PDA

View Full Version : rent a car romania

pescaru
28-02-2009, 20:10
am citit pe forum numeroase experiente negative pe care le-au avut diversi clienti ai serviciilor de rent a car. imi pare rau ca generalizati. nu toti suntem la fel.daca aveti nevoie sa inchiriati o masina in romania, vizitati site www.rent-romania.ro, paula.pescaru@rent-romania.ro. Masina poate fi preluata din Bucuresti sau Brasov gratuit, precum si din aeroport.( nu exista posibilatea sa rezervati masina si sa nu o primiti la timp)
pentru a va schimba parerea, cum ca doar firmele marile sunt de cuvant, sunt dispusa sa accept propunerea voastra de garantare a serviciilor oferite. Incercam?

ovimat
01-03-2009, 01:18
Eu am inchiriat una din Ungaria, ca e mai convenabil pentru mine, in plus cum dreaq fac boz..ungurii astia de au preturi mai mici decit romanii (ex. 18euro/zi Ford sau Skoda Felicia)?:tinysmile_aha_t:

asorin
01-03-2009, 11:00
De la ce companie ai inchiriat in Ungaria? Merg in Timisoara peste cateva saptamani si ma gandesc la alte variante decat cu microbuzul.

ovimat
02-03-2009, 00:36
http://www.autoglobalrent.hu
Na ca le fac si reclama, acuma va trebui sa le cer discount.:tinysmile_twink_t:

roadrunner
02-03-2009, 01:39
pescaru,
si vrei sa te credem pe cuvant de pionier? eu unul nu mai sunt dispus sa fac experiente.
prefer sa dau un ban in plus (de cele mai multe ori, nu e mai scump sa inchiriezi de la o firma mare)
R

pescaru
02-03-2009, 02:34
draga roadrunner,
nu neaparat ca vreau sa ma crezi pe cuvant de pionier(A):tinysmile_shy_t:, dar pana la momentul de demonstratie, este o solutie. Este adevarat ca firmele mari sunt cunoscute si au standarde in servicii, dar pot sa iti spun din proprie experienta ca am lucrat mult timp intr-o companie mare, am invatat cum se face, si in propriul bussines incerc sa fac mai mult decat am invatat, adica sa pun si suflet, sa am satisfactia ca am clienti multumiti si ca am facut maxim pentru ei.Intr-o firma mare, astea nu prea conteaza, esti de acord?
...cu ei nu negociezi, nu iti promite ca vine sigur noaptea in aeroport,te costa totul, trimit un baiat neimplicat sa iti dea masina...ect.dar sunt si firme mari, cu servicii ireprosabile, cu siguranta.
eu zic ca merita sa incerci, dar este alegerea ta :cool:

pescaru
02-03-2009, 02:53
ovimat,
am intrat pe link-ul trimis de tine. sunt intr-adevar bune preturile lor, mai bune decat in romania. ce pot sa iti spun este ca preturi aproximative pot oferi si eu pentru masinile din flota noasta, pe categorii. din pacate in timisoara nu avem sediu, doar in Bucuresti sau Brasov. Pentru tine, e mult mai ok din timisoara, banuiesc.O intrebare personala... cum sunt masinile lor?( ca si nr de km) in multe tari in care am fost si am inchiriat masini, multe erau deja cu foarte multi km, mai vechi. costurile pentru ele sunt mai mici...
ce pot sa spun, referitor la companiile mari care opereaza in romania, este ca au preturi incomparabil mai mare.

roadrunner
02-03-2009, 09:07
flota voastra de trei masini fiecare de un fel, daca suni dupa un an la acelasi numar de tel ca anul trecut nu mai raspunde nimeni. Cand o sa aveti o parcare cu 100 de masini sa se vada din avion cand aterizez, adica e langa aeroport atunci mai vorbim, pana atunci sunt dispus sa platesc diferenta de pret la Hertz Avis si cine o mai fi in Ro, pentru mine diferenta e taxa de liniste
multumesc nu.
R

santiago
02-03-2009, 09:11
quote:...cu ei nu negociezi, nu iti promite ca vine sigur noaptea in aeroport,te costa totul

Cu ei nu trebuie sa negociezi sa vina noaptea.sunt deja acolo :) zi si noapte intrucat au punct in aeroport

Carmensita
02-03-2009, 09:32
Nu o cunosc pe doamna sau domnisoara, insa va pot spune din proprie experienta (mai mult decat experienta, interes direct) ca sunt firme mici sau relativ mici in Romania care fac o treaba foarte buna.
Sunt flexibili si au oameni dedicati afacerii.
Si eu credeam ca numai companiile mari pot asigura calitatea serviciilor. Nu este adevarat, parerea mea.

sfinx
02-03-2009, 10:00
sunt de mare cuvant firmele mici.
am sunat anul trecut din Irl pentru a inchiria un BMW cu € 60/zi am insistat ptr masina aceea -am vrut sa vad cum se comporta o astfel de masina
-dupa promisiunile facute eram gata sa-i cred, am ajuns la Bucuresti si incepe abureala de rigoare ca nu mai e valabila etc,etc dar pot sa am o Toyota Avensis la € 75/zi sau o daca vreau ceva mai ieftin pot avea o Dacia Logan ptr € 35/zi dupa cateva f**k off-uri m-am ales cu o rasnita de Daewo

Carmensita
02-03-2009, 11:13
sunt de mare cuvant firmele mici.
am sunat anul trecut din Irl pentru a inchiria un BMW cu € 60/zi am insistat ptr masina aceea -am vrut sa vad cum se comporta o astfel de masina
-dupa promisiunile facute eram gata sa-i cred, am ajuns la Bucuresti si incepe abureala de rigoare ca nu mai e valabila etc,etc dar pot sa am o Toyota Avensis la € 75/zi sau o daca vreau ceva mai ieftin pot avea o Dacia Logan ptr € 35/zi dupa cateva f**k off-uri m-am ales cu o rasnita de Daewo

Depinde de domeniul de activitate si de oamenii care conduc afacerea.
De multe ori mai depinde si de lantul de clienti/colaboratori/parteneri neseriosi...daca un smeker din Irlanda (sa zicem) a inchiriat BMW-ul inaintea ta si s-a razgandit, ca-l mai tine inca 2 zile?
Poate rent-a-car nu e tocmai tipul de afacere pe care sa o faci cu bani putini, insa nu uitati ca marile companii au ajuns mari datorita institutiilor financiare, guvernelor....adica tocmai alora care ne-au bagat in ra***** in care suntem azi.
Cine a lucrat intr-o multinationala stie cate costuri ascunse sunt in fiecare produs, cum foarte multe lucruri se fac prin subcontractari pt. ca nimeni nu misca un deget in afara sferei de activitate.
Parerea mea.

roadrunner
02-03-2009, 11:22
indiferent care e paererea ta, eu nu mai vreau sa stau la 12 noaptea in aeroport sa astept un ciurli burli care nu numai ca nu apare dar nici macar nu are bunul simt sa raspunda la telefon. Dupa ce am inchiriat o masina "on the spot" de la aeroport, sun a doua zi la agentie si aflu ca nimeni de acolo nu-si aduce aminte ca a discutat cu mine de trei ori, si ca au trimis emailuri raspuns la ale mele dar probabil ca e o problema la mine ca nu le-am primit.
Sunt asa de satul de scuzele tampite ale astora cu firmele mici. Am condus o firma mica din 1993 pana in 2000. deci e greu sa vina cu ceva ce nu am auzit, pentru mine un lucru e clar: daca nu vor banii mei sunt altii care-i vor.
R

Carmensita
02-03-2009, 11:32
Roadrunner, am si zis, depinde de domeniul de activitate (nici mie nu mi se pare ca poti sa faci state-of-the-art cu bani putini, intr-o afacere de tipul asta, dar poate ma insel).
Iti dau dreptate, nu mi-ar placea sa astept la 12 noapte, cu copii, pe nu's ce nesimtit. Am mai trecut prin asta cu o agentie de turism...Totul e sa ne si permitem sa obtinem cele mai bune servicii.

roadrunner
02-03-2009, 11:41
corect, depinde de domeniu.

santiago
02-03-2009, 12:06
a fost zilele trecute un reportaj la tv despre micile firme de rent a car care au dat faliment.
30 masini luate in leasing ,intr-o curte iar sediul intr-o casa darapanata.
De acord cu faza ca un alt client a hotarat sa mai tina masina pe care o doreai tu 2 zile dar faceai orice (o alianta cu o firma concurenta)si gaseai o alta masina .
intotdeauna se da vina pe clientul precedent..cu ce ma incalzeste pe mine?
iar cand intrebi dar de ce nu tine frana de mana si ti se raspunde..pai cine foloseste frana de mana in Romania? sau siguranta la bricheta(charger sau gps) si ti se raspunde aveti brichete personalizate in masina :)...

aura
02-03-2009, 12:07
A intrat si eu pe acest site...m-am distrat foarte tare, preturile...

1. Navigation system MIO P350 ( Romanian map ) for 5 Eur/day

2. Child seat from BabyCare ( 0 - 4 years ) for 20 Eur/rent

Si

Collections and deliveries are Free of charge in the Bucharest city limits. All cars delivered/collected in airport are subject to surcharge of EURO 15.00 per delivery/collection; for cars delivered outside Bucharest the transfer rate will be EURO 0,2 / km.

