PDA

View Full Version : Vize RO - UK & IRL

Liviu.Onofrei
17-01-2005, 01:20
Salutari,

Cred ca le-a sunat clopotele !! !!
Daca UK ridica request-ul pentru Visa...atunci IRL este fortata de "free travel zone between UK si IRL agreement " sa o execute in the next 24 hours !!
Salvati banii sa va aduceti parintii si bunicii !!

Sa traim ...bineeeeee !! !!

Se concretizeaza axa Washington-Londra-Bucuresti

Tony Blair il primeste pe Traian Basescu

Prima vizita pe care presedintele Romaniei, Traian Basescu, o va efectua intr-un stat influent din cadrul Uniunii Europene va avea loc in Marea Britanie, la Londra, la 31 ianuarie. Surse din cadrul Foreign Office au confirmat pentru ZIUA ca Traian Basescu va efectua o vizita de lucru la Londra, pe parcursul careia va avea intalniri cu primul ministru Tony Blair, cu parlamentari ai Comitetului pentru integrare europeana si cu ministri implicati in afacerile europene. Ambasada romana la Londra a finalizat in cea mai mare parte pregatirea acestei vizite la nivel inalt. In campania electorala, Traian Basescu a anuntat ca prioritate a politicii sale externe "axa Washington-Londra-Bucuresti". (Fair Press)

http://www.ziua.net/display.php?id=1251&data=2005-01-15&ziua=b6358d6e54b2e02aff53b1a765a02ee3

shamrock
17-01-2005, 10:29
Io nu am raspuns la chestionar ca nu stiu ce le poate capul la astia(Basescu,Blair,Bertie-the three B's!)) da un lucru stiu:abia astept sa se ridice vizele ca sa vad moaca lui McDowell care a zis ca noii aplicanti pt rezidenta nu au dreptul sa-si aduca rudele de acasa.
Si nu numai pt bunici,bunice,matusi,unchi,frati,surori dar mai ales pentru copii,ca sunt destui care au copii in Ro si nu ii pot aduce.
Adica cum,ii pune sa aleaga intre copilul nascut in Ro si copilul nascut in Irlanda??Da ce-i aici?Sophie's choice in varianta irlandeza? Cita aroganta si lipsa de omenie!

aura
17-01-2005, 15:05
Eu nu cred nimic. Nu se va ridica nici o viza...Daca bine minte, domnul Blair a mai promis "ridicarea vizelor cetatenilor romani" unui presedinte roman - Iliescu- acum vreo doi ani prin vara, pe la sfarsitul lunii iulie, atunci intalnirea a avut loc in Bucuresti)...Asa ca..nu cred nimic..
Ar fi foarte bine! Asa cum a zis si Shamrock ar fi bine pentru toata lumea!

Liviu.Onofrei
17-01-2005, 15:23
I da un lucru stiu:abia astept sa se ridice vizele ca sa vad moaca lui McDowell care a zis ca noii aplicanti pt rezidenta nu au dreptul sa-si aduca rudele de acasa.

:lol:

Claudia
18-01-2005, 00:09
Eu nu cred nimic. Nu se va ridica nici o viza...Daca bine minte, domnul Blair a mai promis "ridicarea vizelor cetatenilor romani" unui presedinte roman - Iliescu- acum vreo doi ani prin vara, pe la sfarsitul lunii iulie, atunci intalnirea a avut loc in Bucuresti)...Asa ca..nu cred nimic..
Ar fi foarte bine! Asa cum a zis si Shamrock ar fi bine pentru toata lumea!
Asa e, s-a mai auzit de UK, de aceea cred 01/01/2007.
Ridicarea vizelor...suna prea frumos ca sa fie curind.
Nici eu nu mi-am vazut mama de peste 5 ani.
Doamne, ce bine ar fi... :)

chris
18-01-2005, 00:33
Mie mi-a zis la horoscop ca se dau drumu la vize :lol: mi-a zis asa: ai asteptat multi ani, dar acum or sa vina toate odata (banuiesc ca se referea si la acte si la vize :D )

snams
19-01-2005, 00:45
Nu mi-am vazut mama de 5 ani si 8 luni.
Tata maine dimineata pleaca inapoi in Romania.

