View Full Version : Doresc sa ma prezint
MarianMocanu
09-10-2008, 17:43
Buna seara tuturor.
Sunt Marian Mocanu, locuiesc in Italia si candidez pentru Senatul Romaniei.
Imi face placere sa pot sa ma prezint in fata comunitatii de romani din Irlanda. Din pacate, nu cunosc nici un roman din Irlanda, dar mi-ar placea sa pot afla care sunt parerile Dvs. despre alegerile din noiembrie 2008.
Pentru a afla mai multe detalii despre mine va invit sa vizitati situl meu www.mocanu.it
sau sa imi scrieti la marian.mocanu@mocanu.it
sau sa imi telefonati la 0xxxxxxxxxxxxxxxxxx
Va multumesc,
Buna seara doamnule Marian,
Bine ati venit pe la noi. Subiecte alese si topicuri incitante o sa gasiti.
...chiar si despre... alegeri.
Regards,
admin
@admin care doamna ?!! :))
punctat la obiect... multam.
nu stiu de ce am vazut eu Maria....
MarianMocanu
10-10-2008, 10:16
Buna ziua.
Imi cer scuze daca nu reusesc sa particip la discutiile legate de alegeri, sau poate altele mai interesante. M-am inscris pe acest forum cu intentia de a cunoaste opinii si probleme ale comunitatii de romani pe care o reprezentati.
Eu traiesc si muncesc in Italia din 1995, cunosc comunitatea romana din Italia, mai ales ca am activat in voluntariat pana de curand.
Va invit sa vizionati acest link, unde am postat deocamdata doua articole referitoare la cateva probleme ale diasporei din Italia si Spania.
http://www.mocanu.it/solutions.html
Exista aceste probleme si in Finlanda?
Va multumesc,
Dan Tudor
10-10-2008, 10:41
Exista aceste probleme si in Finlanda?
Ups, wrong forum... :tinysmile_fatgrin_t
http://www.romanians-fi.info/ro/
Si uite asta am aflat ca aces canditat stie cine e regina Irlandei tara cu capitala Liechtenstein si mai ales e atent la detalii.
Nu el, compania de "marketing politic".
MarianMocanu
10-10-2008, 13:02
Si uite asta am aflat ca aces canditat stie cine e regina Irlandei tara cu capitala Liechtenstein si mai ales e atent la detalii.
Nu el, compania de "marketing politic".
Ai dreptate. Se vede ca sunt priceput in forumuri, nu?
Adevarul este ca in timp ce verificam aceasta discutie, eram conectat si la situl romanilor din Finlanda.
Cat despre compania de "marketing politic"...mi-ar placea sa imi permit, din pacate sunt nevoit sa imi aloc timp sa cunosc si sa contactez persoane din diferite tari personal datorita faptului ca acest colegiu 1 are 75 de tari, iar timpul este scurt.
Ati putea sa ma taxati sau sa ma ajutati, faceti cum doriti.
Intrebarea era pentru Irlanda, evident.
Va multumesc
MarianMocanu
10-10-2008, 13:05
raman la dispozitia oricui vrea sa comunice cu mine sau sa ma cunoasca
raspund la telefon
00xxxxxxxxxxx
macar are simtul umorului (!) si stie sa zica pardon. E bine. Din pacate candideaza pt Senat.
Success
Chiar nu va suparati pe mine. Un sfat daca ziceti ca nu sunteti priceput la forumuri. Nu publicati numarul de tel pe astfel de medii pt ca o sa va umpleti de spam si chiar o sa si-l platiti. N-ati vrea sa vi se duca bugetul de campanie pe niste sms-uri rotice/matrim. Ati pus website-ul si daca vrea cineva sa va contacteze stie ea/el cum.
Cat despre sansele de a obtine un vot din IE sunt incerte. La ora actuala romanii din ROI [(Republic of Ireland), pentru a face diferentirea de cei din NI (Northern Ireland)] nu pot vota. Vedeti ca este un topic alegeri 2008 in care se dezbate problema.
