PDA

View Full Version : Act de caritate pentru orfelinatele din Romania

sfinx
02-09-2008, 18:23
THE STAR OF FAILTE TOWERS DON BAKER AND IRISH SILVER MEDALIST BOXING STAR KEN EGAN SUPPORT THE IRISH CHARITY HEALTH ACTION OVERSEAS (HAO) TO RAISE FUNDS TO PURCHASE ACCOMODATION FOR YOUNG ADULTS WITH SPECIAL NEEDS IN ROMANIA

September 2008: Don Baker will be performing at a black-tie charity ball on 20th September in Clontarf Castle to help raise €100,000, to fund the purchase of accommodation for young adults with special needs in Romania. Tiger Woods has donated a signed golf glove and the British Open Champion Padraig Harrington, has pledged “mystery” golfing memorabilia to be auctioned on the night.

Entertainers Sharon Crosbie will be M.C. and Auctioneer for the night with Shay Healy as co-host and all monies raised at the Rainbow Ball will be used to purchase accommodation to house four young adults with special needs as part of HAO’s community integration programme in Romania. The young adults have already succeeded in moving from institutions to semi-independent living and are now ready to take the next steps of living in smaller apartments in the heart of their own communities. They all have jobs in the locality, working in supermarkets and valeting businesses.

HAO Chief Executive Officer, Audrey Cranston is delighted with the support offered to HAO, including performances from Ann Bushnell, Lady and the Tramps and Don Baker. “When Don was invited to perform at the Ball he jumped at the chance to help us support these young adults. Our goal is to acquire accommodation that will enable the young adults to have a more normal lifestyle, sharing accommodation in smaller groups with their chosen flat-mates.”

Dublin plastering contractor Paul Traynor has been working with HAO for the last 4 years. “The accommodation is to help these terrific people realise their full potential. Seeing the young adults quality of life improving and becoming more integrated in their local communities is enormously rewarding and is the reason why I have organised this Ball.”

However, Audrey also recognises that it is ambitious to try to raise €100,000 on one night. “On the night we will be auctioning a number of items including a diamond valued at €9,000. We also have a fabulous detached property in Bulgaria to auction, donated by Halina Ashdown Shields. So although we will have to work very hard to hit our target, I am confident that we will achieve it”.

Without the work of organisations such as HAO in Romania, young people with disabilities would languish in unsuitable institutional accommodation indefinitely and some would end up on the streets.

For further information on HAO or to make a donation that will assist HAO to continue this invaluable work, log onto mycharity.ie/charity/hao or contact:

Audrey Cranston, CEO,
Health Action Overseas
Carmichael House
Nth Brunswick St
Dublin 7
Phone 01 8733173
Email: info@hao.ie
www.hao.ie
[br]Postet at: September 01, 2008, 04:15:04 PM________________________________________________ _cineva interesat de aceasta actiune?

am primit acest email de la organizatori cu rugamintea de al face public comunitatii de romani din Irlanda si de a invita cat mai multi la acest bal.

este o actiune extraordinara facuta de irlandezi.
am fost la o actiune similara organizata la Bucuresti in Aprilie ac, de aceeasi organizatie
jumatate din participanti au fost irlandezi care au mers la Bucuresti special ptr aceasta actiune.

a fost o reusita din toate punctele de vedere.

si o lectie in acelasi timp

danas
06-09-2008, 15:18
Eu voi fi acolo si sunt sigura ca vor fi si alti romani. Sunt convinsa ca se vor strange multi bani, irlandezii fiind extrem de generosi. Dupa cum ai vazut si la Bucuresti ei au fost mult mai generosi decat romanii, dar trebuie sa recunoastem ca au avut cu ce. Au fost si personalitati din Romania extrem de generoase si s-au strans mai multi bani decat se asteptau organizatorii (din ce stiu eu).
Ar fi dragut daca ar participa mai multi romani, mai ales ca sumele donate nu trebuie sa fie mari.

Cat despre Failte Tower, Don a ramas printre ultimii trei participanti, dar inca nu se stie suma pe care a reusit s-o stranga pentru HAO (se va sti la sfarsitul lui Septembrie - inceputul lui Octombrie). Oricum a fost singurul participant care a concurat pentru o charity neirlandeza si s-a descurcat de minune.

sfinx
09-09-2008, 06:56
si eu sper sa fie cat mai multi romani la bal

-o ocazie prin care se poate afirma comunitatea romanilor din Irlanda [br]Postet at: September 06, 2008, 12:13:53 PM________________________________________________ _- suntem deja 14, cu sanse de crestere a cifrei

danas
09-09-2008, 13:47
14 romani deja? Bravo. Mai adauga 2 romani si poate mai aduc inca 2 daca nu sunt deja pe lista ta. Audrey va fi incantata.

sfinx
09-09-2008, 20:17
de pe forum sunt doar 2 cu sotiile
ceilalti 8 sunt din afara forumului, au reactionat din prima cand le-am spus

or mai fi si de pe forum dar nu vor sa se faca cunoscuti,vor sa faca surpriza probabil

danas
09-09-2008, 20:53
Dragutz. Poate mai apar si alti doritori.

sfinx
10-09-2008, 00:02
-daca era mocca , poate erau mai multi

- eu astept o reactie si din partea Ambasadei,
e vorba de un act de caritate care se indreapta spre Romania

-organizatia aceasta chiar a facut si face ceva, nu doar ia bani si se multumesc cu prezenta la diferite simpozioane sau intalniri

Dan Tudor
10-09-2008, 07:03
- eu astept o reactie si din partea Ambasadei,
e vorba de un act de caritate care se indreapta spre Romania

Ati vorbit cu d-na. ambasador ? Sau macar cu Alex ?