snams
19-01-2005, 00:46
Saraca maica-mea nu si-a vazut nepotii pana acum.

aura
31-01-2005, 14:21
Vizită oficială
Traian Băsescu se întâlnește cu Tony Blair

Președintele Traian Băsescu se întâlnește în această după-amiază cu premierul britanic Tony Blair. Discuțiile dintre cei doi oficiali se vor axa, în principal, pe relațiile bilaterale dintre România și Marea Britanie, dar și pe sprijinul acordat de Londra integrării țării noastre în Uniunea Europeană. Corespondentul Realitatea TV Oana Sima se află în capitala Marii Britanii, de unde ne oferă amănunte.
corespondență înregistrată

stirea a intrat in jurnalul de la ora 12:00 la http://www.realitatea.tv/stiri/?baza=711865&comp=1

aura
31-01-2005, 21:21
Vizită oficială
Marea Britanie analizează posibilitatea suspendării vizelor pentru români

Integrarea europeană, problema vizelor și lupta anticorupție! Acestea au fost principalele teme ale discuției pe care Președintele României, Traian Băsescu a avut-o astăzi, la Londra, cu premierul britanic Tony Blair. În ciuda sprijinului pe care Anglia l-a promis României în privința aderării la UE, Traian Băsescu a declarat că există posibilitatea ca integrarea țării noastre să fie blocată, dacă nu va îndeplini obligațiile impuse.
Stund-up oana Sima Dv 466 O tc 3.03.22..3.03.37 Marea Britanie va sprijini în continuarea integrarea româniei în UE în 2007......

Problema suspendării vizelor pentru cetățenii români care călătoresc în Marea Britanie a fost și ea dezbătută de cei doi oficiali. De altfel, premierul Blair a precizat că britanicii vor analiza posibilitatea ridicării vizelor în perioda imediat următoare.

SINCRON Băsescu Dv 466 O tc 3.01.58...3.02.08 Am primit un răspuns diplomatic , în timp ce discutam despre infrcatorii români din marea Britanie

Președinte Traian Băsescu și premierul britanic Tony Blair au adoptat o declarație comună în care subliniază importanța îmbunătățirii climatului de afaceri, mai ales printr-o campanie cuprinzătoare și imparțială de combatere a corupției la toate nivelurile. Totodată cele două țări s-au angajat să sprijine reciproc cooperarea în domeniul justiției și afacerilor interne, în principal în ceea ce privește combaterea traficului de droguri și a celui de persoane. În acest context, Traian Băsescu și Tony Blair au convenit ca doi experți britanici, specializați în probleme de corupție și integare europeană să vină la București, în luna aprilie pentru a se ocupa de aceste probleme.

stirea a intrat in jurnalul de la ora 18:00 la http://www.realitatea.tv/stiri/?baza=712194&comp=1

Liviu.Onofrei
01-02-2005, 23:28
Conditionarea acordarii vizelor

Pozitia premierului Tony Blair in privinta vizelor impuse cetatenilor romani care vor sa calatoreasca in Marea Britanie a fost mult mai pozitiva decat a presedintelui Romaniei, a marturisit Traian Basescu, care a avut si el nevoie de viza pentru vizita oficiala la Londra. El a apreciat ca romanii vor putea spera ca vor fi priviti cu incredere si ca Marea Britanie va renunta la regimul vizelor cand autoritatile romane vor reusi sa puna sub control frontierele. "Nu emigreaza poeti sau scriitori, ci infractori", a spus Basescu. El a adaugat ca imigrantii romani ilegali nu ar putea ajunge in Marea Britanie daca Politia romana de frontiera, dar si Vama si-ar face treaba. Seful statului a explicat faptul ca in Londra actioneaza o banda condusa de patru romani care ii vizeaza mai ales pe cetateni romani, in general imigranti ilegali, iar acestia nu reclama la Politie ce li se intampla, de teama sa nu fie trimisi in tara. In discutiile cu oficialii londonezi, atat presedintele, cat si ministrul de Interne, au solicitat celor britanice sa intervina impotriva acestei bande.

http://www.ziua.ro/display.php?id=2932&data=2005-02-02&ziua=6b4b007a1c5796a583f85ad3a30071b2

