PDA

View Full Version : Ambasador Nou in Irlanda

roadrunner
02-12-2008, 14:02
Un alt decret semnat sâmbătă de Traian Băsescu se referă la numirea lui Iulian Buga ca ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Irlanda. Iulian Buga a fost propus în luna iunie 2007, de fostul ministru de externe Adrian Cioroianu, pentru postul de ambasador la Washington, dar propunerea a fost refuzată. Buga a fost numit, la 29 august 2007, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe.

R

despre Iulian Buga:http://www.mae.ro/index.php?unde=doc&id=33671&idlnk=0&cat=2

florin1s
03-12-2008, 02:41
In legatura cu ambasada... am fost zilele trecute pe la ambasada Rom. cu o treaba. Maaammaaaaaa cu cata greatza raspundea ala de la ghiseu la intrebarile puse de cei care-i plateau minuscula suma de 30 euro pt nu stiu ce imputernicire (de fapt nici nu raspundea la intrebari,facea misto de ei ca nu stiu sa citeasca cicaaaa)......Traiasca comunismul si birocratia !!!!!!!!

roadrunner
03-12-2008, 14:44
de acord traiasca comunismul, ca era invatamantul gratis si obligatoriu,...
si mai stia lumea sa citeasca si sa scrie, azi nu se mai duc la scoala ca sa nu fie discriminati, un risc asumat
R

gugutza
04-12-2008, 22:15
de acord traiasca comunismul, ca era invatamantul gratis si obligatoriu,...
si mai stia lumea sa citeasca si sa scrie, azi nu se mai duc la scoala ca sa nu fie discriminati, un risc asumat
R

si munca tot gratis era!

florin1s
05-12-2008, 02:16
5% parti bune......95% priveste in jur cand ajungi in tara !!

roadrunner
05-12-2008, 08:57
gugutza,

ideea era sa te scolesti acolo gratis si sa muncesti altundeva, nu invers.
dar avantajul invatamantului gratuit nu-l simti decat cand trebuie sa platesti. (si gratuit e o figura de stil ca pana la urma era platit din impozitele platite de parinti)
R.

florin1s
06-12-2008, 03:00
si unii lucreaza pe la ambasadaaaa........:))

santiago
06-12-2008, 12:06
si poate chiar isi fac bine meseria...macar unii daca nu toti

bogeak
06-12-2008, 17:51
BUNA
se pare ca cei din dublin (sau o parte dintre ei, in special cei de la ghiseu) isi detesta meseria sau cel putin asa lasa sa para ca fac.
si cand o spun o fac in cunostiinta de cauza. am simtit chiar pe propria piele.
nu m'am suparat, mi'am spus in gand ca e ... roman.

florin1s
07-12-2008, 15:24
Santiago, cat iti dau aia de la amb. ca sa-i sustii???

santiago
07-12-2008, 16:02
buna ziua ..ca la toata lumea .
o singura data am fost la ambasada cu probleme(voturi,referendumuri..nu se pun) si a fost ok.
chiar am criticat cand a fost cazul unui amic care a intampinat oarece probleme care s-au rezolvat intre timp..ma rog urmeaza sa se rezolve.

Dan Tudor
08-12-2008, 13:05
BUNA
isi detesta meseria sau cel putin asa lasa sa para ca fac.

Nu. Detest insa conditiile in care o fac. Polonezii, la acelasi numar de solicitanti pe zi (40-60), au 4 consuli si 8 functionari = 12 angajati. Nu mai vorbesc de nemti, francezi, englezi etc.
Ar fi multe de spus, dar incerc sa nu-mi "subestimez capacitatea de a ignora".....

D-le. Stan, faptul ca nu ati putut recupera lucrarea autentificata in aceeasi zi (si a trebuit sa reveniti joi) v-a provcat reactia asta ?!

Cat despre chestia cu "cat iti dau aia de la amb. ca sa-i sustii".... De 2 centi... Mai ales ca Santiago este un critic obiectiv al meu si al Ambasadei in genere. Unii traiesc in alta lume... In 1989 aveau 15 ani. Altii aveau 22. Aia de 22 statusera la coada la paine, in Ploiestiul natal, iarna, la -10 grade, 7 ore neintrerupt.... Dar acum aia de 15 dau lectii de "comunism/anticomunism" si pun o eticheta in absoluta necunostinta de cauza....

zdragon
08-12-2008, 13:21
credca problema nu-i in capaciteata cetatenilro Romani de a citi.
ci ************ legilor publicate pe net. m-am ciocnit nu o singura data (de 2 ori cei drep )de problema aceasta.
mergeam la consulat, se obtinea niste acte
iar cind persoana imputernicita se ducea la biroul corespunzator din Bucuresti
primea cu totul alte instructiuni si respectiv i se zicea sa mai vina odta cu "actele in regula"

insusi consulul (precedentul) se mirase de astfel de "reguli noi" ;)
credca problema e undeva in alta parte, dar nu la Dublin.

santiago
08-12-2008, 13:22
[QUOTE=Dan Tudor;12983]Nu. Detest insa conditiile in care o fac. Polonezii, la acelasi numar de solicitanti pe zi (40-60), au 4 consuli si 8 functionari = 12 angajati. Nu mai vorbesc de nemti, francezi, englezi etc.

Apropo de francezi ,parca erau in greva nemultumiti de conditiile de munca si de salariile castigate care nu ar fi conforme cu cost of living in Ireland.

florin1s
08-12-2008, 20:01
Si totusi cei de la ambasada arunca cate o privire pe forumul romanasilor din Irl. Ma bucura asta ...poate inteleg si ei ceva si vor incerca sa fie mai amabili cu parlitii de noi ( care le sustinem economia si indirect le platim salariile)

Dan Tudor
08-12-2008, 20:19
Daca va aruncati o privire asupra profilului meu (asa cum am facut si eu in ceea ce va priveste) veti vedea ca urmaresc permanent Forumul de o buna bucata de vreme. Acum sunt cateva zile in concediu. Si totusi imi pasa de ce se petrece la Dublin.
Incercati sa nu-i bagati pe colegii mei in aceeasi oala cu mine. Eu sunt consulul, eu sunt la ghiseu, eu raspund pentru ce fac si zic. Ei nu au nicio "vina". Deci nu mai vorbiti de "ambasada", vorbiti de mine....
Si incercati sa va dezlipiti un pic de mentalitatea asta tip Tesco (clientul nostru-stapanul nostru). Dvs. nu imi platiti mie salariul (sigur, asta nu inseamna ca ar trebui sa fiu mocofan in ceea ce va priveste). Eu nu sunt functionar public. Diplomatii intra intr-o categorie speciala. Si, sincer, nu stiu cati dintre colegii mei, romani sau straini, sunt atat de deschisi ca mine.... As putea sa inchid definitiv canalul acesta de comunicare (Forumul) fara probleme de constiinta. Dar nu o fac; gasesc ca e important sa mentinem legatura.
Oricum, faceti-mi o favoare - nu ma acuzati de "comunism"... E departe de adevar ;) Cand eu strigam "Jos Iliescu" in Piata Universitatii dvs. aveati 16 ani....

OK, o sa incerc sa fiu mai amabil la ghiseu. (imi propun zilnic acest lucru, dar aparent stress-ul cotidian ma indeparteaza uneori de ceea ce ar trebui sa fac)

florin1s
08-12-2008, 21:42
Nu erati dv. la ghiseu in momentul acela....va cunosc..probabil era un coleg (saptamana trecuta, inainte de 1 dec), ca altfel va ziceam direct. Si inca ceva, tot imi dati peste nas cu varsta, eu la revolutie am participat in bv. in centru(cel putin din greseala). asa ca stiu cum e sa stai si la coada la -10 grade . Si cum suna asta ''As putea sa inchid definitiv canalul acesta de comunicare (Forumul) fara probleme de constiinta'' . Ma puneti pe ganduri...

bogeak
08-12-2008, 22:05
D'le Tudor, sa nu'mi fie cu banat, dar nu va lamenteti degeaba.
Amabilitatea dvs la ghiseu lasa de dorit si nu o spun asa intr'o doara, mi'au mai spus'o niste romani/amici care au dat pe la ghiseu dvs, dar cel mai bine va dau exemplu ...
Sotia mea, insarcinata acu 5 luni in luna a-VIIIa, venita din Gorey, co. Wexford, la dvs incercand sa va intrebe de certificatul de nastere pt noul nascut, pe langa o procura pt care venise, ati raspuns ironic: "naste'ti, dna, mai intai si apoi veniti sa ma intrebati nu vedeti ce rand e?", bravo, d'le consul
Nu vreau sa cad in polemica cu dvs, dar nu ne'a picat tocmai bine nici sotiei si nici mie.
Toate bune

florin1s
08-12-2008, 22:20
Stai putin....poate nu era el, cealalta persoana am observat ca era aroganta. Cine e domnule consul persoana care va tine locul cand lipsiti???? Numai sa stim si noi, ca se creeaza confuzie in randurile celor MICI, ca noi.

bogeak
08-12-2008, 22:24
100% d'l Tudor

daniel_D
08-12-2008, 22:57
Daca va aruncati o privire asupra profilului meu (asa cum am facut si eu in ceea ce va priveste) veti vedea ca urmaresc permanent Forumul de o buna bucata de vreme. Acum sunt cateva zile in concediu. Si totusi imi pasa de ce se petrece la Dublin.
As putea sa inchid definitiv canalul acesta de comunicare (Forumul) fara probleme de constiinta. Dar nu o fac; gasesc ca e important sa mentinem legatura.
OK, o sa incerc sa fiu mai amabil la ghiseu. (imi propun zilnic acest lucru, dar aparent stress-ul cotidian ma indeparteaza uneori de ceea ce ar trebui sa fac)

d-le Tudor, eu unul apreciez efortul dumneavoastra de a comunica cu noi prin intermediul acestui forum, raspunsurile fulger si fara prea multe ezitari in multe cazuri, maleabilitatea dumneavoastra in relatile cu noi diaspora...lucru de netagaduit.
Nu in ultimul rand, salut initiativa dumneavoastra si chiar v-am dat ca exemplu pozitiv pe anumite forumuri ale diasporei, unde odata participam in mod activ la voroave.

