PDA

View Full Version : despre rromi

alin
30-03-2009, 10:59
vad ca exista o anumita preocupare, legimita opinia mea, legata de comunitatea rroma romana de prin hibernia.
Propun ca aici sa postam informatii despre aceasta comunitatea astfel incat sa stim si noi ce si cum.

Eu personal o sa contribuiesc cu experientele mele personale legate de interactia cu rromi din nord, care nu sunt decat o prelungire a comunitatii din republica.

Alin

roadrunner
30-03-2009, 11:00
pe aici le zicem tigani...
RR

santiago
30-03-2009, 11:19
ce crezi ca e asa nou incat nu stim/banuim?
ca doar nu o sa vorbim despre influenta descoperirii oreganului si a ghimbirului si adoptarea lor in bucataria traditionala la foc in satra..sa nu mai spun despre influenta acestor mirodenii asupra aliajelor care compun traditionalele oale/ceaun,etc

alin
30-03-2009, 12:27
Eu am avut sansa sau nesansa, de a lucra intr-un cadru oficial cu tiganii din nord, care s-a dovedit a fi din sud. Am facut intepretare prin scoli, tribunale, alti prieteni prin spitale si politie.

Grupul din nord este foarte bine organizat in jurul pastorului (cum frumos mi s-a explicat de catre respectiva bulibasa) local si in jurul nu stiu cui in Dundalk. In Dundalk e cineva legat de big issues, dupa cum mi-a explicat un politist din NI.
Cei care trag sforile au acte in regula, indefinite leave to remain in UK, dupa cum socat si eu si politia si avocatii am aflat.
Am gasit cativa care aveau acte in regula pentru spania si italia. Om curios din fire am intrebat si eu cum au facut. Candid mi s-a raspuns am dat 3000 de euro la avocat si el a rezolvat totul.

In zona belfast sunt bagati in mai multe afaceri, cum le numesc ei, caci nu sunt inregistrati pe la taxe si impozite sau daca sunt nu le platesc.
Celebru fiind cazul vanzatorilor Belfast Telegraph care lucrau fara acte in regula angajati fiind de unul dintre tigani. Afacerea a fost estimata de catre politie la 250000 lire pe an. La un raid politia a confiscat din casa sefului vreo 25000 de lire. Intrebat ce e cu banii aia baiatul frumos le-a zis ca sunt salariile alora care vand ziare, ca el ii plateste lunar si luna aia nu ii platise, economiile bunica-sii si banii bisericii. (omul traia in aceeasi casa cu pastorul)

"Angajatii" erau platiti cu 125 de lire pe saptamana, cel putin asa au declarat in acte. Asa au ajuns la tribunal 27 de insi care vociferau ca daca nu le da banii inapoi ei fac revolutie aduc nevestele si copiii la tribunal si nu mai pleaca pana nu le da banii inapoi.

Doua spalatorii de masini in asociere si/sau sustinerea naivilor locali. Una din ele s-a inchis nefiind rentabila. Desi pareau a avea clienti mereu, din spusele unor vecini de afacere, nu prea aveau incasari. Gurile rele zic ca baietii nu prea taiau chitante si la sfarsit de luna nu ieseau banii pentru chiria naivului de localnic.

In munca asta sunt angrenati de obicei barbatii si baietii de varsta adolescenta. Femeile in general vand celebru big issues si in rest cersesc.
Seara au slujba a doua cand vand flori de hartie si ii lasa pe petrecareti fara portofele.

Valul ultimelor achizitii ale comunitatii isi trimite copii pe la scoala. Astia sunt in general cei care au venit direct din Romania adusi de grupul vesel. Copiii sunt foarte bine educati sa nu spuna nimic, dar de copilul tot copil ramane si mai scapa una alta.
Asa afli ca sta cate 4-5-6 intr-o camera. Asa afli ca tata munceste la ziare, dar acum e la munca la Dundalk.

Celebre sunt intalnirile parent-teacher. Vin tigancile la sedinta. Normal la interval de juma de ora intre ele de a trebuit sa astepm vreo ora sa se stranga toate, desi s-a dovedit ca toate locuiau la aceeasi adresa.