In rest toate bune si va asteptam la un ghinis
Am editat numarul de telefon (for security reasons). Daca e cineva interesat, va poate contacta prin pm.
pe mine ma distraza un pic semnatura... "Candidat pentru Senatul Romaniei "
ar tebuit sa mi-o schimb si eu in "Canditat la o viata mai buna"...
Dan Tudor
10-10-2008, 15:40
Am editat numarul de telefon (for security reasons).
Faceti-va pomana pana la capat, editati si primul post.
@MarianMocanu
Tips (and tricks :icon7: ): In Finlanda nu se pune problema muncii la negru pentru ca:
1. Nu exista restrictii pe piata muncii pentru romani (si bulgari)
2. Finlanda este locuita de finlandezi. Care respecta legea cu sfintenie. Munca "la negru" e rarisima in Finlanda.
roadrunner
10-10-2008, 15:42
Domnule viitor politician,
Probabil ca cei mai misirupisti votanti o sa-i gasiti printre cei plecati din Ro, care dupa ce s-au rupt de realitatile dure ale patriei, devin tot mai indiferenti (pe buna dreptate) la toata mizeria politica din Romania.
Daca cunoasteti o metoda rapida (alta decat o bomba termonuclera) de a schimba repede mentalitatile romanilor, va ascult cu interes, puteti incerca, dar ma indoiesc ca o sa mai merga cu gargara.
Roadrunner
@ Marian Mocanu
esti in aceeasi barca cu cei care au reusit sa trimita peste 3 mil de romani peste granita?!
cei care.....................
sau nu ai aflat cu cine au votat romanii la ultimele alegeri, referendum, etc, etc..
mult succes, chiar ai nevoie
MarianMocanu
11-10-2008, 08:56
Buna ziua
Incerc sa raspund ultimelor mesaje postate de voi. Din pacate, nu am gasit topicul referitor la alegerile parlamentare din 2008, ci doar cele referitoare la comunitatea de romani din irlanda. Deci nu am inteles de ce este incerta participarea la vot a romanilor din Irlanda.
Ca sa raspund Dlui Sfinx, nu sunt in aceasi barca cu cei care au trimis peste 3 milioane de romani peste granita.
Nu stiu daca ati avut curiozitatea sa vizitati situl meu si sa cititi cate ceva din profilul meu. In orice caz, va scriu faptul ca eu sunt un roman din Diaspora, traiesc si muncesc in Italia din 1995. Am trecut prin acelasi “obstacole” ca toti romanii plecati inainte de intrarea Romaniei in UE: echivalarea studiilor superioare, integrarea sociala, documente, obtinerea cetateniei etc. Cunosc indeaproape comunitatea de romani din Italia, deoarece am vazut cum s-a format, apoi am activat pana de curand in voluntariat incercand sa ajut romanii cum am putut atat prin integrarea sociala, cat si prin cea culturala.
NU AM AVUT NICIODATA O FUNCTIE POLITICA, NICI NU AM MAI CANDIDAT NICIODATA PE LISTELE NICI UNUI PARTID
Eu daca voi fi ales senator nu voi face miracole, dar, cu siguranta, macar anumite lucruri care privesc dreptul de munca al romanilor, al scolarizarii copiilor din diaspora, al micsorarii taxelor consulare, al promovarii programelor culturale etc...aceste lucruri voi incerca sa le rezolv.
Si inca ceva, asa cum acum raspund tuturor pe mail si telefon, ma veti gasi si atunci cind /daca voi fi ales, si, toti i-mi vor putea expune problemele.
Referitor la PSD va amintesc faptul ca este unicul partid din Romania care a candidat o persoana din diaspora (pe mine) la senat, cel putin acest merit cred ca il putem recunoaste. Restul partidelor ne-au trimis oameni de la Bucuresti care nu au nici o idee despre noi si problemele noastre.
