de pază a autostrăzii.
Lucru greu de realizat deoarece contractul cu această firmă a expirat. Ceea ce înseamnă că acum autostrada nu este păzită de nimeni.

asa e legea in Romania?...daca a expirat contractul dintre 2 parteneri ,e asa greu sa-l tragi la raspundere pe cel pe care l-ai platit sa faca ceva?

sfinx
26-04-2009, 09:59
santiago asta e cea mai tare
sa-l tragi la raspundere daca nu are un contract...
in ce baza?

ipoteza.

a vazut cineva panourile acelea in functiune?
a folosit cineva telefoanele acelea?
a fost facuta predarea-primirea lucrarii

firma spaniola cred ca nici nu a terminat lucrarea.
scuza de rigoare- hotii

au furat cablurile ingropate si functionale cu macarau
vrajeala ptr fraieri

Carmensita
26-04-2009, 11:05
Camerele video erau puse de forma, daca nu monitorizau nimic...ca doar nu pui paznic la fiecare km...
E mai usor sa dai vina pe hoti...
E haios ca exista Compania de Autostrazi si Drumuri Nationale, care s-a "autosesizat" dupa ce lucrarea a fost predata (la ce parametri de calitate?)...te umfla rasul, dar totul se intampla in Romania si nu ne mai mira nimic.
Dup'aia apar articole cu proverbiala hotie a romanilor si treaba merge mai departe....Cine vrea poate sa puna botul la toate astea, eu m-am cam saturat...

santiago
26-04-2009, 11:17
funny totusi ca in reportajele tv era un militian in fata monitoarelor care nu mai functioneaza
camerele au functionat ,la fel si panourile respective.

Carmensita
27-04-2009, 11:30
sigur ca au fost refacute, ca le bombardase NATO, dar eu vroiam sa zic altceva, ca civilzatia a ajuns demult pe acolo, tin minte cum arata Belgrad-ul in 1990 la 1:00AM ziceai ca erai in NY nu intr-o tara pseudo-comunista. Nu mai zic de Slovenia care era mult peste Serbia.
RR
Mare dreptate ai.
Prin anii '80 eram la tara, la bunici, intr-un sat din Oltenia. Bunicul asculta Vocea Americii iar noi, nepotii, ne uitam la tv la sarbi...nu se prindea prea bine, cam cu purici si uneori, fara sonor, pacat, as fi invatat si sarbeste. Cand am vazut primele reclame, la sucuri ceva, am ramas perplexa, noroc ca o prietena din Tmisoara, care venea si ea la bunici acolo, mi-a explicat ce-s alea. Mai ramasesem cu gura cascata si la cat de elegante erau doamnele alea (gagicele se imbraca foarte fain, imi spunea ea:) )
Cam asta era nivelul nostru, de dictatura si comunism cu accente maoiste, nici macar sovietice.

Si ne mai miram de ce fura oamenii cabluri ....

roadrunner
27-04-2009, 12:18
Acuma nu e chiar comunismul de vina pentru toate, ca pe vremea aia nu "cuteza" nimeni sa fure cabluri, problema a fost dupa revolutie cand s-a creat un vid de autoritate, care a fost mai tarziu inlocuit de diferite "neo structuri pseudo-capitaliste" (si a ramas acolo ca mostenire la fii si nepotii lor)
poate mai tineti minte cand a zis Brucan ca-i trebuie romaniei 25 de ani ca se schimbe (se pare ca a fost exagerat de optimist)
RR

ovimat
27-04-2009, 13:24
Aia 20 de ani de "stupid people" ai lui Brucan m-au enervat cumplit la vremea aia si acum imi dau seama ca bietul om a fost politicos (nu optimist), sunt sigur ca stia bine ce va urma.

daniel_D
08-05-2009, 08:18
In timp ce liderii EU cauta solutii la criza, Romania isi revine din lesin, este deja pe valul unui trend pozitiv si ascendent in ceea ce priveste evolutia economica.
Acum stau si ma intreb. Oare articolul asta a fost facut la comanda politica pentru ca se apropie alegerile sau pur si simplu astia sunt nebuni.

http://www.cotidianul.ro/economia_romaneasca_isi_revine_din_lesin-83620.html

Cursul e mai stabil, dobânda scade, riscul de ţară s-a mai redus după ce au venit banii de la FMI, producţia industrială dă semne de revenire, căderea comerţului începe să se oprească, cresc salariile şi bursa, iar guvernatorul BNR pariază că vom termina anul cu PIB pe plus.