Si asta dupa ce in anuntul de pe forum se spune ca colectarea masinii se face gratuit iar in contract e altceva.
Stau si ma intreb...cat de serioasa este firma?
Parerea mea

Carmensita
02-03-2009, 12:30

Si

Collections and deliveries are Free of charge in the Bucharest city limits. All cars delivered/collected in airport are subject to surcharge of EURO 15.00 per delivery/collection; for cars delivered outside Bucharest the transfer rate will be EURO 0,2 / km.

Si asta dupa ce in anuntul de pe forum se spune ca colectarea masinii se face gratuit iar in contract e altceva.
Parerea mea

Pfoaaa...Bine ca n-am nevoie de masina cand ajung in Bucuresti...rudele sa traiasca!

Poate ne explica doamna, acum e cazul sa "stand up" pt. afacerea ei.

Carmensita
02-03-2009, 12:37
a fost zilele trecute un reportaj la tv despre micile firme de rent a car care au dat faliment.
30 masini luate in leasing ,intr-o curte iar sediul intr-o casa darapanata.
De acord cu faza ca un alt client a hotarat sa mai tina masina pe care o doreai tu 2 zile dar faceai orice (o alianta cu o firma concurenta)si gaseai o alta masina .
intotdeauna se da vina pe clientul precedent..cu ce ma incalzeste pe mine?
iar cand intrebi dar de ce nu tine frana de mana si ti se raspunde..pai cine foloseste frana de mana in Romania? sau siguranta la bricheta(charger sau gps) si ti se raspunde aveti brichete personalizate in masina :)...

Pai da...se intreba cineva mai devreme cum fac ungurii astia....au invatat si ei de la altii, numa' noi romanii nu vrem sa invatam de la nimeni, noi le stim pe toate.

roadrunner
02-03-2009, 12:54
Incet incet o sa dispara firmele de habarnisti si misirupisti, sau o sa aiba o clientela proprie compusa din oameni care actioneza dupa aceleasi principii ( cel de baza fiind : las' ca merge si asa)
sper din tot sufletul ca, consumatorul sa puna la zid afacerile care sunt sub asteptarile lui. Nu mai tine cu gargara, omul care se da jos din avion in zilele nostre in general stie ce vrea, nu pune botul la "noi suntem flexibili" sau "suntem cei mai ieftini".
R

Carmensita
02-03-2009, 13:24
Corect. Consumatorul este cel care trebuie sa sanctioneze filozofia "las' ca merge si asa" (si pe mine ma enerveaza la culme).
Da' si p'aia "produsul x costa atat, ca asa zic eu. Am decis eu in capul meu ca tu oricum ai nevoie de asta, asa ca platesti".
Eu cred ca e buna criza asta economica, poate spun prostii. (in sensul ca va aduce si ceva bun)

santiago
02-03-2009, 13:32
din pacate consumatorul poate influenta si negativ.
Spunea cineva care si-a petrecut Xmas-ul si Revelionul In Romania la munte ca in statiunea respectiva nu era decat un centru de inchiriat ATV-uri/snowmobile.Si coada la greu pana intr-o seara cand apare unu si spune patronului..maine vreau 2 bucati si platesc dublu..50 euro in loc de 25.
Bineinteles ca a doua zi 50 era pretul pt toata lumea.

ovimat
02-03-2009, 13:41
@pescaru

E prima data cind inchiriez, dar o fac la recomandarea unui prieten bun care lucreaza cu firma de vreo 3 ani si e foarte multumit de ei.

Carmensita
02-03-2009, 13:43
din pacate consumatorul poate influenta si negativ.
Spunea cineva care si-a petrecut Xmas-ul si Revelionul In Romania la munte ca in statiunea respectiva nu era decat un centru de inchiriat ATV-uri/snowmobile.Si coada la greu pana intr-o seara cand apare unu si spune patronului..maine vreau 2 bucati si platesc dublu..50 euro in loc de 25.
Bineinteles ca a doua zi 50 era pretul pt toata lumea.

Hm, asta imi aduce de problema magazinelor care comercializau "haine de firma"...erau (sunt) de 2-3 ori mai scumpe ca alea de-afara, dar deh, inca sunt destui bizoni pt. care "noblesse oblige" ("noblesse" in capul lor).
Inca nu este "criza" suficient de mare...

daniel_D
02-03-2009, 14:03
Incet incet o sa dispara firmele de habarnisti si misirupisti, sau o sa aiba o clientela proprie compusa din oameni care actioneza dupa aceleasi principii ( cel de baza fiind : las' ca merge si asa)
sper din tot sufletul ca, consumatorul sa puna la zid afacerile care sunt sub asteptarile lui. Nu mai tine cu gargara

Romanul este indobitocit si tratat cu prostie zilnic, constient fiind, merge pe principiul enuntat de tine "las' ca merge si asa".
Tocmai de aceea consumatorul roman nu va pune niciodata la zid servicile care sunt sub asteptarile lui, dimpotriva va recidiva mereu la prostie. Vorbesc in general despre servicii, nu neaparat "Rent a car"

Segmentul populatiei din Romania care isi permite intr-adevar sa aleaga intre X si Y este relativ scazut, iar asta din cauza mentalitatii si resurselor financiare scazute.

Carmensita
02-03-2009, 16:01
Inca ceva: cum de Brasovul, orasul asta superb, nu are aeroport international? Adica stiu cum, dar nu mai comentez..
Zona aia merita vizitata, ar aduce bani...dar asta e...

catalin
02-03-2009, 16:23
Brasovul se chinuie de vreo 5 ani sa construiasca acel aeroport... dar "interesul poarta fesul".
Nu s-a vrut ca pana acum sa se constuiasca un astfel de aeroport, iar acum de mai bine de un an au probleme cu expropierea unui cioban care are stana exact in mijlocul proiectului.
http://www.aeroportbrasov.ro/stiri/

sfinx
02-03-2009, 17:49
............ iar acum de mai bine de un an au probleme cu expropierea unui cioban care are stana exact in mijlocul proiectului.
http://www.aeroportbrasov.ro/stiri/

Jiji e numele lui?

Innrain
02-03-2009, 18:04
Preturi competitive zici?

7 Days weekly prices from:
Ford Ka
57€ / 51£
F. Fiesta
58€ / 52£
F. Focus
65€ / 58£
Din conditii:

Direct hire. Not a broker
Unlimited mileage
Full insurance coverage
Airport taxes
24-hour road assistance!
2nd driver free
VISA number not required for booking
Pay on arrival.

Easte mai ieftin decat sa mergi cu autobuzul.
http://www.malagacar.com/

E drept anul trecut nu aveau decat masini din 07 dar comparat cu astra din link ul de mai jos http://www.eurocars.ro/car_details.php?cid=21&place=1 (modelul asta nu se mai produce din 2003) cred ca ii pot spune brand new.
Intr-adevar Hertz/Avis sunt x2 x3 mai scumpe in Romania in comparatie cu aceleasi firme din alte tari. Motivele sunt desigur rulajul scazut.
Daca vreti un tip folositi link-ul de la aerlingus catre hertz. de obicei se scoate cam 10% reducere

Carmensita
02-03-2009, 18:55
Eu nu stiu daca "motivele sunt desigur rulajul scazut".
Ce stiu eu e ca si eu as merge la Hertz sau la altii mari, din aceleasi motive enumerate si de Rdr, Sfinx. Nu vreau o japca de masina, am un copil in spate, nu-mi pot permite. (din pacate, asta o stiu si ei...;) sau cu alte cuvinte, ei servesc cei mai exigenti clienti. Dar, nu avem nicio estimare concreta a segmentului de piata pe care-l acopera ei.

Ideea mea este ca se discuta la modul simplist de "afaceri mari" si "afaceri mici". In Romania sunt destule companii mari care mentin preturi nejustificat de mari. (sau sunt justificate si atunci te intrebi cat de competitive sunt).
Pana la urma fiecare decide singur care sunt nevoile lui si posibilitatile de a le satisface.