Nu stiu cati politicieni de la Bucuresti au acordat o parte din timpul lor ca sa va contacteze si sa puna la dispozitie timpul sau ca sa poata afla problemele Dvs.
Consider ca votul diasporei din 30 noimebrie are o mare importanta, chiar daca aceste colegii sunt prea mari, chiar daca se aleg doar 2 senatori si 4 deputati pt 6 milioane de romani in toata lumea. Prin acel vot avem posibilitatea sa alegem, in premiera, o persoana care a mancat painea strainatatii si care nu va face miracole, dar va stii sa comunice cu romanii obisnuiti si sa rezolve problemele mici si mari.
O zi frumoasa tuturor,
Dan Tudor
11-10-2008, 09:16
Buna ziua
Din pacate, nu am gasit topicul referitor la alegerile parlamentare din 2008, ci doar cele referitoare la comunitatea de romani din irlanda.
Prego http://vb.romaniancommunity.net/showthread.php?t=1360
MarianMocanu
11-10-2008, 13:22
multumesc dlui Dan Tudor pentru ajutor.
Cum spunea cineva din discutia despre alegeri, nu este corect ca romanii din Germania sa poata vota la alegerile parlamentare, iar romanii din Irlanda nu.
un proverb romanesc spune:
" spune cu cine te intalnesti ca sa-ti spun cine esti"
le dai apa la moara celor din PSD
daca alte partide au numit cetateni din Romania sa reprezinte romanii din strainatate, sa-i lasam pe cei din Romania sa-i voteze
la un guines cum zice un roman
MarianMocanu
12-10-2008, 21:06
Buna seara.
Pe acest link puteti vedea sectiile de votare din colegiile uninominale pentru diaspora.
http://www.mae.ro/index.php?unde=doc&id=37129&idlnk=&cat=
Cum puteti observa, Irlanda este prezenta cu sectia din Dublin, deci nu exista nici un pericol in ceea ce priveste votul romanilor din Irlanda.
Va precizez doar cateva lucruri despre acest vot din 30 noiembrie:
Irlanda face parte din Colegiul 1, iar romanii care traiesc si muncesc in Irlanda, dupa alegerile parlamentare din 30.11, vor avea 2 reprezentanti in Parlamentul Romaniei de la Bucuresti: UN SENATOR si UN DEPUTAT.
Acest fapt inseamna ca Dvs. veti vota pentru Camera Deputatilor si Senat persoanele care doriti sa va reprezinte in urmatorii 4 ani in Romania. Acest vot este o premiera pentru diaspora romaneasca intrucat poate schimba definitiv perceptia NOASTRA in mintea politicenilor de la Bucuresti.
Va multumesc pentru atentie,
o seara cat mai placuta si o saptamana cat mai buna
Buna seara.
Cum puteti observa, Irlanda este prezenta cu sectia din Dublin, deci nu exista nici un pericol in ceea ce priveste votul romanilor din Irlanda.
Poate nu am inteles eu bine dar, din ce se discuta pe forumul asta problema este ca romanii din Irlanda nu isi pot exercita dreptul la vot aici din cauza faptului ca nu pot sa dovedeasca indeplinirea conditiilor specificate de legea electorala (dovada de domiciliu sau rezidenta in Irlanda) si nu din cauza ca nu ar exista sectie de votare...
MarianMocanu
10-11-2008, 11:24
Buna ziua. Doresc sa va multumesc pentru disponibilitatea voastra din 7-9 noimebrie. Pentru mine a fost o experienta interesanta si sper ca intalnirea noastra sa fie inceptul unei frumoase colaborari in sprijinirea romanilor din Irlanda.
