PDA

View Full Version : max cash la intrarea in romania - 10k euro?

mihaimilk
20-06-2008, 11:48
Maximul de numerar cu care poti intra in Romania este 10k euro - corect?

admin
20-06-2008, 12:11
corect!

santiago
20-06-2008, 12:54
din cate stiu ..10k nedeclarati..dar poti intra cu cati vrei tu atat timp cat declari asta.

roadrunner
20-06-2008, 18:22
indiferent cati declari tot 10K ai voie in numerar, daca declari sau esti prins (adica nu declari) se confisca tot ce e peste 10K
Roadrunner

sfinx
21-06-2008, 00:09
doar daca vii din afara spatiului UE
e valabil si la intrarea in Irlanda

e lege europeana

keos
22-06-2008, 15:14
doar daca vii din afara spatiului UE
e valabil si la intrarea in Irlanda

e lege europeana

corect. asta am vazut scris si la intrarea in UK. daca vii din afara UE nu trebuie sa ai mai mult de 10k in numerar - nedeclarati.

santiago
22-06-2008, 19:37
deci?..ca sa raspundem la intrebare?..am inteles ca 10k daca vii din Congo..dar din Ire?..fara numar fara numar?

roadrunner
23-06-2008, 13:26
in Romania nu poti intra cu mai mult de 10K indiferent de unde vii.
nu riscati nu merita, exista banci.
Roadrunner

Carmensita
23-06-2008, 14:38
Pt. cine nu crede ;D
http://www.customs.ro/articole/calatori/introducerea_si_scoaterea_din_romania_a_sumelor_in _lei_si_valuta

sfinx
23-06-2008, 15:18
Romania inca nu e in UE -cu asa legislatie

a fost o emisiune la radio pe aceasta tema , de aceea am spus ca daca vii din afara UE

cininu
26-06-2008, 00:23
Pt. cine nu crede ;D
http://www.customs.ro/articole/calatori/introducerea_si_scoaterea_din_romania_a_sumelor_in _lei_si_valuta

Titlul...Introducerea şi scoaterea din România a sumelor în lei şi valută se referă la România, dar articolul pomenește numai de Comunitatea Europeană... România fiind în Comunitatea Europeana... deci poți intra/ieși cu câți poți căra pe ruta Irl-Ro... cred :-\

sfinx
26-06-2008, 06:58
mai trebuie sa si ai acele sume

daca nu sunt trecuti prin regimul fiscal de aici , trebuiesc carati cu valiza

altfel vorba lui roadrunner ---exista banci transefrul e sigur si costa doar € 0.25 ptr un transfer pana la 10 K

asorin
26-06-2008, 10:18
altfel vorba lui roadrunner ---exista banci transefrul e sigur si costa doar � 0.25 ptr un transfer pana la 10 K

la AIB e gratis daca ai cont la ei ;)

Carmensita
26-06-2008, 10:58
asta ce e, o discutie de dragul discutiei? cine vrea respecta legea, cine nu, nu, pe riscul lui. site-ul directiei vamilor din Romania a foarte lamuritor.

mihaimilk
07-07-2008, 16:28
altfel vorba lui roadrunner ---exista banci transefrul e sigur si costa doar € 0.25 ptr un transfer pana la 10 K

mai multe detalii despre comisionul de 25 de centi pt transferul a 10k euro? sau e 0.25%? Si asa e mic

Eu mai demult transferam prin banca (de la BoI la BCR), si comisioanele ajungeau la 1% din suma minim, pt ca si banca destinatara isi punea comisioanele dupa ureche.

Acum am conturi la banca Transilvania, si daca s-ar putea transfera cu comisioane mici, as fi primul la coada.

admin
07-07-2008, 23:21
cred ca roadrunner are dreptate.... e prin jur la 25 de centi nu 0.25%. Am transferat si eu recent ceva bani (nu prea multi) si comisionul a fot 39 de centi... (BOI - BCR)

Dan Tudor
08-07-2008, 07:31
Transfer prin 365online BOI - orice banca din Romania (cont destinatar in Euro) = comision 0 %

mihaimilk
08-07-2008, 13:00
Transfer prin 365online BOI - orice banca din Romania (cont destinatar in Euro) = comision 0 %

Excelent, prima data trebuie sa setez contul beneficiarului printr-un telefon la BoI, nu? Am alte conturi setate pt ESB, telefon etc.

Si pentru asta imi trebuie doar IBAN-ul contului romanesc?