Carla
02-03-2009, 20:01
Poate ca firmele mari gen AVIS, HERTZ au masini mai bune, dar si ele pot oferi surprize. M-am intilnit cu destui carora agentiile de acest gen le-au pus in circa sume enorme pentru reparatii in conditiile in care la preluarea masinii clientul a semnalat faprul ca masina era zgiriata pe ici pe colo, sau au blocat pina la 1000 de euro pe cartea de credit cica pentru cautiune. Iar cind suma respectiva nu a fost deblocata nici peste o luna s-au jucat ping-pong cu clientii trimitindu-i la banca iar banca le spunea sa mearga la agentie pentru ca numai agentia poate cere deblocarea sumei. Sa nu mai vorbim de asigurarile optionale, care se ofera la fata locului si care, la o adica, daca ai un accident, nu esti tu devina si ai full casco, aproape ca nu te ajuta la nimic, pentru ca intii banii de reparatii se iau de pe cartea ta de credit, iar cind asiguratorul partii vinovate binevoieste sa plateasca, atunci iti recuperezi si tu banii. Asta poate dura lejer un an sau chiar mai mult....
Nici unul din cazurile de mai sus nu s-a intimplat in Romania ci in asa numitele "tari civilizate" precum Spania (Tenerifa), Cipru, Malta...
Evident ca exista si cei care inchiriaza an de an masini de la diverse firme si nu au nici o problema.
Cred ca si pentru asa ceva are romanul o vorba: asa i-a fost norocul :-)

pescaru
02-03-2009, 21:37
sunt foarte realiste opiniile voastre .aveti perfecta dreptate.este vorba de afaceri mari si afaceri mici, exact cum spune carmensita.scopul nu este sa te masori cu gigantii si sa iti demonstrezi ca esti mic si ca nu te vezi din avion, ci sa ai multumirea ca ceea ce faci este de buna calitate.
exact asa cum spunea ovimad-am inchiriat la recomandarea unui prieten, prima data si sunt foarte multumit.( am observat din prezentare site ca sunt ok, ca sunt pentru client, si nu au o flota mare, iar preturi sunt de bun simt).majoritarea clientilor de rent a car sunt on the go, de foarte multe ori nu se mai intorc,dar conteaza enorm gustul cu care au ramas.pana la urma aceste experiente ale lor, aeroport, brasov, rent a car, hotel, bran le creeaza impresia generala despre noi.
nu conteaza ce flota are firma, si daca are sediu in aeroport a carui chiriere se regaseste in fiecare inchiriere, ci conteaza ca masina pe care eu o iau sa fie la timp, sa aiba un pret corect, sa fie super ok functional, plus alte cateva care conteaza. ( e must sa fie asigurate full casco, dar asta conteaza in primul rand pentru mine ca firma)
sincer, pentru mine orice client este o provocare( in special cei straini) pentru ca am posibilitatea sa demonstrez ca putem fi super ok, noi romanii...
sper ca vom avea aeroport in curand la Brasov, va fi un pas foarte important pentru noi...nu stiu daca va puteti imagina ca aceasta zona este un magnet pentru straini.
scopul postarii nu este sa va conving ce buna sunt,ci vroiam sa va spun ca va pot oferi acest serviciu, in rest sunt convinsa ca fiecare decide in cunostinta de cauza,stiind exact ce bani este dispus sa dea, si ce ce asteptari are.
draga roadrunner, nu trebuie sa fi ostentativ, iti respect parerea, e alegerea ta.piata este impartita, atat a clientilor cat si a ofertei...e loc pentru toata lumea sa demonstreze si sa lupte pentru existenta( apropo, m-am bucurat sa vad parerea ta ca unii isi schimba tel de la un an la altul, firma noastra mica , functioneaza de 5 ani..)imi pare rau ca ti-a creat disconfort post-it ul ,probabil ca ai avut niste experiente negative,dar sa stii ca nu toti trebuie sa fim bagati in aceeasi oala,doar asa, in puterea generalizarii.http://www.ziua.net/news.php?data=2008-02-01&id=3109 dupa ce citesti stirea se transforma hertz din corporate in srl? nicidecum!!! e maxim decizia ta de a inchiria sau nu de la ei...ei tot ei sunt si poate chiar au avut dreptate.

adelina
02-03-2009, 21:51
una dintre probleme ar fi ca in romania daca inchiriezi o masina trebuie sa te duci tu sa o aduci inapoi apoi daca faci accident sau ceva de genu asta platesti toata masina ceea ce mi se pare ridicol apoi acum 2 ani am inchiriat un logan din aeroport si ma costat 30 de eur pe zi si mi se pare o nebunie totusi ar trecui sa se gandeasca si la salariile oamenilor...in fine

pescaru
02-03-2009, 22:24
aura, este foarte bine ca ai ridicat aceste probleme

Referitor la gps, scaun...sunt accesorii suplimentare, nu fac parte din pachetul standard, sunt in plus, la cerere. la toate firmele se taxeaza extra.nu sunt taxe ascunse ci ti se prezinta in momentul in care faci rezervarea.
http://www.hertz.com.ro/qualifications.php?topic=Navigation%20System
http://worldwide.sixt.com/php/terms/view?liso=RO&rtar=000&view=EPP&language=en

referitor la preluare si predare de masini, asa cum am scris, preluarea si predarea masinii in Bucuresti si Brasov, in oras , este gratuita( este adevarat , nu s-a facut o actualizare site pentru Brasov ) pentru alte orase se taxeaza. Este normal sa fie asa, am niste costuri suplimentare( benzina, sofer..ect) vei observa ca toate firmele, chiar si cele mari, chiar daca au sedii in multe orase, iti percep taxa de realocare masina( adica au costuri suplimentare) . Pentru Bucuresti si Brasov , imi permit sa fac asta.
http://www.avis.ro/text.php?id=85#Tax
referitor la aeroport,pentru fiecare rezervare de pe site se trimite mail inapoi de confirmare.pentru pachet livrarea este gratuita, exceptand extra hours. pentru o zi inchiriata, nu este gratuita, pentru ca nu merita pentru mine.
In general, ca sa ma fac inteleasa, nu sunt taxe de japca, te-am prins si te ard.Pachetul standard este bine definit.pentru tot ce fac in plus, fac cu placere, dar te si costa. adica, e normal sa vin la aeroport la ora 15,la ora 10 ziua, dar la 3 noaptea, te costa in plus, 15 euro.vrei gps, e ok, e in plus, te costa.
toate firmele au aceste taxe, te rog sa verifici.
ce este foarte important, rezervarea de pe site, nu permite o personalizare a ofertei, asa cum iti spuneam toate cererile sunt confirmate pe mail.( cu reducerile aferente)
Pentru a clarifica toate intrebarile voastre va stau cu placere la dispozitie.

Si

Parerea mea

pescaru
02-03-2009, 22:45
adelina, as vrea sa iti raspund la problemele ridicate de tine.

-daca te referi la dusul la sediu firmei,in cazul firmei mele, nu este cazul. preluare si predarea masinii se face de unde vrei tu, in Bucuresti si Brasov, gratuit.Daca vrei sa o predai insa in Botosani de pilda, , este posibil, dar va avea un cost suplimentar. Eu personal nu sunt de acord cu adusul la firma, pentru ca nu ai tu nici o vina ca nu esti din bucuresti si nu stii o anume strada, intr-un anumit cartier. in plus, eu sunt aici sa te servesc pe tine, clientul, sa te fac sa te simti confortabil.
-referitor la accident,-masinile sunt asigurate full casco, care preia riscul.daca insa dauna este din culpa ta(ai pus benzina in loc de motorina, ai ars bancheta cu tigara, ect) nu intra in asigurarea casco si te costa pe tine, prejudiciul. nu toata masina, dauna se scade din garantie, in contravaloare, din garantie( maxim garantia)
-draga adelina, sunt de acord cu tine perfect, cu salariile,cu criza...dar serviciile se platesc oriunde. putem avea masina in aeroport sau putem merge cu autobuzul, este alegerea noastra.ca eu sa am masina, niste oameni lucreaza pentru mine.impoerant este sa fie niste preturi realiste, corecte.

una dintre probleme ar fi ca in romania daca inchiriezi o masina trebuie sa te duci tu sa o aduci inapoi apoi daca faci accident sau ceva de genu asta platesti toata masina ceea ce mi se pare ridicol apoi acum 2 ani am inchiriat un logan din aeroport si ma costat 30 de eur pe zi si mi se pare o nebunie totusi ar trecui sa se gandeasca si la salariile oamenilor...in fine

roadrunner
03-03-2009, 08:47
"nu conteaza ce flota are firma, si daca are sediu in aeroport a carui chiriere se regaseste in fiecare inchiriere, ci conteaza ca masina pe care eu o iau sa fie la timp, sa aiba un pret corect, sa fie super ok functional, plus alte cateva care conteaza."

ba conteaza, conteaza sa fie in aeroport, sa aiba oficiu 24/7 sa fie acolo ca sa nu se puna problema "costurilor" de livrare, (si sa-mi spuna ca web site-ul nu e actualizat) sa poti vorbii cu o finta umana, sa aiba terminal de credit card sa nu trebuiasca sa caram cash dupa noi ca tiganii, sa aiba o flota de 100 de masini ca sa pot sa-i spun ca m-am razgandit si ca vreau alta si sa-mi raspunda : nici o problema.
(probabil ca acolo la voi nu conteaza)
R

Innrain
03-03-2009, 09:47
pescaru eu iti accept punctele de vedere. GPS/Child seats etc sunt optionale. Am platit optionale obligatorii si in alte tari. Asta nu e important.
Poate tu o sa crezi ca noi suntem ciufuti.
Din pacate pentru ce care ofera servicii in Romania noi cerem un anumit standard. Serviciul de rent-a-car nu presupune doar punerea la dispozitie a unei masini. Cerintele sunt in posturile noastre de mai sus. Si incep de la a fi prezenti in aeroport atunci cand aterizez pana la a putea plati cu cartea de credit. Din pacate multe din firmele mici nu-si pot permite asta. Apoi preturile comparativ cu alte tari europene lasa de dorit. Mi se par peste dublu.
O sa zici uite-i si pe astia au uitat de unde au venit. Dar pentru multi dintre noi a primi 1 cent rest sau a ti se spune multumesc e o stare de normalitate. Cu alte cuvinte ne cam stim drepturile.