Pe curand,
Marian Mocanu
roadrunner
10-11-2008, 11:47
Pentru cititorii care se intreaba ce s-a intamplat pe 7-9 si cu cine s-a intanit Dl. Marian Mocanu, am sa incerc sa fac un rezumat subiectiv.
vineri seara (7 nov) ne-am cunoscut cu Dl Marian la jocul de baschet pe care-l organizam aprope in fiecare vineri de 6 luni incoace. Surpiza a fost ca a jucat baschet cu noi, si pot sa va spun ca a fost la inaltime, si la propriu si la figurat (e in medie cu un cap mai inalt decat noi) Meciul de baschet a fost o oportunitate sa ia la cunostinta despre problemele romanilor de pe teren ele fiind slaba conditie fizica si sedentarismul.
De apreciat spiritul direct si deschis, fara predici si fraze decupate de prin ziare, limbaj normal dar in acelasi timp intelectual.
A doua zi ne-am intalnit la o masa si o bere la unul din colegii nostrii acasa unde am discutat mai mult. Din nou am fost placut surprins de coerenta mesajului de usurinta cu care Marian inteles situatia romanilor din IRL care este destul de diferita (poate chiar privilegiata) fata a romanilor din Italia si Spania, din diverse motive, economice, geografice sau de limba.
Un plus a lui Marian fata de alti candidati este ca a trait (suficient de mult) in afara tarii, intelege problemele romanilor, si a trecut de mult prin fazele normale prin care trec romanii emiranti, si anume a inteles demult ca viata e facuta si din altceva decat bani, telefoane celulare si masini, are o scara de valori sanatoasa din punctul meu de vedere (care probabil e foarte diferit de punctul de vedere al multora) este o persoana sincera si relaxata. In rezumat, domnul Marian Mocanu, nu este politicianul tipic ce care-l stim cu totii, ci unul atipic care mie personal mi-a lasat o impresie generala foarte buna.
Roadrunner
daniel_D
10-11-2008, 12:07
domnul Marian Mocanu, nu este politicianul tipic ce care-l stim cu totii, ci unul atipic care mie personal mi-a lasat o impresie generala foarte buna.
Speram ca aceasta prima impresie va subzista si pe toata durata mandatului sau...fireste, daca va fi ales de electorat.
roadrunner
10-11-2008, 12:22
Chiar ma gandeam acum la cata putere electorala au Romanii din diaspora care sunt milioane, si majoritatea cu drept de vot, din cauza mediei de varsta a celor care au parasit tara. Cateva miloane reprezentate de 1 (sau doi) oameni in legislativul romaniei. E o moneda buna pe care romanii plecati din tara o pot valorifica o data la 4 ani.
R.
In rezumat, domnul Marian Mocanu, nu este politicianul tipic ce care-l stim cu totii, ci unul atipic care mie personal mi-a lasat o impresie generala foarte buna.
Roadrunner
mda, pacat ca e de la PSD.
roadrunner
10-11-2008, 14:56
interesant, si de la care partid era bine sa fie? alege tu unul.
singurele partide care cata de cat conteaza in parlament sunt PDL PNL PSD mi-a scapat vreunul? UDMR nu cred ca ar fi potrivit sa se ocupe de electoratul romanesc plecat din tara, iar PNG, PRM, PC, PIN si restul nu cred ca au nici o putere sa negocieze ceva.
Deci de la ce partid ar trebui sa fie ca sa fie perfect?
R.
PS Nu uita ca, cadidatii pentru dispora sunt folositi de partide, dar in acelasi timp daca sunt isteti se pot si ei folosii de partid sa-si atinga scopurile, si cred ca asta nu este o noutate pentru nimeni.
PSD va intra in parlament sigur, si cred ca va avea o cota destul de importanta, chiar daca unora nu ne convine asta, dar ai prefera sa aiba in spate un partid care sta in 5% in parlament, ce sanse ar avea sa faca lobby cu un astfel de partid in spate?
