View Full Version : 2 intrebari
mihaimilk
03-02-2006, 12:21
salut,
citesc pe site-ul guvernului aici (http://oasis.gov.ie/moving_country/migration_and_citizenship/becoming_an_irish_citizen_through_naturalisation.h tml)
"Rules
Who is eligible for naturalisation?
If you wish to become an Irish citizen through naturalisation, you must:
* Be 18 years or older (you must be married if you are under the age of 18)
* A minor born in the State (from 1 January 2005)
...
"
au uitat un "have" la inceputul propozitiei in bold? Doar nu trebuie sa am un copil sa aplic?
Apoi a doua intrebare, de fapt o confirmare: e adevarat ca nevasta, aplicand pt viza pt reintregirea familiei, daca isi gaseste apoi aici de lucru (o firma ii ofera contract), nu trebuie sa se intoarca in romania sa obtina viza de lucru? Aici (http://www.entemp.ie/labour/workpermits/eesteps/spouseabroad.htm) asa scrie, dar are cineva experienta personala in directia asta?
Multumesc.
vasiletina
03-02-2006, 23:00
Mihai
- acolo spune cine este eligibil (adica are dreptul sa aplice) si nu conditioneaza eligibiltatea de cati copii ai sau nu, cu alte cuvinte se citeste astfel:
- trebuie sa fii major (adica 18 ani) sau daca esti sub 18 ani trebuie sa fii casatorit
- un minor nascut in Irlanda dupa 1 Ianuarie 2005 (pentru ca cei care s-au nascut in Irlanda pana si in data de 30 Decembrie 2004 sunt oricum cetateni irlandezi)
si lista continua
la punctul 2 cineva care a experimentat asa ceva iti poate spune, desi din paragraful 2 copiat mai jos asta se intelege ce spui tu.
"The Department provides a fast track work permits procedure for the spouses of some employment permit holders. In order to be eligible for this scheme you must be resident in Ireland. If you are currently residing abroad you cannot apply for a Spousal Work Permit. You are advised to check whether you are eligible under the new scheme before considering making an application through the normal process. Please review the following paragraphs to determine your eligibility"
Salut Mihai,
Referitor la intrebarea numarul 2 pentru orice schimbare a tipului de viza sotia ta va trebui sa paraseasca Irl.
Noi am fost in tara cand a fost cazul dar se pare ca e de ajuns sa mearga numai pana in Londra pentru a aplica pt. viza noua la Ambasada Irl.( nu trebuie sa si astepte acolo iesirea vizei ci poate sta aici in timpul asta)
Numai bine,
mihaimilk
07-03-2006, 13:03
Mersi de raspunsuri, pare ciudat ca poti merge la Londra sa aplici... Si daca te intreaba de act de identitate pe drum, ce se intampla? stiu ca sunt considerate curse interne Irlanda-GB, dar se poate sa te intrebe... orice roman cu viza de irlanda are voie sa mearga in Marea Britanie?
Update la situatiune:
Am spus 'nevasta' in primul post, dar inca nu suntem casatoriti :) asa ca : Viitoarea sotie a obtinut un contract de munca cu o firma de arhitectura de aici, are sanse mai mari sa obtina viza de lucru daca suntem casatoriti?
CU mersul la Londra e posibil sa te trezesti cu surprize, daca te intreaba de acte de identitate.
Daca ai drept de sedere in Irlanda nu ai drept de calatorie in UK fara viza. Sa intri pe teritoriul britanic trebuie sa aplici pt viza la ambasada UK.
Probabil poti sa trimiti pasapoartele in Romania si sa mearga o ruda apropriata la consulatul Irlandei din Bucuresti.
Eu am prieteni care au procedat astfel prin 2002 sau 2003.
Probabil nu se mai poate dar cineva o sa vina cu o informatie de ultima ora.
Varianta cu Anglia reprezinta risc, totusi in opinia mea. Si mai este ceva -daca esti casatorit o sa trebuiasca sa prezinti certificatul de casatorie, daca-l cer, daca nu , avantaj tu
Ma refeream la mersul legal in Londra,cu viza.
Daca sotia e venita legal aici ( viza de reintregirea familiei de exemplu -"spouse visa"-) poate aplica foarte bine pentru viza de vizita UK si i se da foarte usor chiar.[br]Postet at: March 08, 2006, 12:35:21 PM________________________________________________ _
Viitoarea sotie a obtinut un contract de munca cu o firma de arhitectura de aici, are sanse mai mari sa obtina viza de lucru daca suntem casatoriti?
