PDA

View Full Version : Convorbiri VoIP

admin
06-02-2006, 23:40
1. Ce inseamna VoIP ?
Raspuns: Inseamna conectarea unui telefon analogic la un echipament ce permite transmisia de voce si date prin internet prin alocarea unui IP.
2. Automat clientul are tendinta sa puna intrebarea: Ce fac daca eu nu am computer?
Raspuns: Nu este nici o problema ,deoarece nu este necesar sa aveti un computer.
Sistemul care il instalam tine locul modemului din computerul pe care nu-l aveti.
3. Clientul: Atunci ce anume am nevoie ?
Raspuns: Aveti nevoie de o linie telefonica (cu acces la internet prin dial up cu o conectare de minim 54 kb) sau de o conectie broad-band.
4. Clientul: ce fac daca am doar o conectie dial up? Ma va costa convorbirea mai mult?
Raspuns: Da. Deoarece veti plati initial conectia la internet (undeva la 0.02 €cent / min) plus convorbirea propriu zisa.
5. Clientul: Dar daca am o conectie broad band.
Raspuns: Nu mai platiti conectia la internet deoarece aceasta este deja achitata de abonamentul pe care il aveti cu firma ce va ofera broad band-ul. Asa ca veti platii doar convorbirea popriuzisa.
Firma noastra va ofera posibilitatea alocarii unui numar de telefonie apartinind Romtelecom Bucuresti.
6. Clientul: Ce inseamna acest lucru?
Raspuns: Inseamna ca veti putea fi apelat din Romania astfel: la pret a) Local. Daca apelul este efectuat de catre un apelant din Bucuresti .Apel care va costa 0.025€cent/min + 20% TVA = 0.03€cent/min MAI IEFTIN DECIT ROMTELECOM.
b) interurban. Daca apelul este efectuat de catre un apelat din alt judet .Apel care va costa 0.035€cent/min + 20% TVA = 0.042€cent/min
7. Clientul: Dar daca eu sint cel care face apelul si anume de exemplu sunind din Irlanda in Romania.?
Raspuns: Daca folositi sistemul VoIP cu numarul de Bucuresti ce va poate fi alocat veti plati astfel:
Daca folositi Dial up veti plati accesul la internet (undeva la 0.02 €cent / min) plus convorbirea propriuzisa care variaza in functie de numarul ce-l apelati si anume : a1) Daca apelati un numar de Bucuresti veti platii costul unei convorbiri locale care costa 0.025€cent/min + 20% TVA = 0.03€cent/min MAI IEFTIN DECIT ROMTELECOM.
a2) Daca apelati un numar din alt judet al Romaniei veti platii costul unei convorbiri interurbane care va costa 0.035€cent/min + 20% TVA = 0.042€cent/min
a3) Daca apelati un numar de mobil din Romania veti plati 0.10€cent/min + 20% TVA = 0.12€cent/min MAI IEFTIN DECIT ORICE RETEA DE TELEFONIE MOBILA (Connex-Vodafone, Orange, Cosmote)
Daca veti folosii o conectie broad band veti platii convorbirea propriu zisa astfel: b1) Daca apelati un numar de bucuresti veti platii costul unei convorbiri locale care costa 0.025€cent/min + 20% TVA = 0.03€cent/min MAI IEFTIN DECIT ROMTELECOM.
b2) Daca apelati un numar din alt judet al romaniei veti platii costul unei convorbiri interurbane care va costa 0.035€cent/min + 20% TVA = 0.042€cent/min
