View Full Version : acca
Alexandra
05-02-2009, 12:27
buna ziua
va scriu deoarece am o nelamurire. ma intereseaza sa urmez cursurile ACCA. am obtinut deja cateva exceptii de la cursuri.
Majoritatea colegiilor ofera acest curs in regim part time. El se defasoara in regim modular, si poti lua cate doresti.(chiar daca ei recomanda 2-3 pe sesiune).
Pot lucra 20 de ore pe saptamana astfel incat sa pot indeplinii si cei trei ani de practica ceruti?
S-a confruntat cineva cu aceasta problema?Am cerut lamuriri de la employment authority dar nu am primit decat un raspuns copiat din lege.
Va multumesc.
Cred ca sunt detalii despre asta in alt post mai vechi de pe forum. Daca iti gasesti de lucru da-i bataie nu intreba pe nimeni si spune angajatorului ca ai drept la munca. Good luck.
Ai dreptul sa lucrezi aici 20 de ore pe saptamana daca esti full time student. Nu cred ca au schimbat aceasta parte a legii. Am o carte pe tema acesta Employment Law si da detalii despre acest subiect "Principles of Irish Law" by Dr.Brian Doolan 7th edition pagina 423-450 capitolul 9. Am o prietena care era la facultate part time, si avea "dreptul" la 20 de ore pe saptamana ( sau asa a inteles ea) insa lucra 39 si nimeni nu a spus nimic. Asta fiind acum 4 ani, a avut noroc ca nu au prins-o.
Am impresia ca se discuta in cartea de mai sus si Employment Permits Act 2003 partea care banuiesc te intereseaza cel mai mult.
Insa se mai schimba si legile.
Yanna25, Alexandra nu vrea sa stie de cele 20 de ore permise ci de indeplinirea conditiilor (practica) pentru a deveni membru ACCA
ah da? atunci de ce intrebarea de mai jos? eu la aceea intrebare am raspuns innrain!
"Pot lucra 20 de ore pe saptamana astfel incat sa pot indeplinii si cei trei ani de practica ceruti?"
eu asta am inteles...
Cred ca Alexandra a aflat demult raspunsul...
Intrebarea ei este datata 05-02-2009.
Mai bine mai tarziu decat niciodata !
Alexandra
08-02-2010, 16:56
Thank you for your recent query to the Employment Permits Section.
While undertaking your course of studies with the ACCA you may complete the
relevant work experience, as required by the course, without requiring an
Employment Permit. However, if you are considering commencing employment,
outside of that required by the course, then you may require an employment
permit.
For further information please provide details of employment you are
undertaking (e.g. role, duties, company, etc.)
Din cate am vorbit la telefon cu ei, regula se aplica pt oricine necesita 'work experience' ca si recunoastere a calificarii (ACCA, CPA, IATI). Conditia este ca pozitia ocupata sa fie relevanta pentu cursul in cauza.
Alexandra,
Multumim frumos ca ai postat raspunsul aici.
Sper sa fie de ajutor si altora care inca mai cauta lamuriri, sa fie scutiti de birocratia si necunoasterea procedurilor de catre autoritati pe care le-am intalnit noi.
Mult succes la examene! :)