PDA

View Full Version : Cresterea copiilor. Unde gresim?

Claudia
13-01-2005, 22:25
Am o mare problema cu cresterea baiatului meu. Am fost sfatuita sa mai incerc cite o palma la fundulet, ca nu strica.
Ei bine, nu sint de acord cu metoda asta. Cred ca se poate si fara bataie.
De fapt sint total impotriva bataii, in familia mea s-a practicat aproape zilnic.
Voi ce credeti?

Claudia
14-01-2005, 00:17
Pacat ca nu putem vota inca... :shock: , greseala mea, admit.
[Merita sa fim un model bun pt ei. ]
Despre modelul pe care-l dai...de cite ori fac curatenie in camera baiatului meu (7 ani) nu uit sa repet..."Stii, eu nu sint servitoarea ta, tu trebuie..." Si el nu uita sa-mi spuna acelasi lucru cind ii cer sa faca ceva pentru mine. :? Ramin fara cuvinte.

shamrock
14-01-2005, 07:54
Fara bataie..clar!

aura
16-01-2005, 16:27
Salutare!
O palmuta la fundulet eu zic ca nu stica, adica o mica atingere... o atentionare... dar nu intotdeauna functioneaza (ma refer la fetita mea de 17 luni). Eu cand vad ca e gata gata sa faca o prostioara o iau cu povesti: hai sa vedem, hai sa facem! Cate o data o mai ating - cand se tranteste pe jos ca nu fac ce vrea ea.

Liviu.Onofrei
16-01-2005, 16:58
Cineva spune ca "bataia e rupta din rai" !

Astazi la Biserica,preotul in predica,a spus sa ne "batem copiii cu dragoste,nu cu ura " !!

Bate-i cu dragoste si cu inteles,cu o justificare si sa aiba un invatamant pentru viitor.

Dar sa tipi la ei sau sa iti descarci naduful cauzat de un imbecil la locul de munca pe ei....e o crima !!

Sau,altfel spus:bate-i ,dar cu inima !!

Multam...

Claudia
16-01-2005, 21:13
Chiar si "cu dragoste", batutul copilului mi se pare tot crima. Ce poate invata din asta? Sa-i fie frica de parinti?

Liviu.Onofrei
16-01-2005, 21:15
Cred ca ajungem la eterna intrebare ,ce a fost primul : oul sau gaina !?

Asa si aici : educatia sau bataia ?!!

shamrock
16-01-2005, 21:20
Cred ca ajungem la eterna intrebare ,ce a fost primul : oul sau gaina !?

Asa si aici : educatia sau bataia ?!!

Io nu stiu ce sa zic de ou si de gaina da cocosul se pare ca are un rol insemnat! :lol: :lol:

Claudia
16-01-2005, 21:28
Poate ca,, cocosul a fost primul :lol:

chris
16-01-2005, 22:28
Pedeapsa cea mai mare a lui fiimiu' e sa-i spun ca nu il mai iubesc... plange de mama focului :lol:

Claudia
17-01-2005, 00:40
Pedeapsa cea mai mare a lui fiimiu' e sa-i spun ca nu il mai iubesc... plange de mama focului :lol:
Ce crud esti!
Eu il asigur intotdeauna de dragostea mea. Mi-a spus de citeva ori: "Am crezut ca nu ma mai iubesti mami" si i-am repetat de fiecare data ca orice s-ar intimpla eu il iubesc neconditionat.

aura
17-01-2005, 17:09
cititi este foarte interesant!
http://www.parinti.com/modules.php?name=News&file=article&sid=313

Claudia
23-01-2005, 22:11
Foarte interesant articolul Aura.
Dar mai interesant este ca s-a dat ca exemplu copilul de ...2 ani?? Cum poti sa-i explici si sa-l faci sa inteleaga la o virsta atit de frageda?

