PDA

View Full Version : Candidatul ''SIMBOLIC''al DIASPOREI pentru alegerile legislative

Cojocaru OLDV
11-11-2008, 11:22
Are diaspora romana dreptul de a-si exprima optiunea politica prin vot ? De drept, da . In fapt , NU.
Aproape cinci milioane de romani imprastiati pe tot pamintul se afla , practic , in imposibilitatea de a vota . De ce ? Deoarece reglementarile impuse de clasa politica prin legea votului uninominal (Legea-35), stipuleaza faptul ca doar cetatenii ce poseda pasaport de cetatean roman cu domiciliul stabil in strainatate pot vota , deci , din cei peste cinci milioane de cetateni aflati in afara hotarelor , doar patru sute de mii au dreptul de vot . Ceilalti , care nu intrunesc conditiile enumerate , sunt inscrisi pe liste in tara . Astfel , aproximativ 30 % din totalul alegatorilor vor fi exclusi de la exercitarea dreptului de vot . Apare aici o vadita contradictie : colegiul uninominal corespunde unui numar de aproximativ 70 000 de cetateni pentru un deputat si 140 000 cetateni pentru un senator ; in realitate , ambele cifre sunt cu 30 % mai mici . Cum reiese clar din enumerare , decupajul colegiilor uninominale din tara este fals . Urmarea ? Cum diaspora nu dispune de o formatiune politica proprie , nealterata de structurile neo-comuniste , va fi reprezentata in Parlament tot de partidele politice din tara ce isi disputa deja cu ardoare cele patru locuri de deputat si cele doua de senator care au fost atribuite simbolic prin lege diasporei . Acest fapt constituie un afront adus majoritatii emigratiei romane , ce a fost nevoita sa paraseasca tara tocmai din cauza perenizarii la putere a fostelor structuri comunisto-bolsevice .
In lipsa organizarii intr-o formatiune politica proprie , nealterata de fostele structuri , care sa ne reprezinte in mod real optiunile , noi, cei din afara granitelor , nu ne putem implica la o schimbare radicala , in bine , a tarii .
Putem insa participa la o actiune simbolica , prin care sa ne diferentiem de neo-comunistii ‘’bisnitari’’ ce vor sa ne reprezinte in continuare : candidatul independent la Camera Deputatilor , Constantin Timoc in colegiul uninominal nr-03 (S.U.A.,Canada ,America Latina , Australia , Noua Zeelanda ) din circumscriptia electorala speciala nr-43 (Diaspora), a reusit sa intruneasca conditiile impuse de Legea-35 a votului uninominal si ramine unicul candidat autentic ce poate reprezenta in mod real diaspora in Parlament . Fireste , daca il vom sustine sa obtina majoritatea de 50+1 din voturile exprimate in colegiul nr-03. Prin participarea noastra la scrutin , votindu-l , vom vota pentru optiunile noastre reale , pentru a ni se face auzita vocea , pentru a nu fi identificati cu actualele structuri de ‘’sorginte’’ comunista , cu partidele jafului , ce au naruit tara .
Chiar daca este ‘’simbolic’’, avem optiunea de ‘’onoare’’, mai tinem vie ‘’flacara sperantei’’ !
Legatura spre situl de campanie : Candidat independent la Camera Deputatilor in colegiul electoral SUA, Canada, Australia, N. Zeelanda www.ConstantinTimoc.com

Dan Tudor
11-11-2008, 13:15
prin legea votului uninominal (Legea-35), stipuleaza faptul ca doar cetatenii ce poseda pasaport de cetatean roman cu domiciliul stabil in strainatate pot vota , deci , din cei peste cinci milioane de cetateni aflati in afara hotarelor , doar patru sute de mii au dreptul de vot .... Astfel , aproximativ 30 % din totalul alegatorilor vor fi exclusi de la exercitarea dreptului de vot .

1. Fals. In loc sa spamati la nesfarsit Forumul, mai bine cititi cu atentie legea, care precizeaza clar in art. 8, para. 2: "Cetatenii romani cu drept de vot, cu domiciliul sau resedinta in strainatate, isi exercita dreptul de vot in una dintre sectiile de votare din acea tara in care isi au domicilul sau resedinta, in conditiile prezentului titlu" http://www.becparlamentare2008.ro/legislat/monitorul%20oficial%20nr.%20196-2008.pdf
Uitati-va si la lista actelor pe baza carora se va putea vota, pentru fiecare tara in parte http://www.mae.ro/poze_editare/AP_2008.10.31_Docs_resedinta.pdf
Din punctul asta de vedere, cei din strainatate sunt chiar avantajati, intrucat pot vota in baza rezidentei, ceea ce nu este posibil in tara (a se vedea situatia flotantilor).

2. Nu ati priceput logica alegerilor uninominale - nu se poate vota oriunde te-ai afla, ci doar acolo unde stai de drept, unde ai domiciliul. Daca s-ar fi pastrat sistemul vechi in care se putea vota oriunde, in conditiile uninominalului, ar fi insemnat ca un buletin de vot ar fi avut cateva sute de optiuni de vot (nr. de canditati x nr. de colegii).

In rest.... Traiasca nenea Iancu (nu degeaba s-a dus sa moara in Germania)....

roadrunner
11-11-2008, 15:31
Cojocaru OLDV

am tot respectul pentru candidatul promovat de Dvs, dar ati pierdut orice speranta sa va mai ia cineva in serios dupa afirmatiile de mai sus.
R.

