PDA

View Full Version : Poll - Noi cu cine votam!

admin
27-11-2008, 10:56
Sondaj pre-electoral:

Va rugam sa alegeti un senator (S) si un deputat (D):

catalin
27-11-2008, 11:19
Paul,

de ce este necesara aceasta situatie?
The administrators want you to view a thread before you continue to browse the forum.

You can view the thread here.

Si parca a mai fost una identica cu ceva vreme in urma...legata tot de politica daca nu ma insel.
Eu unul as prefera sa nu imi recomande nimeni ce mesaje sa citesc ...
Multumesc

admin
27-11-2008, 11:25
Catalin,

Nu este in mod special pentru tine. Daca nu vrei sa votezi, nu vota. Sunt multi care nu stiu sa navigheze pe forum si dat fiind faptul ca mai sunt doar cateva zile pana la alegeri am "fortat" poll-ul la toti cei care vor accesa www.romaniancommunity.net

daca nu te intereseaza astfel de "actiuni" am sa te pun pe ignore list si nu o sa-ti mai apara.

regards.

roadrunner
27-11-2008, 14:16
tare de tot aritmetica la poll, adunati procentele de la toti sa vedeti surpriza...

Dan Tudor
27-11-2008, 14:36
tare de tot aritmetica la poll, adunati procentele de la toti sa vedeti surpriza...
Pai sunt 2 caprarii diferite - Senat si Camera Deputatilor ;)

roadrunner
27-11-2008, 14:51
Cred ca au plecat toate optiunile de la 1 vot, si s-a ametit. - eroarea se va micsora pe masura ce voteza mai multi...

R.

Mihaela
27-11-2008, 16:32
Observ ca din sondaj lipseste optiunea "cu nimeni", adica asa-zisul vot alb, pe care cred ca l-ar folosi multi din cei nemultumiti cu oferta in materie de candidati.

admin
27-11-2008, 17:16
pai ala e vot anulat e ca si cum nu ai vota. de ce sa te mai deranjezi sa mergi la vot daca ai de gand sa pui buletinul gol?

admin
27-11-2008, 17:17

cred ca s-a suparat catalin si a votat cu toata lumea...

Innrain
27-11-2008, 17:45
pai ala e vot anulat e ca si cum nu ai vota. de ce sa te mai deranjezi sa mergi la vot daca ai de gand sa pui buletinul gol?

Nu e ca si cum nu ai vota. Exista un sens in votul alb. Votul chiar daca este anulat este totusi contabilizat la nr de voturi exprimate. Ce interesant ar fi daca s-ar prezenta la vot 90% din alegatori si 70% dintre ei ar anula votul...

florins
27-11-2008, 17:59
Nu mi se pare OK sa poti vota numai daca esti logat, multi oameni nu vor dori sa li se poata trasa votul... Nu este paranoia, eu am votat deja pentru ca il cunosc pe admin si stiu ca e baiat de treaba :) :) :), dar cred ca sunt persoane care doresc sa isi pastreze optiunea politica secreta si nu inteleg functionarea unui astfel de vot. E mai mult teoretica teama asta, oricum toate voturile pe net sunt distorsionate din cauza profilului persoanelor care voteaza.

In rest, felicitari pentru noul forum, este mult mai stabil si mai rapid decat versiunea veche - de acum promit ca voi fi mai activ pe aici. Si multumesc mult pentru toata munca pe care o depuneti astfel incat sa avem un loc in care ne putem intalni!

daniel_D
27-11-2008, 18:27
Nu mi se pare OK sa poti vota numai daca esti logat, multi oameni nu vor dori sa li se poata trasa votul... Nu este paranoia, eu am votat deja pentru ca il cunosc pe admin si stiu ca e baiat de treaba :) :) :), dar cred ca sunt persoane care doresc sa isi pastreze optiunea politica secreta si nu inteleg functionarea unui astfel de vot. E mai mult teoretica teama asta, oricum toate voturile pe net sunt distorsionate din cauza profilului persoanelor care voteaza.

Acest sondaj electoral a fost creat cu scopul de a reflecta optiunile electoratului inaintea alegerilor.
Daca sunt persoane care doresc sa-si pastreze optiuna politica secreta nu au decat sa ignore acest sondaj. In plus, doar unui {bip} i-ar putea incolti atatea ipoteze pe Diencefal si asta doar din cauza unui simplu sondaj electoral.

admin
27-11-2008, 18:33
nu se poate vedea cine a vota. anonimitatea este pastrata.

am adaugat si optiunea "vot alb"

florins
27-11-2008, 18:48
Acest sondaj electoral a fost creat cu scopul de a reflecta optiunile electoratului inaintea alegerilor.
Daca sunt persoane care doresc sa-si pastreze optiuna politica secreta nu au decat sa ignore acest sondaj. In plus, doar unui {bip} i-ar putea incolti atatea ipoteze pe Diencefal si asta doar din cauza unui simplu sondaj electoral.

Bravo Daniel, eu am expus doar o parere, nu te-am atacat nici pe tine si nici pe altcineva si vad ca m-ai gratulat scurt. Sa ma duc sa ma caut sau sa ma astept la niste scuze? Din partea ta este un mod tare constructiv de a vedea lucrurile...

Evident ca oricine poate ignora acest vot, doar spuneam ca rezultatul sau va fi alterat din cel putin doua motive si le expuneam. Daca tie iti folosesc rezultatele unui vot alterat e perfect, eu prefer un poll in care rezultatele sa fie cat mai apropiate de realitate.

Un plus, am aflat ca unii oameni au idei pana si in Diencefal... acesta este un lucru nou pentru mine, dar omul cat traieste invata si evolueaza.
In rest, toate cele bune :).

daniel_D
27-11-2008, 21:02
Evident ca oricine poate ignora acest vot, doar spuneam ca rezultatul sau va fi alterat din cel putin doua motive si le expuneam. Daca tie iti folosesc rezultatele unui vot alterat e perfect, eu prefer un poll in care rezultatele sa fie cat mai apropiate de realitate.

Un plus, am aflat ca unii oameni au idei pana si in Diencefal... acesta este un lucru nou pentru mine, dar omul cat traieste invata si evolueaza.
In rest, toate cele bune :).

Prietene, ai inteles gresit ideea postarii mele, poate un pic facuta in graba cei drept.
Nu te-am facut pe tine "cre{bip}tin", ptr ca nu te cunosc si nu mi-as perimte lucrul asta. M-am referit pur si simplu la persoanele care nu ar vota din cauza motivelor expuse de tine.

Cat despre Diencefal, eu in general am obiceiul de a substitui anumite lucruri cu pompa metaforica.

florins
27-11-2008, 22:51
Prietene, ai inteles gresit ideea postarii mele, poate un pic facuta in graba cei drept.
Nu te-am facut pe tine "cre{bip}tin", ptr ca nu te cunosc si nu mi-as perimte lucrul asta. M-am referit pur si simplu la persoanele care nu ar vota din cauza motivelor expuse de tine.

Cat despre Diencefal, eu in general am obiceiul de a substitui anumite lucruri cu pompa metaforica.

Ok Daniel, intr-o zi poate ca ne vom intalni, Dublinul e mic... si apoi poate chiar ne vom putea numi prieteni, nu cred ca e prea greu :). Cu bine!
Florin

eric75
28-11-2008, 00:00
Poll-ul asta e o simpla distractzie si nicidecum nu va fi apropiat de rezultatele oficiale(daca se va intampla va fi pur si simplu intamplator). Pentru ca un sondaj sa fie reprezentativ trebuie indeplinite mai multe conditii, ca numar de intervievati,categorii sociale etc.

catalin
28-11-2008, 02:08
Daca votul in Poll este secret, de unde sti ca am votat cu toti? Da i-am votat pe toti, ca era singura optiune de a "anula" votul. Pentru ca dupa parerea si experienta mea toti sunt o apa si un pamant, dar trebuie sa imi complectez buletinul de vot ca sa nu il ia altcineva...
De suparat nu m-am suparat chiar deloc, problema sta in faptul ca nu cred ca este corect, mai ales dupa explicatia data de tine Paul, ca trebuie cineva sa le arate calea celorlati, sau folosind expresia unei cunostinte sa ii "lumineze".
Te si vad la vot indrumandu-i pe cei ce nu stiu sa "navigheze", cu cine trebuie sa voteze :-).
Din partea mea este OK sa ma pui pe ignore list, ca stiu eu mai bine ce este important pentru mine sau ce nu este.Alegerile astea cu siguranta nu sunt.
Imi doresc ca fiecare care voteaza sa aiba sansa sa fie ales cel pe care l-a votat. Sa vada dupa vreo 2-3 ani ca s-a ales praful de votul lui si toate asteptarile si promisiunile s-au transformat in deceptii si dezamagiri.
Sa votati bine !

sfinx
28-11-2008, 08:28
Catalin,

Nu este in mod special pentru tine. Daca nu vrei sa votezi, nu vota. Sunt multi care nu stiu sa navigheze pe forum si dat fiind faptul ca mai sunt doar cateva zile pana la alegeri am "fortat" poll-ul la toti cei care vor accesa www.romaniancommunity.net

daca nu te intereseaza astfel de "actiuni" am sa te pun pe ignore list si nu o sa-ti mai apara.

regards.

campanie ptr tov Mocanu (tov.--ptr ca e pe lista PSD)

santiago
28-11-2008, 09:25
maine o sa spuneti ca Paul si-a luat bani de la cineva gen sondaje comandate de un anumit partid unde de obicei in fruntea sondajelor sunt chiar cei care l-au comandat.
Acum sa fim seriosi,daca optiunea cuiva o sa fie influentata de acest inofensiv poll atunci persoana respectiva ori nu stie pe ce lume traieste ori cate urechi are.

admin
28-11-2008, 10:20
@ santiago
stai linistit ca sunt obisnuit cu "atacuri" de genul asta.

