View Full Version : Pet Transport?
Servus,
Are cineva idee cum se poate transporta un caine pana in Romania si inapoi?
Vreau sa plec la iarna pt 3 saptamani in Romania si am un black labrador de 2 ani.
Ca sa-l cazez la un dog kennel ma costa mai mult decat un bilet de adult dus-intors Dublin - Bucuresti.
Multumesc!
Bafta maxima.
Dan Tudor
08-10-2008, 10:58
http://www.agriculture.gov.ie/index.jsp?file=pets/index.xml
ca sa-l transporti cu avionul te costa cam cat ptr 10 adulti dus-intors
cre-ca... te costa cam cat pentru 11 adulti si un copil... sau doi depinde cat de mare e...
asa am auzit si io, de la unu' altu'....
(asta ca sa ma bag si eu in seama... sa mai creasca numarul de posturi)
ps. scuze dar nu m-am putut abtine!
Dan Tudor
09-10-2008, 19:47
Nu, costul nu e o problema. Restul, da. Cititi cu atentie (sunt in cunostinta de cauza, am venit in Eire cu un pet ;) )
ptr un boxer, s-a platit cam € 2,000.00
Trebuie sa fi fost Doroftei ;)
aaaaa... pai de ce nu ai zis asa... ai scapat ieftin.... daca eram eu Doroftei... ceream mai mult...
Da, intr-adevar. Costa transportul foarte mult. Noi am avut un boxer si a costat 2000 EUR sa il aducem aici. Am mai platit inca o data pe atat sa il trimitem inapoi. Asta pentru ca are 35 kg si este foarte inalt astfel incat a trebuit sa luam cea mai mare cusca conform cu standardele IATA (International Aviation Transport Authority or something...).
Din punctul meu de vedere problema este insa alta. Orice intrare/ re-intrare a animalului in tara solicita 6 luni de carantina. Nu stiu daca inca mai au aceasta reglementare, dar in 2005 cand am adus noi catelul aici asa a fost procedura.
Deci sugestia mea ar fi sa lasi catelul in kennel. Plus ca va fi si mai putin stresant pentru catel.
Hope this helps...
ca emigrant se pare ca e mai simplu si mai ieftin sa ai copil, decat catel. cu alte cuvinte, make love, not dogs :D
Dan Tudor
16-10-2008, 01:08
Din punctul meu de vedere problema este insa alta. Orice intrare/ re-intrare a animalului in tara solicita 6 luni de carantina. Atata vreme cat are testul anticorpi turbare si sunt indeplinite restul conditiilor, NU sta nici 6 min. in carantina.
Dupa cum cred ca am mentionat deja, acestea erau conditiile in 2005. In mod clar un animal venit din afara EU nu 'scapa' de carantina la acea vreme. Repet, NU STIU daca acestea sunt conditiile si ii 2008.
Dan Tudor
16-10-2008, 05:56
Repet, NU STIU daca acestea sunt conditiile si ii 2008.
Repet si eu - atata vreme cat are testul anticorpi turbare si sunt indeplinite restul conditiilor, NU sta nici 6 min. in carantina.
In al doilea post, raspunsul meu pt. Inox, am pus un link. Acolo gasiti in extenso toate lamuririle.