Nu zic ca la firmele mari nu se pot intampla accidente. sa fii prost servit sau sa nu fie masina gata la timp. Dar acolo poti face o plangere/discuti cu managerul si iti iei masurile sa nu se mai intample si a 2-a oara. Iar probabilitatea este scazuta pentru ca ei au un standard de calitate. Dar la o firma mica cu 1 -2 angajati in care primul e patronul si a 2-lea varu' nu ai ce face. Iti tranteste tel in nas si a doua oara nu raspunde.

In opinia mea, in lupta cu firmele mari, cele mici nu au decat 2 argumente. Calitatea serviciilor si pretul. Sincer sa fiu eu as preferea sa lucrez cu o firma mica daca as sti ca standardul de calitate e acelasi sau mult apropiat.
Asa ca eu iti urez succes si poate in timp sa ne convingi ca am gresit

aura
03-03-2009, 10:20
Nu conteaza marimea firmei, ca pe mine ca si client ma intereseaza calitatea si pretul serviciilor. Daca sunt bune apelez, dar de fiecare daca cand am inchiriat de la o firma mica anul urmator acea firma numai exista...si uite asa o luam de la capat...
Si pretul? Un Wv Golf la o firma mare este 30euro pe zi pe cand Dacia Logan la o firma mica este la fel adica 30 Euro. Fiecare e liber sa faca ce vrea cu banii....

Carmensita
03-03-2009, 11:21
Nu conteaza marimea firmei, ca pe mine ca si client ma intereseaza calitatea si pretul serviciilor. Daca sunt bune apelez, dar de fiecare daca cand am inchiriat de la o firma mica anul urmator acea firma numai exista...si uite asa o luam de la capat...
Si pretul? Un Wv Golf la o firma mare este 30euro pe zi pe cand Dacia Logan la o firma mica este la fel adica 30 Euro. Fiecare e liber sa faca ce vrea cu banii....

Si eu sunt de acord cu asta.

referitor la firmele mici, ma gandeam ca uneori mai sunt de vina si angajatii.. nu toti patronii (managerii) stiu sa-i motiveze.. Pe la alea mari te angajeaza cu testare psihologica, te mai trimit la cursuri, mai faci team-building....Degeaba are intreprinzatorul idei "briliante" daca el, angajatul, uita sa dea restul 1 cent si sa zica multumesc sau sa fie amabil. Cine sa-l invete si pe el? La scoala nu, acasa nu...

Si inca ceva: nu va conta flota cand in Romania vor fi autostrazi si/sau se va circula civilizat. Acum e unu' mai destept si mai "sofer" decat 'alalt.. Pana atunci, scuze, vreau toate optionalele, airbag spate, scaun de copil etc.

dragos avramescu
03-03-2009, 12:20
salutare, apropo de firme mici de rent a car...acum 3 sapt. am venit si eu in tara si ca deobicei inchiriam masini de la hetz dar am zis sa incerc si alte companii mai din periferie, asa ca am ales o firma din ploiesti ( cred ca sunt singurii care se ocupa cu asa ceva pe acolo) si spre uimirea mea am avut placerea sa dau peste o firma serioasa si promta in acelasi timp...chiar in timpul in care am avut masina de la ei am avut un eveniment sin vina unui "sofer" si am apela la acestia la nr lor de dispecerat la o ora cam tarzie, iar acestia au venit in cel mai scurt timp cu putinta si au adus o alta masina cu care sa imi pot continua drumul iar ei au ramas cu cea avariata si au rezolvat problema mai departe...de acum inainte cu siguranta voi apela la ei!!!
Daca cine va e interesat sa colaboreze cu acestia da click aici (http://www.cronoscar.ro).

santiago
03-03-2009, 13:25
Parca prea suna a reclama ascunsa :)
ma rog poate asa este cum spui tu.

daniel_D
03-03-2009, 14:17
Parca prea suna a reclama ascunsa :)

Jur ca am vrut sa spun acelasi lucru:)

Carmensita
03-03-2009, 14:37
Ce vreti acum, oamenii au sesizat nevoia de masina...Sunt intreprinzatori, incearca toate mediile de publicitate.
Eh, masinile astea, cum iti ridica ele nivelul de trai...ce libertate iti dau.
Imi amintesc cand am venit in Dublin, cum faceam 2-3 ore sa ajung nu stiu unde, si-n mintea mea (calculam, era matematic totul ;))) trebuia sa fie vreo ora, o ora jumate.
Si cum mai asteptam busuri fantomatice....ce vremuri...bine ca m-am prins si eu intr-un tarziu cum stau lucrurile cu transportul in comun.

santiago
03-03-2009, 14:42
he he..acum e mult mai bine
acum 2 ani imi luam o marja de 45 minute ca sa ajung la timp unde doream..acum ajung mai devreme chiar decat arata GPS-ul :)..bineinteles ca nu vorbesc totusi de ora 9 dimineata la 5-6 seara.
e buna si criza asta la ceva.

santiago
03-03-2009, 14:46
Jur ca am vrut sa spun acelasi lucru:)

pai cum sa nu cand se spune : acum 3 saptamani am venit si eu in tara :)..deci nu a mers in tara..a venit..poate omul e acolo.
poate chiar e genuine dar daca e reclama ascunsa mai bine ne spunea ce ofera,etc.

ovimat
03-03-2009, 15:04
Din nou la romani preturi aproape duble decit in Hu, cum basca mea mai au clienti?:frown:
Normal ca noi care venim de afara avem pretentii, problema majoritatii firmelor din Ro este ca au angajati romani cu o mentalitate de romani, fara sa stie sau sa fie interesati sa stie cum e acest business afara. Probabil ca si "patronii" sunt la fel asa ca .....:tinysmile_aha_t:

santiago
03-03-2009, 15:08
ei lasa ca nu e chiar uriasa diferenta de preturi plus ca din ce am vazut asa in fuga masinile oferite in HU erau 2005/2006 .deci cu rulajul pe masura presupun

tare faza cu inchiriezi Audi A4 pt 45 euro pe zi timp de 7 luni si apoi il primesti GRATIS :)
pai dupa ce dai 10k pe el..banuiesc ca 2005 /2006..e ca si cum l-ai cumpara in 7 rate lunare .

asorin
03-03-2009, 15:08
Din nou la romani preturi aproape duble decit in Hu, cum basca mea mai au clienti?
competitia e de vina (adica lipsa ei). dar asta se va schimba curand ...

pescaru
03-03-2009, 16:29
sunt super de acord cu trine. daca as fi crezut ca sunteti"niste ciufuti", nu mi-ar fi facut placere sa vorbesc cu voi...sunt atatea forumuri, nu, sau poti face orice altceva.
pentru mine e o buna experienta, e un fel de" printre clienti", e cea mai relista parere, fiind informala.
ce mi se pare ok de precizat este referitor la a fi sau nu in aeroport...ca sediu fizic.o sa-ti spun un aspect...majoritatea clientilor, mai ales cei din afara, opteaza pentru a face rezervarea masinii cu ceva timp inainte,nu la " locul faptei"sunt putini cei care se dau jos din avion si incep sa-si caute masina, hotel, excursii. asta din motive de confort,timp, ect. si atunci, daca ai totul stabilit, stii exact ce vrei, nu cred ca este neaparat important sa preiau masina din oficiu firmei sau chioar din fata aeroportului. chiar ma intereseaza punctul vostru de vedere.
referitor la am comandat o masina , mi-au adus alta, mai scumpa, sunt 2 aspecte:
sunt n firme concurente care iti prezinta pe site o gama foarte variata de masini, concret avand cateva si tu client oricum nu mai ai ce face, ca iti trebuie( dar stim cu totii ca experienta negativa circula...)
e posibil, destul de rar, ca masina pe care tu ai rezervat-o sa fi fost avariata de un client de dinainte, nu ai de unde sa stii ce se poate intampla.e insa foarte putin probabil sa se fi intamplat cand tu erai in avion, asa ca cu siguranta esti contactat( de mine, altii nu stiu) cu suficienrt timp inainte. eu in astfel de situatie fac in felul urmator- te anunt inainte si iti ofer o masina din clasa superioara la acelasi pret, cu acordul tau.
alt caz, concret-un important concurent national din brasov a afisat peste tot un pret de superoferta 11 euro/zi-radio, site fluturasi. sun zilnic de 7 zile si vreau sa achizitionez oferta, care insa se aplica unei masini, care nu e disponibila, e inchiriata. ba mai mult pretul este pt >30 zile.
referitor la am primit un cent si mi-a multumit, sunt sduper de acord cu tine. noi romanii suntem nu deficitari ci repetenti la tot ce inseamna normalitate,bun simt comercial.ect.
eu personal, ca tot ne-am imprietenit, am lucrat multi ani in domeniul relatii cu clientii intr-o importanta companie de telefonie.... crede-ma sunt o inadaptata, o nebuna, la cumparaturi, la posta , la primarie... e inadmisibil si trist.nu ca imi stiu neaparat drepurile, ci sunt in primul rand client si tu vanzator ai nevoie de mine ca sa traiesti.degeaba imi dai super pret, daca vanzatoarea mesteca guma in timp ce vorbeste cu prietena la tel...in timp ce eu astept, sa-i fac vanzare.
ai dreptate,referitor la serviciile firmelor mici, cu varu, patronul si telefonul.dar nu toti suntem la fel.cand e bussines-ul tau,te doare sufletul, nu iti permiti. degeaba scrii mare in piata romana ca ai firma, daca atunci cand vine clientul la tine esti varza.referitor la faci sesizare in firma mare...sunt partial de acord...teoretic e asa, practic, sunt tot romani.
preturile sunt intr-adevar mai mari, depinde.in lisabona la 70 de euro, cel mai mic pret gasit am inchiriat o masina vai de ea, in italia mai scump, in granta cu 25 de euro am gasit o super masina. preturile insa,sa stii sunt mari din 2 motive-bussines-ul e relativ nou in romania, masinile sunt noi si au costuri mari, la majoritatea si apoi, foarte important sunt multinationali, sixt, avis, hertz, firmele mari care dicteaza pretul. teoria este daca ei pot cu 50/zi si au clienti la greu, eu de ce sa nu pot cu 35 euro/ zi cu masina mai buna si servicii la fel?si uite cele 2 argumente:)) dar in general, preturile sunt date de costuri, care stiti cum sunt.