Nu. Detest insa conditiile in care o fac. Polonezii, la acelasi numar de solicitanti pe zi (40-60), au 4 consuli si 8 functionari = 12 angajati. Nu mai vorbesc de nemti, francezi, englezi etc.
Ar fi multe de spus, dar incerc sa nu-mi "subestimez capacitatea de a ignora".....

Cu aceasta afirmatie nu prea sunt de acord in totalitate. Cu totii avem probleme la locul de munca, incepand cu mediul, responsabilitatile, conditile si volumul de munca repartizat fiecarui angajat, iar lucrul asta e valabil indiferent de angajator - domeniul public sau privat.
Omitem un singur lucru, faptul ca avem un "sef". In cazul meu, seful meu direct este Branch Managerul firmei la care lucrez. Daca nu sunt multumit de conditile oferite, de volumul de munca si responsabilitatile alocate mie, remuneratie sau alte motive care nu-mi stau bine, ii trimit un e-mail, dupa care sunt chemat la apel si se discuta problema.
In urma discutiei sunt 3 variante castigatoare si anume:
Se ajunge la un compromis, gasim o solutie printr-o varianta de 3 simpla, tac si inghit si apoi imi caut de munca in alta parte.

Ar fi si a 4-a solutie. Inghiti(doar atat) dar nu e o constanta a caracterului meu si o exclud.

Iar acum voi povesti o intamplare.

In Italia(Roma) am muncit pentru aceiasi firma, volumul de munca era triplu fata de cel de aici, responsabilitatile duble, salariul pe jum din cat sunt platit aici..:). Munceam mereu peste program si-mi caram acasa practicile clientilor, de multe ori ma prindea miezul noptii conectat fiind pe Intranet-ul companiei. Pana intr-o zi cand, nemultumit fiind de conditile oferite si avand impresia ca sunt de neinlocuit m-am prezentat in biroul Branch Managerului de acolo si am cerut o marire de salariu. S-a uitat la mine si mi-a zis - "Din pacate la ora actuala compania nu are bani, imi pare rau". Ok, am spus eu, dar nu cred ca filiala nu-mi poate oferi 50€ in plus fata de salariul meu actual. Raspunsul a venit in felul urmator - "Dupa cum ti-am spus, nu sunt bani, dar vezi poarta aia mare de la intrare in firma(si-mi arata pe geam) cui nu-i convine, p'acolo este iesirea.
Am inceput sa zambesc si am zis - nu este nici o problema, inteleg perfect motivele, si am iesit.
Primul lucru a fost apoi sa sun la Dublin, sa vb cu Branch Managerul de aici, am venit la interviu in Martie, i-am explicat ce stiu sa fac..etc si a zis Ok, te vrem aici. Am facut totul pe ascuns si in loc sa vin cu transfer prin firma, ca era mult mai usor, cei de aici au fost nevoiti sa aplice ptr faimosul Work Permit deoarece de transfer nici nu putea fi vorba. Nu mi-ar fi fost niciodata aprobat de Branch Managerul de la Roma, datorita faptului ca "un alt prost ca mine obisnuit sa munceasca in acele conditii, pe acel salariu, era mult prea greu de gasit".
Si am ajuns la partea finala a povestirii mele. Ziua cand mi-am dat demisia. Precizez ca timp de 3 ani am "detestat conditile in care mi-am desfasurat activitatea", dar am inghitit tacit ptr simplu motiv ca aveam nevoie de experienta, iar experienta care am acumulat-o la filiala din Roma, cu regret o spun dar din pacate la Dublin nu am sa o acumulez nici in 5 ani de zile lucratoare.
Asadar la sf lui Martie aveam deja un email cu copia Work Permit-ului (drept dovada ca Irlandezii cateodata se tin si de cuvant, daca sunt interesati). M-am prezentat in biroul Branch Managerului meu si i-am zis sec (iubesc partea asta). - "Va amintiti ca acum o luna si ceva in urma, am cerut o marire de salariu". Da, imi amintesc a venit imediat raspunsul in timp ce isi facea de lucru printre hartiile de pe birou. Ei bine am continuat eu, la momentul respectiv mi-ati aratat poarta de la intrare in firma si a-ti spus ca cine nu este multumit de conditile oferite, salariu, etc este liber sa plece, iar "poarta" este acolo(si aratam spre ea). Drept urmare v-am urmarit sfatul iar incepand cu data de azi va prezint demisia, am ales "poarta". Abia atunci a ridicat capul de pe hartiile de pe birou si a zis - "Poftim, luna trecuta ai semnat contractul indeterminat si acum pleci, daca e din cauza banilor, sunt sigur ca am putea ajunge la un compromis". Din pacate da, dar indiferent de oferta, plec oricum...iar motivele pentru care plec v-au fost aduse la cunostinta cu ceva timp in urma si nu a-ti luat nici o masura.

Inchei mica mea poveste aici. Cu speranta ca nu am plictisit prea mult audienta si morala povestirii mele a iesit catusi de putin in evidenta.

La buna auzire.

Ps: Ce sa intamplat dupa ce am ajuns aici, in momentul in care fostul meu Branch Manager de la Roma a aflat practic ca mi-am dat demisia ptr a veni la filiala din Dublin si nu am respectat "internal company policy"...cu alta ocazie.

daniel_D
09-12-2008, 00:39
Si incercati sa va dezlipiti un pic de mentalitatea asta tip Tesco (clientul nostru-stapanul nostru). Dvs. nu imi platiti mie salariul (sigur, asta nu inseamna ca ar trebui sa fiu mocofan in ceea ce va priveste). Eu nu sunt functionar public. Diplomatii intra intr-o categorie speciala.

D-le Tudor, inca ceva ca nu mi-e somn si comparatia cu "mentalitatea Tesco" no pot digera.

Oare toate taxele pretinse in urma servicilor prestate de catre consulat, cum ar fi :
Documente de calatorie - Schimbarea pasaportului, obtinerea unui nou pasaport, eliberarea unui titlu de calatorie.
Acte de stare civila - Autentificarea procurilor si a declaratiilor, legalizarea copiilor de pe înscrisuri, legalizarea traducerilor, legalizarea semnaturilor. Obtinerea certificatelor de cazier judiciar din Romania. Renuntarea la cetatenie, redobandirea cetateniei, clarificarea cetateniei. Si altele probabil care nu le stiu, ca nu sunt angajat MAE.
Se duc pe acte de caritate?

Si apoi MAE de unde plateste salariile angajatilor sai, din sponsorizari sau de la bugetul de stat ? Cu alte cuvinte dar mai pe intelesul tuturor prin Bugetul de stat sunt prevazute si autorizate veniturile si cheltuelile anuale ale statului, iar din cate imi amintesc eu MAE este o institutie de stat si nu privata.

De unde vin banii de la Bugetul de stat?...nu mai este necesar sa o spun, o stim cu totii.

Daca gresesc, va rog sa ma corectati.

Ps: Eu sunt obisnuit cu mentalitatea de la Superquinn - "dau un ban da stiu ca face"

ovimat
09-12-2008, 00:56
Din pacate sunt prea multi "intr-o categorie speciala" care cred ca le fac un favor alorlalti uitind ca fara ailalti nu ar avea un loc de munca (fiindca nu ar fi nevoie de acel loc de munca).
Eu consider ca daca faci o munca, indiferent care, sa o faci ca un profesionist, sau cit de bine poti, iar daca nu iti place munca care o faci schimb-o.

Dan Tudor
09-12-2008, 12:05
::::::::::::::::::::::::::::::::::

OK, o sa incerc sa fiu mai amabil la ghiseu.

roadrunner
09-12-2008, 16:03
Poate ar fi bine sa reamintim romanilor din Irlanda ca ei nu sunt contribuabili in Romania, ci in Irlanda, deci nu platim salariile pesonalului diplomatic (decat indirect prin tarifele percepute)
personal m-am lovit cu ani in urma de tot felul de mojici la ambasada dar nu am generalizat niciodata, pentru ca in acelasi timp am cunoscut si oameni de valoare. Politica mea e una foarte simpla, evit sa am nevoie de orice serviciu consular ca sa-mi simplific viata si indirect a celor care lucreaza acolo.
R.

florin1s
09-12-2008, 21:18
Gresit!!!!! Total gresit. Noi (emigrantii) suntem motorul economiei romanesti pe langa cele 3 fabrici de masini din Ro. De fiecare data cand plecam in tara lasam cateva mii de euro pe masa!!!! Plus propietatile in care am investit de atatia ani. (unde crezi ca se duc banii aia?) La asta se adauga si taxele de la ambasada pt. diferite servicii (nu mai zic de transferurile de bani)...asa ca DA domnule consul si EU contribui la bugetul RO deci indirect la salariile bugetarilor!

Daniel_D bine zis!!!!

roadrunner
10-12-2008, 08:18
Motorul economiei este productia si serviciile, banii trimisi in tara au accelerat consumul, si cresterea economica bazata pe consum, care se va sparge in capul romanilor peste catva timp. Uita-te in jurul tau in Irlanda. Ai fost in Ro prin magazinele mari Metro Selgros Carefour sa vezi cum se vindeau pe banda TV-uri LCD de 1500 Eur, cu ce frate cu 200 euro salariu. Explica-mi si mie cum ajuta economia Romaniei cumparatea unui TV LCD in afara de TVA si impozitul pe profit din retail. Banii aia nu au fost impozitati acolo in Ro, si mai mult nu esti obligat sa-i trimiti, ci ai ales tu sa-i trimiti, deci nu pot fi cuantificati, si nu poti construi un buget bazat pe ei. Comertul nu poate sustine economia din cauza balantei import export oricum dezechibrata in favoarea importurilor (vorbesc de RO). Crezi ca economia unei tari va supravietui din retail? sau din constructii? uita-te in jurul tau, uita-te in Spania. De ce crezi ca Germania nu e afectata de criza mondiala cum e Spania sau Irlanda? De ce crezi ca, constructorii americani de masini sint in faliment in bloc, si wolkswagen face profit? pentru ca americanii si-au vandut productia in avans pe 4 ani prin credite, credite care acum s-au trezit ca nu vor fi rambursate niciodata. Cam unde crezi tu ca duc ofertele de tipul cumperi acum si platest peste un an? Practic tu produci pe credit, pana la anul, si la anul ce faci? impingi creditul pe inca doi ani prin refinantare? pai cat poti s-o duci asa? pana nu-ti mai acorda nimeni credit ca e prea riscant, atunci te duci la vale. Cam cum crezi ca se simt cei ce au facut remortgage in IRL si si-au luat SUV-uri din diferenta? s-au simtit tare bogati? acum se simt idioti.
R.