Cojocaru OLDV
12-11-2008, 22:04
D-le Super Moderator Dan Tudor , scuzati intruziunea pe care am efectuat-o in universul dv.(spatiul virtual) rezervat , promit ca nu se va mai repeta , intr-adevar aveti dreptate privind legea votului uninominal (Legea-35/2008), este complexa . Afirmatia adusa cu privire la faptul ca doar cetatenii stabiliti oficial pot vota este ''eronata'', am confundat datele luind ca baza cifrele care indicau numarul buletinelor de vot puse la dispozitia centrelor de vot din strainatate de catre M.A.E. aprox. sase sute de mii de buletine si cifrele pe care le-am gasit pe situl Institutului National de Statistica care indica numarul de cetateni ce au emigrat oficial dupa '89 si au obtinut dubla cetatenie , am extras o medie aproximativa de patru sute de mii de cetateni .
Totusi esenta afirmatiilor mele nu se rezuma la cifrele subiective ci la un aspect de fond esential : ''DIASPORA'' are doar un singur candidat ''autentic'', ce se prezinta ca independent din lipsa unor formatiuni politice nealterate de structurile neo-comuniste care ar trebui sa reprezinte cetatenii aflati in afara hotarelor .
Barierele imuse candidatilor independenti nu au putut fi surmontate de multi cetateni din exterior care puteau sa reprezinte intr-adevar cele citeva milioane de conationali imprastiati pe mapamond . Prin lege cetatenii care nu au domiciliul in tara nu pot candida in circumscriptiile sau colegiile nationale , dar partidele politice si-au implementat candidatii lor in colegiile din circumscriptia nr-43 (diaspora), legea trebuia sa prevada un preambul prin care sa se stipuleze faptul ca doar cetatenii romani cu domiciliul in strainatate pot candida pentru parlament din partea diasporei , ar fi logic .
Eroarea privind cifra cetatenilor cu drept de vot din exterior o asum , persist sa sustin ideile pe care le-am exprimat initial , credinta mea este ca legea votului uninominal a fost ticluita pentru a permite supravetuirea structurilor dominante pentru o perioada determinata .
Interpelarea plina de sarcasm , vanitate si superioritate venita din partea dv., titlul de spameur pe care mi l-ati atribuit ma fac sa cred ca sunteti partizanul structurilor neo-comuniste .

roadrunner
13-11-2008, 09:19
Dle Cojocaru,

incep prin a va spune ca sunteti un mare xxx, ce simplu e sa blamati o persoana, pe care nici macar nu o cunoasteti, pentru un sistem politic corupt. Daca domnul Dan Tudor ar fi fost artizanul clasei politice romanesti atuci v-am fi dat dreptate dar deocamdata este consulul Romaniei la Dublin, si nu este raspunzator pentru o tara ci doar in limita postului pe care-l ocupa. Sentimentul printre romanii din Irlanda legat de Dl. consul este unul bun, si cred eu ca este cel mai bun consul de pana acum din Dublin din ultimii 8 ani. Daca dumneavoastra emiteti o judecata de valoare fara sa cunoasteti persoana atunci va rog sa va dezvaluiti identitiatea sa vedem valoarea dumnevastra si legitimitatea dvs de a judeca oamenii.

Roadrunner

Dan Tudor
13-11-2008, 10:27
OFF TOPIC - Il rog mult pe admin sa-mi schimbe "titlul" de "super moderator" (care zau ca e exagerat) in ceva normal. Am incercat din user CP dar se pare ca sunt prea noob sa resusesc.

ON TOPIC - nu am ce sa comentez. Profesional vorbind, campania electorala imi este complet straina, atata vreme cat noi, diplomatii, nu avem dreptul de a ne implica in vreun fel. Detaliile procedural-legale sunt insa altceva.
In limbaj forumistic, "spam" se numeste, printre altele, postarea multipla succesiva de catre acelasi user.

admin
13-11-2008, 12:31
@ Dan Tudor
Titlul "super moderator" e dat automat de forum pentru ca aveti mai multe drepturi decat userii si nu in semn de apreciere (nu ca nu v-as aprecia). O sa incerc sa-l schimb...

asorin
13-11-2008, 13:24
Simpatici "vadimii" astia anticomunisti, oricine zice ceva ce nu le convine face parte sau e partizan cu structurile "politico-economice neo-comuniste" si "comunisto-bolsevice". de-acum inainte inclusiv eu ;)

admin
13-11-2008, 14:29
am schimbat "nomenclatorul" ;) e ok acum?

Dan Tudor
13-11-2008, 14:33
am schimbat "nomenclatorul" ;) e ok acum?

Well, mai bine... Desi VIP e si Oana Zavoranu :icon10: Nu s-ar putea "consul" ?! Multumesc oricum.

admin
13-11-2008, 15:39
ok... consul sa fie atunci... dar suna cam posh ;)

Cojocaru O.S.S.E.R.
29-11-2008, 17:55
Dezbatere publica la New York. "Intrebarile Audientei" Ep. 4
http://www.youtube.com/watch?v=DTpc7wMJVk4

Dezbatere publica la New York. "Intrebarile Moderatorului" Part.2 Ep. 3
http://www.youtube.com/watch?v=2rkWbyURO4o

Dezbatere publica la New York. "Intrebarile Moderatorului" Part.1 Ep. 2
http://www.youtube.com/watch?v=NxMqjtAGhaI

Dezbatere publica la New York. "Prezentarea Candidatilor" Ep. 1
http://www.youtube.com/watch?v=TvOeOdPkE7k

liviud
30-11-2008, 00:19
Mr.Cojocaru ,

http://www.ireporter.tv/Upload/bestforwardedemails.com/the%20history%20of%20the%20middle%20finger.jpg