PDA

View Full Version : aplicare viza intrare Irlanda pt. parinti rezident irlandez

danielab
30-01-2006, 15:48
Sint rezident in Irlanda de 5 ani. As vrea sa-mi invit parintii sa stea pe perioada verii in Irlanda. Exista vreo posibilitate sa aplic pentru obtinerea vizei de intrare de aici din Irlanda?

Va multumesc ,
Dana

Adresa mea de e-mail este: butand@tcd.ie

Mihaela
30-01-2006, 16:22
Salut Dana!
sint oarecum in aceeasi situatie ca si tine, adica vreau sa-mi invit parintii in Irlanda pentru doua saptamini in Aprilie. Nu am auzit vreodata sa fie posibil ca o fiica sa "aplice" in numele parintilor! Parintii trebuie sa se prezinte personal la consulat, in Bucuresti, cu pasapoartele si actele necesare. Actele sint enumerate pe website-ul consulatului la http://www.theconsulateofireland.ro/
Din pacate, staff-ul consulatului pare incapabil sa dea informatii coerente. Li s-a spus parintilor mei ca trebuie sa prezinte fotocopii dupa certificatele de nastere si de casatorie! Actele aste sint necesare daca e cazul sa dovedesti relatia de rudenie cu persoana din Irlanda. Dar certificatele parintilor nu dovedesc decit faptul ca EI s-au nascut si s-au casatorit, nimic mai mult. Ar fi trebuit sa le ceara certificatul MEU de nastere, daca intr-adevar era nevoie. Niste loaze! Am trimis saptamina trecuta un e-mail la serviciul Vize la Foreign Affairs, dar inca nu mi s-a raspuns.
Te-as sfatui sa e-mailezi la Visas@iveagh.irlgov.ie, daca totusi crezi ca poti face cerere in numele parintilor tai. Eu, una, ma indoiesc foarte tare.

Noroc!

Mihaela

Liviu.Onofrei
30-01-2006, 20:03
Ce mi s-a "cerut" mie:
-copii dupa pasaport,toate paginile le-am trimis sa fiu sigur;
-copii dupa GreenCard;
-copie dupa certificat nastere;
-copie dupa certificat casatorie;
-copie din banca statement.

De acasa,mama a adus copie dupa certificat de nastere,certificat de casatorie,pasaport,cupon de pensie,copie dupa cartea funciara de la bloc.

Toate copiile au fost traduse in Romana si legalizate la Ambasada sau legalizate la notar,pentru cele de acasa.

IN PLUS:
daca ai,poti trimite:
-copie de la munca referinta;
-copie de la Banca daca ai mortgage sau letter de la landlord;
-copie dupa kids birth certificate;
-copie dupa scrisoare de la scoala,unde iti merge copilul.

apoi...tot ceea ce crezi tu ca ar putea suporta applicatia ta.

AHH...si nu uita invitatia,care tre sa fie perfecta !
Am trimis actele de aici cu DHL,direct pe adresa Consulatului din Bucuresti,odata primita confirmarea ca s-a "delivered" am sunat acolo sa am o a 2 a confirmare verbala ca au primit actele.

Pentru mai multe info,PM !
Bafta...

romania
31-01-2006, 02:48
Eu zic ca n-ar trebui sa fie nici o problema pentru ca ei s-ar incadra intr-o categorie de varsta care nu prezinta risc.
Ma refer aici la riscul (asa cum il vad ei) ca cel sosit sa refuze a mai parasi tara...
Dar totul este posibil,nu?
Eu am incercat o singura data sa invit pe cineva din familie la botezul ultimului venit in familie si nu s-a aprobat.
La Bucuresti i s-a spus nu.
Si nu i s-a dat nici un motiv, iar pentru contestatie i s-a dat UN NUMAR DE TELEFON din Dublin!
Persoana in cauza nu parasise niciodata Rom, deci nu avea probleme, iar eu am pasaport Irl.

Depinde foarte mult cine se ocupa de caz.
Bafta!

danielab
31-01-2006, 12:47
Multumesc mult tuturor celor ce au acordat timp in a-mi raspunde. Informatiile au fost complete si de mare folos in special cel cuprinzind link-ul www.theconsulateofireland.ro.

Dana