Fetita mea e un ingeras la cresa si un dracusor cu noi acasa. Are 2 anisori. Oare ce fac ingrijitoarele la cresa si eu nu?

shamrock
24-01-2005, 12:33
Fetita mea e un ingeras la cresa si un dracusor cu noi acasa. Are 2 anisori. Oare ce fac ingrijitoarele la cresa si eu nu?

Cred ca e un fenomen destul de raspindit,si a mea e la fel...Da ma consolez cu gindul ca e mai bine asa decit invers,adica sa fie ingeras acasa si dracusor in societate si la scoala.
Mi-am exprimat si eu nedumerirea intr-o conversatie cu educatoarele ei si au spus ca multi copii sunt asa si isi dau drumul acasa fiindca stiu ca e ok fiindca sunt cu parintii lor.
Eh,the joys of motherhood...

louie
22-10-2005, 09:58
buna intrebare.
fiecare are stilul lui de a creste copii.
eu unul nu sunt de acord cu bataia, dar totusi a palmutza la fund nu strica. de multe ori trebuie sa inteleaga cine-i parintele in casa.
daca-i lasi si-o iau in cap.
cum face sotia, le da o palma si ii intreaba daca stie de ce a luat-o si ptr ce?

eu le opresc Playstation sii nu-i las sa se joace - si ii pun sa-si curetze camera. dupoa aceea mai vedem.

e greu sa gasesti methoda cea mai buna. fiecare copil are stilul lui de a fii. Ai mei (2 baieti - 1 fata) citeodata sunt rupti din rai, dar majoritatea timpului au ceva de impartit.

orla
03-09-2006, 20:19
sunt total impotriva bataii.

vasiletina
03-09-2006, 22:28
pai da Orla, acum tu esti impotriva bataii, dar nu stiu daca si ei vor fi impotriva ei mai tarziu.

toate societatile care cruta/critica bataia, au multa bataie dupa aia cand cresc copii si devin adolescenti care nu stiu de frica nimanui, si se plang ca e prea tarziu, ca nu au bani pentru inchisori, centre de reeducare, etc, criminalitatea creste mai repede ca inflatia sau GDP-ul, etc.

ei trebuie sa stie de autoritate, fie prin disciplina sau forta majora (insa moderata - nu trebuie maltratati sau bagati in spital), inca din stadiul acesta de copil mic, mai tarziu nu mai poti face nimic, decat sa plangi si sa platesti despagubiri.

mishulyna
04-09-2006, 08:29
Va spun din start ca nu am copii, dar am fost crescuta cu bataia, in buna traditie romaneasca. Pentru aceeasi greseala ma carpeau toti din casa, mai intai bunica (D-zeu s-o odihneasca) apoi mama si in functie de gravitatea greselii si tata...
Dupa 30 de ani l-am intrebat pe taica-meu daca i s-a parut ca metoda a dat "roade". "Nu", mi-a raspuns el. Adevarul este ca am continuat sa fac sotii, doar ca le faceam pe ascuns ca sa nu fiu prinsa...
Poate ca bataia mi-a stimulat inteligenta??? :D
Oricum eu nu sunt de acord cu aceasta metoda de educatie, consider ca o buna comunicare intre parinti si copii e mai de folos. Dar ii inteleg pe cei care, obositi si tracasati de viata de zi cu zi mai aplica o palmuta sau o urechiala, totul e sa nu se depaseasca limita, sa nu uiti ca ai in fata ta doar un pui de om care descopera lumea si care e si mai neajutorat decat tine.
Celor care aveti copii, sa va traiasca, mult succes!

