View Full Version : medic care vrea sa ajunga in Irlanda
Buna tuturor!!!!!!!!!!
Am si eu o intrebare si poate cineva poate sa-mi raspunda....sint medic in Romania(medic de familie)care s-a saturat de tara asta si vrea sa-si practice meseria in Irlanda;sint recunoscut de colegiul medicilor din Irlanda,dar din pacate partea cea mai importanta-un contract de munca intirzie sa apara....in mod normal,traind in Romania incerc acest lucru printr-o firma de intermedieri contracte de munca din Rom;dar din nou pt ca traiesc in Romania increderea mea este zero,cu atit mai mult cu cit am senzatia ca lucrurile taraganeaza prea mult...de aceea va cer ajutorul...daca e cineva pe acest forum care a ajuns sa lucreze ca medic plecind din Rom cu o oferta ce munca si are orice informatie care poate sa ma ajute ,poate sau mai mult,rog sa-mi scrie fie pe forum fie pe adresa mea de mail:c_goyan@yahoo.com;sper sa fie cineva medic sau care care are cunostinte sa ma poata ajuta;oricum multumesc anticipat tuturor celor care vor avea ragazul sa-si arunce ochii pe acest mesaj.All the best! ; ;D
Din cite stiu eu medicii de familie, GP, sunt self employed, adica au propria afacere, deci nimic nu te opreste sa o faci si tu. Or incearca pe net sa gasesti clinici private, e una sau doua poloneze, si sa rezolvi problema cu ei.
Good luck.
ptr clinicile poloneze are nevoie de permis de munca
dureaza si costa, deci nu prea se inghesuie nimeni la asa ceva
varianta cea mai rapida , cum a zis ovimat, ramane self-employed in propriul cabinet
vasiletina
02-07-2008, 12:23
Pentru a vedea care sunt criteriile in care se acorda licenta de practicare a unui cabinet medical de familie (GP) in Irlanda, va trebuii sa se informeze de la Colegiul Medicilor din Irlanda in acest sens. In plus este nevoie de "full registration" care ii permite sa practice fara supravegherea unui alt medic competent.
Nu cred ca varianta venirii aici si deschiderii unui General Practice (GP) se face ca si cum ai deschide un magazin. Este o profesie regulata foarte bine si cu multe probleme ce trebuiesc prevenite din start: locatie, autorizare, dotari, asigurarea publica, asigurare mall-practice, etc.
Cred ca doar Colegiul Medicilor e in masura sa ofere toate informatiile referitoare la practicarea meseriei in Irlanda.
Dan Tudor
02-07-2008, 18:07
... asigurare mall-practice, etc.
Aici e aproape ca in State - medicii au parte de nenumarate procese, in care sunt acuzati (pe drept si nedrept deopotriva) si ca urmare platesc bani buni despagubiri.
Merci pentru faptul ca mi-ati raspuns...ca sa fiu mai explicit...am full registration pentru general practitionar in Irlanda2008-2009...problema e ca nu am oferta de munca de la nici un spital,etc.De aceea va cer ajutorul si de aceea spuneam ca m-as bucura sa gasesc un medic care a trecut prin ceva asemanator sau care sa ma indrume macar unde sa incerc sa trimit CV.Merci inca odata si astept un raspuns.Salutare tuturor
Gasesti toate spitalele pe net, trimite-le email. Doctorii romani care lucreaza in spitale cred ca sunt cam putini.
Nicoleta
15-07-2008, 09:24
Buna,
In primul rind nu fii dezamagit/a de negativismul afisat! Pina nu ai incercat toate posibilitatile nu te da batut/a.Asa cum ti sa recomanadat, fa-ti rost de adresele tuturor spitalelor si nursing home-urile din Irlanda( nu doar din Dublin), fa-ti un CV beton si trimitete-l insotit de cover letter la fiecare adresa care o ai. Am sa iti dau un exemplu,o prietena de a mea a venit aici la inceputul acestui an, si a aplicat pt.job la toate nursing homes( asta a fost dorinta ei) din Dublin ( aproape 250 ).A pus CV-urile la posta si...a asteptat..Dupa o luna ,a primit doar 3 scrisori de "nu , va multumim pt. aplicatie", si un telefon daca ar accepta un job in catering sector Raspunsul a fost bineinteles da.Ca sa nu isi taie craca de sub picioare de la inceput , nu a spus nici pis despre faptul ca nu avea permit work. Au trecut 6 luni de atunci , cei de acolo i-au facut Contract ( stiu ca nu e acelasi lucru cu permit work), cu putin noroc face anul si ...totul va fi mai bine. Eu it urez mult noroc, si NU RENUNTA USOR!
Nu exista doar spitale si nursing homes, mai sint si alte companii/grupuri active in domeniul sanatatii. Un mic google search cu "part-time GP Ireland" a produs imediat urmatoarea adresa:
http://www.primacare.ie/opportunities.php
Daca ai rabdare, sint sigura ca poti gasi si altele ca asta. Sau incearca la o firma de recrutare.
Interesant de citit si articolul din Sunday Tribune de duminica trecuta - http://www.tribune.ie/archive/article/2008/jul/13/we-have-a-manpower-crisis-but-its-not-the-fault-of/
Multumesc inca o data pentru toate informatiile primite;voi continua sa va multumesc ori de cite ori voi primi raspuns de la voi,sper sa nu deranjeze...nu inseamna "periaj"...nici vorba de asa ceva;pur si simplu incerc un sentiment placut vazind ca mi se raspunde;eu traiesc in Romania si stiu cit este de greu in tara mea ,printre romani ,sa ti sa raspunda ,sincer si la obiect la cele mai banale lucruri;de aceea ceea ce faceti voi nu poate decit sa ma bucure...gata am incheiat!
Am "receptionat"toate informatiile si vin cu o noua intrebare:a auzit cineva de o firma de intermedieri job:locumotion..au si un site:www.locumotion.com;stie cineva ceva despre ei?sau se prezinta ca o atragatoare oportunitate dar o nefericita alegere?orice informatie primita conteaza mult pentru mine...Toate ce bune!
roadrunner
16-07-2008, 21:42
www.jobs.ie
www.monster.ie
www.irishjobs.ie
Roadrunner