PS - ce face roamanul cu banii trimisi in tara? o investitie pe termen lung? nu isi ia o masina second hand de 2000 euro ca sa-i faca in ciuda vecinului, sau un telefon de 600 Euro (dar are shlapi in picioare) sau se duce la metro si-si cumpara un laptop de 2000 euro, nu unul de rahat de 1000 euro. (easy come easy go)
R.

Dan Tudor
10-12-2008, 09:27
Gresit!!!!! Total gresit.
Chiar ca e gresit. Si simplist. Credeti ca bugetarii nu platesc impozit + CAS + alte hangarale ?? Ca chestiune de principiu, banii veniti din strainatate nu pot sustine pe termen lung o economie viabila (cu exceptia investitiilor directe si a sumelor alocate de UE).

santiago
10-12-2008, 09:43
R.

PS - ce face roamanul cu banii trimisi in tara? o investitie pe termen lung? nu isi ia o masina second hand de 2000 euro ca sa-i faca in ciuda vecinului, sau un telefon de 600 Euro (dar are shlapi in picioare) sau se duce la metro si-si cumpara un laptop de 2000 euro, nu unul de rahat de 1000 euro. (easy come easy go)
R.[/QUOTE]

Nu stiu daca e chiar easy come...cel putin pentru cei care muncesc cinstit nu ma refer la cei cu 30 copii la cersit si 100 fete pe strada/cluburi.
Spunem de polonezi dar si romanii stau cate 10 intr-o garsoniera ,mananca paine cu apa si merg acasa odata pe an si se sparg in niste figuri de zici ca lucreaza ca ministrul ploiilor in tara de adoptie.Se merita 11 luni de sa zicem strangere de curea pentru niste false impresii lasate vecinilor?..dar ma rog asta e alta discutie ca se supara cei cu proprietati prin Costinesti sau prin alte parti si cei care lasa mii de euro pe masa.

roadrunner
10-12-2008, 09:59
easy come easy go, ma refeream la perceptia celor din ro despre banii astia trimisi, nu la faptul ca sunt munciti din greu sau nu.
Am obosit sa le explic celor de acasa (RO) ca nu masina si gardul, iti creaza un statut social ci pregatirea si un job adecvat calificarilor, si asta va rezolva si masina gardul dar pe termen lung. Pana la urma si treaba asta cu cat de bogat esti e o chestiune de perceptie, daca un copil te judeca ca esti bogat pentru ca ai trambulina in gradina, un adult din ro daca ai nu stiu ce masina, iar un adult dintr-o tara civilizata ca stii sa vorbesti 4 limbi. Pentru fiecare din ei esti bogat dar in alt fel. Pana la urma e important cum te simti tu ca esti. La fel si cu succesul se masoara diferit pentru ca oamenii au tinte diferite.
R.

Florin1s,

uite ce tare au ajutat banii trimisi de romanii din strainatate:
Deficit comercial de peste 19 miliarde de euro în primele 10 luni, stire calda, http://www.mediafax.ro/economic/deficitul-comercial-a-ajuns-la-19-19-miliarde-euro.html?1686;3645625
si nu ma ingrijoreaza cifra ci rata de crestere (trend-ul si panta cresterii)
Aterizarea forţată a ritmului de creştere http://www.gandul.info/puterea-gandului/aterizarea-fortata-a-ritmului-de-crestere.html?4237;3642024

vorba cantecului: "oficial, imi merge bine, oficial mi-e bine"
R.

daniel_D
10-12-2008, 13:24
Deficit comercial de peste 19 miliarde de euro în primele 10 luni, stire calda, http://www.mediafax.ro/economic/deficitul-comercial-a-ajuns-la-19-19-miliarde-euro.html?1686;3645625
si nu ma ingrijoreaza cifra ci rata de crestere (trend-ul si panta cresterii)
Aterizarea forţată a ritmului de creştere http://www.gandul.info/puterea-gandului/aterizarea-fortata-a-ritmului-de-crestere.html?4237;3642024

vorba cantecului: "oficial, imi merge bine, oficial mi-e bine"
R.

Mediafax = ignoranti
Articolul ala e facut cu "copy and paste" in plus am aflat ca atunci cand exporturile sunt mai mari ca importurile creste deficitul comercial. :icon14:
Poate imi explica si mie cineva de ce....Titlul articolului zice una cifrele indica alta.
Oricum articolul de mai sus reflecta o alta realitate.

Ah inca ceva, daca cei de la INS calculeaza deficitul comercial pe baza exporturilor FOB si importurilor CIF, vreau sa plang.
Probabil nu au auzit de Incoterms 2000 si ca pe langa FOB si CIF mai sunt FAS, CFR, DES, DEQ, EXW, FCA, CPT, DAF, DDU, DDP.
Dar e posibil sa gresesc acum, nu stiu exact ce formule de calcul folosesc cei de la Institutul National de Statistica.

In schimb articolul ziarului Gandul, e bunicel si as zice ca reflecta realitatea, dupa cum stim cu totii la ora actuala,

investiile(scad) + consumul(privat scade, consumul public nu scade niciodata ca vb de stat) + exporturile(scad) - importurile(cresc) = PIB

Eu zic ca cel mai bine ar fi sa ne gandim la sarbatorile de iarna, craciun revelion, etc...Din punctul meu de vedere Romania lui 2009 isi va schimba numele in "Valea Plangerii"
Curios va fi de vazut deflatorul PIB pe 2007, 2008 si cel de la sf lui 2009.

Carmensita
10-12-2008, 14:08
Ati ajuns cam departe cu discutia....cu cat contribuie in realitate emigrantii la bugetul de stat al Ro (aici ii dau dreptate lui Roadrunner) nici nu conteaza...oricum atunci cand soliciti un serviciu consular platesti. Daca i se pare cuiva ca taxele sunt mici si nu acopera "efortul", sa le mareasca.
Eu stiu ca daca ma adresez cu respect cuiva, astept ca si respectivul sau respectiva sa ma trateze cu respect. Ca ce presupuneri o avea el/ea despre mine, bazate pe accent, limbajul folosit sau vestimentatie (sa zicem ca esti mai prost imbracat), sa si le tina pt. el. In niciun caz nu-ti cade bine sa fii tratat cam cu scarba (dispret) nici pe la ambasada, nici la magazine, nicaieri.
Pe de alta parte, nici de la ghiseu de acolo presupun ca nu-ti cade bine sa vina unii neneee cu un "sense of entitlement" si eventual sa creada ca mori dupa aia 20j de euroi pe care vor ei sa ti-i dea ca spaga, ca sunt o gramada de romani care cred ca ei rezolva orice cu spaga.

Ca si Roadrunner, am si principiul de a evita sa am nevoie de servicii consulare. Nimic personal cu nimeni, dar asa e mai bine.

roadrunner
10-12-2008, 14:45
Daniel
chiar asa sa fie? toti sunt ignoranti? de fapt e 175,9 miliarde lei
eu cred ca vorba de typo (daca nu crezi fa calculul singur) din articol:
"Exporturile realizate în perioada ianuarie-octombrie au totalizat 105,89 miliarde lei (29,019 miliarde euro), iar importurile au fost de 17,59 miliarde lei (48,21 miliarde euro)."
cred ca esti prea dur in judecata ta, intradevar un articol similar a fost publicat cu cateva luni in urma, si e mult copy & paste, dar e vorba de metodologia de calcul, care e similara, cifrele sunt altele.
R.

florin1s
11-12-2008, 00:50
Mai discutam peste vre-o 2 ani cand se va umple Ro iar de populatie , deja avioanele sunt pline de cei ce ''umbla in slapi cu tel de 600 euro'', care se intorc definitiv, dupa 10 ani de pribegie !!!!! (voi fiti cu ochii pe statistici pana atunci). Va gasesc tot pe forumul asta ocrotind personalul ambasadei...uuuuupppppsssssss !!

sfinx
11-12-2008, 01:12
cei care umbla in slapi cu tel de € 600 in buzunar vor trai mai mult, ca nu au griji, merg acasa nu mai platesc chirie .....

cei care urmaresc statisticile tremura la ideea ca nu mai poate plati mortgage-ul contract anul trecut sau acum doi ani

daniel_D
11-12-2008, 01:45
Mai discutam peste vre-o 2 ani cand se va umple Ro iar de populatie

Doi e mult.

roadrunner
11-12-2008, 08:37
florin1s,
o fi bribegie pentru unii dar nu e chiar pentru toti, pe unii o sa-i loveasca criza asta pe altii o sa-i ridice, totul e sa ai grija in ce grup te bagi.
Pe mine unul o sa ma gasesti cu siguranta cel putin 2 ani de acum incolo pe forumul asta.
Daca citesti mai atent mesajul meu, eu ziceam de cei din Ro ca au telefoane de 600 eur si umbla in slapi nu de cei din Irl, Aici nu e relevant ce telefon ai sau ce masina ai, dar in romania e considerat statut social.
Cat despre laudat, nu prea sunt eu ala sa laud pe nimeni, cine ma cunoaste de mai demult stie asta, e greu sa ajungi sa te laud eu...