@ sfinx
crezi ce vrei. daca nu ai citit posturile anterioare, pollul a fost creat la cererea lui daniel_D. vezi: http://vb.romaniancommunity.net/showpost.php?p=12630&postcount=14

@ catalin
nu stiu sigur ca ai votat tu, am presupus doar pentru ca tu ai fost primul sau printre primii care au vizitat postul respectiv si ai avut ceva de "comentat".

cred ca imi supraestimezi un pic misiunea mea aici. nu incerc sa arat calea nimanui. am vrut sa vad parerea tuturor in ceea ce priveste votul de duminica.
ca sa iti dau un exemplu similar, este ca si cum ai imparti un chestionar la intrarea in sala unui spectacol. cine vrea il completeaza, cine vrea nu. nu inseamna ca vrei sa impui un punct de verede sau ca ii fortezi sa iti si dea chestionarul inapoi.

spre surprinderea ta, nu o sa fiu "supraveghetor" la votul asta ;)

p.s. "de unde sti ca am votat cu toti?" sti se scrie stii. te corectez pentru ca nu e prima data cand scrii astfel.

admin
28-11-2008, 10:27
si acum, ca tot ai recunoscut ca ai votat cu toata lumea, am editat poll-ul si am anulat voturile tale.

roadrunner
28-11-2008, 11:17
"campanie ptr tov Mocanu (tov.--ptr ca e pe lista PSD) "

spune-ne si noua cum ai dedus tu asta?
sau tie-ti vin ideile asa ca-n divertis... "Ai transifingurat ideea ninferincita, si ti s-au inchis cleoapele peste ochi...."

Paranoia frate...
big time.
R.

Mihaela
28-11-2008, 12:03

Am inteles ca la alegerile astea, pentru prima oara, se vor numara separat voturile "albe", care se considera valide, nu se anuleaza. In Irlanda se practica asa ceva, se numesc "spoiled votes" si sint un material de studiu foarte interesant pentru cercetatorii in stiinte politice.

Votantii "in alb" dau un semnal foarte clar ca nu le place nimic din ce e "pe piata", dar ca doresc sa voteze si probabil ar face o alegere daca unul sau altul dintre candidati (sau partide) si-ar modifica putin oferta.

In aceeasi ordine de idei, va amintiti de scandalul cu masinile electronice de vot pe care le-a comandat in 2003 - pe bani grei - Martin Cullen (pe atunci Ministrul Mediului si Administratiei Locale) si care pina la urma n-au fost folosite? Am avut ocazia sa "testez" una care urma sa fie instalata in Sligo si m-am enervat grozav cind am vazut ca nu avea optiunea "nici unul dintre candidati". Practic, daca se "implementau" masinile alea, schimbau pe shest legea electorala. Pacat de cele 50 de milioane aruncate la cos.

roadrunner
28-11-2008, 12:13
Mihaela,
sunt de acord ca ar da de lucru la cercetori, dar totusi care e partea practica, pana la urma un candidat/partid tot castiga alegerile, sau tu mai crezi in mos craciun, ca politicienii o sa se aseze la masa si o sa gandeasca serios sa schimbe ceva din cauza voturilor albe?
poate sunt eu prea pesimist...
R.

Mihaela
28-11-2008, 12:57
Roadrunner,

Nu cred ca voturile albe pot schimba ceva fundamental, mai ales in cazul de fata, cind batatura candidatilor e ditamai Europa de Vest, deci n-au cum sa-si adapteze oferta in asa fel incit sa ne multumeasca pe toti sau sa-i convinga pe nehotariti.
Dar e totusi mai bine sa ai si optiunea asta, decit sa fii obligat sa alegi intre un impostor si un cercetat penal, de exemplu.

admin
28-11-2008, 13:08
Mihaela,

sincer nu m-am gandit la teoria cu votul alb si de aia nu am inclus optiunea asta. cred ca ai un punct de vedere valid si am introdus-o.
personal, vot alb sau neprezentare la vot e cam acelasi lucru. nu m-as deranja sa ma deplasez pana la sectia de votare sa pun in urna un buletin gol.

ovimat
28-11-2008, 13:15
Cred ca prin votul alb arati ca iti pasa de viitorul politic dar in acelasi timp arati ca nu ai incredere in niciunul dintre candidati. E adevarat ca votul alb e intr-un fel pierdere de vreme dar pentru cercetatori e un material de studiu.
Imi place analogia PSD = tovarasi, numai ca in cazul candidatului Mocanu nu se prea potriveste. Oricum cititi Catavencu sa-i vedeti pe cei "patati".

Mihaela
28-11-2008, 14:07
Mihaela,

sincer nu m-am gandit la teoria cu votul alb si de aia nu am inclus optiunea asta. cred ca ai un punct de vedere valid si am introdus-o.
personal, vot alb sau neprezentare la vot e cam acelasi lucru. nu m-as deranja sa ma deplasez pana la sectia de votare sa pun in urna un buletin gol.

Paul,

Multumesc, frumos din partea ta ca ai inclus si votul alb in poll. Dupa cum vezi, are deja doi adepti - iar eu nu ma numar printre ei!

roadrunner
28-11-2008, 14:12
eh votul alb e trendy....
R.

daniel_D
28-11-2008, 14:28
Votul alb e un vot roşu (http://uhitto.wordpress.com/2008/11/28/votul-alb-e-un-vot-rosu/)

Aud, citesc sau văd discuţii despre aşa numitul vor de protest. grija mare a unor organizaţii (http://www.apd.ro/votuluninominal/votul_alb.php)“reprezentānd” societatea civilă e virginitatea votului alb. dacă doamene fereşte este ştampilat de răuvoitori şi trece īn trupa vreunui partid cīnd scopul lui e unul măreţ de a protesta īmpotriva… īmpotriva cui? răspunsul de pionier este unul ce mă umple de mīndrie civică: īmpotriva clasei politice. a cui? a clasei politice? care? aia de corijenţi la limba romānă, dar premianţi la bătut cīmpii, aia de repetenţi la moralitate, dar olimpici la numărat de ouă la ore de vīrf, aia de chiulangii la treaba pentru care-i plătim, dar plini de rīvnă patriotică la bătut continentele

Continuarea la http://uhitto.wordpress.com/2008/11/28/votul-alb-e-un-vot-rosu/

Dan Tudor
28-11-2008, 14:38
dacă doamene fereşte este ştampilat de răuvoitori şi trece īn trupa vreunui partid cīnd scopul lui e unul măreţ de a protesta īmpotriva…

Chiar ipotetic e cvasi-imposibil. Teoretic, ar fi posibil doar cu acceptul intregii comisii electorale, Ceea ce, la Dublin, va fi IMPOSIBIL, trust me. La inchiderea Sectiei de votare urnele se sigileaza, stampilele "votat" se pun intr-un plic si se sigileaza (deci nu sa mai pot folosi). Ar insemna ca toti membrii Comisiei + observatorii (la Dublin vor fi 2 jurnalisti) sa convina trucarea rezultatelor. Nefezabil.

roadrunner
28-11-2008, 14:40
Daniel,
am citit mai multe articole de pe blogul de mai sus, e super tare tipul...
R.

sfinx
28-11-2008, 19:44
"campanie ptr tov Mocanu (tov.--ptr ca e pe lista PSD) "

spune-ne si noua cum ai dedus tu asta?
sau tie-ti vin ideile asa ca-n divertis... "Ai transifingurat ideea ninferincita, si ti s-au inchis cleoapele peste ochi...."

Paranoia frate...
big time.
R.

prin extrapolare:

de exemplu dupa esplicatile date de unii de altii dupa vizita la Dublin a tov Mocanu

dupa pozele de familie de pe site-ul tov de la PSD

etc,etc

sfinx
28-11-2008, 19:49
votul alb un cartonas galben clasei politice.

sustin afirmatiile Dl Dan Tudor.

la Dublin cand s-a votat ptr referendum si ptr parlamentare totul a decurs ca la carte.
am fost acolo

daniel_D
28-11-2008, 20:03
prin extrapolare:

dupa pozele de familie de pe site-ul tov de la PSD

Faine poze:biggrin:

admin
28-11-2008, 20:05
@ sfinx

apari si tu intr-una din poze. deci dupa "algoritmul" tau sofisticat faci si tu campanie pentru tov. mocanu, nu?

sfinx
28-11-2008, 20:10
1.nu am fost intrebat daca vreau sa apar in poza.
2.sunt pozat instantaneu, fara permisiunea mea

deci prin algoritmul meu sofisticat nu am cum sa fac campanie pt tov mocanu

roadrunner
28-11-2008, 20:22
Data viitoare, ascunde-te cand se mai fac poze.
R.

florins
28-11-2008, 20:44
Eu nu l-am intalnit pe domnul Marian Mocanu, dar m-am uitat pe pagina de web a dumnealui si nu m-a convins de loc - dar asta sunt eu.
E o chestie si cu uninominalu' asta... daca partidu' te sustine financiar ca sa te plimbi putin printre suporteri, se pare ca ai succes. Unii cu sacosa cu faina, altii cu baschetu', etc...