pescaru eu iti accept punctele de vedere. GPS/Child seats etc sunt optionale. Am platit optionale obligatorii si in alte tari. Asta nu e important.
Poate tu o sa crezi ca noi suntem ciufuti.
Din pacate pentru ce care ofera servicii in Romania noi cerem un anumit standard. Serviciul de rent-a-car nu presupune doar punerea la dispozitie a unei masini. Cerintele sunt in posturile noastre de mai sus. Si incep de la a fi prezenti in aeroport atunci cand aterizez pana la a putea plati cu cartea de credit. Din pacate multe din firmele mici nu-si pot permite asta. Apoi preturile comparativ cu alte tari europene lasa de dorit. Mi se par peste dublu.
O sa zici uite-i si pe astia au uitat de unde au venit. Dar pentru multi dintre noi a primi 1 cent rest sau a ti se spune multumesc e o stare de normalitate. Cu alte cuvinte ne cam stim drepturile.

Nu zic ca la firmele mari nu se pot intampla accidente. sa fii prost servit sau sa nu fie masina gata la timp. Dar acolo poti face o plangere/discuti cu managerul si iti iei masurile sa nu se mai intample si a 2-a oara. Iar probabilitatea este scazuta pentru ca ei au un standard de calitate. Dar la o firma mica cu 1 -2 angajati in care primul e patronul si a 2-lea varu' nu ai ce face. Iti tranteste tel in nas si a doua oara nu raspunde.

In opinia mea, in lupta cu firmele mari, cele mici nu au decat 2 argumente. Calitatea serviciilor si pretul. Sincer sa fiu eu as preferea sa lucrez cu o firma mica daca as sti ca standardul de calitate e acelasi sau mult apropiat.
Asa ca eu iti urez succes si poate in timp sa ne convingi ca am gresit

pescaru
03-03-2009, 16:47
by the way, ati observat cat de activ e post-it-ul.?cate vizualizari, cate replici. sincer de-abia am asteptat sa imi fac putin timp sa vad ce-ati mai postat::tinysmile_twink_t2:
daca mai aveti intrebari, pareri,e super ok sa le spuneti, incerc sa va raspund concret si sincer.poate ca daca am fi mai deschisi la feed-back,si am mai asculta cum fac altii, ce asteptari au, ce vor de la noi, in orice domeniu, poate s-ar mai schimba ceva si ne-am mai apropia de normalitate, ca natiune.

daniel_D
03-03-2009, 17:07
daca mai aveti intrebari, pareri,e super ok sa le spuneti, incerc sa va raspund concret si sincer..

Doamna Pescaru, biciclete nu inchiriati? Spre rusinica mea eu inca nu am permis. Sper ca anul asta sa-mi fac timp si sa-mi iau permisul de conducere.

Bineinteles, am glumit in privinta bicicletei.

santiago
03-03-2009, 17:45
e de apreciat doamna ca va pasa de ce spun clientii/potentiali clienti.
Probabil ca umblati pe cateva forumuri si poate chiar reusiti sa atrageti ceva clienti ,macar o faceti pe fata incasand in plin offurile prea multor pacaliti de micile rent a car din Romania si nu va deghizati in asa zisi clienti.
Marea intrebare pe care si-o pun cei care urmeaza sa aterizeze este : oare o sa fie masina in aeroport? pe cand atunci cand ai booking la Hertz,etc in principiu masina e acolo iar daca nu e acolo iti dau ceva mai superior fara extra charge(experienta personala)

aura
03-03-2009, 18:37
Intotdeauna se va gasi cineva care inchiriaza pentru prima oara o masina si cu siguranta acel cineva va apela la aceste firme. In schimb cel care a inchiriat de mai multe ori si s-a lovit de multe probleme va cauta acea firma care este acolo in aeroport care ii poate rezolva problema fara nervi si dat telefon.

Asa ca cineva acolo, va apela si la aceste firme mici...

pescaru
03-03-2009, 18:53
:tinysmile_tongue_t:
o sa fiu sincera si o sa iti spun ca am postat pe mai multe forumuri adresa site, dar este primul in care stau de vorba cu cei care scriu.practic nici nu as avea timp.voi mi-ati parut interesanti, cu un nivel ridicat in discutie. mi-a facut placere, si cand am o pauza mica deschid forumul.
cu voi chiar nu am neaparat scopul sa va atrag( nu neaparat:p) ci chiar mi s-a parut interesat sa vad opinia voastra si sa va dau niste explicatii, nu neaparat despre firma mea, despre rent a car in romania. pana la urma poti sa informezi cu ce te ocupi,poti sa promiti servicii bune, dar nu poti trage omul de maneca. e alegerea fiecaruia.as fi super incantata sa existe un client de al meu care sa confirme ulterior ca nu au fost doar vorbe.
sincer, este prima data cand aud atatia clienti care isi pun problema daca masina va fi sau nu. ce interes poti avea sa nu fi? adica ai site, faci rezervari, cu siguranta ai bagat niste bani in promovare ca sa te stie clientul...si in fine ai client, ii iei taxa de transfer,probabil ca nu ia masina pentru o zi, si nu te prezinti???:tinysmile_aha_t:
daca ai citit un post-it mai sus, mai devreme chiar asta scriam...daca se intampla sa nu am masina, esti informat inainte si iti dau masina din clasa superioara la acelasi pret.( postit ul meu a fost inainte:p)
oricum, sunt foarte mirata sa aflu ca aveti atatea off-uri despre rent a car...inseamna ca mai e loc destul pe piata!fde fapt, cred ca nemultumiri avem despre orice domeniu, asa suntem noi romanii, superficiali si de fatada. macar sa incercam sa facem ceva in acest sens, nu doar sa asteptam sa vina altii sa ne dea clasa.

e de apreciat doamna ca va pasa de ce spun clientii/potentiali clienti.
Probabil ca umblati pe cateva forumuri si poate chiar reusiti sa atrageti ceva clienti ,macar o faceti pe fata incasand in plin offurile prea multor pacaliti de micile rent a car din Romania si nu va deghizati in asa zisi clienti.
Marea intrebare pe care si-o pun cei carre urmeaza sa aterizeze este : oare o sa fie masina in aeroport? pe cand atunci cand ai booking la Hertz,etc in principiu masina e acolo iar daca nu e acolo iti dau ceva mai superior fara extra charge(experienta personala)

pescaru
03-03-2009, 19:03
sigur ca inchiriem:biggrin::biggrin: cum sa nu??? ce model preferati? preferati gatorade sau apa plata in termos? am zis undeva ca nu vreau bani?pana ajungi din irlanda, cu aeroport, ceck in si alte cumpar bicicleta!!!clientul nostru, stapanul nostru.
am glumit, sunteti draguti:tinysmile_shy_t:

Doamna Pescaru, biciclete nu inchiriati? Spre rusinica mea eu inca nu am permis. Sper ca anul asta sa-mi fac timp si sa-mi iau permisul de conducere.