Sfinxu-le,
si ce o sa faca acasa astia care nu platesc chirie, o sa stea toata viata la gura sobei, si o sa injure guvernul?
sau incalzirea, curentul electric, mancarea, benzina, imbracamintea si incaltamintea sunt gratis in Romania? Sunt milioane in Romania care nu platesc chirie, asta inseamna ca o duc bine?
depre mortgage-uri nu cred ca e o problema pentru cei ce au un job, dobanda europeana a scazut la 2.5% si se pare ca va fi 2% curand (nu stiu daca ti-au spus si tie) deci la banci acum e intre 3.5% si 4.5%, inflatia deja scade, e ajuns pe la 3% si e in scadere, benzina e 97c si e in scadere. Din punctul meu de vedere viata devine mai ieftina, ma simt ca si cand mi-a crescut salariul.

R

daniel_D
11-12-2008, 09:37
Explica-mi si mie cum ajuta economia Romaniei cumparatea unui TV LCD in afara de TVA si impozitul pe profit din retail. Banii aia nu au fost impozitati acolo in Ro, si mai mult nu esti obligat sa-i trimiti, ci ai ales tu sa-i trimiti, deci nu pot fi cuantificati, si nu poti construi un buget bazat pe ei. Comertul nu poate sustine economia din cauza balantei import export oricum dezechibrata in favoarea importurilor (vorbesc de RO). Crezi ca economia unei tari va supravietui din retail? sau din constructii? uita-te in jurul tau, uita-te in Spania. De ce crezi ca Germania nu e afectata de criza mondiala cum e Spania sau Irlanda?
R.

E adevarat, economia Romaniei nu sta in banii romanilor de afara, dar nu putem spune ca "valuta" trimisa de romanii din strainatate nu ajuta economia, sa fim seriosi.
Cum ajuta economia...Uite aici.
E un articol din 2005, cifrele anului curent cu siguranta arata altfel si sunt mult mai mari. Dar principiul e acelasi.

http://www.wall-street.ro/articol/Economie/8576/Muncitorii-din-strainatate-trimit-acasa-4-8-din-PIB.html

Iar aici niste cifre actuale

http://www.romanialibera.ro/a139267/romanii-din-strainatate-trimit-acasa-9-miliarde-dolari.html

santiago
11-12-2008, 10:13
deci Roadrunner a explicat destul de clar .
si chiar in in articolul din wall street se spune ca : Lumea are mai multi bani, iar cresterea cererii de bunuri si servicii aduce mai multa presiune asupra preturilor, explica Paun. „Pentru stat, din pacate, acesti bani trimisi din strainatate reprezinta un VENIT NETAXABIL, decat la nivelul consumului“, a adaugat Paun

asorin
11-12-2008, 11:09
deci Roadrunner a explicat destul de clar .
Lumea are mai multi bani, iar cresterea cererii de bunuri si servicii aduce mai multa presiune asupra preturilor, explica Paun.
Un exemplu de inflatie datorata in mare parte banilor din strainatate ar fi preturile la apartamente (care nu se simt prea bine mai nou, apropo). Intr-adevar, acesti bani au incurajat consumul (mare parte din import) fara productivitate si au contribuit la cresterea deficitului comercial.
Pe de alta parte, statul roman a scapat de o buna parte din posibilii someri, aici ar fi beneficiul. Sunt curios cum vor arata statisticile la biroul de somaj "cand se va umple Ro iar de populatie". Caci recent locurile de munca mai mult se pierd decat se castiga.
Apropo, am citit recent ca (un) Niculae va disponibiliza "dintr-un foc" 5500 de oameni din fabricile sale. Inca n-am vazut cifrele astea pe-aici, chiar daca in Irlanda somajul creste (in general aici anunturile se refera la 500-2000 persoane, maxim). Faptul ca 5500 de oameni isi pierd locul de munca dintr-o data nu are cum sa nu se simta in economia locala. Si teoretic Romania ar trebui sa-si pastreze locurile de munca pentru ca are avantajul de-a fi ieftina.

asorin
11-12-2008, 11:13
Si apropo de inflatie care se pare ca e in scadere pe-aici... nu stiu cat va dura trendul asta cu toate "injectiile de capital" recente. Peste tot auzi 10, 50, 400, 700 billions rescue plans, toate bailout-urile astea ar putea sa sfarseasca in hiperinflatie in urmatorii ani.

roadrunner
11-12-2008, 11:21
Daniel,

sincer ma asteptam la o mai vedere de ansamblu din partea ta, sunt de acord ca orice fonduri externe (chiar si netaxabile local) contribuie la "bogatia generala" ce vreau eu sa zic e ca nu poti sa ajustezi in sus cheltuielile bugetare bazandu-ti calculul pe acesti bani. Acesti bani creaza o falsa siguranta consumatorului, acesta relaxandu-se cu ideea ca "oficial ne este bine", nu mai zic de guvernanti care se bat cu pumnii in piept cu cresterea economica, crestere care are o componenta de "falsa", de fapt ne furam caciula singuri. Banii astia asa cum vin asa pot sa se opreasca sau sa plece invers.
Si mai mult sunt niste bani pe care statul nu se poate baza, romanii trimit acest bani benevol nimeni nu-i obliga, cum cuantifici asta.
R

roadrunner
11-12-2008, 12:18
Asorin,

injectiile de capital nu creaza inflatie, masa monetara e la fel. Rescue plan nu inseamna ca guvernul o sa tipareasca bani.
Daca o banca e devalizata si investitorii hotarasc sa investeasca cash in banca, asta nu genereaza inflatie, Totusi punctul tau de vedere poate fi valid daca banii astia de care vorbim de fapt nu exista decat in minitile lor.
R

daniel_D
11-12-2008, 13:27
Daniel,

sincer ma asteptam la o mai vedere de ansamblu din partea ta, sunt de acord ca orice fonduri externe (chiar si netaxabile local) contribuie la "bogatia generala" ce vreau eu sa zic e ca nu poti sa ajustezi in sus cheltuielile bugetare bazandu-ti calculul pe acesti bani. Acesti bani creaza o falsa siguranta consumatorului, acesta relaxandu-se cu ideea ca "oficial ne este bine", nu mai zic de guvernati care se bat cu pumnii in piept cu cresterea economica care are o componenta de "falsa", de fapt ne furam caciula singuri. R

Eu am pus cuvantul - valuta - intre ghilimele cu un motiv, si am continuat zicand ca statul Roman nu sta in banii romanilor pe care acestia ii trimit acasa, dar aduc un aport binefacator in evolutia si ajustarea pe "ici-colo" a economiei romanesti din zilelor noastre.
In plus am vrut doar sa demonstrez faptul ca banii trimisi acasa, atata timp cat exista, ajuta statul, iar felia reprezentata de acesti bani din asa zisul tort numit PIB este considerabila chiar daca acestia sunt considerati ca fiind "un venit netaxabil".
Valuta trimisa de romanii de afara ajuta romania ptr a nu se imprumuta de bani pentru acoperirea deficitului de cont curent, ajuta la echilibrul balantei comerciale deficitare, lucru de care vorbeam ieri, import - export . Un lucru important, e faptul ca guvernul considera banii astia ca pe una una din cele mai mari surse de finantare externa si pe buna dreptate asa este, felia a crescut considerabil de la an la an. Faptul ca aceasta contributie la "bogatia generala" asa cum zici tu, este doar fum...sunt de acord cu tine si se poate sfarsi oricand, iar efectele se vad deja.
Ca o mare parte din banii intrati se duc pe consum si nu pe investitii este o alta poveste, iar aici e statul Roman care ar trebui...sau mai bine zis trebuia(dar acum e prea tarziu) sa schimbe ceva si sa foloseasca banii astia in mod constructiv.

santiago
11-12-2008, 13:33
iar felia reprezentata de acesti bani din asa zisul tort numit PIB este considerabila chiar daca acestia sunt considerati ca fiind "un venit netaxabil".

acea suma e echivalentul a % din PIB nu e procent din PIB

roadrunner
11-12-2008, 13:48
Daniel,

cum am mai spus mai sus, statul nu are access la banii astia de nici un fel, si nu are nici un fel de parghie sa faca ceva cu ei.

"Ca o mare parte din banii intrati se duc pe consum si nu pe investitii este o alta poveste, iar aici e statul Roman care ar trebui...sau mai bine zis trebuia(dar acum e prea tarziu) sa schimbe ceva si sa foloseasca banii astia in mod constructiv."

cum putea statul sa controleze ce se face cu banii astia?