Presimt ca o voi lua puternic de la voi, dar mie inca mi se pare ca un parlamentar bun intr-un partid prost tot nu este o mare afacere. Nu ca alte partide ar fi mai bune, da' am eu o senzatie ca majoritatea dintre noi am plecat din tara exact din cauza partidului dumnealui.

Acum chiar ca mi-ar face placere sa aflu ca dl. Mocanu are niste calitati care vor reforma PSD-ul si ca ne va putea ajuta pe noi. Sunt insa convins ca daca unii dintre reprezentantii oricaror partide ar sta de vorba personal cu oricare dintre noi, am constata ca acestia sunt oameni de treaba si cu capul pe umeri... este oare suficient?

Cunoscandu-va pe unii dintre voi, sunt convins ca fiind supus acelorasi "stimuli" as fi ajuns la aceleasi concluzii, dar, repet, din pagina de web a domnului Mocanu nu m-am lamurit de ce l-as alege pe dumnealui ca sa ajut PSD-ul sa mi-o traga inca o data.

Cu bine,
F.

P.S. Intr-adevar, super tare blog-ul cu "votul alb e vot rosu" si parerea mea este ca tipul are si dreptate. Ma intreb insa: daca un "vot alb" este un "vot rosu", oare cum este un "vot rosu"???

ovimat
28-11-2008, 22:41
Eu zic ca di. Mocanu are atuul de a fi trait parca din '95 in strainatate si doar din experienta personala stie mai multe decit altii despre nevoile celor din diaspora.ca face parte din PSD pentru mine e ca si cum ar face parte din orice alt partid, TOATE partidele sunt la fel, au in componenta dalmatieni etc.
In concluzie prefer sa fiu reprezentat de el decit de unul care nici macar "git" nu poate sa faca.

admin
29-11-2008, 00:41
@ florins

campania lui marian mocanu este partial finantata de psd. el a venit in irlanda pentru a cunoaste cativa oameni si pentru a juca basket. am fost destul de sceptic in ceea ce priveste prezenta lui aici si am fost foarte surprins (placut) cand l-am cunoscut si am stat de vorba.

nu fac campanie electorala si nici nu nu o sa "sugerez" nimanui cu cine o sa voteze. el a fost singurul personaj politic (din aceasta campanie) pe care l-am cunoscut personal si care a avut decenta de a nu se bate cu pumnul in piept cu "votati-ma pe mine ca o sa fac si o sa dreg".

l-am intrebat de ce candideaza pentur psd? mi-a raspuns... pai cu cine sa candidez, am vorbit cu mai multe partide si ei au fost cei mai deschisi la sugestiile mele.

@sfinx
inca odata, nu militez pentru nici un partid, esti liber sa propui discutiei ce candidati vrei. incep sa cred ca "personajul paul" a devenit o problema personala pentru tine.
in legatura cu pozele ale, nici eu nu tin minte sa ne fi intrebat daca vrem sa aparem in poza pe website. se pare ca algoritmul ala al tau functioneaza numai in favoarea ta sau numai cum iti suna tie mai bine.
din ultimile posturi ale tale mi-am dat seama ca ti-ai cam asumat rolul lui gigi contra. daca ai ceva de zis, nu ai decat. nu te mai ascunde dupa degete.

florins
29-11-2008, 02:31
@ Paul
Sunt cativa dintre oamenii pe care ii cunosc si ii repect pe forumul acesta care m-au surprins in acest caz. Faptul ca ei sustin un candidat pe care nu ma asteptam sa il sustina m-a pus pe ganduri (nu in modul Machiavelic, ci pur si simplu m-a pus pe ganduri). Mai mult, cred ca daca l-as fi intalnit pe domnul Mocanu, poate ca as fi gandit acum la fel ca voi.
Fiind deconectat din terte motive de intalnirile voastre, probabil ca in privinta domnului Mocanu trec prin aceleasi faze prin care ati trecut si voi inainte sa il cunoasteti personal. Nu sunt omul care sa puna o stampila pe cineva fara sa il cantareasca, dar anumite asocieri mie nu imi suna a bine, asta este tot. Meritele pe care le are dumnealui sunt incontestabile daca ceea ce este spus pe site-ul de campanie este adevarat (si nu exista nici un motiv sa cred ca ar fi altfel). Tot nu sunt convins insa ca activitatea dumnealui se armonizeaza in vreun fel cu ce a facut pana acum PSD-ul.

Nu ma pot abtine sa fac totusi cateva comentarii la cele spuse de tine:
- "el a venit in irlanda pentru a cunoaste cativa oameni si pentru a juca basket" - nu poate fi adevarat, eu cred ca dumnealui a venit in Irlanda pentru ca este campanie electorala si a inteles ca a gasit un nucleu de formatori de opinie care ar putea fi folositor mai tarziu (sper ca viitorul sa spuna ca este folositor pentru binele general, nu pentru promovarea unor interese meschine) - totusi, de ce nu a venit acum un an?
- "am fost foarte surprins (placut) cand l-am cunoscut si am stat de vorba" - personal am cunoscut mai multi oameni politici, din diverse partide, pe care din punct de vedere politic (si din altele) ii detest acum (si au demonstrat in timp ca o merita). Fara exceptie, sunt sclipitori, extrem de placuti, iar ideile enuntate aproape ca m-au convins la vremea respectiva. Totul era doar ambalaj, din pacate. Imi place sa cred ca domnul Mocanu are doar latura placuta...
- "pai cu cine sa candidez, am vorbit cu mai multe partide si ei au fost cei mai deschisi la sugestiile mele" - corect, insa aici apar cateva probleme: prima, faptul ca PSD-istii (probabil Corlatean) au instinctul de a detecta oamenii de valoare si a se folosi de ei este destul de notoriu; a doua, faptul ca pentru un candidat partidul si doctrina la care adera nu prea conteaza, suna a viitor traseim politic; apoi, faptul ca nu a ajuns la alt partid poate fi din vina acelui "alt partid" care nu a inteles oportunitatile, sau ca pur si simplu nu a intalnit persoana potrivita, sau ca de fapt exista o compatibilitate intre domnul Mocanu si doctrina social-democrata (asta e OK) sau intre domnul Mocanu si PSD-ul pe care il stim (asta nu stiu daca mai este atat de OK).

In ceea ce priveste colaborarea cu PSD-ul, ma intreb cum se poate ca un partid care a neglijat, marginalizat si ostracizat o anumita categorie sociala sa devina brusc interesat in proiectele care protejeaza aceasta categorie sociala, daca nu din cauza actualei conjuncturi electorale. Nu mai demult de cateva luni, PSD-ul a facut eforturi ca noi sa nu putem vota. Eu cred ca preocuparea actuala a PSD-ului fata de diaspora este o alta teapa, nu pot sa ii cred inainte de ai vedea ca isi asuma greselile trecutului si ca efectiv fac ceva mai mult decat sa dea declaratii. Culmea este ca in ultimii doi ani chiar puteau sa faca ceva daca se dorea cu adevarat.

Eu nu as vedea o problema in a fi convins de catre tine, altul dintre prieteni sau chiar de catre domnul Mocanu, ca gresesc si nu as considera ca este o problema sa fac lobby pentru unul sau pentru altul dintre candidati. Vad ca va intreceti in a spune "eu nu fac campanie electorala" - eu cred ca o discutie politica argumentata in acest moment este binevenita. La urma-urmei dorim toti sa ne fie mai bine si cel putin cativa din grupul asta au dovedit in timp ca sunt oameni de nadejde si ca poti avea incredere in instinctul si experienta lor.

@Ovidiu
Se poate sa fie corect ceea ce spui, de ce oare insa dl. Marian Popescu, candidat pentru camera deputatilor tot din partea PSD, plecat tot de ani buni in strainatate, nu intruneste sufragiile colegilor de pe site? Evident, intra in discutie aici partea de uninominal si se vede o strategie unitara si probabil castigatoare a PSD-ului, care probabil a exploatat exact dorinta diasporei de a fi reprezentata de oameni din diaspora. Este insa aceasta strategie onesta sau este supusa coruptiei si minciunii? Vor avea oare acesti oameni un cuvant de spus in parlament, sau vor deveni o masa de vot?