b3) Daca apelati un numar de mobil din Romania veti plati 0.10€cent/min + 20% TVA = 0.12€cent/min MAI IEFTIN DECIT ORICE RETEA DE TELEFONIE MOBILA (Connex-Vodafone, Orange, Cosmote)
8. Clientul: Dar daca voi folosii numarul de Bucuresti sa sun un nr de Fix sau Mobil din Irlanda? Cit va costa?
Raspuns: Daca veti folosii numarul de Bucuresti sa apelati un numar de Fix sau Mobil din Irlanda .Veti platii astfel :
a) Daca folositi Dial up veti plati accesul la internet (undeva la 0.02 €cent / min) plus convorbirea propriuzisa :
a1) Pt. Fix 0.09 €cent/minut + 20% TVA = 0.108€cent/min
a2) Pt.Mobil 0.25€cent/minut + 20% TVA = 0.30€cent/min
b) Daca veti folosii o conectie broad band veti platii convorbirea propriu zisa:
b1) Pt. Fix 0.09 €cent/minut + 20% TVA = 0.108€cent/min
b2) Pt.Mobil 0.25 €cent/minut + 20% TVA = 0.30€cent/min
9. Clientul: Dar daca vreau sa apelez de pe numarul de Bucuresti in alta tara din Europa?Costul este acelasi?
Raspuns: aproximativ acelasi.
10. Clientul: Acest numar il pot pastra ori unde in lume?
Raspuns: Da. Conditia necesara este ca ori unde va aflati sa aveti o conectie de internet compatibila aparatului dumneavoastra. Vezi conectie dial up sau broad band.
IMPORTANT: PERTURILE CU CARE VETI APELA VOR VARIA IN FUNCTIE DE TARA IN CARE VA AFLATI. Exemplu unele tari africane sau arabe, etc.
PRETURILE CU CARE VETI FI APELAT RAMIN INSA ACELEASI (vezi convorbirile locale si interurbane).
11.Clientul: Care este modalitatea de plata?
Raspuns: Utilizatorul va dispune de un "user accont" (un cont de administrare) care va fi administrat de ofertantul acestui tip de telefonie.
Intrucit administratorul este din Romania ,el va avea un REPREZENTANT in Irlanda.
CLIETUL va vira banii in contul REPREZENTANTULUI DIN IRLANDA care la rindul lui se va obliga sa execute transferul si reincarcarea contului de convorbiri al CLIENTULUI in cel mult 24 de ore de la evectuarea platii de catre CLIENT fara a mai percepe alte taxe si cheltuieli.
12.Clientul: Cum va stii reprezentantul ca am efectuat plata ?
Raspuns: CLIENTUL va trimite un SMS REPREZENTANTULUI ,care va accesa prin internet contul sau si va verifica si confirma efectuarea platii de catre CLIENT.
13.La cererea clientului reprezentantul ii poate expedia ATENTIE :ELECTRONIC (ADICA PRIN e-mail) un desfasurator al convorbirilor sale.
Clientul: Ce se intimpla daca nu am si nu beneficiez de o adresa de e-mail?
Raspuns: Traim intr-o lume moderna care evolueaza si se misca foarte repede. Astfel ca si TU STIMATE CLIENT daca vrei poti sa-ti creezi o adresa de e-mail care sa o accesezi din orice INTERNET CAFE din orice parte a lumii.
14.Clientul: Cit este suma minima de reincarcare?
Raspuns: Suma minima de reincarcare este de 5€ iar reincarcarea se poate face prin multiplu de 5 (adica 10€, 15€, 20€)
Nu uitati sa va reincarcati contul la timp ca sa evitati neplacerea de a nu avea credit atunci cind aveti nevoie.