E la fel cu banii care-i dai la unul care cereseste la colt de strada, se duce si se-mbata cu banii aia, nici macar nu-si cumpara un sandwich, ca sa gandeasca cu burta plina.
R.

florin1s
11-12-2008, 20:16
Eu sunt de alta parere. Sunt state in lume care traiesc din turism..altele partial...altele au beneficii substantiale din industria amintita. Ok . Acum, de ce nu am putea asocia cu acesti turisti, cele cateva milioane de romani, care vin in medie de 2 ori pe an acasa si cheltuie sume destul de generoase in minunata noastra patrie (investitii,servicii si chiar turism) ?????
Sa vina avalansa va rog!

santiago
11-12-2008, 21:09
cate joburi se creaza de fiecare data cand mergi acasa?Joburi special create pentru tine .

florin1s
11-12-2008, 21:30
Se MENTIN joburi si se platesc platesc taxe pt orice miscare pe care o faci...
Se intreaba : cate joburi se pierd daca nimeni nu mai merge acasa? (si se mai creeaza si joburi temporare din banii astia fi sigur)

santiago
11-12-2008, 21:37
intradevar ca daca stai la rude,parinti ,etc constiinciosi fiind merg a doua zi si declara ca au turisti in casa si cer sa fie impozitati

florin1s
11-12-2008, 21:41
Mama ce om.....dar tu nu mergi pe litoral sau la munte ori alte destinatii cand mergi acasa...daca nu...altii merg !!!! Chiar daca uneori serviciile pe care le platesti lasa de dorit si nu se compara cu cele din Grecia etc.

santiago
11-12-2008, 21:49
eu nu..dar asta nu inseamna ca sunt multi ca mine.
merg acasa in fiecare an,la sf de octombrie(inca caldut,etc) si in afara de dentist si cateva iesiri la un restaurant cu amicii prefer sa stau cu parintii cat or mai fi in viata.
in rest merg de 3 ori pe an in locuri noi....si crede-ma ca mai am o groaza de vazut.
de ce sa dau 120 euro la 3 stele in Mamaia cand pot da 80 euro la 4 stele altundeva?
anyway asta e o alta poveste si chiar nu isi are locul aici.

ovimat
11-12-2008, 23:47
Merg acasa stau la parinti/prieteni si cheltui mai mult decit intr-o vacanta exotica. Ma intorc obosit si nervos. Am nevoie de inca o vacanta.
Asa ca mai rarut cu vizitele in Ro si mai bine in vacanta intr-o alta tara unde stii ca te relaxezi.
Acum ma intreb ce legatura are asta cu ambasadoru? Poate ca si el e satul de Romania!

roadrunner
12-12-2008, 09:28
Majoriatatea roamanilor care merg acasa vara, nu fac nici un fel de turism, fac altceva, isi repara acoperisul, mai fac un etaj la casa care oricum avea doua, se dau cu BMW-ul din 97 si-l priponesc in fata bufetului din sat. Romanii inca nu au mentalitate de turisti. Cati roamani plecati in Italia ai auzit tu sa urce prin munti, sau sa viziteze manastirile din Moldova? eu iarna nu am vazut nici un roman plecat la munca in Spania pe partiile de ski.
De accord ca sunt unii care se duc la marea negra, dar astia se duceau oricum acum 10 -15 ani si numarul lor e in scadere, ai auzit tu sa fie hotelele de 4 stele pline pe litoral cu muncitori veniti din Italia? sunt pline de Bucuresteni cu fitze in cap, Ca cine a sapat santuri pe euro nu se duce sa-i sparga mancand icre negre. Gandeste-te ca un roman ca plecat la munca sta in Ro 2-3 spatamani (ca atat are concediu) cata mancare bautura benzina consuma el in timpul asta, si cata ar fi consumat daca era tot anul in tara?
Eu personal incerc sa ma urc pe munti cu copii de fiecare data cand merg pe acasa, si pot sa spun ca intalnesc mai multi turisti straini din Franta Germania, Belgia, Danemarca chiar Irlandezi, decat roamani plecati (care au si proprietatea sa-si dea cu mucii in fasole la tot pasul)
Ma indoiesc ca romanii plecati afara se pot numii turisti cand vin in Ro pentru 2 saptamani.
R.

santiago
12-12-2008, 10:43
lol..cum se pot deosebi capsunarii pe partiile de ski?..dupa costumele de ski luate de prin Aldi si Lidl?

aura
12-12-2008, 11:51
Nu dupa port, dupa vorba...(vieni cuoa, ionut)

Carmensita
12-12-2008, 11:58
Habar n-am despre altii (adica am dar despre prea putini) dar noi cand venim in Ro nu stam numai in casa, vara spre exemplu mergem la mare cateva zile, nu mi s-a parut asa exorbitant si nici asa prost ca si calitate a serviciilor (cei mai multi care vin sunt oameni normali, poate pe-acolo prin Mamaia Nord sunt fitzosii)...De nelipsit din programul artistic iarasi sunt cateva zile pe valea Prahovei (din pacate tzarania e maxima prin unele locuri, se vine sa se faca gratare), si macar o trecere prin Brasov, unde avem prieteni.
E drept ca suntem limitati la zonele astea, si mi-as dori sa ajung si prin Moldova sau prin Apuseni, de exemplu, dar e putin mai complicat..banuiesc ca si ceilalti se limiteaza la obiectivele turistice mai aproape de casa...
Cu cat contribuim la buget si implicit la salariile bugetarilor, nici nu ma intereseaza...daca de asta are nevoie un roman (ipotetic sa zicem ambasadorul) ca sa se poarte omeneste cu mine, decent fara sa ma trateze de sus....inseamna ca suntem (adica sunt, ca m-am saturat sa-mi torn cenusa pt. toti handicapatii) o natie de cacao, necivilizati am fost, necivilizati vom fi...

roadrunner
12-12-2008, 13:18
Carmensita,
cred ca sunt si vesti bune legate de taranisme, suntem pe un trend pozitiv, cel putin asta e perceptia mea, tot mai multi romani incep sa practice turim mai putin conventional, se duc sa vada o pestera, un ghetar, sa faca rafting prin nu stiu ce chei, sau se duc la aquapark-urile nou create. Din pacate nulte dintre activitatole astea nu sunt promovate corespunzator,de ex asta vara am fost in Brasov (cartierul Noua, langa lacul de la Noua) la un Adventure park, dar atentie nu va luati dupa nume ca nu e parc de distractie. E o cabana de lemn cu etaj in padure, de unde pleci pe trasee prin copaci, dupa ce in prealabil te echipezi cu un ham prevazut cu carabiniere de siguranta, si primesti un instructaj minim. Aceste trasee sunt tot felul de punti si cabluri prin copaci si trebuie sa le parcurgi catarandu-te sau coborand cu o tiroiliana (un scripete) este nemaipomenit de interesant, sunt trasee si pentru copii si pentru adulti avansati sau incepatori. Tot timpul esti asigurat cu ajutorul unor cabluri de siguranta din otel.
Ce vreau sa spun e ca am aflat intamplator despre locul asta si spre surpriza mea plin de clienti din Bucuresti, toti brasovenii cu care am vorbit habar nu aveau de locul asta.
Concluzia mea e ca turistul roman (vorbesc de cel autentic, nu de aia cu gratarele) se schimba si vrea mai mult si mai deosebit si o sa fie din ce in ce mai greu de fraierit pentru ca o sa stie exact ce vrea.
articol despre Adventure park: http://www.adevarul.ro/articole/2006/adventure-park-o-afacere-unicat-in-romania.html
aici o poza: http://3.bp.blogspot.com/_IHO2kx6JRBk/R_yqpO4QdMI/AAAAAAAACVI/I6yZWryV2jI/s1600-h/IMG_0198P.jpg
R.

Carmensita
12-12-2008, 14:32
Ce ca lumea, merci de informatie! Da, e drept ca daca sunt, nu stiu foarte multi de ele..
Uite ca mai sunt si vesti bune!
Si aspecte care au ramas neschimbate...unde se duce tzaranul de Bucuresti: in padurile din jur, spre exemplu la Cernica sau Baneasa, sa traga niste gratare (nu asta-i partea rea) in ritm de manele si sa lase vreo 2 tone de gunoi...motiv- n-avem dom'le cosuri unde sa aruncam gunoiul, da' bine ma vita incaltata care esti, cum vii cu micii in plasa nu poti sa si pleci cu gunoiul in aceeasi plasa...(dialog imaginar)
Ce-mi zici tu e de bine, oricum....

roadrunner
12-12-2008, 15:03
Cel mai complicat acolo a fost sa-i explic la fata mea cea mica ca e prea mica, si la fata cea mare ca nu putem sta in copaci toata ziua.
Legat de gunoiul lasat de unii, trebuie sa mai treaca ani buni pana se va civiliza lumea, o gramada de oameni au fost dezradacinati de regimul trecut si s-au amestecat in multime pierzandu-si identitatea in efectul de turma. Incearca sa arunci un gunoi prin Alpi sa vezi cam ce ti se poate intampla... Cu ani in urma eram in Germania si am vazut la stiri cum cineva a filmat o o duba din care cineva a aruncat o cutie goala de carton din mers, s-a dovedit ca era o familie de turci, au primit ordine de expulzare din tara, si li s-a dat termen 48 de ore s-o faca, simplu si fara dureri.
Evident nu ne putem permite sa expluzam toti mocofanii dar eu unul i-as amenda cu sume mari, si la raspunsul nu avem bani sa platim, le-as acorda privilegiul sa faca munca in folosul comunitatii mai precis sa curete padurile de gunoi. Daca refuza le-as da pedepse 6 luni in inchisoare. Bani incasati de la cei care prefera sa plateasca sa fie cheltuiti la curatarea padurilor.
R

florin1s
12-12-2008, 21:54
Ovimat...............legatura e ca ei nu realizeza ca platim o groaza de taxe care se duc la buget si asa mai departe, cand mergem in tara !!! (cica daca nu locuim in Ro si nu avem nici o treaba cu salariul lui...hhmmmm)

santiago
12-12-2008, 23:30
Da nu trebuie sa mergi pana la Bucuresti,mergi aici la cascada la Powerscourt.Anul asta nu am mai mers ingrozit de ce am vazut anul trecut si ce am auzit anul asta de la amici.
manele la greu,topoare cat cuprinde,deci tot omul vine cu carbuni,etc..romanul are topoare..defrisare curata ..ma uitam cu trageau de niste craci imense si un praf in spatele lor si prin jur lumea incerca sa se bucure de un gratar.

daniel_D
12-12-2008, 23:42
topoare cat cuprinde,deci tot omul vine cu carbuni,etc..romanul are topoare..defrisare curata ..ma uitam cu trageau de niste craci imense si un praf in spatele lor si prin jur lumea incerca sa se bucure de un gratar.

Aoleo, auzi la ei ecologistii, rad ca nebunul aici, cica: "topoare cat cuprinde, defrisare curata"....nu pot sa cred:))))))))

Carmensita
12-12-2008, 23:47
La Powerscourt am fost si mi-a placut chiar foarte mult, din fericire nu erau specimene din astea, erau in schimb niste asiatici care faceau gratar, cumintei....nu stiam ca e locul unde neanderthalienii nostri isi fac veacul...si mi-am dus si rudele sa vada gradinile si ete na, ca erau pe-acolo niste ghertzoi care nu se puteau hotari ca ce limba sa vorbeasca -romana sau iengleza...Mai sa fie!