Cu bine,
Florin

catalin
29-11-2008, 04:41
@ catalin
nu stiu sigur ca ai votat tu, am presupus doar pentru ca tu ai fost primul sau printre primii care au vizitat postul respectiv si ai avut ceva de "comentat".

cred ca imi supraestimezi un pic misiunea mea aici. nu incerc sa arat calea nimanui. am vrut sa vad parerea tuturor in ceea ce priveste votul de duminica.
ca sa iti dau un exemplu similar, este ca si cum ai imparti un chestionar la intrarea in sala unui spectacol. cine vrea il completeaza, cine vrea nu. nu inseamna ca vrei sa impui un punct de verede sau ca ii fortezi sa iti si dea chestionarul inapoi.

spre surprinderea ta, nu o sa fiu "supraveghetor" la votul asta ;)

p.s. "de unde sti ca am votat cu toti?" sti se scrie stii. te corectez pentru ca nu e prima data cand scrii astfel.

-Dece crezi ca as fi ( se scrie cu doi de i? ) surprins? Te inseli in privinta asta ;).Nu ma mai surprinde nimic de mult timp. M-am imunizat!
-Multumesc cu anularea! Ceea ce imi doream, ca la un vot real.
-Multumesc pentru corectare! Am sa fiu mai sever cu gramatica, poate chiar am sa imi cumpar o carte de gramatica sau poate imi iau meditator.Nu era necesar sa pui comentariul in p.s. si nici in culoare, se putea si in textul initial.Au trecut vremurile cand ii corectam eu pe altii...S-a dus baba cu colacii!
-"atacuri"? - paranoia,frate.

p.s. vezi ca se scrie "vedere" si nu "verede". Na ca nu gasesc de unde se schimba culoarea!
Nu m-am putut abtine....

catalin
29-11-2008, 05:36
Florin, nu bine, ci foarte bine ai spus !
Deci, sa imi expun si eu o parte din pareri:
- sunteti subiectivi si superficiali cei care ati hotarat sa votati PSD de dragul lui Mocanu.Este de treaba! Pai si ceilalti poate sunt de treaba dar poate ca nu joaca baschet si n-au stiut ca este Dublinul populat cu oarece romani, ca sa dea o fuga pe aici.
- Poll-ul arata groazanic, cu PSD 8 voturi !! Pe forumul unei comunitati din strainatate. Comunitate formata din indivizi care au riscat mult sau au acceptat locuri de munca cu mult sub pregatirea/dorinta lor ca sa ajunga pe aici.Ce se mai poate zice cand cei care au trebuit sa fuga de PSD si politica lor ascunsi prin camioane, sau cu un work permit de cleaner sau paznic sau Dumnezeu mai stie cum, sa voteze acum PSD! Asta ma cam surprinde (chiar daca am declarat mai sus altceva).
- Ovidiu, ca o curiozitate nu o interpreta altfel, ProTransilvania(sper ca asa ii zicea) cand a avut de suferit? Si tu personal? Inca o data, posibil sa vorbesc prostii si sa nu cunosc prea multe detalii despre situatia respectiva.De aceea si intreb.
- Paul, cam ce ai declarat in cererea pentru permission to remain on humanitarian grounds (parca asa ii zicea) Nu era pe acolo direct sau indirect si PSD-ul? Guvernarea lor?
- Si Iliescu in 92 era vazut bine de toate babele alea de la tara..cred ca si alea si-au schimbat parerea, daca nu cumva or murit si ne-au lasat pe noi sa tragem de pe urma votului lor.
- Caracterul unui om poate fi complect diferit fata de comportament si prima impresie creata.Eu unul nu am incredere si nici nu voi avea vreodata in cineva care pentru asi indeplinii dorintele si asa construi o cariera face orice. Ce inseamna in politica sa ai ceva idei si programe, fie ele de bun simt, daca accepti un partid numai pe considerentul ca e singurul care te-a ascultat.Chiar asa nu ai tu o orientare politica, nu ai nici un fel de mandrie si mai pui in fata si ca pe o scuza:sunt la PSD ca numai astia m-au bagat in seama ! Cine se aseamana se aduna.Mai bine mergea independent.
- e un visator daca crede ca PSD a fost "deschis" la sugestiile lui.Eu ii doresc sa nu ajunga in Senat, spre binele lui.Ca mai mult decat sa ii numere ouale lu Adrian nu o sa poata sa faca.Dinozaurii aia o sa il manince la micul dejun,cu tot cu sugestiile lui cu tot.
M-am dilit rau de tot...stau la 4 dimineata si scriu despe psd si alegeri!Ma duc sa imi iau pastila si poate mai reusesc sa dorm vreo doua ore :) (asta tot din cauza psd-ului)

santiago
29-11-2008, 09:58
PSD,PNL,PDL..toti o apa si un pamant.
Eu unul am plecat din tara dezamagit de CD lui Ciorbea &co.Sincer atunci eram naiv si chiar am crezut ca o sa se faca ceva.Din pacate au iesit multe dosare penale pentru membrii acelor partide(nu pot spune guvern ca au fost mai multe).Slava Domnului ca nu am fost precum Lithuania,anotimpul si guvernul dar in cei 4 ani de Conventie Democratica au fost multi care s-au perindat prin guverne.
A urmat iar PSD-ul ..cica marea lor realizare au reusit punerea bazelor pt aderarea la UE.
Alianta DA..marea realizare..au fost la putere cand am aderat la UE...in rest scandaluri ,un flagrant celebru cu Muresan(groparul agriculturii romanesti) si Decebal Traian Remes...km de autostrada-1..asta da realizare.
Cat priveste optiunea pentru unul din candidatii la alegerile de duminica cu siguranta nu o sa votez cu cineva anume doar pentru ca numele lui a fost DOAR MENTIONAT de un membru marcant al acestui forum.Faza cu crearea unui curent de opinii,bla bla..
e rau ca PSD-ul conduce acest poll ?..daca nu ma insel conduce doar la senat,deci omul e ales nu partidul si asta e frumusetea uninominalului.
de ce nu a venit sa joace baschet cutare candidat acum 1 sau 2 ani?..de ce ar fi facut asta?
Daca sa zicem..Paul :) candideaza peste 4 ani o sa-l intrebati de ce a jucat baschet doar in Clondalkin si nu a jucat si in Valencia sau mai stiu eu unde prin Europa ?
De ce Petre Roman nu a venit sa joace?..pentru ca el joaca deja dar alte jocuri..sincer as fi votat PNL-ul dar acum le spun pas,pentru ca nu cred ca Petre Roman ma poate reprezenta.
Tariceanu candideaza in Ilfov si de 7 zile incoace se tot lauda ca a extins liniile RATB-ului pana in Ilfov,bineinteles in urma unei colaborari fructuase cu primarul general Oprescu.
deci fiecare isi face campanie cum si cat poate,nu e nimic gresit in asta.

sfinx
29-11-2008, 10:51
cu personajul paul, nu am nimic mai degraba incep sa cred ca e invers, dar mai astept poate ma insel

faptul ca sunt jiji contra, nu vad de ce ar deranja pe unii sau pe altii.

nu e un forum liber? sau daca nu avem aceleasi pareri................nu suntem agreati

cu candidatura tov Mocanu (o sa-i spun tov atat timp o sa candideze pe listele PSD) sunt sceptic, abureala cu "candidez pe listele PSD ca doar ei au ascultat parerile mele" e frectie la picior de lemn. pe mine nu m-a convins doar ca a venit pana la Dublin sa joace basket. nici o sacosa un peste ceva. de acord cu expunerea lui florins

am avut prilejul sa-l cunosc personal pe tov Corlateanu, responsabil cu racolarea candidatilor, un rechin tanar scolit la scoala tovaraseasca a lui Nastase si Ilicescu pe care il intereseaza pozitia lui a partidului.

cand am vorbit cu el personal despre necesitatile comunitatii romanilor din Irl a fost asa de amabil ca mai aveam un pic si lesinam, daca nu cunosteam comportamentul de rechin

dupa vreo cateva zile am incercat sa-l contactez pe numerele de tel de pe cartea lui de vizita (primita la intalnire) am mai vorbit cu el cum ati vorbit voi cei care cititi

motivul ptr care l-a acceptat pe tov Mocanu pe listele PSD , e simplu (parerea mea) nu au avut alta optiune -nu vad multi romani din diaspora care sa voteze o fosila PSD-ista, si atunci au gasit unul tanar , plecat de multi ani, frumos, destept sa-l bage la inaintare.

mai este doar o zi pana la votare si o sa aflam si nr de voturi primite de fiecare.

admin
29-11-2008, 12:55
personajul x sau personajul y... pe cine sa alegem. unul din dezavantajele uninominalului e ca sunt oameni capabili care candideaza pe listele partidului care nu tebuie. parerea mea e ca mentalitatea trebuie sa se schimbe incepand de undeva, chiar si in partide blamate ca psd-ul. ar insemna sa judecam de acum pe toti ca fiind in aceeasi oala? o sa-mi supuneti ca cine se aseamana se aduna. de acord pana la un punct. eu o sa adaug un contra-proverb: fa-te frate cu dracu' pana treci puntea. acum ramane sa vedem cine e dracu': electoratul sau partidu' cu pricina.