Penrtu cei interesati de acest sistem si vor mai multe informatii va rugam sa dati un reply aici.

cininu
07-02-2006, 00:05
a1) Pt. Fix 0.09 €cent/minut + 20% TVA = 0.108€cent/min
a2) Pt.Mobil 0.25€cent/minut + 20% TVA = 0.30€cent/min

Acolo chiar este vorba de 0.108€cent/min (respectiv 0.30€cent/min) adică mai puţin de un eurocent ??? sau este, de fapt, vorba de 0.108€/min (respectiv 0.30€/min)? ???

chris
07-02-2006, 08:58
este vorba de 10c si 30c respectiv

daniel_nedelcu
07-02-2006, 14:46
Sunt interesat de acest sistem.

mihai
07-02-2006, 22:33
era vorba de 0,05 centi minutul pe fix daca suni in romania
sau 0,10 centi minutul daca suni pe mobil
ambele preturi contin tva. eu zic ca momentan e cel mai ieftin si legal mod de a suna in romania plus ca primesti si un nr.de bucuresti fara abonament lunar iar cei care te suna de acasa vor plati pretul unei convorbiri locale in cazul ca te suna din bucuresti sau vor plati pretul unei convorbiri interurbane daca te suna din alt judet

vasiletina
07-02-2006, 23:55
Paul,

te rog trimite detalii de contactare a acestei companii pentru discutarea unor posibile angajamente.

multumesc

Vasile Ros

guyanu
08-02-2006, 01:17
imi pare rau dar cititi mai bine!
din cite am citit eu acolo scrie 0.108centi daca folositi acest numar de Romania sa sunati un nr din Irlanda de fix
0.30centi daca folositi acest numar de Romania sa sunati un nr din Irlanda de mobil

iar daca suna-ti in Romania e logic ca veti platii 0.042centi daca sunati la Iasi de exemplu si
0.03centi daca sunati in Bucuresti
0.12centi daca sunati un mobil di Romania

asa ca oricum e mai ieftin decit sa-mi iau cartele sau sa sun de la call-box

cininu
08-02-2006, 14:32
eu folosesc ptr a vorbi de pe fix pe fix oriunde in România 1890 990 202 si costă cât o conv. locală adică 4.5 cenţi peak şi 1.26 cenţi off peak

vasiletina
08-02-2006, 14:50
si adresa de contact este ????

numar de telefon?? pagina web???

multumesc

admin
09-02-2006, 23:01
mai multe detalii - 0879102238

guyanu
13-02-2006, 13:09
eu mi-am cumparat unul din sistemele VoIp.
singura problema care am avut-o dupa ce l-am configurat a fost ca nu m-am deslipit de telefon.
tare draga imi mai este Romania asta.glumeam.insa un lucru e cert fata de sutele de euro care le cheltuiam inainte acum e mult mult mai ieftin.
inca ceva fost la Amsterdam saptamina trecuta unde am luat si acel sistem cu mine caci dimensiunile lui sint(h=2.5cm; l=7cm; L=10cm) iar la hotel aveau broad band asa ca l-am testat si acolo.e minunat sa poti comunica fara griji.

vasiletina
20-02-2006, 22:58
guyanu

ti-ai cumparat aparatul de la firma de mai sus unde zice Paul, sau ai cumparat un aparat de pe piata de exemplu in Maplin sunt 3 - 4 modele de acest gen?

multumesc[br]Postet at: February 13, 2006, 04:10:51 PM________________________________________________ _are vreo legatura cu Skype? se pare ca da din tarifele de mai sus, desi nu faceti reclama in acest sens.

va rugam precizati

Vasile

sfinx
21-02-2006, 08:32
Daca broadbandul este asigurat prin cablu mai clar (NTL), mai poate fi folosit acest sistem?

admin
21-02-2006, 17:45
poate fi oricare broadband.

ovimat
13-03-2006, 14:14
Nu stiu daca s-a mai postat dar se pare ca cel mai ieftin e cu www.voipstunt.com

guyanu
13-03-2006, 16:59
mi-am cumparat voip-ul de la numarul de pe site 087....... si merge super.iar cineva si-a luat acel sistem care merge si pe dial-up si mi-a zis ca e multumit.[br]Postet at: March 13, 2006, 03:55:32 PM________________________________________________ _inca ceva.degeaba va cumparati sistemele din alta parte caci ele trebuiesc configurate pe numarul si userul de la compania din ro altfel nu puteti beneficia de serviciu. am incercat si eu sa-l cumpar mai ieftin de pe net insa mi-au explicat ca n-am ce face cu aparatul neconfigurat. ;D

adrienuca
13-03-2006, 23:13
si cit costa un sistem ?

eu folosesc ceva asemanator si nu am nevoie de sistem.
daca va intereseaza va pot spune preturile sint aceleasi,
calitate foarte buna iar conectia mea la net este DIAL-UP.

NUMAI BINE LA TOTI

krik
25-05-2006, 00:56
De ce atata secret ???? ...sistemul de la 087.... bla-bla.
De ce trebuie neaparat sunat pe mobil ...? .....morcovu!!