Carmensita
14-12-2008, 13:59
http://www.hotnews.ro/stiri-diaspora-5253389-banca-mondiala-romanii-din-strainatate-vor-trimite-tara-2008-aproximativ-7-mld-euro.htm

Dan Tudor
14-12-2008, 18:00
Am cautat 30 min fara succes raportul-sursa ..."arata un raport publicat in pagina de internet a Bancii Mondiale".

Carmensita
14-12-2008, 18:23
Mda, am verificat si eu...presa a la Roumanie...
iata ceva mai credibil, desi vechi din 2006
http://www.ifad.org/events/remittances/maps/brochure.pdf

Carmensita
14-12-2008, 19:12
Si ceva mai de actualitate
go pt. Romania
http://ddp-ext.worldbank.org/ext/ddpreports/ViewSharedReport?&CF=1&REPORT_ID=9147&REQUEST_TYPE=VIEWADVANCED&HF=N&WSP=N
ultimile linii ale tabelului ne intereseaza pe noi

florin1s
14-12-2008, 19:47
Am cautat 30 min fara succes raportul-sursa ..."arata un raport publicat in pagina de internet a Bancii Mondiale".

Nici sa nu credeti ....pe cine intereseaza ce credeti?... De aceea suntem noi in occident ca sa cheltuim banii numai prin paburile lor !!!!

Dan Tudor
15-12-2008, 01:04
Stimate domn, dvs. chiar aveti o problema..... Unde am spus eu ca as crede sau nu ?!?
O afirmatie nu cumva trebuie verificata ?!? Sau e imperativ sa iau de bune spusele unui oarecare jurnalist, postate pe un oarecare blog ?!? Voiam sa vad exact sursa. Si de ce vorbeste de suma asta in loc sa spuna 9 mld. sau 6 mld.
Dar, ma rog......
I'm out of here....

roadrunner
15-12-2008, 12:59
Eu cred ca nu suma e importanta ci unde se duc banii astia, si cum ajuta la "binele comun".

florin1s,
se pare ca ai pornit o cruciada impotriva unui inamic inexistent (deci ai sanse mari sa invingi) totusi ai putea sa vi cu argumente la afirmatiile care le faci ca sa vedem daca gandim la fel sau diferit. Altfel o sa ne injuram aici linistiti fara sa ajungem la nici o concluzie. Daca nu ai de gand sa comunici cu nimeni decat sa dai cu pietre in stanga si dreapta, noi iti respectam starea de spirit si te lasam in pace.
R

santiago
15-12-2008, 13:04
o sa dea cu pietre pana se satura ,interesant ca se mai gasesc 2-3 care sa fuga sa prinda pietrele si sa le aduca inapoi.
acum doar nu o sa ceara lui Paul ,refund la plata membershipului doar pt ca o sa-l lasam sa arunce cu pietre.

Carmensita
15-12-2008, 14:07
Santiago...da' stiu ca esti subtil...:)

Omul e suparat ca a fost tratat prost la ambasada si vrea sa convinga (de parca ar mai fi nevoie) ca nu e normal sa se intample asa ceva....(ma rog, aici trebuie sa fim putin circumspecti ca de fapt nu stim cum s-au intamplat in realitate lucrurile)
Dl. Tudor a lansat ideea cu mentalitatea tip "Tesco"...si Florin1s a reactionat...acuma de, fiecare dupa cum ii e starea de spirit...
Eu am postat linkurile cu "workers' remittence" ca macar sa stim despre ce vorbim...ca se vehiculau idei de genul "emigrantii ajuta", macar sa stim cu cat mai exact "ajuta"...cred ca de ambele parti a fost o reactie putin gresita, parerea mea.

santiago
15-12-2008, 14:25
Inteleg ca e suparat,si eu as fi te asigur.
Dar a zis o data.de doua ori,gata.Acum o sa-i fugareasca pe forum pe toti care lucreaza,au lucrat sau vor lucra la ambasada?
deci eu nu contest faptul ca florin1s are dreptate in privinta cu servicile primite dar ultima replica chiar nu isi avea rostul..era o parere proprie si personala a unui membru al acestui forum (ma refer la faptul ca dl Dan Tudor a gasit de cuviinta sa verifice veridictatea unui articol).
daca as vrea sa arunc cu pietre as incepe sa spun ca uite am citit eu in ziar ce face seful domnului D.T http://www.libertatea.ro/stire/ministrul-de-externe-s-a-relaxat-in-bali-224050.html

interesant ca autorul a spus 'surse politice' ..eu acum imi rezerv dreptul sa presupun ca acele surse politice sunt de fapt niste soferi sau o femeie de servici care nu stiu/stie POATE ca omul in speta e in concediu si ca fiecare e liber sa mearga unde vrea.
Nu de alta dar chiar nu cred ca o prioritate pe final de mandat e intensificarea relatiilor bilaterale dintre cele 2 tari .

daniel_D
15-12-2008, 14:36
Pana una alta si ciorile contribuie la volumul remitentelor, fiecare cum poate.

http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/832460/Geneva-geme-de-romi/

roadrunner
15-12-2008, 14:43
Pai daca esti luat peste picior la ghiseu nu inseamna neaparat ca toti diplomatii (sau functionarii) au ceva cu tine. Fiecare reactionam diferit la asa ceva, unii evita sa se mai puna intr-o situatie asemanatoare pe viitor, altii se rastesc la pesoana de la ghiseu, altii pleaca de acolo cu coada intre picioare si se rastesc pe forum la oricine. Toti au dreptate in felul lor.
Adevarul ca e greu sa lucrezi cu publicul, vin tot felul de oameni, cu tot felul de niveluri intelectuale, multi dintre ei nici macar nu au vocabularul necesar sa spuna ce doresc, si rabdarea de celui de la ghiseu se erodeaza constant.
Imaginati-va ca cel de la ghiseu ar avea temperamentul lui Florin1s,... probabil ca ar avea o bata de baseball sub birou cu care sa-i pocneasca pe cei necorespunzatori standarului propriu.
R

Carmensita
15-12-2008, 15:06
Da, Roadrunner, iti dau dreptate in principiu. Eu m-am regasit la categoria "unii evita sa se mai puna intr-o situatie asemanatoare pe viitor".
Din pacate rabdarea lor se erodeaza cu toti....si apoi trateaza pe toata lumea la fel, chiar daca unii dintre noi n-ar merita acelasi tratament (nu ma refer la dl. Tudor, chiar n-am nimic cu dansul si mai mult decat atat, mie, din ce scrie pe forum mi se pare O.K.. Si mai e si de apreciat ca dialogheaza cu lumea!!!cred ca e unicat printre diplomati).
Alti functionari publici, altii decat romani, mi s-au parut amabili sau macar politicosi (face to face), desi nu toti competenti. Oare ei nu sunt expusi aproximativ acelorasi tipuri de oameni? Cam asta ar fi contra-argumentul meu...

santiago
15-12-2008, 15:16
am la munca un irish casatorit cu o americanca.
au locuit in state acum sunt aici si daca vreau sa-l enervez il intreb despre ambasada sua din dublin.De la injuraturi in romaneste(a lucrat 6 ani cot la cot cu 30 romani in Queens (ny) pana la injuraturi in irish language pana se satura de injurat.Asta e parerea lui si a sotiei lui despre personalul ambasadei SUA din Dublin.
Carmensita a mentionat incompetenta..si acelsi lucru l-am auzit si de la colegul respectiv.

florin1s
15-12-2008, 21:36
Pai daca esti luat peste picior la ghiseu nu inseamna neaparat ca toti diplomatii (sau functionarii) au ceva cu tine. Fiecare reactionam diferit la asa ceva, unii evita sa se mai puna intr-o situatie asemanatoare pe viitor, altii se rastesc la pesoana de la ghiseu, altii pleaca de acolo cu coada intre picioare si se rastesc pe forum la oricine. Toti au dreptate in felul lor.
Adevarul ca e greu sa lucrezi cu publicul, vin tot felul de oameni, cu tot felul de niveluri intelectuale, multi dintre ei nici macar nu au vocabularul necesar sa spuna ce doresc, si rabdarea de celui de la ghiseu se erodeaza constant.
Imaginati-va ca cel de la ghiseu ar avea temperamentul lui Florin1s,... probabil ca ar avea o bata de baseball sub birou cu care sa-i pocneasca pe cei necorespunzatori standarului propriu.
R

Daca aveam temperamentul pe care tu esti SIGUR ca il am, cel de la ghiseu nu scapa fara sa-l injur de cateva ori pe romaneste. Nu am procedat asa, in consecinta am amintit incidentul pe forum ....unde unele persoane care s-au inflamat, (probabil aliate, parerea mea) au dat replici cat mai acide la adresa mea!(citeste paginile anterioare) Am raspuns in consecinta....e o tara LIBERA!!!
Si nu sunt o problema domnule Tudor, probabil nu sunteti dv obisnuit sa primiti replici de la oameni obisnuiti.
Roadrunner te comporti ca un elev de clasa a IV a care incearca sa faca misto de un coleg, infata intregii clase.........incearca sa te maturizezi, fa un efort!

florin1s
15-12-2008, 22:04
Si inca o chestie. Cand ma uit pe forum, vad aceleasi cateva nume si ma intreb: ce ar fi daca ar intra aici toti romanii din Dablin ???(multi dintre ei nici nu au auzit de forumul asta, iar altii nu au pur si simplu posiblitatea, curiozitatea sau timpul de a o face) cred ca atunci intradevar ar fi o PROBLEMA. (sa vedem cum se vor grupa echipele si numarul jucatorilor)....lol...aplecati capul ca se arunca cu pietre fara intrerupere! :)))))

santiago
15-12-2008, 22:12
forumul nu e al romanilor din Dublin ci al celor din Irlanda.
si daca ar intra?...e un forum deschis discutiilor..ce te face sa crezi ca ar fi altfel.
ca fapt divers sunt o sumedenie de 'telespectatori' .intra si nu spun nimic desi Admin i-a sfatuit sa nu fie timizi :)..parca asa suna ultimul indemn.

ovimat
15-12-2008, 22:35
Poate ca noul ambasador care are studii in IT o sa faca un web interactiv pentru ambasada si mai ales cu posibilitatea de a ne rezolva toate problemele online.
Atunci sa vezi tastaturi sparte, sau poate nu.

florins
15-12-2008, 23:20
Din cate vad eu, domnul Tudor incearca sa ne raspunda la probleme si sa ajute pe cat este posibil pe forum. Eu sunt de zece ani aici si este prima data cand cineva din ambasada chiar incearca sa se implice in discutiile din comunitate, sa dea niste raspunsuri si sa ajute cat de cat... nu este acesta un pas inainte?
Nu incerc sa ii iau apararea dumnealui, dar este omeneste sa faci greseli, sa faci pasi in directia buna este mult mai greu.
In ceea ce priveste "servirea", eu cred ca fie ca suntem platitori de impozite sau nu in Romania, in acest moment, suntem totusi cetateni ai Romaniei si ambasada este aici pentru a ne ajuta si reprezenta. Nu cred ca acest lucru este negociabil. Despre cum ne-am dori sa fim tratati si cum suntem tratati de catre autoritatile romane, putem scrie tomuri, dar alegand sa plecam am cam renuntat la puterea noastra de a influenta shimbarea mentalitatii in tara.

