PDA

View Full Version : porc..taiat de pe lista

santiago
07-12-2008, 02:51
Se pare ca nu vom gasi de cumparat carne de porc de Craciun.
Am primit la munca de la Food Safety Authorithy sa scoatem din menu tot ce e de porc .
http://www.rte.ie/news/2008/1206/pork.html

funkyfresh
08-12-2008, 21:32
Se pare ca nu vom gasi de cumparat carne de porc de Craciun.
Am primit la munca de la Food Safety Authorithy sa scoatem din menu tot ce e de porc .
http://www.rte.ie/news/2008/1206/pork.html

... cat om fi mancat pana acum fara sa stim ca e plin cu dioxina, cine stie...
In ziua de azi nu mai esti sigur de ceea ce mananci.
I-mi aduc aminte de un documentar in care se analiza coaja fructelor si legumelor asa zis organice ( erau mere, pere si rosii parca ) si in laborator au descoperit concentratii de arseniu si alte metale grele de vreo 30 de ori peste limita admisa ...

... i-mi aduc aminte cu nostalgie de zilele cand mergeam la fan cu bunicii mei, undeva in Ardeal la ora pranzului mancam slanina din porc cara a mancat numai porumb si cartofi si branza din aia sanatoasa cu rosii din gradina, da fain mai era atunci ...

catalin
09-12-2008, 10:47
[QUOTE=
... i-mi aduc aminte cu nostalgie de zilele cand mergeam la fan cu bunicii mei, undeva in Ardeal la ora pranzului mancam slanina din porc cara a mancat numai porumb si cartofi si branza din aia sanatoasa cu rosii din gradina, da fain mai era atunci ...[/QUOTE]

....EHE, ce vremuri !!!
Pe unde prin Ardeal?
Cu toate ca atunci detestam, azi ma gandesc cu oarecare nostalgie (nu ma intelegeti gresit, ca nu-s chiar asa de crud...) la taiatul poscului...tocana "pomana porcului", carnatii, caltabosii, toba. Bunica, Dumnezeu sa o ierte, ce paine cu cartofi mai cocea in cuptorul de caramida...na ca-mi ploua in gura :-)

crissangel2007
10-12-2008, 12:16
....asa,ca prostu'.......cum,Doamne iarta-ma,e posibil sa intre in procesul de fabricatie si in galantare zeci de tone de carne,destinata consumului a milioane de oameni,fara ca tu,for competent:tinysmile_cry_t2:,sa nu fii absolut sigur de toate analizele carnii cu pricina:tinysmile_angry2_t:....ca doar nu-i vorba de badea Gheorghe,care si-a sacrificat si el animalu' si l-a vandut prin vecini si la neamuri,refuzand anu' asta sa-i mai dea spaga veterinarului si sustragandu-se,implicit,de la avizul acestuia...am ajuns,mai,oameni buni,sa am mai multa incredere in badea Gheorghe,ca mi-a jurat el,cu mana pe inima,"ca ca"rnea:icon10: e proaspata si curata...oricum,tre' sa fim multumiti ca anu' asta-i inca bine....ce ne-om face la anu',can' tre' sa alegem intre un porc "dioxinat",o vaca nebuna si un pui cu gripa???:tinysmile_cry_t4:

Carmensita
10-12-2008, 13:32
Mi-e teama ca problema e mai complicata chiar si anul asta...am citit ca hrana pt. animale contaminata cu dioxina a fost distribuita si in ferme de pasari, ba a ajuns chiar si in carnea de vita analizata la vreo trei ferme...Ma gandesc serios sa ma fac vegetariana :) (sanchi, n-as rezista nici macar o saptamana)...

roadrunner
10-12-2008, 14:57
Carmensita
fish & chips! (daca nu rezisti)

Crissangel,
testele complexe nu se fac asa cum vede lumea la televizor (ca la CSI unde fac o analiza ADN in 10 sec cu tot cu match in baza de date)
Nu sunt multe laboratoare care pot sa detecteze PCB in alimente, si nici nu cred ca se fac teste periodice pentru toate toxinele posibile. Probabil se testeaza pentru poluanti mai probabili (metale grele) cat si contaminare biologica (paraziti, boli etc)

Eu as fi tentat sa pun alta intrebare, ce cand sunt contaminate? de cati ani? cand au facut ultimul test specific pentru PCB?