Bineinteles, am glumit in privinta bicicletei.

roadrunner
03-03-2009, 19:16
haideti sa va dau un exemplu de rzervare...
vorbesti cu o voce blonda la tel care te asigura ca totul e OK si te roaga sa le trimiti un e-mail cu datele.
Trimiti e-mailul, dupa doua zile te intebi ce s-a intamplat pentru ca nimeni nu a catadicsit sa raspunda la e-mail
Pui mana pe telefon, aceesi voce blonda te asigura ca totul e OK si sa nu-ti faci griji si se adreseza cu Domnule Popescu (tu fiind Popescu esti convins ca totul e OK si n-ai de ce sa-ti faci griji, mai ales ca ai mai inchiriat si anul trecut tot de la ei)
Ajungi sera la 11:00 PM in aeroport, ioc masina, suni la numaru de tel nimeni nu-ti raspunde.
E clar iti bagi p**a si inchiriezi o masina de la Hertz sau Avis, nici nu mai conteaza pretul, pentru ca copii plang, nevasta urla.
A doua zi dupa o cafea tare suni sa vezi ce s-a intamplat si aflii ca nu figurezi nicaieri, si nu au primit nici un mail de la tine, ...
te uiti in oglinda si te feliciti ca ai inchiriat masina de la Hertz.
asta e firma: http://www.rentacar.ro/ (sa si-o bage in cur)
feeback
R

pescaru
03-03-2009, 19:57
da, e un exemplu nasol.sper sa fie studiu de caz, nu realitate. ar fi trist sa se intample asa. ma mai intreb inca o data!!....sa fi prost rau de urli, sau ce interes poti avea sa ai voce blonda platita , sa ai site, sa ai masini, sa fi facut ceva ca tu sa afli de ei, si la final sa nu livrez masina. sincer nu pricep.

in alta ordine de idei, desi poate formularea pare stanjenitoare, nu am absolut deloc aceasta intentie....oare toti lucram numai in companii internationale cu big name, cu sediu la strada in centru, cu prima reclama pe google? oare prin ceea ce facem fiecare, mult , putin, nu contribuim la rezultatele ei, nu o reprezentam?e oare corect sa generalizam ca facem munca de 2 lei, doar pentru ca firma la care lucram se numeste x si nu un nume sonor mondial?
oare toti ne imbracam numai de la prada, bem danone si ne plimbam cu volvo ca e cea mai sigura prin definitie? eu zic ca nu...
acum ca stiti cu ce ma ocup si chiar nu va trag de maneca,masinile mele sunt inchiriate cand eu stau pe forum, sa incercam sa vorbim fara ostilitati, in masura in care am un raspuns va raspund.
asa cum am mai scris, am postat adresa site, ca si in alte forumuri, dar e prima data cand " ma dau pe forum" pentru simplu motiv ca mi-a placut de voi, ca sunteti la un nivel ridicat de discutii.hai sa facem altfel, inchiriati de la hertz si hai sa vorbim deschis...chiar ma intereseaza parerea voastra in bussines-ul meu.

haideti sa va dau un exemplu de rzervare...
vorbesti cu o voce blonda la tel care te asigura ca totul e OK si te roaga sa le trimiti un e-mail cu datele.
Trimiti e-mailul, dupa doua zile te intebi ce s-a intamplat pentru ca nimeni nu a catadicsit sa raspunda la e-mail
Pui mana pe telefon, aceesi voce blonda te asigura ca totul e OK si sa nu-ti faci griji si se adreseza cu Domnule Popescu (tu fiind Popescu esti convins ca totul e OK si n-ai de ce sa-ti faci griji, mai ales ca ai mai inchiriat si anul trecut tot de la ei)
Ajungi sera la 11:00 PM in aeroport, ioc masina, suni la numaru de tel nimeni nu-ti raspunde.
E clar iti bagi p**a si inchiriezi o masina de la Hertz sau Avis, nici nu mai conteaza pretul, pentru ca copii plang, nevasta urla.
A doua zi dupa o cafea tare suni sa vezi ce s-a intamplat si aflii ca nu figurezi nicaieri, si nu au primit nici un mail de la tine, ...
te uiti in oglinda si te feliciti ca ai inchiriat masina de la Hertz.
asta e firma: http://www.rentacar.ro/ (sa si-o bage in cur)
feeback
R

Carmensita
03-03-2009, 20:56
Ai dreptate, Paula.
Eu as putea sa dau exemplu si de cum iti schimbi preferinta (in urma a 2-3 experiente placute) pt. un brand si incepi sa-i cauti si pe cei mai putin cunoscuti...mai demult am facut rezervari, cu o luna inainte, cu confirmare si tot tacamul pt. unul din hotelurile Mercure din Paris. Ajuns la 10 noaptea, receptioneri f. ocupati cu un grup de nemti, copil plangand, nevasta (eu)...fierband.
Dupa 1 ora de asteptat prin receptie, receptioner arab ne-a spus ca ne trimite la alt hotel, ca a fost o greseala...hotelul departe, nu ca ala central...ajuns acolo dupa 2 ore, pt. ca traficul in Paris este infernal. Hotel Mercure ? Nu multumesc.

Si-mi amintesc ca exact asta era ideea, sa scutim nervi si bani. Stam putin, 3 zile, e central si vizitam tot ce se poate, nu inchiriem masina, nu pierdem vremea in trafic. Maxim de utilitate. As!

pescaru
03-03-2009, 21:48
exact la asta ma refeream.
caz concret: pe intai 1 iunie am preluat o masina de la niste clienti, belgieni stilati, vizibil de calitate.au fost surprinsi ca am vorbit cu ei in franceza, erau foarte porniti. cu o noapte inainte fusesera cazati un hotel foarte bine cunoscut ,pret ridicat.daca va intreb ce hotel stiti in brasov, il ghiciti din prima. Mi-au povestit ca ajunsi in camera, dupa ce facusera un tur de oras, au constatat ca aparatul de aer conditionat funciona continuu si numai pe rece, camera fiind insuportabil de rece. au sunat la receptie si li s-a comunicat ca instalatorul nu are program, si nu au ce face. au cerut o alta camera, dar pt ca era rezervarre ferma pe camera si pentru ca deranjasera paturile nu se mai putea face. s-au oferit insa sa le mai aduca niste paturi. imi povestea barbatul ca iesit in fata hotelului si a numarat camerele luminate...erau vreo 20 din 100.probabil ca asta era gradul de ocupare. neputand sa stea in camera, au plecat si pentru ca era tarziu, au intrat in prima pensiune de pe strada alaturata. cu siguranta au trecut prin fata receptiei, cum sa-i lasi sa plece? mai mult, a doua zi nu i-a intrebat nimeni nimic.le-a fost scarba sa scrie contestatie.ce mai conta, banii erau la ei, noaptea era trecuta. m-a durut sa imi spuna ca este intr-adevar asa cum au auzit despre romania.sunt convinsa ca erau zeci de alte pensiuni fara nume cunoscute, care probabil ca le montau soba in camera in timp ce ei beau un ceai langa semineu, dar de unde sa stie belgienii ca acestia exista?au zambit cand i-am oferit doamnei un martisor....

Ai dreptate, Paula.
Eu as putea sa dau exemplu si de cum iti schimbi preferinta pt. un brand si incepi sa-i cauti si pe cei mai putin cunoscuti...mai demult am facut rezervari, cu o luna inainte, cu confirmare si tot tacamul pt. unul din hotelurile Mercure din Paris. Ajuns la 10 noaptea, receptioneri f. ocupati cu un grup de nemti, copil plangand, nevasta (eu)...fierband.
Dupa 1 ora de asteptat prin receptie, receptioner arab ne-a spus ca ne trimite la alt hotel, ca a fost o greseala...hotelul departe, nu ca ala relativ central...ajuns acolo dupa 2 ore, pt. ca traficul in Paris este infernal. Hotel Mercure ? Nu multumesc.

Carmensita
03-03-2009, 22:14
Nu, la astia nu se pune problema in legatura cu gradul de ocupare. Era plin ochi. Si ne-au trimis la alt hotel, oricum.
Dar disconfortul a fost asa de mare, pt. ca asteptarile au fost mari si excursia planificata cu grija si cu respect fata de bani. Cum adica, s-a produs o greseala? A fost un fel de fiasco.
Parisul este un caz special, oricum in zona centrala sunt marile lanturi hoteliere, dupa cate stiu eu, cred ca trebuie sa fii atent la perioada in care vizitezi. Alta data :)) Cine stie cand.

Dar eu mai am totusi o intrebare pt. tine. Daca tu esti la sediul din Brasov, esti sigura ca cei de la Bucuresti sunt asa, mai ardeleni, ca voi? (eu sunt bucuresteanca ;))

pescaru
03-03-2009, 23:17
am vazut repede post-ul tau. ma uitam pe profilele voastre, atat cat sun ele, pentru ca am impresia ca este un forum cu membrii calitativ selectati.am dreptate? e o surpriza placuta pentru mine. am mai intrat pe forumuri, am mai citit posturi, dar mi s-au parut mult mai facile ca discutii sau poate ca romanii din irlanda au un anumit nivel.:icon6:

referitor la firma. suntem 2 asociati . eu locuiesc in Brasov si ma ocup de sediul din Brasov. Incerc sa controlez personal cat pot de mult contactul cu clientul.pe angajati ii implic in celelalte departamente ale bussines-ului.
la sediul din Bucuresti este asociatul meu, un om de foarte buna calitate,foarte serios. amandoi avem experienta de angajati, am fost angajati pe pozitii de management in companii nationale, unde am invatat multe.( el a fost angajat chiar intr-o firma cu profil auto premium). o firma mare te dezvolta si investeste in tine( cursuri, team-buildinguri, evaluari, trainiguri).sotul meu lucreaza de asemenea in cadrul unei companii de profil.Am decis sa lucram pe cont propriu la un moment dat, inclusiv sa construim business-ul de rent a car.este frumos cum am crescut, flota are in acest moment 25 de masini.nu este o firma mare, este o firma sanatoasa, imi place sa zic.
am decis sa ne implicam personal,pentru ca suntem constienti ca o afacere in servicii nu poate fi facuta fara sa controlezi tu si fara sa simti pulsul, personal.
angajatii sunt oameni selectati pe criteriu corectitudine, seriozitate, punctualite, amabilitate.sunt oameni intre 2 varste.stiu ca performanta noastra este si a lor.
mi-a ramas in minte o experienta nemaipomenita traita in croatia... un ospatar la 50 de ani, imbracat la 4 ace, rugat fiind sa ne aduca un pahar in plus pentru copil, l-a scos din mina tinuta gratios la spate , iar replica sa a fost" you have just to relax, i'm working for you". ne-a adus restul in multi banuti marunti, pana la ultimul cent. am vrut sa ii lasam bacsis,dar ne-a explicat diplomat ca nu este necesar, toate seviciile au fost platite de noi cu bilet, acesta este seviciul pentru care primeste salariu.