Scuze dar acum am realizat ce spui....
Si totusi daca nu-ti e sotie..inseamna ca nu a venit cu viza de reintregire a familiei in Irl.
mihaimilk
12-03-2006, 23:46
Inca nu a venit, asteapta adeverinta de la facultate (in loc de diploma, care se elibereaza doar mai tarziu) ca sa aplice pt viza de lucru la bucuresti.
De asta ma intrebam daca ar avea sanse mai mari la viza de lucru daca ar fi casatorita cu moi, rezident irlandez... teoretic n-ar trebui sa aiba importanta, dar mai stii...
Daca cere working visa ... nu cred ca are importanta.
Merge cu diploma si contractul si working visa e o formalitate.
mihaimilk
19-04-2006, 15:32
o formalitate, dar care se pare ca dureaza...
si-a depus actele la bucuresti in 22 martie, au fost trimise la Dublin in 28 martie, cei de la bucuresti spun ca au ajuns 3 zile mai tarziu... eu tot sun la Visa Office si astia zic ca inca n-au ajuns... unde sa le tina oare? Au un buffer pana intra in baza lor de date? Stiu ca raspunsul poate veni si in 6-8 saptamani si s-ar inscrie in timpul citat pe site, dar daca au ajuns, de ce nu-mi pot spune 'da, au ajuns, dar mai stam o vreme, nu dam raspuns asa rapid ca va invatam rau'... acum nu stiu daca s-au pierdut actele pe drum (eu sunt cel caruia postasul i-a dus pasaportul cu noua viza la o alta adresa - asa ca n-am incredere)...
Pot face altceva decat sa astept si sa sun de 2 ori pe saptamana la Visa Office?
adrienuca
19-04-2006, 22:25
salutare,
eu zic sa stai linistit ca nu esti singurul in situatia asta ,eu stiu o persoana care a depus actele la bucuresti pe la sfirsitul lunii februarie si inca nu are nici un raspuns....
concluzia: rabdare ,rabdare ,rabdare...........
numai bine
mihaimilk
01-07-2006, 12:00
viza i-a fost refuzata pentru ca
1. nu are destule calificari
2. salar prea mic
Ce ii mai trebuie in domeniul calificari, pe langa o diploma de Arhitectura ? (UTCN in Cluj btw). Iar salarul de 25k/an e prea mic? Cele mai multe oferte de lucru in Irlanda pe pozitia asta incep de la 25k.
ei ei[br]Postet at: April 28, 2006, 01:02:02 PM________________________________________________ _update la situatiune:
prietena a trimis la apel copie dupa diploma (care i s-a dat 'fizic' intre timp), iar firma a fost de acord sa-i mareasca salarul (probabil doar in acte, ca sa obtina viza). In plus, i-a scris ofiterului de apeluri o scrisoare cu ce s-a intamplat si m-a amintit si pe mine (viitorul sot).
La 3 saptamani de la primirea actelor, firma i-a trimis mail cum ca i s-a aprobat apelul si sa sune la bucuresti.
voila, victorie pana la urma...
Felicitari, asta se intimpla celor care intr-adevar lupta pentru drepturile lor.
mihaimilk
04-07-2006, 21:31
Multumesc, acum girlfriendu' se impacienteaza pentru ca inca n-a ajuns aprobarea la bucuresti...
Oricum, vineri ne intalnim in Geneva pt o saptamana, asa ca... distractie!!!
Am nevoie de o vacanta :'(
vasiletina
04-07-2006, 23:22
Semnati vreo conventie a drepturilor omului? ??? (ex tratat pre/post nuptial ca tot se poarta)
Ca de obicei acolo c-am asa stau lucrurile.
mihaimilk
24-07-2006, 18:49
:D nu, doar vacanta, pur si simplu. S-ar putea sa-mi si cer niste drepturi :P cum sa le spun... reciproc avantajoase[br]Postet at: July 05, 2006, 03:44:59 PM________________________________________________ _extraordinar in Elvetia, va recomand daca puteti sa o vizitati.
Am prins vreme foarte buna, 30 de grade, am facut baie prin lacuri, la Berna au piscine cu intrarea gratis, chiar sub Parlament, sa le multumeasca supusii conducatorilor.
Azi in sfarsit a ajuns raspunsul vizei aprobate la Bucuresti (dupa 3 saptamani de telefoane), si speram ca pe duminica sa ajunga prietena in Irlanda.
Numai bine.