Am latrat atata timp ca vrem vot uninominal ca sa promovam persoane nu liste si acum ne cramponam de asta? oare ce credeam ca o sa fie numai independenti in alegeri?
subscriu si eu la ceea ce zice roadrunner.
trebuie sa recunosc ca am incercat sa ma tin departe cam de tot ce are de-a face cu politica dar tebuie sa recunosc ca Marian Mocanu mi-a lasat o impresie de buna. nu stiu daca pararea mea conteaza foarte mult dar va avea tot suportul meu.
ramane de vazut daca se va si tine de cuvant cand va ajunge pe fotoliul ala de "pele" ;) sau daca altii il vor lasa sa joace asa cum vrea el...
@ keos
cei mai multi dintre romanii care locuiesc in irlanda au scrisoarea originala de la revenue prin care se arata ppsn-ul. ramane de vazut cati dintre ei vor avea bunavointa sa scotoceasca prin maldarul de scrisori sa o gaseasca si sa se prezinte la votare.
sunt multi si cei care muncesc la "negru" (si nu ma refer la obama) si nu vor putea vota. pentru ei ar trebui sa se gaseasca o solutie. din pacate eu nu prea vad care ar fi solutia aia.
Dan Tudor
10-11-2008, 22:09
@ keos
cei mai multi dintre romanii care locuiesc in irlanda au scrisoarea originala de la revenue prin care se arata ppsn-ul. ...sunt multi si cei care muncesc la "negru" ...si nu vor putea vota. pentru ei ar trebui sa se gaseasca o solutie.....
E cam off-topic, dar, in fine...
1. Scrisoarea ar trebui sa fie de la Client Identity Services de la Department of Social & Family Affairs. Acestia atribuie PPSN.
2. De la Revenue nu stiu ce ar putea fi. Oricum se va putea vota si cu P45 si P60, la fel cu Social Services Card, Medical Card, GPl Visit Card si Drugs Payment Card.
Dupa anuntul recent al ambasadei toti care au un act romanesc de identitate valabil si un act/card cu PPS nr pot vota, in situatia asta sunt o gramada care muncesc la negru (cam toti au PPS). Ramine de vazut citi vor face efortul sa se deplaseze pentru a vota.
Ups dl. Dan Tudor a dat explicatii in timp ce postam si eu.
a venit omul tocmai din Italia doar ptr un joc de basket si o bere ??!!
roadrunner
11-11-2008, 09:12
In cele doua zile Dl Mocanu s-a intalnit cu mai multi romani, nu numai cu cei care am fost la basket. E de laudat pentru ca nu sunt multe voturi de castigat in Irlanda daca compari cu Italia si Spania, si totusi a venit in Irlanda. E chiar asa de greu de inteles? Daca am inteles eu bine s-a intalnit si cu reprezentanti ai diferitelor grupuri religioase (habar nu am care, si nici nu e important)
@sfinx
tu esti vesnic nemultumit, daca vine, de ce vine? daca nu vine, de ce nu vine? daca vrei sa intrebi ceva intreaba, daca vrei sa spui ceva spune, cel mai corect e sa-l intrebi chiar pe domnul Mocanu ca-ti raspunde la e-mail.
MarianMocanu
11-11-2008, 14:12
Buna ziua.
Poate ma repet si nu vreau sa dau impresia ca sunt lingusitor, dar calatoria mea in Irlanda a fost foarte spontana, iar experienta avuta alaturi de voi este un lucru incredibil. Imi dau seama ca noi, cei care traim in strainatate avem un para-"limbaj" prin care ne simtim si ne recunoastem chiar daca intre noi sunt mii de km. Datorita experitenti comune! Acest lucru poate fi forta noastra si motivul pentru care putem sa schimbam mentalitatea tipic romaneasca de dezbinare.
Eu stiu ca Irlanda nu are capitalul electoral din Italia sau Spania, dar romanii sunt toti la fel, indiferent unde traiesc. Si toti impreuna trebuie sa cream o retea unita si solidara.
am venit la Dublin fara sa cunosc pe nimeni, si m-am intors cu prieteni noi.