orla
17-09-2006, 08:58
comunicare si iar comunicare.si eu am fost crescuta cu bataia si nu mi-a folosit deloc.iata roadele:complexe si temperament violent am capatat de pe urma acestui nemaipomenit tratament.inca sunt in procesul de imblanzire a scorpiei din mine ;D,dap.sunt de parere ca ceea ce vede copilul in casa asta va face.eu bineinteles k recurgeam la violenta si cu altii copii cand eram mica.nu mi se pare normal sa razbesti in viata cu pumnii.pt ce mai avem minunea asta de creier?
se pot disciplina copii fara a fi articulati,exista modalitati diverse de pedepisre noncorporala.
bine,asta e parerea mea de om patit si nu e musai sa credeti la fel :-*

mishulyna
17-09-2006, 20:11
Eu una sunt de acord cu tine, desi de obicei o incasam de la cei cu care ma jucam (eram o paracioasa :)) Ca o consecinta a acestor experiente detest violenta, fie si cea verbala...

shamrock
20-09-2006, 22:03
toate societatile care cruta/critica bataia, au multa bataie dupa aia cand cresc copii si devin adolescenti care nu stiu de frica nimanui, si se plang ca e prea tarziu, ca nu au bani pentru inchisori, centre de reeducare, etc, criminalitatea creste mai repede ca inflatia sau GDP-ul, etc.

:o :o

ar fi binevenite niste statistici oficiale in sensul asta ca eu n-am mai auzit asa ceva...
hai sa nu ne uitam mai departe de tzara in care traim acum...aici e interzis sa bati copiii(chiar si fara sa-i bagi in spital :o ),si am inteles ca vor sa interzica si parintilor sa-si plezneasca (smack) copiii...ca de bataie nici nu poate fi vorba.marea majoritate a irlandezilor care-si bat copiii provin din rindul "travellers" -ilor si a altor categorii defavorizate iar rezultatele sunt vizibile.nu-mi vine sa cred ca in ziua de azi cineva mai poate sa sustina ca bataia e rupta din rai...mai citesc din cind in cind forumurile romanesti de copii si mi se incrinceneaza pielea pe mine cind citesc grozaviile ce se petrec in unele crese din romania...copii batuti,abuzati fizic si psihic, si toate astea in numele "educatiei".doamne bine ca am plecat din romania si ca nu am fost nevoita sa-mi cresc copilul acolo..

mishulyna
21-09-2006, 03:49
Ai dreptate si ma bucur pentru tine si pentru copilul tau!
Dar daca nu ai fost si nu esti adepta educatiei prin bataie nu ti-ai fi batut copilul nici daca traiai in China! Cred ca perpetuarea acestui fenomen ca si a altora (mitul "romanului descurcaret" chiar prin procedee ilegale) tine de incapacitatea anumitor romani de a evolua, de a se adapta noilor situatii. Auzi adesea parinti care spun:"si eu mancam bataie de la ai mei si mi-a prins bine, uite ca n-am murit din asta", fara sa incerce sa-si imagineze cum ar fi fost daca...
Violenta in familie e una din problemele importante ale societatii romanesti, copiii deprinsi cu violenta vor fi agresivi ca adulti atat in familie cat si in societate, e un pericol ce nu poate fi ignorat.

lucas1977
21-09-2006, 08:04
doamne bine ca am plecat din romania si ca nu am fost nevoita sa-mi cresc copilul acolo..

Nu stiu in ce tara ati trait dar Romania din care am plecat eu acum 2 luni nu e o lume chiar asa cumplita. Iar copii nu sunt batuti cu lantul in crese, gradinite si scoli.

mishulyna
21-09-2006, 09:06
Asta n-o putem sti cu certitudine, poate exista cazuri izolate. Pe vremea mea se practica bataia cu rigla la palma si pusul la colt. Poate ca se mai practica si azi dar eu neavand copii nu sunt la curent. Dar cred ca orice parinte ar putea reclama un astfel de abuz daca doreste.

shamrock
21-09-2006, 17:38
doamne bine ca am plecat din romania si ca nu am fost nevoita sa-mi cresc copilul acolo..