santiago
03-03-2009, 23:28
[QUOTE=Carmensita;15267]Nu, la astia nu se pune problema in legatura cu gradul de ocupare. Era plin ochi. Si ne-au trimis la alt hotel, oricum.
Dar disconfortul a fost asa de mare, pt. ca asteptarile au fost mari si excursia planificata cu grija si cu respect fata de bani. Cum adica, s-a produs o greseala? A fost un fel de fiasco.
Parisul este un caz special, oricum in zona centrala sunt marile lanturi hoteliere, dupa cate stiu eu, cred ca trebuie sa fii atent la perioada in care vizitezi. Alta data :)) Cine stie cand.

Presupun ca vorbesti de unul din hotelurile din Arondismentul 15..intradevar cam plin in zona aia dar daca vrei sa admiri turnul din pat..platesti pe masura.
data viitoare poate consideri si alte arondismente(17 sau 13 de ex) cu hoteluri de 4 stele ff convenabile..iar cum metroul merge pana la ore tarzii si vine la fiecare 2-3 minute(in ore de varf) si cum nu faci mai mult de 10 min pana la Marile Bulevarde..chiar se merita :)

admin
04-03-2009, 01:23
Daca tot e vremea de povesti cu "rent a car" sa va zis si eu una de pe meleagurile noastre.
Ajung la Bucuresti - Baneasa si ma decid instantaneu sa inchiriez o masina. Ma uit la ceas si era duminica pe la ora 14:) iar aeroportul plin de oameni. Ma intrept spre un colt inspre care arata sageata "inchirieri masini" si spre stupoarea mea, toate ghiseele erau inchise.
M-am invartit vreo 10 minute doar doar o aparea cineva. Cand aproape renuntasem la ideea de a inchiria masina si ma gandeam cum sa ajung la gara mai repede ca sa prind si ultimul tren care mai mergea in directia mea... apare si o duduie pe la 20-25 de ani. Deschide un ghiseu, se aseaza pe scaun si se apuca de vorbit la telefon cu toate ca eu eram lipit de geamul ei... in speranta ca ma va observa. Dupa 10 min in care tanti a vorbit in continuu (la mobil) bat in geam si ii zic: Tanti... nu aveti o masina si pentru mine? (bine nu chiar asa, un pic mai politicos dar asta era ideea) Ea imi arunca o privire dezgustata... incheie conversatia cu "bine draga, hai ca te sun mai tarziu ca am un client" si-mi zice. Nu stiti ca azi e duminica? Nu avem masini. Eu sunt aici numai sa colectez o cheie de la un client care trebuia sa vina acum 2 ore si nu mai apare.

Auleu... imi venea sa intru pe gaura de la geam sa o iau de par... M-am abtinut cu greu insa. Tanti... nu te supara, dar avioanele circula azi... eu am ajuns acum si am nevoie de masina. Si, cum n-am alta duduie de care sa ma iau pe aici, te-am gasit pe matale. Ma poti servi sa nu? S-a mai muiat duduia un pic si a zis: "Stati sa sun la Otopeni sa vad daca au ei ceva..." si pune mana pe telefon si dupa 5 minute de conversatie languroasa si hilizeli cu colega de la Otopeni imi zice: "da avem, dar e cam scumpa... e daewoo"
Asta e... scumpa ne-scumpa... imi treubie si o iau.
Scot cardul, dau cardul... "buletin aveti?"... auleu, n-am! da' am pasaport, nu e bun? "ba da, e bun! permis aveti?" Pai... tare-mi venea sa zic ca n-am... hmmm... scot permisul. "romanesc nu aveti?" N-am, da ce? asta nu-i bun? "ba da... dar as prefera romanesc"
Auleu!!!
M-am facut ca nu am auzit ultima remarca.
A inceput sa traga la xerox: permis... pasaport (toate paginile)... carte de credit (fata verso) si dupa aia am trecut la completat formulare.

Urmatoarea intrebare m-a inghetat: "aveti bani pe cartea de credit?"
M-am uitat chioras la ea si i-am zis... pune-o matale in masina... si-ti zice ea daca are bani pe ea sau nu. "aaaa, nu ca nu e asa de simplu. trebuie sa sunam la banca sa ne dea autorizatie si daca nu aveti bani ne facem de ras..."
Am refuzat s amai fac vreo remarca si ma uitam si eu ca tampul la cuconita lasand-o sa intrebe si sa-si dea raspunsurile singura.

Toate formalitatile au durat mai bine de juma' de ora. si dupa care mi-a zis: "acum trebuie sa mergeti sa va luati masina din Otopeni." I-am zis... tanti... ai innebunit? de ce pana mea (ca la momentul asta imi iesisem total din pepeni) nu mi-ai zis acum juma' de ora ca ma urcam intr-un taxi si ma duceam in Otopeni sa inchiriez o masina si scapam si mai ieftin si acum eram in drum spre casa.
"gata, gata, nu va mai suparati asa ca va duc eu cu masina mea" si dusi am fost...
in sfarsit am luat masina si am plecat jurand ca nu mai calc pe la ei. Si chiar nu am mai calcat. Prefer sa iau o masina din timp si de la o firma la care probabilitatea de fiasco e mult mai mica (ca se poate intampla si la case mai mari)

liviud
04-03-2009, 10:13
Paul,

N-am mai ras de mult asa bine, multumesc...:)

Referitir la inchiriat masini in Romanika nu pot zice ca am avut experiente neplacute dar pana acum am inchiriat numai din Brasov si poate asta e motivul...

Carmensita
04-03-2009, 11:53
Presupun ca vorbesti de unul din hotelurile din Arondismentul 15..intradevar cam plin in zona aia dar daca vrei sa admiri turnul din pat..platesti pe masura.
data viitoare poate consideri si alte arondismente(17 sau 13 de ex) cu hoteluri de 4 stele ff convenabile..iar cum metroul merge pana la ore tarzii si vine la fiecare 2-3 minute(in ore de varf) si cum nu faci mai mult de 10 min pana la Marile Bulevarde..chiar se merita :)

Eh da...zona. Chiar n-as fi vrut sa insist pe asta, nici nu stiam cum sa o scriu sa nu-si faca doamna impresii false. n-as fi vrut sa mentionez nici lantul hotelier respectiv, pentru ca in alte orase au preturi bune si servicii pe masura. Era vorba de "cunoscuti si mai putin cunoscuti". De brand si no name.
Santiago, nu inseamna ca daca am ales o data acele conditii (n-am vrut sa vad turnul din pat, am vrut pur si simplu sa-l vad), nu am ales si nu voi alege altadata, sa zicem o pensiune de 2-3 margarete. Nu inseamna ca daca acum vreau masina care imi satisface cel mai bine nevoia de siguranta nu voi inchiria altadata si o..nu stiu, zi tu un model de Dacie.
E bun sfatul cu hotelul, multumesc, evident ca altadata vom face mai mult "browsing"...dar altadata va fi si fi'miu mai mare, nu o sa planga (urle) dupa jumate de ora de mers pe jos, nu o sa doarma/manance la ora n si nu la alta, si poate invata ca nu exista doar doua timpuri: acum! si daca nu acum, acum acum! :))
De ce alegi un anumit serviciu sau produs si nu altul (o stii pe-aia cu rege pentru o zi?) tine de nevoile personale pe care le ai la un moment dat. Esti bizon numai cand faci alegerea asta pentru ca asa crezi tu ca vei face parte dintr-o anumita categorie. Uneori alegi o firma pentru "statement-ul" lor, si ideea mea era ca atat firmele mari cat si cele mici isi incalca acel statement, dar il si pot respecta.