:-)
@ roadrunner
nu reiesea din context ca s-a mai intalnit si cu alti romani sau cu reprezentantii cultelor religioase (oricare ar fi ele) ,nu am fost prezent la acele discutii directe si intelectuale din sala de basket, de aceea eram surprins de ce a facut Dl Mocanu asa efort pana la Dublin
-doar nu ptr echipa noastra de basket
Dle Mocanu
nu contest pregatirea si calitatile deprinse in cei 11 ani de strainatate
dar sunt reticent ca cei 2 reprezentanti ptr Europa de vest -colegiul 1 si ceilalti vor schimba parerile politicienilor din Ro
-am vazut cum s-au comportat cu romanii din Diaspora, la Conferinta Comunitatilor Romanesti din 2006 -prima si ultima organizata -cel putin pana acum
-daca se dovedesc adevarate dezvaluirile de la " Nasu" din seara de 11 Nov 2008, chiar nu pot sa votez un candidat de pe listele PSD, indiferent de ceea ce argumenteaza roadrunner si admin ( dupa meciul de basket si berea de a doua zi)
lectura la drum de seara
http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/828076/Adrian-Nastase-lanseaza-guvernul-Tariceanu-3/
daniel_D
12-11-2008, 09:24
-daca se dovedesc adevarate dezvaluirile de la " Nasu" din seara de 11 Nov 2008, chiar nu pot sa votez un candidat de pe listele PSD, indiferent de ceea ce argumenteaza roadrunner si admin ( dupa meciul de basket si berea de a doua zi)
Ce anume? - pura curiozitate, ai un link ceva...ca ma plictisesc rau la munca.
ordonante de urgenta date cu dedicatie prietenului Patriciu, una in 2003 semnata de bombonel aprox $ 600 mil
alta in 2005 semnata de tariceanu tot ptr tavarash Patriciu de aprox $ 400 mil
scutiri de TVA, penalitati, intarzieri etc,etc.
si mie imi da amenda ca nu am inregistrat apartamentul la fisc in 30 zile de la data cumpararii
Pai cam asta e paradoxul uninominalului, il votez pe domnul Marian (pentru care am tot respectul de altfel), dar prin asta ii dau un branci lui Hrebenciuc si la alti xxx "penali" sa formeze guvernul.
Si atunci ma gandesc (precum binestiutul cetatean turmentat), in ce caz votul meu imi va aduce un beneficiu: daca aleg o persoana competenta si decenta (cum pare domnul Marian sa fie) din circumscriptia x din care fac parte, dar de la un partid pe care il detest, pe care il consider direct raspunzator pentru situatia Romaniei din prezent si care cu mici exceptii (domnul Marian pe care l-am mentionat) isi pastreaza vechea "nomenclatura" in viitoarele alegeri. Care "nomenclatura" isi asigura locul in parlament prin pomana si mita electorala si alte metode mai mult sau mai putin ortodoxe.
Sau daca aleg o persoana poate mai putin competenta sa zicem (nu "penala" bineinteles), dar de la un partid care cred ca ar aduce un beneficiu Romaniei datorita masurilor anticoruptie care le-a initiat prin fostii sai ministrii - a se citi ministru (banuiesc ca suntem majoritatea dintre noi de acord ca principala problema in Romania este coruptia).
Intr-adevar, o persoana competenta si care s-ar implica in problemele romanilor din strainatate poate mi-ar aduce cateva beneficii si ar rezolva cateva din problemele pe care le avem ca si imigranti, dar nu ar rezolva problema principala pe care o avem: faptul ca am parasit Romania pentru o viata mai buna, pe care nu o aveam in tara datorita acelui partid pe care aceasta persoana competenta il reprezinta. E ca si cum as trata simptomele si nu cauza bolii.
