View Full Version : madrid--avionul-infernului
daniel_D
21-08-2008, 09:26
http://www.jurnalul.ro/articole/131922/madrid--avionul-infernului
Acum 2 saptmani am avut aceisi problema la decolare aici in Dublin. Zborul a fost intarziat ptr 1h din cauza problemelor tehnice la un motor dar cei la la AerLingus au schimbat avionul. Cand m-am intors aceiasi problema, iar au schimbat avionul.
Acum 2luni cu Ryanair la fel, am fost nevoit sa astept 2h probleme tehnice la un motor, au schimbat avionul si apoi am decolat.
Nu inteleg ce fel de control au facut aia in Spania, se stia ca sunt probleme tehnice, au facut un control de 1h si apoi acelasi avion a decolat....dar a explodat motorul.
Eu unul sunt ingorzit cand vad lucrurile astea, tatal meu a fost pilot in aviatia militara sa prabusit la fel, tot din cauza problemelor tehnice la motor.....
Nasol cred ca ma gandesc la o alta varianta...si anume bicicleta :-\
statistic vorbind avionul e cel mai sigur mijloc de transport.
tot statistic masina si bicicleta sunt cele mai riscante.
asa ca singura varianta raman picioarele, dar nici asa nu esti foarte safe.
santiago
21-08-2008, 18:45
asa ca singura varianta raman picioarele, dar nici asa nu esti foarte safe
Exact asa a simtit si tanarul din Timisoara care se plimba nepasator cand a dat Ferrari-ul peste el.
Dan Tudor
21-08-2008, 20:20
Daca cititi recenzii ale perioadei medievale, o sa ramaneti stupefiati cate acidente de.... carute, cai, etc. existau. La fel, la inceputurile automobilului - o gramada erau accidentati de propria masina in timp ce incercau sa dea la manivela :o Asa ca, fiecare epoca cu accidentele ei de transport. Statistic insa, avionul ramane cel mai sigur.
nu uitati ce tip de avion era...MD, daca ne uitam la statistici nu se prezinta prea bine..a avut mai multe accidente in ultimii ani.
Personal, nu o sa aleg niciodata sa zbor cu asa ceva doar pt ca biletul e 9.99 return....prefer sa dau 199.99 si sa fie Boeing-Airbus.
cand este sa se intample se intampla , indiferent de modelul avionului
cei 19 au scapat
nu sunt un superstitios dar am ajuns la concluzia ca se intampla atunci cand trebuie ( am scapat dintr-un accident de masina in care au murit doi oameni -doar cu o sperietura pe masura)
santiago
22-08-2008, 07:46
nu uitati ce tip de avion era...MD, daca ne uitam la statistici nu se prezinta prea bine..a avut mai multe accidente in ultimii ani.
Personal, nu o sa aleg niciodata sa zbor cu asa ceva doar pt ca biletul e 9.99 return....prefer sa dau 199.99 si sa fie Boeing-Airbus.
Spanair e controlat de SAS iar cei de la SAS au in cadrul flotei MD-uri(md81/82/).Parca chiar anul trecut un astfel de avion a avut probleme in Oslo.
Recent am vrut sa zbor cu SAS.(Dublin-Oslo-e operat cu MD-uri ).dar erau ff scumpi deci nu cred ca gasesti cu 9.99 cel putin nu la SAS,probabil la Spanair.
Alaskan airlines au avut probleme mari cu MD..fiind low-cost exploatare la maximum,maintenance minim..aici e de vina compania aeriana bineinteles.
Cand e sa se intample..nu te intreaba cat ai platit pe bilet.
daniel_D
22-08-2008, 08:23
Alaskan airlines au avut probleme mari cu MD..fiind low-cost exploatare la maximum,maintenance minim..aici e de vina compania aeriana bineinteles.
Cand e sa se intample..nu te intreaba cat ai platit pe bilet.
exploatare la maxim, maintenance minim, in plus modelul prabusit la Madrid era vechi de 15 ani.
Chiar recent am facut niste drumuri cu SAS, dar fara probleme, poate din cauza "Irish Luck" ;)
adrianab
22-08-2008, 16:29
exploatare la maxim, maintenance minim, in plus modelul prabusit la Madrid era vechi de 15 ani.
Oficial un avion de 15 ani nu e considerat vechi. Si eu m-am cam intrebat cum zbura un avion de 15 ani dar am dat de articolul asta http://www.elpais.com/articulo/espana/Aviacion/Civil/Hubo/fallo/desastre/JK/5022/elpepuesp/20080822elpepinac_1/Tes
(din italiana in spaniola nu cred ca e atat de greu). Totodata MD-urile au o media a accidentelor de 0,034 la fiecare milion de ore de zbor in timp ce media pe industrie e 0,9 la fiecare milion de ore de zbor.
Mie mi se pare acum ciudat ca una din cutiile negre (cea care inregistreaza manevrele) este declarata avariata. Mintea mea gandeste ca asa se poate spune mai usor ca a fost o eroare umana si nu o defectiune sau mai multe, mai ales ca defectiunea depistata inainte de decolare nu putea produce un accident pe timp de vara.
Dar oricui ar fi vina e o tragedie. Totusi nu ma impiedica sa calatoresc cu avionul cum nu cred ca va va impiedica nici pe voi.
"Irish Luck" se aplica si la romani?
erau numai irlandezi in avion??
I avion nu erau romani. ;)
daniel_D
25-08-2008, 12:14
Eu am citit ca era unul. ???
pai tu unde ai fost? nu erai in avion
daniel_D
25-08-2008, 23:12