- Paul, cam ce ai declarat in cererea pentru permission to remain on humanitarian grounds (parca asa ii zicea) Nu era pe acolo direct sau indirect si PSD-ul? Guvernarea lor?

catalin, nu a trebuit sa declar nimic politic. de aia se cheama permission to remain on the humanitarian grounds.

@vasile
nu am nimic cu tine. poti dormi linistit

ovimat
29-11-2008, 15:35
Revin la ce am mai scris, eu nu pot sa gasesc un PARTID pe care sa-l votez (ala Liber Schimbist s-a evaporat mai de mult), asa ca votez un candidat care "vrea muschii mei" ca doar de aia e uninominal. Nu?
@Catalin
Citeste cartea "M-am saturat de Romania" a lui Sabin Gherman si poti sa-ti faci o idee. Cum am suferit eu e o chestie PERSONALA, dar pot sa iti spun ca mai sufar inca de lipsa de autonomie economica si administrativa.

Dan Tudor
29-11-2008, 16:09
Ma mananca limba sa va raspund, dar nu pot... Mai ales acum, cu 16 ore inainte de deschiderea urnelor unei sectii de votare al carui presedinte sunt. Imi va fi greu si dupa aceea, sunt si raman reprezentantul Ambasadei Romaniei (institutie care, evident, nu poate face politica partinica)...
Invit insa reprezentanti ai CRI sa-mi fie colegi 1-2 zile in timpul programului meu de ghiseu. Discutam apoi despre mentalitati, romani, romanism si alte asemenea...

asorin
29-11-2008, 16:49
apropo... http://www.hotnews.ro/stiri-politic-5176143-hypermaket-campanie-porci-echipe-fotbal-tensiometre-mingi-antistres-freze-gratis-tie-oferit-candidatii.htm

romanie plai cu flori... scuze... porci ;)

daniel_D
29-11-2008, 17:13
Penibili...Hahaha - Romanii Isi merita soarta, un popor indobitocit.

Si taranul ala - "io oricum vutoez cu PSD-ul aistia au fost mereu..."
Impartitorul de porcime - "anuntati pi tata lumea, mai aducem mane 100 de porci in fata la primarie, votati PSD"

ovimat
29-11-2008, 18:56
@Dan Tudor
Cred ca suntem destul de "cu piciorele pe pamint" sa stim ca majoritatea romanilor de aici nu se deosebesc mai deloc de cei care traiesc in Ro.
Pe partea cealalta faceti si d-voastra ca unul dintre "crestini" care a lasat scriptura deoparte pentru 5 minute si l-a rupt in bataie pe unul cu care avea ceva treaba.

Dan Tudor
29-11-2008, 20:47
@Dan Tudor
Pe partea cealalta faceti si d-voastra ca unul dintre "crestini" care a lasat scriptura deoparte pentru 5 minute si l-a rupt in bataie pe unul cu care avea ceva treaba.
Nu stiu despre ce e vorba, dar nu as putea face asa ceva..... Plus ca Scriptura ne este comuna tuturor.... Nu-mi cereti sa fiu "in afara"....

sfinx
29-11-2008, 22:41
@Dan Tudor
Cred ca suntem destul de "cu piciorele pe pamint" sa stim ca majoritatea romanilor de aici nu se deosebesc mai deloc de cei care traiesc in Ro.

cat adevar.

unii chiar au plecat dejaba din Romania, nu au realizat mare lucru -nici macar material

candidat
30-11-2008, 02:03
Avand in vedere ca dupa trei boabe de la Bayern am pierdut alegerile cred ca nu se mai supara nimeni sa pun si eu un mesaj de adio:))

Stimati forumisti mai mari si mai mici
Stimati admin si hosteri

Stimabililor, mai aveti putintica rabdare
in cateva ore aceasta campanie electorala, cursa contra cronometru sau cum vreti sa o numiti se incheie si ne intoarcem la alte probleme

Eu va multumesc pentru rabdarea care ati avut-o cu mine, mi -am facut si eu o lectie impreuna cu dumneavoastra

Am candidat in primul rand cu onestitate la simpatia dumneavoastra si am semnat "candidat"

Daca am suparat pe cineva va rog sa ma scuzati nu am fost rau intentionat doar poate deficientele mele de exprimare pe care incerc sa le imbunatatesc permanet au fost de vina.

Daca puteti, mergeti la vot macar sa stim cine si pe unde mai este
sa incercam sa fim mai uniti si mai solidari, sa luam exemplu altor comunitati

Eu raman
aici pentru voi

Sorin Ioan Udroiu
http://sorinudroiu.ablog.ro

www.sorinioanudroiu.info

Sambata in familie 4u2
http://www.youtube.com/watch?v=N13BtiNWuvA
http://www.youtube.com/watch?v=PU3qJRuwwnE

http://www.youtube.com/watch?v=Xm3qKLqNvE4

http://www.youtube.com/watch?v=_nYj66Py4Jw

http://www.youtube.com/watch?v=U8lXyU-mnTs

http://www.youtube.com/watch?v=x9TwM_5pIaI

http://alegeriparlamentare2008.ro/emain/articolul/829772/Pe-cine-votezi-in-

catalin
30-11-2008, 07:40
catalin, nu a trebuit sa declar nimic politic. de aia se cheama permission to remain on the humanitarian grounds.

Paul, nici nu am zis nimic despre politic, ca nu cred ca a fost cineva care sa declare ca el fiind liberal, il fugareau PSD-istii cu topoarele ca sa ii schimbe orientarea politica. (cu toate ca am cunoscut pe cineva care era refugiat politic, dar mi-a fost mie rusine sa o intreb cum anume a ajuns sa fie astfel )
Eu ma refeream la economic/social ca si efect al politicului.

catalin
30-11-2008, 08:10
Ma mananca limba sa va raspund, dar nu pot...
...
Invit insa reprezentanti ai CRI sa-mi fie colegi 1-2 zile in timpul programului meu de ghiseu. Discutam apoi despre mentalitati, romani, romanism si alte asemenea...

Domnule Tudor, deabia astept sa citesc raspunsul Dumneavoastra, nu mai e mult pana Luni :-)
Si eu de cand ma stiu dupa terminarea scolii, am lucrat cu oamenii, e greu iar cand e vorba de romani, de multe ori e groaznic : imi suna telefonul la 23:30, un client : "Salut, deranjez?" ce era sa raspund? - "Deranjezi! Dar daca tot am raspuns, acum zi ce ai de spus!"
Eu unul consider ca avem datoria morala (macar) atat cat se poate si cu cine se poate, sa incercam sa le explicam cam cum ar fi normal sa se comporte si dece.Pot sa spun ca in foarte multe din cazuri am si reusit (sau poate asa cred eu).Nu vom putea sa schimbam mentalitatea unui popor, dar macar daca avem succes in cateva dintre situatii, putem spune ca ceea ce facem este un pic mai mult decat "just a job."

florins
30-11-2008, 08:31
@Catalin
Cred ca domnul Dan Tudor nu va putea sa raspunda nici luni si niciodata cat timp este Consul, spre parerea de rau a mai multora dintre noi. Neimplicarea politica a unui diplomat nu este necesara numai pe timpul campaniei electorale, iar dumnealui nu cred ca a dat vreodata dovada de cea mai mica lipsa de profesionalism... dimpotriva!

@Dan Tudor
Eu unul va multumesc pentru ca "existati" pe acest forum!
Inteleg ca de sambata avem un nou Ambasadar in Irlanda, va urez sa faceti echipa buna impreuna.

Nu este nevoie sa fim neaparat de aceeasi parte a ghiseului ca si dumneavoastra (ar fi si destul de complicat cred), pentru a putea discuta pertinent despre "mentalitati, romani, romanism si alte asemenea...", eu unul imi inchipui la ce sunteti supus...

Cu stima, spor la vot,
Florin

daniel_D
30-11-2008, 22:26
http://www.adevarul.ro/articole/alianta-psd-pc-a-castigat-alegerile.html

Direct de la sediul central al PSD Iar am pus-o (http://www.youtube.com/watch?v=Y0qr-7LCUik)

Ma intreb daca au impartit porci si la Dublin. Cei care ati fost la vot...?

asorin
30-11-2008, 23:43
Ma intreb daca au impartit porci si la Dublin. Cei care ati fost la vot...?
Cred ca da, eu am vazut unul ... zburand ;)

admin
01-12-2008, 00:22
Rezultate oficiale circumscriptia electorala 43 sectia de votare nr. 30, Dublin/Irlanda:

Colegiul uninominal 1

Senat: Badea Viorel - Riceard (123 voturi)

Voturi valabil exprimate: 186
Voturi nule: 1
Voturi albe: 1
Total voturi: 188

Camera Deputatilor - Brinza William - Gabriel (128 voturi)

Voturi valabil exprimate: 184
Voturi nule: 2
Voturi albe: 2
Total voturi: 188

florins
01-12-2008, 00:36
Multumim Paul, mereu la datorie...
Oare cati romani sunt totusi oficial in Irlanda, cam putini au mers la vot. E clar ca nu a existat motivatie, politicienii ar trebui sa isi puna MUUULTE intrebari, toti!

P.S. Multumesc si domnului Consul Dan Tudor pentru rapida si completa informare.