Comica a fost partea completatului fisei cu datele personale ale copilului. Data de nastere a copilului Nu stiu dar pe 10 martie face 7 ani si 3 luni.
Numarul de telefon: Toata lumea cita acelasi numar de telefon, care am aflat ca e numele pastorului, ca de el vorbeste engleza. (De unde nu vb nici o engleza, fapt confirmat si de scoala de altfel)
Religia: baptist, nu fata noi suntem penticostali.
Despre Christmas party, da sa le dea si lor cadouri.
Copiii nu vorbesc romaneste. Vorbesc numai limba lor, cazul a doi dintre ei care nu fusesera probabil niciodata in Romania, nascuti prin Spania, sau inteleg aproximativ romaneste.
Mamele nu stiu sa scrie sau sa citeasca. Scrie te rog pe o hartie si o sa citeasca barbatu-meu acasa ca eu nu stiu nici sa scriu nici sa citesc.

Lucruri relatate de catre directoarea scolii:
Uite din banii scolii am reusit sa le platim pranzul la copii tiganilor care vin la scoala. Dupa miscarea asta au mai venit cativa la scoala. Din pacate miscare asta din partea directoarei nu a fost foarte inteleapta, ceva localnici plangandu-se ca de ce sa le dea la tigani mancare gratis.
Una din fetite era foarte buna, de numai 6 luni la scoala si in UK si vorbea engleza foarte bine. (pot spune ca vorbea mai bine decat colegi de ai mei din universitate)

Lucruri relatate de catre responsabilul (un fel de director de minister) pentru rromas and travelers de la DEL (departamentul pentru educatie si invatare) din irlanda de nord.

E foarte dificil sa le gasim locuri pe la scoli. Se referea la transferul de la primary school la secondary school. Directorii de secondary schools refuza pur si simplu. De obicei directorii reactioneaza numai in momentul in care scoala primare cheama responsabilul.
Fetele pur si simplu dispar din sistem.
Din cauza ca nu sunt inregistrati in sistem e foarte dificil sa obtina ajutoarele pentru transport, carti si mancare la scoala.

Parintii refuza sa ofere datele astea scolilor. Motivatia unei mame a fost ca de unde stie ea ce fac astia cu informatia se trezeste ca vine statul si ii ia copiii. Vorbind cu responsabilul de la DEL acesta mi-a confirmat acest lucru. Banuiala lor este ca exista cineva in comunitate care ii incurajeaza sa nu coopereze cu autoritatiile si le spune tot felul de basme despre zmeul cel rau care fura copiii.

Exista cateva persoane care se implica in integrarea comunitatii. Obtin fonduri de la guvernul britanic pentru multi-culti si ofera cursuri de dans si de actorie copiilor tiganilor.

cam atat pentru moment.

Alin

Carmensita
30-03-2009, 12:55
ehe ehee,
dupa cum umbla vorba printre romanii de aici....sunt foooarte bine organizati, mafie mare....
fonduri de integrare poti sa bagi in ei cu carul, nu ii ajuta atata timp cat bulibasa le spune sa nu se amestece cu "gagii".....asa e comunitatea lor si in alte tari, nicio problema, nu avem noi tigani mai originali.

roadrunner
30-03-2009, 13:05
ah, m-am linistit dupa ce am citit, eu credeam ca s-au apucat tiganii de scris software...
RR

santiago
30-03-2009, 15:15
Alin,parca ai semnat un document ca ce vezi si auzi ca translator sa nu mai spui nimanui ..ma rog eu asa stiam ca se face

alin
30-03-2009, 15:24
Alin, parca ai semnat un document ca ce vezi si auzi ca translator sa nu mai spui nimanui ..ma rog eu asa stiam ca se face

marea parte a informatiilor pe care le-am pus acolo sunt din discutii la ceai cu persoanele vizate.
o parte sunt destul de generale pentru a proteja si a nu atinge demnitatea surselor.
restul sunt din procese si nu din discutii confidentiale avocat-client (in UK procesele sunt publice), cel dat ca exemplu a mai fost si pe bbc.

Alin

alin
30-03-2009, 15:52
ah, m-am linistit dupa ce am citit, eu credeam ca s-au apucat tiganii de scris software...
RR

Draga RR,

nu toti tiganii sunt rai, la fel cum nu toti romanii sunt usi de biserica. Numai indivizii pot fi rai sau buni. Eu sunt curios, de ce, o persoana analfabeta, care nu vorbeste engleza decide sa se mute 3000 km pana in irlanda sa vanda big issues.

