View Full Version : Work permit - stii si castigi
daniel_D
08-09-2008, 19:10
Este posibila sau nu, schimbarea locului de munca(angajatorului) pe perioada celor 12 luni (valabilitatea WP-ului)?.
Sau schimbarea angajatorului in perioada celor 12 luni de WP are ca rezultat constatarea nulitatii a acestuia din urma ?
Ma bate gandul sa schimb angajatorul, si asta ptr ca am gasit ceva mai bun evident...dar nu as vrea sa trec iar prin procesul acela obositor ptr obtinerea unui Work Permit.
Daca raspunsul vs e negativ, atunci voi astepta linistit data de 31/03/09(data la care-mi expira papirusul)
Sunt deja la curent cu faptul ca dupa perioada celor 12 luni petrecute sub incidenta WP-ului nu mai este necesara emiterea altuia si ai accesul pe piata muncii in orice domeniu si pe orice perioada.
La buna auzire!!!
raspunsul e simplu: nu. doar in cazuri exceptionale (e.g. firma a dat faliment sau ai fost dat afara).
daniel_D
08-09-2008, 20:42
raspunsul e simplu: nu. doar in cazuri exceptionale (e.g. firma a dat faliment sau ai fost dat afara).
Se spune ca rabdarea este un atribut al inteleptilor.....atunci astept ;D
Daniel , work permitul este obtinut pe angajator, el nefiind valabil daca schimbi angajatorul. Angajatorul este trecut pe work permit.
Chiar in cazurile mentionate de sorin tot ai nevoie de un alt work permit. Legislatia spune ca este de asteptat ca tu sa lucrezi pentru angajatorul pentru care s-a eliberat work permitul initial timp de 12 luni. Nu stiu daca numai in cazuri exceptionale poti schimba angajatorul - este posibil- dar acest lucru nu este specificat in legislatie.Logic sorin are dreptate :cazurile cand poti obtine un nou work permit in primele 12 luni(pt romani atat avem si nevoie) par a fi generate doar de incetarea contractului initial de munca din motive independente de tine.
Dar, ma repet, si atunci ai nevoie de o noua aplicatie. Oricum nu vad nici o logica a acestui termen.
Daniel, esti sigur ca dupa 12 luni lucrate cu WP poti schimba angajatorul si nu mai ai nevoie de WP?..cele 12 luni sunt incepute dupa ianuarie 2007.
Stie cineva baza acelei afirmatii a lui Daniel?
Daca as zice citeste forumul ai zice ca am ceva cu tine.
Uite aici
http://www.entemp.ie/publications/labour/2008/Employment%20Permit%20Information%20-%20Romanian%20Language%20Version.pdf
Nu este nevoie sa fii ironic. Am citit acel document demult. Acolo scrie ca cei care au fost rezidenti in Irlanda inainte de 31 decembrie 2006 nu mai au nevoie de WP. Dupa cum observi eu ma refer la cazul venirii in Irlanda in 2007, daca mai au nevoie de WP dupa un an de zile in cazul in care vor sa-si schimbe angajatorul.
Vrei sa spui ca daca toate articolele se refera la cei aflati aici in primele 12 luni atunci dupa 12 luni nu mai este nevoie de permis?
*
Sunt sarcastic pt ca lucrurile resp s-au mai discutat de zeci de ori