Dan Tudor
01-12-2008, 00:50
@Catalin
Inteleg ca de sambata avem un nou Ambasadar in Irlanda, va urez sa faceti echipa buna impreuna.

Noul ambasador va sosi la Dublin probabil in ianuarie. Pana atunci, d-na. Davidoiu este inca ambasador.
Multumesc pentru cuvintele frumoase.
Cat priveste postul meu de mai sus, asa este, nu am cum sa raspund, chiar daca alegerile s-au terminat. Doar ca ma "manca" limba. Raman cu mancarimile :biggrin:
Oferta de a gazdui de aceeasi parte a ghiseului reprezentanti ai CRI ramane insa valabila. Asa, pentru o imagine de ansamblu (ex. "domnu' consulat, ce scriu aici la subsemnatu' ?" - "la data nasterii pun data mea de nastere ?" s.a.m.d.)

daniel_D
01-12-2008, 00:53
politicienii ar trebui sa isi puna MUUULTE intrebari, toti!

Eu unul cred ca-i doare-n basca pe politicienii nostri, iar PSD-ul isi freaca mainile de bucurie ca prezenta la urne a fost de 39%.

Astazi la vot au iesit doar mosii si babele de la tara - mediul rural (adica simpatizantii PSD-ului din 89 incoace) si cei care au fost cumparati.

Cei care nu au fost la vot au luat o mare teapa.

vasiletina
01-12-2008, 01:01
teapa am luat toti cei care nu ne reprezinta PSD/PC

desi se poate si invers (vezi experienta DA)

din pacate nu s-a invatat nimic bun in istoria de 19 ani de libertinaj.

ne intoarcem cu 19 ani in trecut daca PSD/PC formeaza noul guvern.

ar ramane o sansa unica: o noua alianta PDL-PNL care sa ne salveze rusinea nationala condusa de Ilievici/Felix

florins
01-12-2008, 01:05
Eu unul cred ca-i doare-n basca pe politicienii nostri, iar PSD-ul isi freaca mainile de bucurie ca prezenta la urne a fost de 39%.

Cei care nu au fost la vot au luat o mare teapa.

Cred ca am pierdut o sansa imensa de a scufunda complet PSD-ul. Daca idiotii din partidele de pe locurile 2 si 3 intelegeau asta si isi mobilizau electoratul, altfel discutam acum... si hopul nu a trecut inca, insa eu cred ca oricine se aliaza acum cu PSD-ul dispare ca partid.
Greeeeu la deal cu "boii" mici...

Teapa nu au luat cei care nu au mers la vot, au luat fraierii care au sperat ceva, au mers si nu au votat cum a spus un "mare" analist politic (adica vot "alb"), ci chiar au votat. Ceilalti isi merita soarta, oricare ar fi aceea.

O intrebare retorica: cati vinovati de "mita" electorala, din oricare partid, au ajuns dupa gratii? Oare intreg poporul asta este coruptibil, oare chiar nu s-a gasit cineva sa ii reclame? Sau nu exista vointa politica pentru asta? Oricum, vorba unui amic "e tardiv tarziu fiind", vorbim din nou peste 6...12 luni daca lucrurile merg prost sau peste 4 ani daca merg binisor - ca nu indrazanesc sa sper ca vor merge bine:(.

ovimat
01-12-2008, 01:06
E surprinzator ca cei care sunt cei mai afectati de rezultatele de la alegeri, romanii din Romania, nu au catadicsit sa mearga la vot.
Asa ca nu mai au nici un motiv sa se plinga luna viitoare ca aia, ca ailalta etc.

daniel_D
01-12-2008, 01:26
I hate Mondays!!!

florins
01-12-2008, 01:29
I hate Mondays!!!

Agree, but I'm in Romania right now, I hate Tuesdays this week :).

Cristi Roman
01-12-2008, 01:50
Multumesc, Paul, multumesc, Dan Tudor.
Constat cu umor ca cei doi candidati de la PDL care au acumulat cele mai multe voturi au fost alesi de catre partidele lor pentru aceasta zona avind in vedere si prenumele lor: William si "Riceard".

florins
01-12-2008, 02:03
Constat cu umor ca cei doi candidati de la PDL care au acumulat cele mai multe voturi au fost alesi de catre partidele lor pentru aceasta zona avind in vedere si prenumele lor: William si "Riceard":tinysmile_grin_t:

Nu stiu ce este cu Riceard, dar din cate stiu eu William are cabinet parlamentar in Castellon de pe vremea cand PDL era PD. Nu stiu daca William este un nume des intalnit in Spania, insa cei doi au fost alesi candidati nu numai pentru Irlanda si Marea Britanie, ci pentru colegiul uninominal 1 - diaspora (acest colegiu a acoperit, aproximativ, Uniunea Europeana).
William Branza - putea, pe bune, sa isi schimbe numele :) - este totusi un tip remarcabil, vezi http://www.williampdleuropa.eu/cv.html. In Ploiesti, de unde sunt si eu la origini, are un renume destul de bun, dar asta poate fi subiectiv. As fi curios sa stiu cum este apreciat de romanii din Spania dupa cei doi / trei ani de activitate. Poate pentru asta ne puteti ajuta dumneavoastra, domnule Roman, jurnalistii au, cateodata, altfel acces la astfel de informatii.
Deocamdata nu se stie daca dumnealor ne vor reprezenta in Parlament, deoarece Irlanda reprezinta o fractiune infinitezimala din voturile din colegiul 1. Astept insa sa vad ca romanii din Irlanda nu mai sunt uitati, dar asta depinde si de noi...

catalin
01-12-2008, 05:38
188 de votanti ?
Daca imi aduc aminte bine, la Referendum anul trecut au fost peste 2.000!
si la europarlamentare au fost mai multi decat acum.
Cum Europa si America sufera din cauza crizei, unica sansa a emigratiei romanesti ramane tot CONGO....
PSD si Antenele au castigat alegerile, deaia nu l-au lasat pe Becali sa isi faca televiziune.
In 2-3 ani, PNL va cauta in aceiasi groapa de gunoi cu PNT-CD un post de primar, poate chiar pentru Tariceanu.
Hai sa facem un Poll ( si un Pall Mall, ca la Toma Caragiu ) despre cine va fi Prim-Ministru!

danas
01-12-2008, 09:01
... (ex. "domnu' consulat, ce scriu aici la subsemnatu' ?" - "la data nasterii pun data mea de nastere ?" s.a.m.d.)

"Domnu' Consulat",
Cum va puteti abtine sa nu izbucniti in ras? Banuiesc ca deja sunteti imun...
Ar merita o zi la ghiseu pentru relaxare, in cazul nostru :)

admin
01-12-2008, 10:48
@catalin

mai e cineva in afara de Mircea Geoana, Theodor Stolojan si Calin Popescu-Tariceanu?

Dan Tudor
01-12-2008, 11:05
Rezultatele alegerilor, chiar asa, in varianta partiala, ma fac sa cred ca uninominalul este un mare esec. Oamenii au continuat sa voteze partidul si mai putin persoana.
Perceptia politicului este inca puternic radicalizata la romani. In acest sens, nu ma pot impiedica sa zambesc cand vad ca pentru unii dintre dvs. PDL este o "fetita blonda diafana", fara pata, fara probleme, in timp ce PNL, PSD sau PC sunt "lupii mari negri si rai", unicii responsabili de toate hibele societatii. :icon10: Romanii fac (inca) judecati de valoare in binomi alb-negru, bun-rau. De-ar fi viata asa de simpla..... Dar nu este. Caci prevaleaza nuantele de gri :cool:

korpy
01-12-2008, 11:30
http://www.ziare.com/_b_Alegeri_parlamentare__b__Rasturnare_de_situatie _la_BEC__PD_L__pe_primul_loc-511521.html

asorin
01-12-2008, 11:50
Intr-adevar, este vorbe de nuante de gri, dar in unele cazuri nuantele sunt mai intunecate, iar in altele mai putin intunecate. Depinde de perceptia fiecaruia. Si de capacitatea de-a le deosebi.

ovimat
01-12-2008, 12:50
@Dan Tudor

Pentru mine asa cum am mai spus PDL nu e diferit de altii, sunt aceleasi gunoie peste tot. Poate avantajul loe e asocierea cu Basescu, cel care cel putin la nivel declarativ si prin unele actiuni incearca sa schimbe ceva, in rest...
Cit despre nuante eu zic ca au culoarea căcănie.

De fapt nu numai ca nu avem o adevarata clasa politica sau cultura politica dar la modul general romanii sunt niste ignoranti nepasatori, plingaciosi si fara coloana vertebrala (nu dati cu paru' e doar parerea mea la rezultatul acestor alegeri)

korpy
01-12-2008, 13:14
update alegeri: http://www.ziare.com/_b_Rezultate_partiale__b__BEC__PSD_conduce_din_nou _PD_L-511582.html

admin
01-12-2008, 13:37
ce fain e... ba e psd-ul... pa e pd-l-ul... numarati voturile toate si dupa aia dati rezultatele ca fac aia infarct... :)

santiago
01-12-2008, 13:52
cred ca de azinoapte de la exit poll pana acum au fost facut 3-4 guverne in diferite aliante :)

catalin
01-12-2008, 14:03
@catalin

mai e cineva in afara de Mircea Geoana, Theodor Stolojan si Calin Popescu-Tariceanu?