Carmensita
10-09-2008, 19:00
Sfinxule,
exista si alta explicatie in afara de faptul ca nu-i "mocca", cum zici tu...pur si simplu nu toata lumea agreeaza astfel de evenimente, baluri etc., chiar daca in scopuri caritabile, de multe ori se intampla sa fie o adunatura de snobi (sunt alergica)....am participat o singura data la ceva de genul asta si de-atunci no thank you, daca e sa fac o donatie, cat de mica, prefer sa o fac in alt cadru...Totusi foarte bine ca merg si romani, e vorba de optiunea fiecaruia (si de viziunea fiecaruia) si e bine ca totul se face pt. un scop nobil pana la urma. Numai bine!

sfinx
10-09-2008, 20:18
Sfinxule,
exista si alta explicatie in afara de faptul ca nu-i "mocca", cum zici tu...pur si simplu nu toata lumea agreeaza astfel de evenimente, baluri etc., chiar daca in scopuri caritabile, de multe ori se intampla sa fie o adunatura de snobi (sunt alergica)....am participat o singura data la ceva de genul asta si de-atunci no thank you, daca e sa fac o donatie, cat de mica, prefer sa o fac in alt cadru...Totusi foarte bine ca merg si romani, e vorba de optiunea fiecaruia (si de viziunea fiecaruia) si e bine ca totul se face pt. un scop nobil pana la urma. Numai bine!

din fericire la acest bal nu sunt snobi, chiar sunt oameni de o simplitate rara. la ce situatie financiara au unii din ei, daca erau romani nici macar nu intorceau capu

e un motiv simplu, nu e cazul sa te scuzi -nu vrei sa participi e ok e decizia ta nu e obligatoriu e ca dreptul la vot ( vine care vrea)

la fel ca al unui cunoscut irlandez care in momentul cand l-am invitat a raspuns " sunt plecat din Irlanda in perioada 20 Sept"

danas
10-09-2008, 20:27
Carmensita,
Nu mi s-a parut o adunatura de snobi la nici unul din cele doua "baluri" (eu le-as zice actiuni de caritate) la care am participat. Este intr-adevar optiunea fiecaruia de a merge sau nu la o astfel de actiune, la a contribui sau nu cu cat poate pentru a-i ajuta pe altii mai putin favorizati.
Actiunile trecute n-au fost promovate pe forum (poate din motive de comentarii mai mult sau mai putin adecvate), dar pe aceasta, de acum ni s-a propus sa o anuntam in speranta ca poate sunt compatrioti care vor sa participe.
Biletul este €100, iar daca vrei, mai dai ceva, daca nu, nu.
Anul trecut am fost incantata sa cunosc cativa romani care se implica cu mult mai mult decat mine, chiar muncesc pentru asemenea organizatii. Bravo lor.
Sfinxule,
ar fi bine s-o anunti pe Audrey cati participanti ai ca sa stie cate locuri opreste. Oricum felicitari ca ai reusit sa mai atragi si pe altii. Si sper sa ramana cu o impresie placuta. Noi suntem 6, deocamdata.
Numai bine,

sfinx
10-09-2008, 23:03
astept raspuns de la inca 4 pers
sper sa nu creada ca acolo vin doar snobi

Carmensita
11-09-2008, 11:46
Sfinx, n-am zis ca toate actiunile de genul asta sunt organizate de snobi si pt. snobi, am zis numai ca se poate intampla...
In momentul cand faci supozitii de genul "daca era mocca.." trebuie sa te astepti si la comentarii mai putin adecvate.. ;D
Din ce spuneti voi, e evident ca balul (evenimentul) acesta e printre cele la care lumea participa pt. caritate, si nu de dragul de a fi vazuti acolo sau a discuta printre picaturi de ultimile achizitii, etc.

Va doresc distractie placuta si sa fie cu noroc- sa se stranga cat mai multi bani!

sfinx
11-09-2008, 18:55
@ Carmensita

la cat erai de entuziasta la intrarea pe acest forum, ma gandeam ca poti sa participi si tu la o actiune cu scopuri precise si nobile

ca la actiuni "mocca" si in timpul serviciului sunt altii care participa, nu e cazul tau

sfinx
11-09-2008, 23:28
au mai fost si alte ocazii cand am asteptat si nu a venit nimeni....
multumesc ptr apreciere.

daca ai vedea cat suflet si nu numai, pun irlandezii pentru aceasta actiune cu siguranta ai avea alta parere.

anul trecut si anul acesta au plecat vreo 10 irlandezi in Romania, mai precis la Negru Voda sa munceasca la ridicarea orfelinatului;

au plecat pe cont propriu, oameni simpli ,mai precis constructori;
au stat acolo 2 sapt si au muncit cate 10-12 ore pe zi
acum strang bani ptr mobilarea edificiului respectiv.

......nu ai cum sa nu-i ajuti

din pacate suntem 20 de romani (inclusiv cei care vin cu danas) care am raspuns

la actiunea de la Bucuresti din 19 Aprilie au participat romani si irlandezi; nu s-a vazut nici urma de snobism. unii chiar ar fi avut posibilitati (financiare), dar atmosfera de acolo nu i-a lasat sa-si dea arama pe fata