Alin

ca fapt divers: chiar cunosc un tigan roman matematician care scrie si soft. Deci ai trait sa o auzi si pe asta.

roadrunner
30-03-2009, 18:33
"Eu sunt curios, de ce, o persoana analfabeta, care nu vorbeste engleza decide sa se mute 3000 km pana in irlanda sa vanda big issues"

pai cum de ce? ca sa ciordi ciricli-ul lu' vecinu' mancatziashi.....(care este)
(ca sa fure cocosul vecinului) ca doar nu a venit sa faca un master.
asta ca sa nu-ti mai bati capul degeaba intrebandu-te...

RR

alin
30-03-2009, 18:42
"Eu sunt curios, de ce, o persoana analfabeta, care nu vorbeste engleza decide sa se mute 3000 km pana in irlanda sa vanda big issues"

pai cum de ce? ca sa ciordi ciricli-ul lu' vecinu' mancatziashi.....(care este)
(ca sa fure cocosul vecinului) ca doar nu a venit sa faca un master.
asta ca sa nu-ti mai bati capul degeaba intrebandu-te...

RR

prefer sa cred ca toti suntem nevinovati pana se dovedeste contrariul.

Carmensita
30-03-2009, 19:11
Eh, ei traiesc dupa alte legi decat noi...e greu sa pretinzi ca ii intelegi.
Probabil ca, in principiu, multi au venit si ei, ca si noi "albii", pentru un trai mai bun.
Unii sunt adusi aici pt. afaceri...dar asta stim cu totii...Problema e ca sunt f. manevrabili, fiind nedusi la scoala, lucru convenabil pt. conducatorii lor...ca degeaba s-au alocat fonduri pt. integrare, nu se vrea...
Sa-i lasam cu ale lor...cat o sa le tina si cu discriminarea...

daniel_D
30-03-2009, 20:35

Aline, preferi sa....fii serios.
Atitudinea asta cu iz de pacifism - in dubio pro reo si prezumtia de nevinovatie functioneaza probabil la tine in camera..dar nu si in viata reala. Iar tu stii bine lucrul asta.

@Carmesita
Eu nici nu vreau sa pretind ca inteleg, nu vreau sa-i inteleg, pur si simplu ma dezgusta. Daca vor sa fie tratati ca niste oameni normali atunci sa faca un efort si sa renunte la a mai trai ca animalele. Au mereu o scuza, sunt oropsiti de soarta saracii. Orice incercare, fonduri, programe PHARE, sunt bani irositi. Nimic nu se va schimba. Cei de la Bruxelles inca nu au inteles ca "Legea tiganeasca e mai presus de orice" iar pe ciori le doare-n pix si la doi metri in fata de programele lor.

O sa-mi spuneti ca sunt rasist. Nu sunt rasist, nu am nimic cu persoanele de culoare(chiar am avut o prietena), nu am nimic cu bosimanii, evreii, musulmanii, indienii, fata palida cu pene in cap si picior de caprioara.

Iar acum urmeaza partea cu:
Pai cumetre, generalizezi...
Generalizez pe dracu.
Nu veniti sa-mi spuneti ca tiganii care sunt plecati peste granite, sunt oameni cinstiti, au CV de 3 pagini cu master in Business administration, platesc taxe, muncesc cinstit...pentru ca nu sunt, nu exista.
Tigan sa munceasca nu am vazut. Cu mici exceptii aia de vand fier vechi, dar si pe ala il fura. Tigan sa vanda ziare, poate, daca-l bati o saptamana probabil ca o sa vanda big issue iar dupa o zi da bir cu fugitii.

Amatorilor de sporturi extreme:

-Luati una cioara + una piranda le bagati la voi in casa. Timp de 1 luna incercati sa le schimbati comportamentul.

-Incearca sa te ei de un grup de tigani ptr ca sun galagiosi si deranjeaza ordinea publica.

-Fa o plimbare pe la 12 noaptea, timp de vara prin Ferentari.