Cat despre "telespectatori", asta este soarta oricarui forum, chiar daca ne dorim mai mult, nu se poate: 5% ce mult intra pe forum, 10% dintre ei sunt cat de cat activi si mai putin de 1% sunt foarte activi... cam asa e aritmetica internet-ului. Nu totdeauna ai timp, dispozitie si idei reale de expus in public iar unii suntem mai putin "vorbareti" :).

Cu bine,

Florin - florins nu florin1s, suntem doi :)

santiago
15-12-2008, 23:55
pai sa va imbracati diferit sa va distingem mai bine

eric75
15-12-2008, 23:56
Pai nu suntem platitori de impozite datorita unor tratate de evitare a dublei impuneri incheiate de statul roman. De aici trag concluzia ca impozitele pe care ar trebui sa le platim noi, romanii din Irlanda, pe castigurile din venituri si capital sunt inlocuite de impozitele platite de cetatenii irlandezi rezidenti in Romania.

ovimat
16-12-2008, 00:13
Cred ca multi dintre noi se asteapta ca serviciile oferite de ambasada/consulat sa fie macar la nivelul preturilor percepute. Bineinteles ca exista o mica/mare diferenta intre asteptari si realitate. Fiecare are "dreptatea" lui care depinde de o groaza de factori iar acest forum poate fi un loc de refulare a frustrarilor.
[Mama ce sfatos am devenit, poate ma si angajeaza cineva (nu la corneea si timpanul srl).]

daniel_D
16-12-2008, 01:17
ca fapt divers sunt o sumedenie de 'telespectatori' .intra si nu spun nimic desi Admin i-a sfatuit sa nu fie timizi :)..parca asa suna ultimul indemn.

Poate ca tematica acestui topic era candva interesanta, dar firul discutiei a capatat alte valente si nu mai prezinta interes pentru unii dintre "telespectatori". Explicatie destul de plauzibila zic eu.

roadrunner
16-12-2008, 10:51
florin1s,
da remarca asta "Santiago, cat iti dau aia de la amb. ca sa-i sustii???" cine a scris-o, ca doar nu te referai la ambasada. Acuma scuza-ne ca nu suntem toti de acord cu tine, obisnuieste-te cu gandul ca suntem diferiti si avem experiente diferite legate de ambasada. Daca ai citi mesajele mai vechi ai vedea ca si eu m-am contrazis cu Domnul Consul in multe posturi, dar am avut bunul simt sa-i dau dreptate cand a venit cu argumente si cu linku-uri care contraziceau afirmatiile mele. daca tu alegi sa ataci orbeste o pesoana ingnorand ce scrie, atunci nu te mai mira ca nu ne adresam cu domnule, mai ales ca majoritatea ti-am dat dreptate partial, dar se pare ca citesti selectiv.
N-are frate nimeni nimic cu tine, unii ne cunostem, mai bem o bere mai jucam un basket mai mergem la un party, dar nu s-a format nici o alianta impotriva ta, daca te uiti sunt o gramada de alte topicuri la care lume scrie si nu se arunca cu pietre.
R.

R.

florin1s
16-12-2008, 11:04
Impresiile au fost spuse....lupta a incetat.... deja devine plictisitor (batem campii). Continuati pe alte subiecte mai interesante daca vreti .

sfinx
17-12-2008, 00:38
depinde ce astepti de la cel de la ghiseu.

am fost de cateva ori la ambasada prin 2002 si a fost un calvar. stat la rand de la 4-5 dimineata pana pe la 3-4 dupa amiaza, ptr depunerea actelor, acelasi lucru ca sa obtii respectivul act

era consul o doamna blonda . nu stiu cum a ajuns in acel post dar mai putin conteaza

am apelat la serviciile consulatului roman , cand era consul Dl Vintila - o schimbare totala (in bine)

am apelat si de cand este consul Dl Dan Tudor- operativ si profesionist

daca un X cu pretentii de JIJI ca lucreaza nu stiu si nu se poate exprima coerent ce vrea mai vrea sa-i fie intins si covorul rosu si sa iasa tot personalul ambasadei sa-l serveasca .................

- personal, de cate ori am apelat la serviciile consulare nu am avut nici o problema (in perioada Dlui Vintila si a Dlui Dan Tudor)

korpy
17-12-2008, 11:36
adevarul ca serviciile consulare s-au imbunatatit in ultimii ani, poate daca s-ar da numere si fiecare ar astepta in sala si sa mearga la ghiseu cind ii vine randul ( ca peste tot ,motortax, immigration) n-ar mai fi presiune pe dl consul si nici ptr noi

roadrunner
17-12-2008, 11:42
din pacate datul numerelor nu o sa schimbe mentalitatile...
citeste posturile de mai sus.
R

korpy
17-12-2008, 12:24
poate ar fi un inceput sau poate nu ar ajuta deloc dar daca la irlandezi sistemul merge la noi de ce nu ar merge

daniel_D
17-12-2008, 13:13
La consulatul din Roma pana nu demult era un haos.
Se faceau liste la intrare, se luau la bataie. Manelele rasunau din masinile parcate la 10m de intrarea in consulat. Vanzatorii de seminte si bere nu lipseau din cadru. O placere.

Anul trecut in schimb, locuitorii din zona au facut plangere la primaria din Roma pentru circul zilnic provocat de conationalii nostri, si celor din consulat le-a venit ideea cu programarea online. Lucru bun zic eu, in felul acesta cozile imense, listele smenuite, lumea care venea de la sute de km departare si uneori ramanea p'afara datorita faptului ca nu reuseau sa intre, au fost evitate.

santiago
17-12-2008, 13:41
parca si aud pe O'Connell Street...haide fai Mercedeso lasa puradei singuri la cersit si mhergi cholea shea la hinternet chafeul de la colt si fha o programare la consulat sa le facem lui Guinnesel si Liffeyutei certefecate de nastere.

roadrunner
17-12-2008, 13:52
neee, le fac direct de pe IPhone...mancatziash.
R

santiago
17-12-2008, 18:37
uite ca au inceput sa primeasca interdictie pentru city center
http://www.independent.ie/national-news/city-centre-ban-for-12yearold-1577553.html

Carmensita
17-12-2008, 20:52
La consulatul din Roma pana nu demult era un haos.
Se faceau liste la intrare, se luau la bataie. Manelele rasunau din masinile parcate la 10m de intrarea in consulat. Vanzatorii de seminte si bere nu lipseau din cadru. O placere.

Anul trecut in schimb, locuitorii din zona au facut plangere la primaria din Roma pentru circul zilnic provocat de conationalii nostri.

Sa nu-mi spui ca erau si tanti oachese cu traista in mana "Seminte, baieti! De floare, baieti! De bostan, baieti!" :))) :)))
Si probabil ca era o chestie sa locuiesti pe o strada cu ambasade...pana au venit romanii si au spulberat si mitul asta!!! :)))

daniel_D
18-12-2008, 00:49
Sa nu-mi spui ca erau si tanti oachese cu traista in mana "Seminte, baieti! De floare, baieti! De bostan, baieti!" :))) :)))
Si probabil ca era o chestie sa locuiesti pe o strada cu ambasade...pana au venit romanii si au spulberat si mitul asta!!! :)))

Nu am exagerat, se vindeau seminte si bere.
Ciori cu fuste d'alea pana in pamant si cu copii in brate...mai mare frumusetea in fata consulatui la Roma. Se uitau Italienii cu niste ochi cat cepele cand treceau p'acolo.

Romanii au spulberat totul. Ca tot am ajuns la capitolul asta, hai sa va mai povestesc ceva offtopic.

Ce am vazut la Roma nu cred ca o sa mai vad in viata mea asa ceva.
Aveti prezent Liffey in Dublin, bun..... Roma este brazdata de raul Tevere, pe maurile acestui rau sunt o gramada de baraci improvizate, in anumite parti mai ascunse ochiului sunt complexe de baraci construite abuziv pe care tiganii le inchiriaza romanilor contra unor sume modice de bani. Se spala in rau, isi intind rufele prin copaci, au generatoare de curent electric..etc. Undeva in afara Romei (gen Blanchardtown) si-au construit case prin copaci, ca maimutele.
Sunt campuri nomade, unde tiganii unguri si tiganii iugoslavi au dat bir cu fugitii:) din cauza tiganilor romani si a romanilor, au fost lupte grele, nu asa.

