PDA

View Full Version : verificari permise de munca

anna_c
10-02-2009, 18:44
Buna seara!

Vreau sa va multumesc celor care mi-au raspuns la intrebarile anterioare.

Acum 2 saptamani sefii de la restaurantul din Wexford unde am lucrat au primit un telefon anonim prin care au fost anuntati ca vor veni inspectori de la trade and employment sa verifice daca persoanele de nationalitate romana/bulgara lucreaza cu permise de munca.In urma acestui telefon toti romanii am fost concediati. Aceeasi persoana ce a telefonat a spus de asemenea ca daca suntem prinsi de inspectori vom fi amendati si trimisi in tara si ca aceste inspectii se fac in toata tara.

Vroiam sa va intreb daca ati mai auzit de astfel de cazuri.

Va multumesc.

vasiletina
10-02-2009, 18:52
persoana anonima era cumva de cetatenie POL/LIT ca de obicei se pricep sa fure locurile de munca ale cetatenilor RO/BG ca apoi sa-si aduca toate neamurile acolo.

in cel mai fericit caz era vreun IRL dezamagit si care cauta de munca.

- nu am auzit de deportari in astfel de cazuri.

inspectii se fac si se vor face totdeauna cand exista interese. au facut inspectii mai in toate ariile unde muncesc RO in ultima vreme. am primit astfel de semnale.

sfinx
10-02-2009, 22:52
se mai fac inspectii la reclamatiile facute de un polish, latvian, lith, etc,etc canu s-a potrivit cu romanul care din cauza ca nu are permis de munca nu prea comenteaza la exploatare.

- nu poti fi deportat daca esti gasit ilegal la munca

-nu este nici un caz de muncitor ilegal sanctionat cu amenda
-nu este nici un de angajator sanctionat cu amenda sau alta forma

roadrunner
11-02-2009, 08:56
"-nu este nici un caz de muncitor ilegal sanctionat cu amenda
-nu este nici un de angajator sanctionat cu amenda sau alta forma "

asta nu inseamna ca nu poti devenii tu primul, amenda e foarte mare si nu vad nici un angajator riscand banii aia pentru un angajat roman oricat de nemaipomenit ar fi angajatul.
R