Acum imaginativa ca aceleasi sporturi extreme le faceti cu subiecti romani nu tigani...Parca e divers acum..Nu-i asa?

lac
31-03-2009, 10:30
@ Alin
Si eu cred ca esti putin rasist cu tiganii/romii dupa o citire a tuturor postarilor tale pe acest forum. Si cred ca rasismul devine si mai evident atunci cand faci anumite afirmatii si zica ca "nu, de fapt, eu nu am nimic cu tiganii!".
Gandurile negative asupra acestei categorii de oameni exista in toti, e natura umana si nu ai ce sa-i faci, dar atunci cand iti expui aceste ganduri public si actionezi in mod negativ asupra lor, asta, alin se numeste RASISM, :). (parerea mea, bineinteles!)

Anca

Dan Tudor
31-03-2009, 10:51
-Fa o plimbare pe la 12 noaptea, timp de vara prin Ferentari.

Da' prin Finglas ce are ?!

roadrunner
31-03-2009, 10:55
Pai in Finglas nu poti sa faci plimbare, ca nu e niciodata vara...
RR

alin
31-03-2009, 11:09
Pai in Finglas nu poti sa faci plimbare, ca nu e niciodata vara...
RR

lasa mai ca nu trebuie sa mergi pana prin Finglas am patit-o pe Pearse street cu un coleg de al meu francez la capatul dinspre grand canal quay.

Problema e ca trebuie sa intelegem ca actele antisociale sunt facute de indivizi nu de comunitati.

alin
31-03-2009, 11:23
@ Alin
Si eu cred ca esti putin rasist cu tiganii/romii dupa o citire a tuturor postarilor tale pe acest forum. Si cred ca rasismul devine si mai evident atunci cand faci anumite afirmatii si zica ca "nu, de fapt, eu nu am nimic cu tiganii!".
Gandurile negative asupra acestei categorii de oameni exista in toti, e natura umana si nu ai ce sa-i faci, dar atunci cand iti expui aceste ganduri public si actionezi in mod negativ asupra lor, asta, alin se numeste RASISM, :). (parerea mea, bineinteles!)

Anca

Draga Anca

E parerea ta pot, sa fiu de acord sau nu, e libera mea alegere. Pe langa faptul ca eu cred ca termenul, conceptul de rasism e supralicitat, in general, xenofobie de fapt, (Italienii au probleme cu tiganii romani nu cu tiganii italieni) am impresia ca denoti o oarecare superficialitate in intelegerea a ceea ce am scris. Dar cum zicea cineva mai intelept decat mine, fiecare duce cat poate. Daca dupa ce ai citit ce am scris concluzia ta a fost ca sunt rasist, as spune ca asta spune mai multe despre tine decat despre mine.

Fraza pe care o citezi este o simpla clarificare pe care am considerat-o necesara datorita stereotipurilor de pe forum fata de tigani.

Alin

lac
31-03-2009, 12:02
@Alin
Fiecare om are dreptul la o parere dupa cum chiar tu ai spus-o! Intotdeauna sunt bucuroasa sa constat ca m-am inselat (in privinta acestui subiect atat de controversat!) Cred ca sub scutul asta al tau ca nu sunt, ba chiar dimpotriva vreau sa clarific niste lucruri, inca exista acel rasism (imi mentin parerea, pt ca nu ai reusit sa ma convingi ca lucrurile stau altfel, :) ).

aura
31-03-2009, 12:06

Pai daca este asa, facand referire la ultimul articol aparut in ziar http://www.herald.ie/national-news/courts/squatters-fined-for-turning-flats-into-squalid-tip-1691148.html, cum poti sa spui ca ei sunt nevinovati pana la proba contrarie. Care ar fi aceasta proba? Probabil aveau contract de inchiriere nu?

Si mai mult sunt mentionati ca si cetateni romani...

alin
31-03-2009, 12:16
Pai daca este asa, facand referire la ultimul articol aparut in ziar http://www.herald.ie/national-news/courts/squatters-fined-for-turning-flats-into-squalid-tip-1691148.html, cum poti sa spui ca ei sunt nevinovati pana la proba contrarie. Care ar fi aceasta proba? Probabil aveau contract de inchiriere nu?

Si mai mult sunt mentionati ca si cetateni romani...

Draga Aura,

Repet acolo sunt numiti 7 indivizi. Ei trebuie sa fie blamati si nu comunitatea din care fac parte.
Eu sunt responsabil pentru actiunile mele si nu statul roman.

Alin

Alin

aura
31-03-2009, 12:18
Cand o sa vad un articol intr-un ziar in care apare un rrom - sa-l numesc frumos cum ca facut ceva bun atunci jos palaria.