Prin metrouri nu mai zic. Cand intra tiganul in metrou cu acordeonul, mai intai de toate urla cat il tine gura - "E adesso cantiamo una canzone Romena" - asta ca sa stie Italianul ca el e tigan din Romania. Iar tu ca roman iti vine sa iesi pe geam de rusine. Si incepe maneaua frate. Sa nu credeti ca au doar un acordeon, nu. E o intreaga improvizatie.
Au un tip de trolley, folosit in general de persoanele in varsta la cumparaturi la care sunt atasate urmatoarele acareturi: acumulatori, Cd-player, statie, boxe si microfon. Mai intai dau drumul la Cd-playerul conectat la statia din dotare, unde e negativul la o manea si apoi acompanieaza cu acordeonul iar celalat rage ca idiotul in microfon..."Mor dusmanii, hop s'asa" ....Dupa auditie, cioara sau piranda se plimba cu paharul de plastic in mana printre pasageri, zicand "grazie, grazie".

Cand ma duceam dimineata la munca, trebuia sa iau un trenulet care ajungea undeva in zona industriala in afara Romei unde aveam birourile. Acest trenulet il luam din Tiburtina, e a 2-a gara ca marime dupa Termini - gara centrala din Roma. In Tiburtina e statia unde trag toate autocarele, microbuzele care vin din Romania. De acolo se pleaca, acolo se opresc. E o mafie in zona aia(si nu e la periferie), tigani, jeg, betivi, boschetari....stau la gurile de metrou si te ia direct "autocar spre Romania, hai mancatias, am yo , iefin ca braga...etc". Toate plecarile spre Romania in general se fac Duminica iar sosirile sunt Sambata...unde vreau sa ajung. Sunt persoane care vin din sudul Italiei sau de la sute de km in aceasta gara pentru ca plecarile se fac de aici, multi vin de Sambata ca nu au de ales, iar soferii ii lasa sa doarma in autocar peste noapte ca a doua zi dimineata, Duminca la prima ora sa plece spre Romania....Noaptea, treb sa stai de paza, daca nu, tiganii si romanii organizati in bande intra peste oameni in autocare si ii lasa cu dovleacul gol. Va dati seama ca toti cei care pleaca au banii la ei, care prin chiloti, care cusuti pe la sutien. Da, Da..toate astea se intampla la Roma. Au fost cazuri in care au intrat noaptea peste oameni si hotii au furat autocarul cu tot cu pasageri.

Sunt niste zone in Roma, mai la periferie. Unde e capatul liniei de metrou(linia A, mai precis). Sunt frizerii in aer liber, te asezi pe scaun la 50 de metri de iesirea de la metrou si in 5 min te-ai tuns. Printre fire de par unul face mici, unul vinde bere, semintele nu lipsesc, tarabe cu Cd-uri si casete ale cunoscutilor artisti romani Guta puta si Vali furtuna, tigari de contrabanda.

E un fel de talcioc la Roma se numeste Portaportese, e doar odata pe saptamna, acolo se vinde tot cam tot ce se fura prin Roma iar a 2-a limba oficiala e romana, daca nu esti atent cand ai iesit de acolo nici chilotii nu-i mai ai pe tine. Politia se plimba nestingherita printre tarabe si smenari dar nu intervin, le este frica.

Sunt multe de spus, facand o comparatie intre ce vad prin Dublin si ce-am vazut la Roma, ce vad mereu cand ma duc acasa...aici e inca bine.

Eu am zis odata pe forum, sper ca restrictiile impuse romanilor pe piata muncii in Irlanda sa nu fie ridicate niciodata. Multi or sa ma condamne, multi or sa spuna ca m-am vazut cu sacii in caruta etc...Nu-mi pasa.
Cine e capabil, munceste si are calitati face strada oriunde.
Imi amintesc ca la momentul respectiv cineva de aici mi-a spus cam asa: "Cine a vrut sa vina in Irlanda pana acum a venit oricum cu sau fara work permit". Il contrazic. Doamne fereste ca restrictile sa fie ridicate.

Italia pana la libera circulatie si accesul pe piata muncii a Poloniei in UE, era plina de polonezi, imediat dupa libera circulatie....au fugit toti si au ramans doar cei care erau de ani buni acolo, cu familie, copii care mergeau deja la scoala...etc...Acelasi lucru se va intampla si cu noi. Dar pana atunci toate cele bune.

Inca ceva, plonezii in Italia sunt recunoscuti ca fiind mari amatori ai paharului cu tarie, golirea sticlelor de bere nimic mai mult. Noi romanii in schimb, de cand a inceput toata povesta asta cu emigrantii, suntem pe primul loc si conducem detasat la delictele comise de catre straini pe teritoriul Italiei. In primavara anului curent, 45% dintre detinutii inchisorii din Ponte Mamolo - Roma, erau romani.

Carmensita
18-12-2008, 01:30
No...ce sa mai zici...drept sa spun acum nu m-am mai amuzat deloc...
Efectele politicii demografice aberante ale lui Ceasca, fara sa fim vreo mare economie care sa sustina aceasta crestere demografica...comunism au avut si altii, dar nu ca la noi..iar dupa revolutie, mai rau- saracie lucie in continuare, invatamant si educatie la pamant dar toate asociate cu libertatea gresit inteleasa.

sfinx
18-12-2008, 07:46
Politia se plimba nestingherita printre tarabe si smenari dar nu intervin, le este frica.

-asta cu frica politiei nu o pot crede.

-povestea cu tarabele de pe rau am auzit-o de la un roman care a venit din Italia
- apropos de taberele ilegale-

cand s-au pripasit tiganii la roundabaut pe M50 au stat acolo vreo 60 de zile cu acordul tacit al autoritatilor (le era teama de presa-sa nu cumva sa o deranjeze pe piranda cu puradei-discriminare, drepturile omului), dar au fost trimisi acasa in final

ca au venit inapoi e alta poveste.

daniel_D
18-12-2008, 10:18
Politia se plimba nestingherita printre tarabe si smenari dar nu intervin, le este frica.
-asta cu frica politiei nu o pot crede.

Doar cand sunt razii ale Carabinierilor se mai iau masuri in rest, nepasare, frica. Politia municipala cu Garda de finante nu se baga decat foarte rar.

Lucrurile s-au mai schimbat odata cu uciderea in Noiembrie anul trecut a lui Giovanna Reggiani de catre tiganul roman Romulus Mailat. Le-a ajuns cutitul la os si au inceput sa ia masuri. Anul asta in August, odata cu introducerea pachetului de legi ale sigurantei lansat de Berlusconi au scos armata in strada. Mai mult de 3000 de militari patruleaza prin diverse puncte cheie ale marilor orase ca sa dea o mana de ajutor fortelor de ordine publica.
Una peste alta Italienii sun obisnuiti cu armata pe strada. In 92' cand mafia italiana a ucis 2 judecatori - Borsellino si Falcone, guvernul a fost nevoit sa trimita armata in Sicilia, mai mult de 7000 de militari au fost scosi in strada pentru a asigura ordinea publica si sa ajute politia care nu avea curajul sa aresteze pe nimeni.

roadrunner
18-12-2008, 13:39
primele cuvinte care le invata emigrantii in Germania: Halt, Zueruek, Verboten, Auslaender raus...(ein zwei drei Polizei...)
si functioneaza de minune, pentru ca nemtii nu sunt ipocriti si-ti spun verde in fata: cara-te, nu te vrem aici.
R

Innrain
18-12-2008, 14:23
off off topic

daniel_D cred ca pt faza cu "ciori" ai merita un cartonas galben. Si fara sa fiu acuzat de discriminare "pozitiva".

off topic

Din ce ai spus tu Italieni congruent tigani.
Sincer cea mai proasta experienta ca turist/vizitator am avut-o in Italia. Eu in Romania nu am vazut in trenuri cu pretentii de EUROCITY sa se doarma pe jos in holul dintre compartimente. Asta asa ca un mic mic exemplu.

on topic

care era topicul?

Carmensita
18-12-2008, 14:51
Reiese ca italienii sunt tigani????
Mda..

santiago
18-12-2008, 15:32
poate chiar tiganii dormeau pe jos.

florin1s
18-12-2008, 22:14
Da cu tzambalul legat de gat prin metroul din Roma care i-a mai vazut...era sa mor de ras.
Sa vezi ce-i mergea mana lui fratelo, ala cred ca facea bani seriosi, ca de la toti primea cate ceva.(era amuzant).

daniel_D
19-12-2008, 11:39
Sunt niste zone in Roma, mai la periferie. Unde e capatul liniei de metrou(linia A, mai precis). Sunt frizerii in aer liber, te asezi pe scaun la 50 de metri de iesirea de la metrou si in 5 min te-ai tuns. Printre fire de par unul face mici, unul vinde bere, semintele nu lipsesc, tarabe cu Cd-uri si casete ale cunoscutilor artisti romani Guta puta si Vali furtuna, tigari de contrabanda.

http://www.renateweber.eu/upload_tiny_mce/anagnina__frizerie3_400.jpg
http://www.renateweber.eu/upload_tiny_mce/anagnina__seminte_400.jpg
http://www.renateweber.eu/upload_tiny_mce/anagnina__bere_400.jpg
http://www.renateweber.eu/upload_tiny_mce/anagnina__frizerie_400.jpg

Mai multe aici http://www.renateweber.eu/ro/detalii_media/65

@ Sfinx
Citez din articol:
E sordid si locul, si ceea ce se petrece acolo. E ceva ce in Romania n-ai vedea nicaieri, atat pentru ca oamenii nu s-ar comporta asa, cat si pentru ca ar exista autoritati care sa intervina. Italienii, si ca autoritati, sunt, din acest punct de vedere, un fel de “lasa-ma sa te las”. Chiar nu-i intereseaza. Echipajele de politie stateau alaturi, bineinteles ca nimeni nu intervenea, am inteles ca erau acolo doar pentru cazul in care aveau loc altercatii.

Innrain
19-12-2008, 13:16
de aia reiese ca italienii sunt tigani. Or fi animale cei care fac acele mizerii dar la fel si cei care le accepta. Astfel incat eu nu-i condamn numai pe cei care tund / se tund ci si pe cei care privesc. E "antisocial behavior" de ambele parti