R

Se pare ca sursa este de la o fabrica de furaje din Carlow prin contaminare cu un ingredient (ulei) folosit ca aditiv, astia saracii nici laturi nu pot face...

melania
10-12-2008, 15:20
Am inteles ca dioxina(rezultat al proceselor de ardere) s-ar gasi peste tot( in cantitati la limita normalului):aer, apa,sol si, deci ,de aici in plante, animale.Ca sa ajunga in cantitate asa mare in carnea de porc(limita PCP fiind 0.01/kg) probabil porcii respectivi au fost hraniti doar cu dioxina. Problema e : de unde au furajele? Din Irlanda? Atunci problema e chiar mult mai grava

Carmensita
10-12-2008, 15:27
Roadrunner,
Eu am inteles ca testele s-au facut la un laborator din UK, ca cica in Irlanda nu exista un laborator asa performant (nu iti pot cita sursa pt. ca asta am aflat de la altcineva si daca ala manaca...asta mananc si eu acum)....concluzia mea este ca daca nici laboratoare performante nu au, cine stie cata dioxina, vorba vine, n-om fi ingurgitat cu totii pana acum..

roadrunner
10-12-2008, 15:28
Melania,
se stie care e sursa de contaminare am scris mai sus...(nu era o gluma)

Carmensita,
"it's a fact" nici macar apa nu o pot analiza, din cand in cand trimit esantioane de apa potabila in UK si gasesc E-Coli, eu nu mai beau de mult apa de la robinet, ba cica au gasit chiar si in apa imbuteliata, mai beau vin si bere...(straine bineinteles)

R.

melania
10-12-2008, 15:30
Roadrunner,
Eu am inteles ca testele s-au facut la un laborator din UK, ca cica in Irlanda nu exista un laborator asa performant (nu iti pot cita sursa pt. ca asta am aflat de la altcineva si daca ala manaca...asta mananc si eu acum)....concluzia mea este ca daca nici laboratoare performante nu au, cine stie cata dioxina, vorba vine, n-om fi ingurgitat cu totii pana acum..

Si nu numai noi,Carmrnsita:http://www.hotnews.ro/stiri-esential-5235733-video-carnea-porc-contaminata-livrata-judetele-ilfov-buzau-olt.htm?cfadac=

daniel_D
10-12-2008, 16:22
Si nu numai noi,Carmrnsita:http://www.hotnews.ro/stiri-esential-5235733-video-carnea-porc-contaminata-livrata-judetele-ilfov-buzau-olt.htm?cfadac=

Din articol adunate "O cantitate de 3.640 de kilograme de carne de porc a ajuns in Romania din Belgia, provenind din Irlanda"

Nu suntem in stare nici sa ne "crestem porcii nostri".
Drept urmare, Belgia face import din Irlanda, dupa care fraierul de Roman o importa din Belgia. Pariez ca adaosul comercial e zero pana ajunge pe masa consumatorului... :icon12:

roadrunner
10-12-2008, 16:25
mai rau, nu suntem in stare nici s-o importam ca lumea...
R

melania
10-12-2008, 17:22
mai rau, nu suntem in stare nici s-o importam ca lumea...
R

citeam,tot intr-un ziar din tara, ca Romania a importat carne de porc si pe filiera Irlanda-Polonia-Ungaria

Carmensita
10-12-2008, 17:59
Oare de ce nu ma surprinde...Romania e o buna piata de desfacere pt. toate prostiile, la inceput au venit turcii si arabii, chinezii, apoi s-au trezit si astia din Oiropa ca la noi pot vinde orice...inca merge si cu porumbul modificat genetic, cica ne ma "pasuieste" UE vreo cativa ani...ma uitam pe etichete de la mezeluri si scria (ca acum sunt obligati sa scrie): continut carne 30%...ce-o fi fratilor restul de 70%, da' in fine cumparatorul roman cumpara ca e eftina...multe made in Ungaria sau Polonia...E jale..