Carmensita
31-03-2009, 15:35
http://www.culturaspettacolovenezia.it/index.php?iddoc=8549

Cum am zis, fiecare face ce poate.

alin
31-03-2009, 16:04
http://www.culturaspettacolovenezia.it/index.php?iddoc=8549

Cum am zis, fiecare face ce poate.

mai carmensita ce carcotase esti. Ironic desigur.

Alin

Carmensita
31-03-2009, 16:13
mai carmensita ce carcotase esti. Ironic desigur.

Alin

Alin, nici nu m-am straduit prea mult. Gypsy nu sunt nici ca "rasa" si nici ca "apucaturi" (care or fi ele), daca asta se va intelege din toata treaba. Eu sper ca nu, ar fi pacat, ca altceva in afara de romanca nu pot sa fiu.

alin
31-03-2009, 16:38
Alin, nici nu m-am straduit prea mult. Gypsy nu sunt nici ca "rasa" si nici ca "apucaturi" (care or fi ele), daca asta se va intelege din toata treaba. Eu sper ca nu, ar fi pacat, ca altceva in afara de romanca nu pot sa fiu.

Nu la asta ma refeream. Aveam in gand sa raspund cu acelasi tip de exemplu ca pot exista si tigani de treaba.
http://www.bbc.co.uk/radio3/world/inttaraf.shtml
http://www.bbc.co.uk/radio3/worldmusic/a4wm2006/a4wm_fanfare.shtml

Retoric as intreba.

1. Daca v-ati casatorit prin Romania sau v-ati dus pe la nunti muzicantii ce etnie erau?
2. Aia care maturau strazile prin romania ce erau? Femeia de serviciu de la scara bloculei ce era?
3. Pentru cei care se duceau pe la tara, ce erau cei care erau angajati cu ziua?

Cu probabilitate destul de mare, destui dintre ei tigani. De fapt la o analiza mai atenta o sa ajungeti la concluzia ca ati interactionat cu mai multi tigani normali decat infractori.

Asa ca frumos si sanatos ar fi sa nu generalizam si sa ne rezumam concluziile la indivizi.

Alin

daniel_D
31-03-2009, 17:44
1. Daca v-ati casatorit prin Romania sau v-ati dus pe la nunti muzicantii ce etnie erau?
2. Aia care maturau strazile prin romania ce erau? Femeia de serviciu de la scara bloculei ce era?
3. Pentru cei care se duceau pe la tara, ce erau cei care erau angajati cu ziua?

Cu probabilitate destul de mare, destui dintre ei tigani. De fapt la o analiza mai atenta o sa ajungeti la concluzia ca ati interactionat cu mai multi tigani normali decat infractori.

Asa ca frumos si sanatos ar fi sa nu generalizam si sa ne rezumam concluziile la indivizi.

Alin

Pe timpul lui Nea Nicu, confirm cele spuse de tine, acum e istorie.

santiago
31-03-2009, 17:50
pe vremea lui Nea Nicu..nu aveau de ales

roadrunner
31-03-2009, 17:52
Crezi ca daca un tzigan canta la "aricordeon" sau matura strazile, nu poate sa fure ?
(nu sunt mutual exclusive) stiu cazuri cand tziganii de la salubrizare furau pubelele si incercau sa le vanda doua strazi mai incolo
RR

korpy
31-03-2009, 18:12
Crezi ca daca un tzigan canta la "aricordeon" sau matura strazile, nu poate sa fure ?
(nu sunt mutual exclusive) stiu cazuri cand tziganii de la salubrizare furau pubelele si incercau sa le vanda doua strazi mai incolo
RR

Furatul e un fel de part-time job, omul are 2 servicii

aura
31-03-2009, 18:14
Draga Aura,

Repet acolo sunt numiti 7 indivizi. Ei trebuie sa fie blamati si nu comunitatea din care fac parte.
Eu sunt responsabil pentru actiunile mele si nu statul roman.

Alin

Alin

Responsabil esti tu ca esti major, dar blamat este statul roman. Asa si ei au fost mentionati ca fiind cetateni romani.

Carmensita
31-03-2009, 18:15
pai si romanii "furau", pe vremea lui Nea Nicu si nu numai, care un surub, care un salam, din fabrici si uzine...se practica. Sau asa auzisem eu.

