PDA

View Full Version : buna si bine v-am gasit!

dydi
26-01-2006, 23:27
;)

va scriu din roma si sunt curioasa (daca ma puteti informa si pe mine) cum functioneaza acolo sistemul de permise de munca?

spre ex daca vreau sa ajung sa lucrez acolo , am nevoie de viza? e usor , greu?

multumesc frumos si bafta si noroc in toate!

cininu
27-01-2006, 00:37
http://www.entemp.ie/labour/workpermits/

dydi
27-01-2006, 13:14
http://www.entemp.ie/labour/workpermits/

::)

buna si multumesc frumos pt raspuns

dar daca nu as cere prea mult cine imi poate da cateva informatii generale si practice , acest site nu imi spune concret mare lucru,sunt generalitati,cum sunt si pt a lucra aici in italia.

eu spre ex daca vin acum acolo  :D ce sanse am concret? intru in irlanda? imi gasesc greu , usor de munca?........nu va suparati ca va stresez, dar sunt interesata, poate e mai bine aclo decat aici  :-[

o zi minunata tuturor

ancuta
27-01-2006, 14:24
Concret e destul de greu de luat viza si la negru ai foarte putine sanse sa gasesti de munca.

roadrunner
27-01-2006, 17:47
Cateva sfaturi, te rog sa le ei ca atare (constructiv)
ca sa obtii o viza de lucru (si implicit work permit) trebuie sa ai un contract cu o firma de aici, si firma sa depuna cererea de work permit in prealabil.
ca sa vii aici sa-ti cauti de lucru e cam hazardat, ca trebuie sa vii cu o viza turistica, cu care nu o sa te angajeze mai nimeni (decat pe niste job-ri sa-si bata joc de tine) totusi, ai avea timp sa mergi la niste interviuri (ma refer aici la joburi bine platite cum ar fi IT) sa faci un contract, si sa te intorci in tara sa astepti viza si work permit-ul (pe baza contracului)
totusi scenariul asta de mai sus e foarte putin probabil sa functioneze (sunt sigur ca multi din cei de aici sunt de acord)
sa te plimbi pe strada si sa cauti de lucru e absolut imposibil, deja sunt 100.000 de polonezi care fac asta si ei nu au nevoie de work permit. (deci sanse ~ nule)
poate esti dezamagit de raspunsul meu dar asa stau lucrurile.
Roadrunner

dydi
28-01-2006, 03:04
Cateva sfaturi, te rog sa le ei ca atare (constructiv)
ca sa obtii o viza de lucru (si implicit work permit) trebuie sa ai un contract cu o firma de aici, si firma sa depuna cererea de work permit in prealabil.
ca sa vii aici sa-ti cauti de lucru e cam hazardat, ca trebuie sa vii cu o viza turistica, cu care nu o sa te angajeze mai nimeni (decat pe niste job-ri sa-si bata joc de tine) totusi, ai avea timp sa mergi la  niste interviuri (ma refer aici la joburi bine platite cum ar fi IT) sa faci un contract, si sa te intorci in tara sa astepti viza si work permit-ul (pe baza contracului)
totusi scenariul asta de mai sus e foarte putin probabil sa functioneze (sunt sigur ca multi din cei de aici sunt de acord)
sa te plimbi pe strada si sa cauti de lucru e absolut imposibil, deja sunt 100.000 de polonezi care fac asta si ei nu au nevoie de work permit. (deci sanse ~ nule)
poate esti dezamagit de raspunsul meu dar asa stau lucrurile.
Roadrunner 

multumesc frumos pt raspuns, sunt cam dezamagita :-\