Nu stiu, ma gandesc sa nu fie vre-unul surpriza..

florins
01-12-2008, 14:13
Dupa parerea mea, cei trei sunt de fapt improbabili si asa cum il stim pe Basescu mai probabil va "impinge" propunerea spre un PM surpriza. As propune mai degraba o lista cuprinzand urmatoarele personalitati: Theodor Stolojan, Calin Popescu Tariceanu, Mircea Geoana, Mihai Razvan Ungureanu, Mugur Isarescu, Vasile Blaga, Emil Boc, Cristian Diaconescu, George Maior si Mihai Stanisoara.
Oricum, daca votam iar 20 de oameni, din punct de vedere statistic nu are nici o relevanta, ci doar arata ce ne-am dori noi... poate nici asta nu e rau.
Cu bine,
Florin

roadrunner
01-12-2008, 14:23
Votul alb,

"S-au adunat 110.000 de voturi albe la una dintre Camere şi vreo 90.000 la cealaltă. De unde vin voturile astea? De la cineva “scārbit” de Iliescu, Năstase, Voiculescu? Nu, nici vorbă, ci de la nişte deştepţi care nu au avut de unde să aleagă (am spus-o īn altă parte, bine că au avut proştii de unde să aleagă!).

De la tinerii activi, din clasa mijlocie, care au nevoie de o legislaţie īncurajatoare şi de măsuri economice bune pentru veniturile lor. Ce au făcut voturile albe? Au apropiat PSD de victorie. E clar, nu mai trebuie să facem nici o demonstraţie. "

Ioan T Morar
sursa: http://www.cotidianul.ro/prostia_votului_alb_marca_pirvulescu-66289.html

laser frate...
R

daniel_D
01-12-2008, 14:27
Dupa parerea mea, cei trei sunt de fapt improbabili si asa cum il stim pe Basescu mai probabil va "impinge" propunerea spre un PM surpriza. As propune mai degraba o lista cuprinzand urmatoarele personalitati: Theodor Stolojan, Calin Popescu Tariceanu, Mircea Geoana, Mihai Razvan Ungureanu, Mugur Isarescu, Vasile Blaga, Emil Boc, Cristian Diaconescu, George Maior si Mihai Stanisoara.

Ion Tiriac impins de PSD-PC - chiar aseara am citit, din pacate nu-mi amintesc unde.

asorin
01-12-2008, 14:29
poate voturile albe au venit de la aia de-au primit porci. poate scarbit de clasa politica taranul roman se ridica deasupra ei si o trateaza cu ironie si pragmatism :D

Dan Tudor
01-12-2008, 14:35
Atentie, procentele sunt inselatoare ! Conteaza numarul de mandate castigate de fiecare partid in parlament, iar acesta nu este neaparat reflectat de procentul general al partidului ! Mai trebuie asteptate cateva zile.

asorin
01-12-2008, 14:38
oricum, de un singur lucru ma bucur: PRM a disparut de pe scena politica. cred ca este chiar mai important decat cine castiga, PSD sau PDL.

roadrunner
01-12-2008, 14:45
Acum o fi inteles si cadidatu' lu' PNG-ul ce tot vorbiram noi acolo despre cadidatura lui...
R.

PS n-o sa uit cat traiesc fata lu Jiji de ieri de la televizor,... priceless

Dan Tudor
01-12-2008, 15:12
- este totusi un tip remarcabil, vezi http://www.williampdleuropa.eu/cv.html.
Ma amuza ideea ca ar fi candidat pe listele altui partid decat PDL.... Ce s-ar fi spus despre CV-ul lui ? Caci nu prea e clar ce facultate a facut (presupun ca dreptul si, tot presupunere, l-a facut la Baneasa), apoi un doctorat tot la Baneasa, o diploma la Academia Diplomatica (unde, in afara de diplomati, rar sunt acceptati "altii"), una la MApN si una la SRI. Funny.... :smile: Ce ziceati ca face omul asta in Spania ??!!

santiago
01-12-2008, 15:17
@Dan Tudor

nu am urmarit detaliile tehnice .Cum e cu redistribuirea?..deci daca procentele nu conteaza inseamna ca nu o sa fie nici vorba de asa ceva intrucat nu conteaza,nu?
ma refer la cele 2-3% ale PRM si PNG.
spun asta intrucat in viitor anticipez o destramare a aliantei PSD-PC sau o divizare a PD-L in functie de rezultatul viitoarelor alegeri prezidentiale.

admin
01-12-2008, 15:17
poftiti la vot!

http://vb.romaniancommunity.net/showthread.php?t=1487

admin
01-12-2008, 15:19
Ce ziceati ca face omul asta in Spania ??!!
culegea capsuni... normal! :)

Dan Tudor
01-12-2008, 15:23
Cu redistribuirea treaba e complicata rau. Explicatii detaliate nu pot sa va dau in special pentru ca neuronu' meu stingher e deja obosit dupa ziua de ieri, inceputa la 4,30 AM si terminata la 2 AM azi.
PRM si PNG nu au prins trenul, asta e clar.
Stati cu ochiul pe site-ul BEC, ca de acolo va veni "lumina" http://www.becparlamentare2008.ro/

florins
01-12-2008, 15:25
OK, mea culpa, probabil ca am cam exagerat cu "remarcabil" :) in privinta lui William Brinza.

Ce ziceati ca face omul asta in Spania ??!! Tocmai asta intrebam si eu, ca nu se vede prea clar din pagina de web... poate cineva ne poate da lamuriri. Eu cred insa ca, spre deosebire de alti parlamentari, macar a incercat sa faca ceva. Iar despre studii putem sa ii cerem lamuriri singuri, dar nu prea am vazut Einsteini pe listele de candidati.

In afara numelui hilar (pentru care pot fi acuzati parintii si nasii), nu vad care ar fi problema...

Deocamdata se pare ca el este cel care ne va reprezenta, asa ca e bine sa cunoastem personajul. Poate dl. Mocanu a facut mai multe pentru romanii din diaspora, dar ceasul votului nu poate fi dat inapoi.

roadrunner
01-12-2008, 15:25
avem ceva rezulatate de la ceilalti din diaspora?
R.

Atat am gasit: http://www.mediafax.ro/politic/pdl-castigator-atat-la-senat-cat-si-la-camera-la-votul-romanilor-din-diaspora.html?1687;3587589

eric75
01-12-2008, 15:28
Eu cred ca ii cauta mult pe astia de le circula sange de securisti prin vene.Ei ca ei dar cand unii altii ii mai si voteaza ca orbii.....

asorin
01-12-2008, 15:42
De William m-am convins cand am aflat ca a fost membru PRM...

Dan Tudor
01-12-2008, 15:47
Asta n-a bagat-o la CV ;)

roadrunner
01-12-2008, 15:48
nu putea, era in misiune la PRM, sa tina ochiul pe tribun...
R.

florins
01-12-2008, 15:53

Pai oare de ce nu am discutat despre el mai mult inainte de alegeri? Ca se pare ca unii stiu ceva, altii altceva, poate impreuna stiam mai multe... si era destul de probabil ca ne va reprezenta. Asa, dupa razbel, toti suntem viteji!
Chestia cu PRM-ul nu am gasit-o la o prima Google-uire, dar e interesanta daca este adevarata. Am gasit alte chestii, dar niciuna pe un site in care sa ai cat de cat incredere. Si mai mult timp eu nu mai pierd cu el, decat daca trebuie sa ii cerem ceva.

Florin

asorin
01-12-2008, 16:24
Am aflat chestia cu PRM-ul chiar in "sfanta" zi a alegerilor printr-un simplu search pe google. M-am trezit de dimineata hotarat sa votez, ma gandeam la PDL. Am zis sa ma informez intai asupra candidatilor (daca tot avem uninominal) si cand am aflat ca Mr William e reciclat de la PRM, m-am razgandit si n-am mai votat (PSD nu se pune problema, ceilalti nici atat).

asorin
01-12-2008, 16:34
http://www.thinkopolis.eu/candidat/1218494659-William-Gabriel-Brinza

roadrunner
01-12-2008, 16:44
boomer, ati votat un securist...si fost PRM-ist.
imi vine sa zic se zice Homer Simpson....doough.
R

eric75
02-12-2008, 00:27
2001-2003 lucreaza in cadrul facultatii lui Iosif Constantin Dragan sponsorul partidului Romania Mare(si Dragan si tribunul cunoscuti pentru contactul continuu cu oamenii securitatii),2003 membru PRM , 2003-2004 ACADEMIA NATIONALA DE INFORMAŢII - S.R.I.
Colegiul Superior de Siguranţa Natională - nota 10( ce putea iesi din el decat un securist de nota 10).Nu m-ar mira sa lucreze in continuare pentru tribun sau pentru cine-l sustine financiar.