Mai recent...mai vedeam romani care isi inghesuiau in punga de la supermarket rosii, cantareau, si apoi mai indesau cateva. Sau asta cu sa faci prapad pe unde mergi, ca tot e gratis....
Bine, sunt mici furtisaguri, dar tot furtisaguri sunt, mai ales ca respectivii nu pareau ca fac foamea, asa i-as mai fi inteles.

aura
31-03-2009, 18:21
pai si romanii "furau", pe vremea lui Nea Nicu si nu numai, care un surub, care un salam, din fabrici si uzine...se practica. Sau asa auzisem eu.

mai vedeam romani care isi inghesuia in punga de la supermarket rosii, cantareau, si apoi mai indesau cateva. sau asta cu sa faci prapad pe unde mergi, ca tot e gratis...

Romanii au furat si mai fura si acum...dar mai si lucreaza...daca gasesti proportia dintre romani si tigani, infractori si oameni care muncesc....care e rezultatul...

sfinx
31-03-2009, 18:29
pai ca sa ajunga "paraseala" lui Paddy de nedescris sau de nelocuit vorba lu` gardistu care a dat peste ei, a trebuit sa treaca ceva timp ca doar nu au navalit clanu Rostas intr-o zi si a facut prapad

Paddy ce a asteptat?

cersetorii din clanu Rostas, ( de fapt aceeasi indivizi care au fost repatriati din tufele de pe M 50, apropos -nici acum nu creste iarba acolo) sunt peste tot prin Dublin

unu din ei sta si cerseste la semaforul de la iesirea de pe M 50 spre Ballymount,
unu sta la iesirea de pe M50 dinspre Tallaght

unu e pe la unul din podurile de pe Quay

restu sunt imprastiati prin Dublin sau imprejurimi

de ce Garda nu-i intreaba care este situatia, din ce se intretin?

daniel_D
31-03-2009, 19:35
din ce se intretin?

Oficial:Planteaza flori, croseteaza apa cu doua caramizi.

Neoficial: scriu software, unii din ei sunt manageri prin multinationale, altii muncesc prin constructii, unii muncesc in domeniul hotelier, restaurante, baruri. Nu mai vb de IT, am auzit ca sunt o gramada in Google se vb tiganeste mai nou. A devenit a 2-a limba a Googlerilor.

Toti sunt platitori de taxe.

Cat pe ce sa uit. Asta e ultimul tigan recrutat de Microsoft, din surse sigure am aflat ca a fost o lupta acerba intre Google si cei de la Micro pentru a beneficia de servicile sale. http://www.youtube.com/watch?v=5zg88GWKS5E

asorin
31-03-2009, 21:11
bahoi asta e mare meserias http://www.youtube.com/watch?v=sddDSdAKAYk&feature=related

pescaru
31-03-2009, 23:17
altii lucreaza pentru televiziune...

http://www.youtube.com/watch?v=Z7zpSVmQ94M

Oficial:Planteaza flori, croseteaza apa cu doua caramizi.

Neoficial: scriu software, unii din ei sunt manageri prin multinationale, altii muncesc prin constructii, unii muncesc in domeniul hotelier, restaurante, baruri. Nu mai vb de IT, am auzit ca sunt o gramada in Google se vb tiganeste mai nou. A devenit a 2-a limba a Googlerilor.

Toti sunt platitori de taxe.

Cat pe ce sa uit. Asta e ultimul tigan recrutat de Microsoft, din surse sigure am aflat ca a fost o lupta acerba intre Google si cei de la Micro pentru a beneficia de servicile sale. http://www.youtube.com/watch?v=5zg88GWKS5E

Carmensita
01-04-2009, 11:36
:))))
Cum ii gasiti pe toti cocalarii?????

Carmensita
01-04-2009, 18:36
Am mai gasit un rrom/tigan de bine, care traieste in Austria si e sculptor...
http://www.divers.ro/initiative_ro?func=viewSubmission&sid=5241&wid=37619

sfinx
26-04-2011, 22:58
aseara la emisiunea lu' Turcescu a fost invitat Draghici, un meserias la nai, care avea un tricou scris asa:
I AM GIPSY
I AM PROUD

cred ca s-a "pisat" pe rromi lu' Dancea de la Dublin sustinuti de Pavee Point in M 50 round about cativa ani in urma