Nu stiu in ce tara ati trait dar Romania din care am plecat eu acum 2 luni nu e o lume chiar asa cumplita. Iar copii nu sunt batuti cu lantul in crese, gradinite si scoli.

nu conteaza cu ce sunt batuti,conteaza ca sunt batuti.cind vine copilul acasa cu dungi pe picioare,ureche invinetita si altele la care nici nu-mi vine sa ma gindesc nu m-ar incalzi cu nimic ca n-a fost batut cu lantul.da fiecare cum crede ca e mai bine pentru copilul lui,eu am spus ca eu ma bucur ca nu-mi cresc copilul in romania,n-am spus plecati toti de acolo.

mishulyna
21-09-2006, 18:23
Oricum plecam cam toti...

lucas1977
22-09-2006, 08:41
nu conteaza cu ce sunt batuti,conteaza ca sunt batuti.cind vine copilul acasa cu dungi pe picioare,ureche invinetita si altele la care nici nu-mi vine sa ma gindesc nu m-ar incalzi cu nimic ca n-a fost batut cu lantul.da fiecare cum crede ca e mai bine pentru copilul lui,eu am spus ca eu ma bucur ca nu-mi cresc copilul in romania,n-am spus plecati toti de acolo.

Permiteti sa imi exprim indoiala ca in Romania de azi profesorii au un comportament violent la adresa elevilor (si ca asta ar fi un fenomen de masa). E posibil ca in creshe-gradinite de stat sa mai existe acele doamne acre dar nu te opreste nimeni sa il dai la o gradinita privata unde e tratat OK.
Cat priveste afirmatia "n-am spus plecati toti de acolo" nu vad ce legatura are cu discutia de aici. Nu v-a acuzat nimeni ca indemnati la emigrare in masa.

sfinx
22-09-2006, 22:29
Sa emigreze romanii in masa???/
Ce e r au in asta?
Asta ar fi cea mai mare sansa a Romaniei sa evolueze

florin1s
24-03-2007, 00:25
Chiar daca e o "palmuta la fund " tot bataie e.Azi asa si maine mai mult.NU sunt deacord cu "atinsul"sub nici o forma.Se poate si altfel sau poate unii nu au evoluat intratat sa foloseasca graiul in favoarea lor????Aduceti-va aminte cum va simteti voi cand copii fiind,primeati palmute sau "urecheri" cum era la moda??? :-\Eu personal simtem umilinta si teama.Nu vraeu ca baietaluli meu sa-i fie teama de mine ci sa ma trateze ca pe o prietena(subscriu pe adresa sotului meu)

Carmensita
08-10-2007, 13:37
Uf, Doamne, complicat subiect!
Na, ca ma bag si eu...
Nu stiu ce se intelege prin "bataie". Evident ca bataia cu lantul si mai stiu eu ce alte monstruozitati vor fi extrem de traumatizante pentru copil. Dar cred ca vorbim de cazuri patologice aici, ma refer la astfel de parinti.
Nu sunt de acord cu bataia = urecheala, palmute la fund etc.. Dar nici nu pot sa spun ca nu ii inteleg pe parintii care o mai practica din cand in cand. Iti trebuie nervi foarte tari si hotarare sa nu faci asta.
Cei care au copii mai linistiti si obedienti din fire, sunt primii care arunca cu piatra. Dar am vazut si cazuri de copii foarte temperamentali, asa ca... Si al meu are momentele lui nasoale, dar am invatat sa nu mai fac atata caz. La inceput efectiv ma deprimau fazele astea..
Vrem sau nu vrem, copiii sunt diferiti si fiecare nu poate decat sa vorbeasca despre cazul lui, fara a putea da retete universale.
Numai bine!
Si nu judecati. Ma rog, nu atat de aspru ;)

psychologist
17-11-2007, 21:34
Buna seara doamnelor!
Ma bucur ca v-am gasit.Vreau sa vin in Irlanda cu familia.Sotul meu lucreaza deja cu acte in regula la o companie in Anglia.Eu sunt psiholog,lucrez cu copii cu disabilitati si pe terapia cupului si a familiei.S-ar gasi de munca pt mine pe acolo?
Astept cu interes raspunsul vostru
Mihaela