In final, ce vreau sa mai adaug....receptia era plina de arabi (nu sunt rasista ;)). De-aia zic ca angajatii...schimba locul.

santiago
04-03-2009, 12:23
Nu erau draga arabi..ci erau francezi cu origini algeriene :)

pescaru
04-03-2009, 13:19
super tare!!! vara trecuta in spania, pe plaja, venind sa incaseze taxa de sezlong, un polonez spaniol,dezordonat si matahalos, ne-a intrebat auzind ca vorbesc romaneste cu barbatul,intr-o combinatie de limbi- adica 2 vorbe pe engeza, 2 pe spaniola, 2 pe care nu le-am priceput, daca returnam sezloangele ca costa 10 euro/ buc....sunteti romani, va permiteti?
nu am nimic cu nimeni, fiecare munceste ce poate si unde poate, dar nu ma sfida, pana la urma eu romanul eram in concediu unde tu polonezul carai sezloange.
voi aveti probleme ca sunteti romani? cum sunt priviti romanii in irlanda?
eu personal am fost foarte dezamagita,peste tot, in special europa, pe unde am fost si au auzit ca suntem romani, s-au cam strambat si parca aveam scris in frunte hot tigan.apropo,la Paris, eram intr-un magazin de parfumuri. vorbind franceaza , vanzatoarele erau atat de disponibile, de amabile sa-ti arate tot ce au, cand ne-au auzit ca vorbim romaneste au si venit langa noi 3 matahale de bodygouarzi negri, spunand din priviri suntem cu ochiii pe voi.

Nu erau draga arabi..ci erau francezi cu origini algeriene :)

Carmensita
04-03-2009, 14:18
......bine, mie mi s-a intamplat si in Romania sa imi spuna...."da' sa stiti ca este scumpa!"....:) Probabil nu ma incadram in ideea ei de eleganta si de bon ton, jeans pe c** si tocuri de 12 plus gentoiul pe brat ;)) ("vuittoane" d'alea din obor)

Ce sa spun, Paula, eu nu plec de la premiza ca nu se poate face treaba si cu arabi, polonezi, bucuresteni, moldoveni. Eu cred doar ca trebuie sa fii foarte atent, ca intreprinzator, la angajati si sa fii un leader si nu doar manager. Dar cred ca tu stii toate astea, altfel nu mai erai interesata nici de discutia asta, nici sa dezvolti o afacere pe cont propriu....

Legat de alte tari..cum naiba se face ca la nemti si austrieci nu prea se intampla din astea? (sau nu mi s-au intamplat mie ;)) Ce putere au sa-i schimbe ei pe imigranti si nu vice versa? Bine-nteles, nimic nu e la modul absolut ;))

Legat de servicii...cand ajungeam pe acasa mergeam sa ma tunda o fata "di pi la Balti"...talentata, jos palaria...Mai Shi she-mi plashea cand imi povestea ea cum e pe acolo..Eh, dupa ce a inceput sa tunda d'alde Mioara Mantale (o adevarata doamna, sunt convinsa)...s-a schimbat Svetlana mea. Ii ajuti sa creasca si..... in fine, cam asta e.

Eu iti urez mult succes in afaceri!!

Innrain
04-03-2009, 16:57
daca e vb de experiente personale cu firmele de inchiriat am una din Munchen de la Hertz.
In decembrie anul trecut, destinatia Austria. In Austria dupa 1 nov este obligatoriu sa ai cauciucuri de zapada. In Germania nu.
Ajung la ghiseu si din pacate un "glitch" in sistem nu a transmis ca eu am platit si cauciucurile de zapada. Oricum atunci cand am spus destinatia nemtoaica a spus ca trebuie sa le iau. Avand confirmarea platii eram acoperit. Asa ca mirarea mea a fost mare cand imi zice "Nu am nici un Golf cu roti de iarna. Singura masina este un Vitto de 8+1". Acum ma gandesc daca stiam nu mai plateam cazarea ca 2 oameni intr-un Vitto.... Zic nu mai cautati ca trebuie sa gasiti. Se uita tipa la ceas si zice daca nu va suparati si nu ati luat pranzul inca, va dam un voucher sa mancati un brezel cu niste carnati cu varza beti o bere fara alcool si va dam noi telefon cand gasim masina. A durat cam o ora ce-i drept dar s-a rezolvat exact cum a promis. La plecare imi da si un voucher de 20% reducere pt urmatoare masina.
Acum ma gandesc ca daca eram in Romania sigur ""las ca merge si fara roti de iarna" ar fi fost rezolvarea.
Cat despre "da sa stiti ca e scump". Am patit-o acsa cu un baton de salam Victoria.
Am patit-o si aici la Vision Express. Vanzatoarea imi tot explica ca sa nu ma mai uit la ramele subtiri ca pt dioptriile mele trebuie rame groase. Am rogat-o sa stea deoparte ca ma decid singur. Cand a fost vorba de lentile imi tot explica ca nu vor intra in rama. In cele din urma ma uit si eu in catalogul ei si zic. D-soara va uitati intr-un catalog gresit. Eu nu pot purta sticla la dioptria mea. Am purtat cand eram copil si plasticul se folosea la inregistrat muzica. La asta ar fi trebuit sa va ganditi din prima. Plus ca nu sunt la prima vizita in magazinul vostru. Mergeti si luati catalogul cu lentile cu indice de refractie mai mare ca au curbura mai mica, sunt mai usoare iar la pret e diferenta de 30 de euro.
Tipa era poloneza iar eu veneam dupa o zi lunga de munca cu ochelarii stricati. Oricum poloneza a fost mult mai subtila decat romanca de la alimentara cu "da sa stiti ca e scump". Acum nu stiu eu daca ea a zis asa ca i s-a parut ei scump salamul sau aratam eu mai flamand cert e ca tendinta oamenilor este sa ii judece pe cei din fata lor dupa infatisare. Si aici intervin politica firmei/cursuri/bunul simt. Daca firma are politica elitista atunci o va servi pe doamna cu vuitondebazar inaintea ta chiar daca esti la rand.

pescaru
04-03-2009, 17:13
vedeti de ca am zis ca am multe de incatat de la voi?
experienta ta din Munchen este jos palaria.daca te gandesti...cat a putut sa coste masa ta?cu 15-20 de euro au oferit un serviciu de neuitat.si s-au si asigurat ca te vei mai intoarce si vei mai inchiria de la ei, prin voucher.oricum si prin felul cum au procedat sunt convinsa ca indiferent daca ai mai inchiriat sau nu de la ei, hertz ti-au ramas pozitiv in minte. bravo lor...de fapt daca era nemtoaica-corecta prin defintitie si umana, putin scolita in relatii cu clientii,le-a fact toata treaba. calculul e simplu. probabil ca ai inchiriat de minim 200 de euro, ai mancat de 20, cu reducerea pe care o aveau de la restaurant, 15 . daca mai mergi o data cu voucherul ii mai dai 200 euro. cei 20% sunt in servicii de la ei.deci la 400 euro income, cu 20 euro, ai fidelizat un client pentru mult timp cat despre imagine nu mai vorbim.

daca e vb de experiente personale cu firmele de inchiriat am una din Munchen de la Hertz.
In decembrie anul trecut, destinatia Austria. In Austria dupa 1 nov este obligatoriu sa ai cauciucuri de zapada. In Germania nu.
Ajung la ghiseu si din pacate un "glitch" in sistem nu a transmis ca eu am platit si cauciucurile de zapada. Oricum atunci cand am spus destinatia nemtoaica a spus ca trebuie sa le iau. Avand confirmarea platii eram acoperit. Asa ca mirarea mea a fost mare cand imi zice "Nu am nici un Golf cu roti de iarna. Singura masina este un Vitto de 8+1". Acum ma gandesc daca stiam nu mai plateam cazarea ca 2 oameni intr-un Vitto.... Zic nu mai cautati ca trebuie sa gasiti. Se uita tipa la ceas si zice daca nu va suparati si nu ati luat pranzul inca, va dam un voucher sa mancati un brezel cu niste carnati cu varza beti o bere fara alcool si va dam noi telefon cand gasim masina. A durat cam o ora ce-i drept dar s-a rezolvat exact cum a promis. La plecare imi da si un voucher de 20% reducere pt urmatoare masina.
Acum ma gandesc ca daca eram in Romania sigur ""las ca merge si fara roti de iarna" ar fi fost rezolvarea.
Cat despre "da sa stiti ca e scump". Am patit-o acsa cu un baton de salam Victoria.
Am patit-o si aici la Vision Express. Vanzatoarea imi tot explica ca sa nu ma mai uit la ramele subtiri ca pt dioptriile mele trebuie rame groase. Am rogat-o sa stea deoparte ca ma decid singur. Cand a fost vorba de lentile imi tot explica ca nu vor intra in rama. In cele din urma ma uit si eu in catalogul ei si zic. D-soara va uitati intr-un catalog gresit. Eu nu pot purta sticla la dioptria mea. Am purtat cand eram copil si plasticul se folosea la inregistrat muzica. La asta ar fi trebuit sa va ganditi din prima. Plus ca nu sunt la prima vizita in magazinul vostru. Mergeti si luati catalogul cu lentile cu indice de refractie mai mare ca au curbura mai mica, sunt mai usoare iar la pret e diferenta de 30 de euro.
Tipa era poloneza iar eu veneam dupa o zi lunga de munca cu ochelarii stricati. Oricum poloneza a fost mult mai subtila decat romanca de la alimentara cu "da sa stiti ca e scump". Acum nu stiu eu daca ea a zis asa ca i s-a parut ei scump salamul sau aratam eu mai flamand cert e ca tendinta oamenilor este sa ii judece pe cei din fata lor dupa infatisare. Si aici intervin politica firmei/cursuri/bunul simt. Daca firma are politica elitista atunci o va servi pe doamna cu vuitondebazar inaintea ta chiar daca esti la rand.