View Full Version : interdictie pe spatiul schengen
Am green card si vreau sa plec in Romania cu masina si am interdictie pe Itallia din 2000 (care de fapt e expirata calendaristic, dar dureaza 1 an pana rezolv problema) mi-e frica sa nu am probleme in special la intoarcere la granitza cu Austria. (irl nu este membra schengen)
Mai este cineva in situatia asta, sau cineva care a mai auzit cazuri asemanatoare?
spatiul shenghen este mai mult decat statutul vizelor, in realitate este un grup de state care au facut un pact mai mult economic. Irlanda bineinteles ca nu face parte din acest grup dar face parte din UE, si are dreptul la libera circulatie. Nu cred ca o sa ai probleme!
spatiul shenghen este mai mult decat statutul vizelor, in realitate este un grup de state care au facut un pact mai mult economic. Irlanda bineinteles ca nu face parte din acest grup dar face parte din UE, si are dreptul la libera circulatie. Nu cred ca o sa ai probleme!
Asi vrea sa fie cum spui tu, dar uite ce mi-a scris consulul roman din Roma(italia):
1. Confirmam faptul ca, potrivit normelor italiene, interdictia nu se anuleaza automat, chiar daca a expirat termenul. Acest lucru trebuie cerut si aprobat.
2. Solutia propusa de ambasada Italiei poate fi mult mai operativa: dvs. completati formularul, ei cer viza, iar din raspunsul pe care il vor primi de la autoritatile italiene va reiesi daca mai aveti sau nu interdictie.
3. Precizari privind modul in care trebuie sa actionati pentru anularea acesteia, se gasesc la pagina internet a Ambasadei Italiei la Bucuresti (www.ambitalia.ro):
ART. 13 Anularea expulzarii ( agg. 16.01.04)
(Informatii generale)
- Paşaport valabil cel puţin 6 luni şi 1 fotocopie (paginile 1 si 2, fotocopia eventualelor vize precedente, eliberate chiar şi de alte State Schengen);
- foaia de expulzare (în original sau copie conformă care poate fi cerută Chesturii competente);
- Notificarea expulzării din partea Autorităţilor de poliţie italiană către interesat (original sau copia conformă care poate fi cerută Autorităţilor de poliţie care au emis această notificare);
- Motivaţia cererii de anulare a expulzării, redactată personal de către interesat în faţa funcţionarului Cancelariei Consulare, în care se specifică motivele pentru care se doreşte anularea expulzării.
Va sfatuim ca pana nu clarificati daca mai figurati sau nu cu interdictie, sa nu incercati sa intrati in Spatiul Schengen.
Cu consideratie,
Sectia consulara - Roma
La Sezione consolare
Cam asta este, daca cunoste cineva personal pe cineva in aceasta situatia va rog sa-mi scrieti !
vasiletina
20-01-2006, 22:15
Confirm si eu ca trebuie sa rezolvi problema interdictiei daca vrei sa reintri mai ales prin Austria.