florins
02-12-2008, 08:47
Ce inteleg eu de la roadrunner si eric75 este ca acum ar trebui sa ne punem cenusa in cap ca il avem pe mr. Brinza parlamentar. Repet insa ce am spus mai devreme: multi viteji se arata dupa razboi! De ce oare nu ati spus inainte ce s-a descoperit acum, nu se stie. Iar alternativa Mocanu, pe care nici romanii din Italia nu prea l-au votat, nu spuneti ca ar fi fost castigatoare...
Pe de alta parte, vad clar si chestii tendentioase: asta avea 17 ani la revolutie, chiar credeti ca era deja securist? Ca de teoria conspiratiei eu unul sunt satul... Sunt convins ca studiind unde a studiat si-a format mentalitati si prietenii "caracteristice", dar asta nu este o problema in sine.
Doar ca background, in Ploiesti are o firma de taxiuri (cu asta a pornit) si un post de radio, nu prea vechi infiintat (sau nu stiu eu). Inteleg ca se ocupa si de alte chestii, dar niciuna in sine nu reprezinta o problema - acum depinde daca s-a folosit de relatiile politice si "specifice" pentru a promova afacerile.
Din acest motiv as fi vrut sa aflu ce a facut in Castellon, poate a fost de forma acolo (si asta ar fi o problema) sau poate chiar a ajutat. Probabil ca ar fi mai cosntructiv sa aflam asta, decat sa analizam acum ce nu mai putem repara pana la alegerile viitoare.
Cu bine,
Florin

P.S. Un articol care merita citit de catre toti politicienii, nu numai PDL... http://bleen.ro/2008/11/ce-ar-trebui-sa-faca-pdl/

roadrunner
02-12-2008, 09:11
Eu unul glumeam, putea sa fie orice chiar si macaragiu, daca chiar era o problema sapam pe net inainte de alegeri, nu am facut-o pentru ca viata e prea scurta....
chiar si pe vremea regimului trecut nu toti securistii bateau oameni su se ocupau de politie politica, am cunoscut multi dintre ei care lucrau prin serviciile tehnice, si erau foarte buni specialisti. Cred ca m-a enervat mai mult treaba cu PRM-ul decat cu SRI.
R.

florins
02-12-2008, 09:17
Cred ca m-a enervat mai mult treaba cu PRM-ul decat cu SRI.
R.

Dupa parerea mea, aici ai dreptate 100% :(...

F.

Dan Tudor
02-12-2008, 09:25
http://www.cotidianul.ro/gunoierii_parlamentului_sint_anchetati_de_parchet-10816.html

florins
02-12-2008, 09:34
Hehe, acum se pare ca Florin Anghel si William Branza sunt colegi de partid si de parlament... daca mai sapam mult chiar ca ne ia durerea de cap. Florin Anghel este un alt "ingeras", cel care l-a reclamat pe Brinza. A trecut prin PC-PSD-PNL-...-PDL, sapte partide in total si a fost presedinte al consiliului judetean Prahova, vezi http://www.antena1.ro/index.php?page...&currentPage=2
Astia sunt...

admin
02-12-2008, 10:07
@ florins

nu incearca nimeni sa iti demonstreze ca ai votat cu cine nu trebuie ;) (glumesc desigur)
"research-ul" asta a inceput doar ca sa stim si noi ce-i de capul alesilor nostri. data viitoate stim si noi cu cine nu votam (daca or mai fi aceeasi candidati pe liste)

florins
02-12-2008, 10:26
@ florins

nu incearca nimeni sa iti demonstreze ca ai votat cu cine nu trebuie ;) (glumesc desigur)
"research-ul" asta a inceput doar ca sa stim si noi ce-i de capul alesilor nostri. data viitoate stim si noi cu cine nu votam (daca or mai fi aceeasi candidati pe liste)

Nici o problema Paul, intamplator sunt in Romania chiar acum si am votat in colegiul in care am domiciliul aici. Discutia este teoretica pentru mine, cu siguranta insa vreau sa stiu cine ma reprezinta. Avem aceeasi dorinta... In Romania stau cel mult 20% din timp, dar traiesc, muncesc si platesc taxe atat in Irlanda, cat si in Romania.

ovimat
02-12-2008, 10:48
In concluzie tot "ai nostri" au cistigat alegerile.

santiago
02-12-2008, 11:45
in concluzie..inca nu se stie .
se pare ca PSD a castigat votul politic dar PDL o sa aiba mai multe mandate asta si in urma redistribuirii care intradevar se pare ca e complicata.

Dan Tudor
02-12-2008, 12:12
Nici nu s-a terminat bine numararea voturilor (caci pana la finalul redistribuirii mai e ceva cale) si partidele deja vorbesc despre schimbarea legii. Peste 4 ani trecem inapoi la vot pe lista ?!?!

asorin
02-12-2008, 12:38
http://www.cotidianul.ro/lui_tariceanu_ii_lipsesc_18_voturi_ca_sa_intre_in_ parlament-66385.html
se pare ca si-au sapat singuri groapa ;)

roadrunner
02-12-2008, 13:05
vorba (adinca) a unui coleg de facultate ungur:
"cine sape groapa altuia cade singur intransul"
R.

Dan Tudor
03-12-2008, 00:01
De-ale uninominalului....

Candidatul UDMR pe colegiul uninominal Africa – Asia, Koto Iosif, a obtinut un mandat de deputat, fiind votat de numai 34 de alegatori. Numarul total de voturi exprimat in colegiul sau a fost 1.768. Acest lucru a fost posibil in urma redistribuirii mandatelor pentru diaspora.

zdragon
03-12-2008, 15:19
+1

Deşi candidatul Eugen Tomac a obţinut cele mai multe voturi īn circumscripţia uninominală nr. 2 (din care face parte şi Republica Moldova), funcţia de deputat īn Parlamentul Romāniei i-a revenit prin redistribuirea mandatelor judecătorului Tudor Panţīru, care se clasase pe locul trei īn topul preferinţelor alegătorilor

cei trei principali candidaţi au obţinut următorul scor electoral: Eugen Tomac (PD-L) a obţinut 1152 voturi, Nicolae Dabija (PNL) – 757 voturi, Tudor Panţīru (PSD) – 306 voturi, Balazs Attila (UDMR) – 3 voturi, ceilalţi candidaţi ale căror partide nu au trecut pragul electoral – 77 de voturi.

http://www.unimedia.md/index.php?mod=home&hmod=newsbyid&id=8506

roadrunner
03-12-2008, 15:25
legea uninominalului votata de niste imbecili, ma bucur ca macar nu mai pot da vina decat unii pe altii.
R.

santiago
03-12-2008, 15:45
daca nu ma insel au ales aceasta varianta de uninominal dupa 2 ani de negocieri,etc
si uite asa apare senor presidente si spune:vezi Caline nu ati vrut sa bagati in seama varianta mea de uninominal...

roadrunner
03-12-2008, 15:49
Calin e pa, mai vorbeste UDMR cu el, eventual...
R.

catalin
03-12-2008, 16:20
...si sotia dansului, o sa negocieze cine spala vasele Duminica.

MarianMocanu
04-12-2008, 11:44
MULŢUMIM ROMĀNILOR CARE AU VOTAT MARIAN MOCANU

PENTRU SENAT

Andora, 3-12-08

La alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2008 Marian Mocanu a obţinut 2363 de voturi, cu un procent de 13,19% nereuşind, astfel, să cāştige mandatul pentru un post de Senator īn Parlamentul Romāniei care să reprezinte pe romānii din colegiul Europa-Asia.

Rezultatele din Colegiul 1 Senat sunt următoarele: PDL a obţinut 46,88% din voturile exprimate de romānii din diaspora, fiind urmat de PNL, cu 23,35% şi PSD+PC, cu 13,19 (sursa Mediafax)

După īncheierea procesului de redistribuire a voturilor şi a mandatelor, parlamentarii care vor reprezenta Diaspora īn Parlament vor fi: William Branza şi Mircea Lubanovici (ambii de la PD-L), Tudor Pantīru (PSD+PC), şi Koto Iosif (UDMR) sunt deputaţii care īi vor reprezenta pe romānii din diaspora, iar Viorel Riceard Badea (PD-L) şi Raymond Luca (PNL) au obţinut cele două mandate de senator (sursa Agerpres).

Dorim să mulţumim tuturor colaboratorilor care au lucrat pentru campania electorală a lui Marian Mocanu şi tuturor electorilor care şi-au exprimat votul pe data de 30 noimebrie 2008. Pe această cale le dorim viitorilor parlamentari care ne vor reprezenta īn Parlamentul Romāniei mult succes īn viitoarea legislatură īn activităţile pe care le vor īntreprinde īn favoarea tuturor comunităţilor de romāni de pretutindeni.

Marian Mocanu

daniel_D
28-02-2010, 01:23
Va mai amintiti de Marian Mocanu:))...Eu da!

http://www.romania-italia.info/forum/index.php?topic=7973.0
(http://www.romania-italia.info/forum/index.php?topic=7973.15)

sfinx
28-02-2010, 12:14
si unde pui ca a coborat din "copacul lui" sa joace baschet cu noi;
au fost si vizite, dezbateri, parca

au fost facute poze ptr albumul lu`tov M(it)ocanu