In concluzie, situatia cu uninominalul e putin mai complicata decat pare la prima vedere.
problema e ca la colegiul ptr Europa de Vest din care face parte si Dl Mocanu o sa vezi o lista cu personaje de care nu a auzit multa lume.
si uite asa mergi pe 30 Sept la Ambasada si nu o sa ai cu cine vota, ca nu te vezi reprezentat de nici unu din lista
pe care-l crezi potrivit il gasesti pe lista unui partid care te-a fugarit din Romania
santiago
12-11-2008, 19:29
nimeni nu te opreste sa cauti informatii despre cei aflati pe liste..multe putine cu siguranta se gasesc aceste informatii.
Cat despre partide ce te-au alungat din tara...Petre Roman care s-a tot bagat cu pensionarii timp de 2 ani acum e la PNL...il votezi pe el sau partidul?..frumos cu uninominalul ,nu?
roadrunner
13-11-2008, 09:05
Cred ca de fapt problema este lispsa de incredere (justificata) in clasa politica. Dupa ce am vazut oameni tineri care aveau puterea sa schimbe ceva, in toate partidele, care au fost inlaturati sau mai rau, au devenit una cu partidul, pe buna dreptate "noi, pulimea" nu mai avem incredere in politicieni. Indiferent de tipul de vot si de candidati sistemul nu se va schimba de la sine si peste noapte, singura speranta e sa fie cat mai multi oameni tineri si cu dorinta de a face ceva (altceva decat sa-si bage in buzunar bani publici) din pacate am mari rezerve ca asta se va intampla curand.
R.
MarianMocanu
13-11-2008, 17:39
Va dau dreptate tuturor cand va plangeti de politicienii de la Bucuresti, dar eu ma gandesc la un lucru: candidatul pentru diaspora nu poate schimba clasa politica de la Bucuresti. Este un fel de "mission impossible" :-)
Dar, odata cu votul uninominal, un procent din cei descrisi de Dvs nu vor mai intra in Parlament, tocmai datorita uninominalului, pentru ca nu mai au credibilitate.
Am auzit deseori ipoteza "candidatului independent" sau "partidul diasporei", dar este un lucru in plan foarte indepartat. Este realizabil, dar numai cand romanii din diaspora vor fi uniti, agregati si coerenti (si aici nu intra nici o doctrina de dreapta sau de stanga) intr-o comunicare si gandire la unison.
Acum trebuie doar sa avem incredere ca putem face un pas mic dar sigur, care ne apropie de scopurile sau aspiratiile noastre, dar ne mentine cu picioarele pe pamant.
Dupa ce vom reusi sa avem o greutate vom avea siguranta urmatorului pas. Momentan suntem o masa dezordonata de persoane, dar cu resurse isi capacitati incredibile pentru prosperitatea sociala si politica a Romaniei.(si aici ma refer la toti romanii indiferent de activitate si varsta).
Salutari,
@Marian Mocanu
O sa te contrazic un pic in legatura cu unii dintre aia vechii care nu mai apuca loc in parlament din cauza uninominalului. Dupa cum se vede din trasarea colegiilor, baietii destepti si-au rezolvat problemele si TOTI o sa fie in parlament indiferent de partid. Sa nu aveti impresia ca numai PSD si PNL si-au aranjat locurile ei nu i-au uitat nici pe cei din PDL sau UDMR etc. Practic ce se intimpla in parlament e o mascarada ieftina, un circ (la suprafata) pe placul "bizonului mioritic" care o sa puna botu din nou si ca de obicei o sa suporte consecintele votului (dat sau nu).
Asa ca de votat sunt zic eu 3 alternative:
1. alegi un candidat si-l votezi
2. dai cu zaru
3. iti bagi picioarele in el vot si in schimb te duci la o bere sa faci politica de pub.
Cit despre cine reprezinta diaspora sau cine poate sa faca ceva pentru cei din diaspora raspunsul e simplu: prin noi înşine.
Părerea mea.