Liviu.Onofrei
17-03-2005, 02:29
Fără vize
Marea Britanie ar putea ridica vizele pentru români la sfârșitul anului

Vești bune de la Londra. Românii ar putea intra fără vize în Marea Britanie, dacă rata imigrației ilegale va scădea. Întors dintr-o vizită de 4 zile la Londra, ministrul de externe, Mihai Răzvan Ungureanu, a mai adus o veste bună. Există semnale că mari companii din Marea Britanie vor investi în România.
Ministrul român de externe a spus că vizita la Londra a fost consistentă . Mihai Răzvan Ungureanu a obținut sprijinul parlamentarilor britanici pentru semnarea tratatului de aderare la Uniunea Europeană la 25 aprilie. Cea mai importantă veste este însă posibila renunțare la viză pentru cetățenii români care vor să călătorească în Marea Britanie.

SINCRON - Mihai Răzvan Ungureanu, ministrul român de externe
Poate la sfîrșitul acestui an, pe baza unor statistici pozitive, care să arate că interesul celor care trimit cererri de azil către autoritățile brianice scade, în aceași măsură și posibilitatea ca vizele să fie ridicate în scurt timp, crește. (12.00 - 12.20)

Ministrul de externe a precizat și condițiile impuse de partea britanică.

SINCRON - Mihai Răzvan Ungureanu
Fără o scădere în continuare drastică a tentativelor de imigrare ilegală în Marea Britanie, perspectiva ridicării vizelor, înainte de 1 ianuarie 2007, cînd acest proces ar surveni oricum, este destul de vagă. (11.00 - 11.24)

Referitor la încheierea contractului cu Vodafone chiar în timpul vizitei sale la Londra, șeful diplomației de la București a calificat-o drept o concidență fericită, care deschide drumul altor investiții importante.

SINCRON - Mihai Răzvan Ungureanu
Vă pot spune că există o tendință clară a mobilizării britanice în vederea investirii în România. ...... Există și alte intenții. Acestea se vor dezvălui oricum pe parcurs. Am discutat în termeni foarte preciși pe oferta economică românească. 19.50 ........... 22.22

Întrebat despre cazul românilor cărora nu li s-a permis intrarea în Spania, ministrul de externe a spus că toți concetățenii noștri ar trebui să beneficieze de un tratament demn în afara granițelor. Cu o condiție. Și românii să respecte regulile deplasărilor în spațiul Schengen. Mihai Răzvan Ungureanu a anunțat că va înainta guvernului o propunere de ordonanță, prin care o parte din taxele consulare să fie folosite pentru ajutorarea cencetățenilor noștri aflați la ananghie peste granițe sau care cad victime traficului de persoane sau hoților.

stirea a intrat in jurnalul de la ora 00:0

costelino
21-10-2005, 07:57
imi poate spune cineva daca pot prelungii viza de turist ? Va multumesc

chris
21-10-2005, 10:51
dupa cum stiu eu logic se poate, dar acum depinde si de ei, va trebui sa mergi la departamentul de justitie, imigration, si sa declari ca vrei sa prelungesti viza de turist, acum probabil trebuie sa ai motive bine intemeiate.

costelino
21-10-2005, 23:14
multumesc Irishman dar problema e ca nu stiu ce sa spun ...as incerca sa merg la business school in Aungier st. sa i-au un curs si cu hartia de la scoala sa merg la departament ,dar imi este frica....daca pierd banii? O idee m-ai buna? Multumesc

aura
27-10-2005, 13:27
imi poate spune cineva daca pot prelungii viza de turist ? Va multumesc

Nu, viza de turist nu se poate prelungi! Am incercat eu!

costelino
27-10-2005, 15:35
multumesc Aura....Asta e cu D-zeu inainte

admin
28-10-2005, 10:19
@ aura

...ba se poate. scuza-ma ca tecontrazic dar se poate prelungi viza daca ai motive "intemeiate" si daca ai norocul sa dai peste un garda de treaba.

chris
28-10-2005, 12:24
se poate garantat, legal pana si pe conditiile de obtinere a unei vize este specificat ca: daca din motive foarte bine intemeiate nu poti parasi tara in termenul stabilit te prezinti la garda pentru prelungire.