Concluzie>: Ma intorc in Romania, nu ma intorc. Ma intorc in Romania, nu ma intorc. Ma intorc in Romania? Da, la pensie.

santiago
08-05-2009, 08:28
in ultimul timp trustul de presa al lui SOV a fost cam inconstant vs guvern+marinar.
Ba 'descopereau' mari 'succesuri' economice ba il atacau pe marinar .
nu cred ca articolul a fost scris la comanda politica cel putin nu la comanda PDL-ului ca nu-i ajuta deloc la negocierile cu sindicatele din zilele astea.

vasiletina
08-05-2009, 09:32
Romania isi revine din lesin

si intra in coma din care nu mai iese.

RIP.

bine ca ne-au incaltat cu inca 14x miliarde de datorii pe care le vor plati clasa muncitoare pentru ca banii primiti vor fi impartiti oricum intre clanurile politice.

pe politicieni si ziaristii de teapa lor sa nu ii crezi nici dupa ce au murit si au fost ingropati.
vor minti de fiecare data cand au ocazia.

santiago
08-05-2009, 13:34
pana sa terminam anul cu PIB pe plus....
http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/850260/Romania-ar-putea-ramane-fara-banii-europeni/

daniel_D
08-05-2009, 13:51
pana sa terminam anul cu PIB pe plus....
http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/850260/Romania-ar-putea-ramane-fara-banii-europeni/

Pai nemtii nu sunt prosti, stiu bine unde ajung fondurile europene si in buzunarele cui, nu degeaba sunt/au fost cea mai mare putere economica din EU.

Si imediat cum am vazut articolul din EVZ mi-am amintit de cel publicat nu demult pe hotnews - Presa Germana: "Reforma justitiei romanesti se desfasoara in pas de caruta"
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-5416653-presa-germana-reforma-justitiei-romanesti-desfasoara-pas-caruta.htm

Dar cine are nevoie de fonduri EU..Romania este deja pe valul trend-ului pozitiv de care vorbeam eu mai sus, un adevarat BOOOOM economic...un adevarat Tigru al Balcanilor....ahahaha

Dan Tudor
08-05-2009, 19:30
OK. Faceti mishto (in buna parte aveti de ce si pentru ce). Dar situatia sta in felul urmator - RO o duce mult mai bine, economic vorbind, decat multe alte SM (nu, de data asta inseamna "state membre UE" :icon10: ). Nu ca ar fi economia nemaipomenit de competitiva (e doar un cumul de thashpe mii de motive), dar un lucru e clar - stam mai bine decat multi altii. Printre "altii", IRL. (o sa radeti, dar unul dintre motivele pentru care "stam mai bine" este sistemul financiar-bancar inca nedezvoltat. Cine stie, cunoaste ;) )

daniel_D
08-05-2009, 20:56
(o sa radeti, dar unul dintre motivele pentru care "stam mai bine" este sistemul financiar-bancar inca nedezvoltat. Cine stie, cunoaste ;) )
Corect, si va ramane pentru multa vreme asa. Cine vrea, intelege motivele.;)

asorin
08-05-2009, 23:25
dar un lucru e clar - stam mai bine decat multi altii.
da, pe termen scurt STAM mai bine. dar pe termen lung...

catalin
10-05-2009, 07:15
Stam mai bine pentru ca niciodata nu am fost prea sus.
Cand cazi de pe un scaun este o sansa sa iti scrantesti glezna, cand cazi de pe dulap (sau in cazul IRL- de pe acoperis) iti poti rupe si gatul.