PDA

View Full Version : Sportivi romani in Irlanda

catalin
23-09-2008, 14:50
http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/821865/O-romanca-cea-mai-buna-culturista-din-Irlanda-/

Liviu.Onofrei
23-09-2008, 16:36
"Cu toate acestea, titlul a fost contestat pe mulţi irlandezi din cauza naţionalităţii româncei. "După câştigarea primului concurs am primit scrisori de la nişte irlandezi în care mi se spunea că ar trebui să plec înapoi în România să fur, să comit crime sau să spăl toalete, pentru că este singurul lucru de care nişte analfabeţi ca românii sunt în stare. Spuneau că nu este corect ca un român să câştige acest titlu", afirmă Nicoleta Chiorean. "

Ma amuza chestia cu rasismul,ridicat la rang de ...nu stiu cum sa ii zic.
Eu sunt de 13 ani aici,am deranjat multi locali,din diferite clase sociale,DAR nimeni nu mi-a spus fac u ca esti roman sau du-te la mama acasa... !

"Pot spune că am ajuns să locuiesc în Irlanda întâmplător. Dacă era să aleg, nu m-aş fi stabilit aici. Plouă aproape în fiecare zi şi sigurul fel în care aceşti oameni socializează este să meargă la pub, să bea. Eu nu beau deloc şi prin urmare nu-mi place stilul lor de viaţă."

Probabil ca nu a fost prin Phoenix Park,Portmarnock,Malahide,Bray,Wicklow Mountains,Blessington,Glendalough,Malone Park...acolo nu se bea si sunt o multime de locali care nu beau si care sunt foarte sociabili...Si in pub-uri,e un craic care se molipseste,ajungi sa canti cu ei la un loc.SI,nu uitati,cat de beti sunt,ultimul song e sstand-up si e Imnul national.La noi,la romani,cand auzi Imnul il ignori.

Altfel,felicitari si multa bafta.
My Advise,sa nu mai fie complexata ca e romanca,ca pleaca din start cu un handicap.

ovimat
23-09-2008, 20:33
Si sotul ei e roman culturist cu ceva performante aici. Ma intreb daca ar fi reusit aceleasi performante in alta tara inclusiv Ro, nu de alta dar competitivitatea e diferita.

catalin
23-09-2008, 23:10
Nexus, cam cate campionate nationale ale Irlandei ai castigat, ca sa poti comenta spusele tipei? Ai luat vreun titlu de campion in detrimentul vreunui irlandez? Ca ai luat jobul unuia, nu e asa o paguba, ca si-a gasit el altul dar locul 2 sau 3 este final !
Eu unul cred ca este posibil sa ii fi auzit urechile cam ceea ce a declarat.Sunt destui dezaxati si cu probleme xenofobe si prin Irlanda, daca nu stiai...

Carmensita
24-09-2008, 11:21
Poate cititi si asta
http://archives.tcm.ie/carlownationalist/2006/10/18/story29691.asp

Dan Tudor
24-09-2008, 13:37
In 10 luni de cand sunt aici am intalnit atat de multe dovezi de xenofobie si rasism la irlandezi cat pentru 10 ani...

asorin
24-09-2008, 14:04
Partea amuzanta e ca in Irlanda era pana nu demult emigratie neta, ba chiar mai mult, emigratie in masa, iar acum ii blameaza pe imigranti. Recent intr-o stire pe RTE cred, in interviul luat unui oficial din guvern (nu mai stiu cine si ce functie), acesta a zis ca motivele pentru care imigrantii nu se integreaza si nu-si gasesc de lucru este pentru ca se ocupa cu tot felul de ilegalitati, si a dat exemplu pe romani. Nu stiu care au fost exact cuvintele, nu eu am vazut emisiunea, dar asta e fost ideea. Ma intreb, nu ma pricep la asta, dar nu e putina lipsa de profesionalism&diplomatie daca un oficial al guvernului face o astfel de declaratie la tv?

Carmensita
24-09-2008, 14:12
...cea mai subtila forma de rasism/xenofobie mi se pare atunci cand se minuneaza de tine "esti din Romania si...wow, faci asta, sau stii asta, sau lucrezi acolo Cum..esti din Romania si vorbesti asa bine engleza? Unde ai studiat? pari asa...civilizat! :D"....E drept, nu e foarte deranjant, dar nici nu cred ca poti sa te simti flatat...
..mai trist e ca si copiii aud in casa ce vorbesc parintii...am avut ocazia sa aud in parc, la copil de aprox. 7 ani, zbierate"This is my country!!!"...m-am uitat la mama-sa si n-a schitat nici un gest sa intervina. Era foarte linistita, probabil ca asta discuta unii la micul dejun.[br]Postet at: September 24, 2008, 08:08:50 AM________________________________________________ _@asorin...aici cred ca ambasada ar fi trebuit sa intervina, cum a facut ambasada Elvetiei cand au aparut acele caricaturi la adresa liberei circulatii a romanilor...Nu poti face afirma aceste lucruri despre un intreg grup, parerea mea.[br]Postet at: September 24, 2008, 08:11:18 AM________________________________________________ _..erata- ambasada Romaniei in Elvetia ;D

Dan Tudor
24-09-2008, 14:55
...aici cred ca ambasada ar fi trebuit sa intervina,

E mai greu cand e vorba de o aparitie in mass-media audio/video. Simplu in cazul celei scrise. (e vorba de probe). Daca auziti/vedeti asa ceva, sesizati-ne. Daca e la TV/Radio, notati-va ora, postul, emisiunea etc. Eventual un minifilm cu telefonul ?! Orice ar putea sa ne ajute in depistarea momartzanului.