Totusi parca nu-mi vine sa cred ca BT nu va lua un mic comision pt onoarea pe care mi-o face acceptand valuta mea...

asorin
08-07-2008, 13:05
din cate stiu comision o sa fie cand o sa vrei sa ridici banii din contul din ro, nu cand ii transferi. cel mai bine te interesezi la banca respectiva.

santiago
08-07-2008, 13:06
poti sa faci asta online iar apoi astepti un activation code care vine in 3 zile.
esb,eircom,plata chiriei/mortgage..sunt direct debit/standing orders
BT castiga la cursul de schimb presupunand ca schimbi euro la ei.

Dan Tudor
08-07-2008, 13:56
din cate stiu comision o sa fie cand o sa vrei sa ridici banii din contul din ro, nu cand ii transferi.

Exact.

@mihaimilk - trebuie mai mult decat IBAN-ul (adresa bancii, adresa titularului de cont etc.). In momentul in care deschideti fereastra pentru International Payments (presupun ca faceti transferul de pe PC, nu de pe telefon), va afiseaza exact ce si cum.

mihaimilk
08-07-2008, 14:01
Da, acum m-am loginat la 365online si vad ca e o chestie noua, mai demult nu aveau.

Stiu ca la retragerea de euro din Romania, BT are un comision de 0.4%. Dar ii poti transforma in lei (la cursul lor, normal) si apoi poti scoate de pe card din contul curent fara comision. Si la BT am internet banking, deci nu mai e nevoie de imputernicit sa se prezinte personal la banca pt operatiuni.

Si a incercat careva si chiar nu este comision??[br]Postet at: July 08, 2008, 12:59:28 PM________________________________________________ _

din cate stiu comision o sa fie cand o sa vrei sa ridici banii din contul din ro, nu cand ii transferi.

Exact.

@mihaimilk - trebuie mai mult decat IBAN-ul (adresa bancii, adresa titularului de cont etc.). In momentul in care deschideti fereastra pentru International Payments (presupun ca faceti transferul de pe PC, nu de pe telefon), va afiseaza exact ce si cum.

Da, am vazut acum, mersi.

Esb si telefonul nu le am setate ca direct debits sau standing orders, pt ca variaza sumele si am asa o retinere fata de transferurile astea automate. Doar la esatBT e setat un direct debit si acolo ma tem de momentul in care vreau sa cancelez...

santiago
08-07-2008, 14:15
de ce sa ai retinere din moment ce primesti bill-ul cu 2 sapt inainte de data direct debitului?..ma refer la utilitati(esb,eircom,gas) ca la insurance/loan/mortgage nu ai asa ceva.

daniel_D
08-07-2008, 14:56

ptr transferuri "overseas" orice banca cere

Full name you used to set up your bank account
Full address you used when setting up your bank account
Bank name
Branch
sort code (if required)
Bank Address
A/C number
IBAN code (routing number for USA accounts )
Swift code

Nu vb din amintiri, printre altele aici unde muncesc ma ocup si de rambursare.Mereu cand treb sa efectuez o plata am nevoie de informatiile respective, fie ca e vb de o pers fizica sau juridica...etc

roadrunner
08-07-2008, 15:54
vezi ca noi vorbim de plati online in europa, nu de cazul general.
IBAN au toate bancile nu numai cele americane.
daca ai IBAN nu ai nevoie de sort code si acc no (ca sunt deja in IBAN) ca si tara si banca de alfel.
Roadrunner

mihaimilk
08-07-2008, 16:03
Dan Tudor stie :), am adaugat un beneficiar, astept codul de activare.

N-am avut nevoie de sort code si account no, doar de IBAN. Ultima data cand am transferat prin banca (acum vreo 2 ani), IBAN-ul nu era recunoscut pt contul respectiv, si a trebuit sa completez si nr de cont. Sper ca acum au mai avansat si ei...

Si atunci erau comisione de 1% ale celor 2 banci, poate careva sa confirme ca daca fac transferul prin internet nu va fi asa de mare? Sau o sa aflu eu pe propria piele si va zic ;)

romania
08-07-2008, 16:19
M-as intoarce totusi la postarea initiala.
Eu zic ca poti intra/iesi in/din Ro si cu 150k daca-i ai...!

Idea e ca daca ai doar 8k sa zicem nu declari nimic, daca ai 10,001 Euro atunci trebuie sa-i declari.

Chestia asta are legatura cu spalarea de bani, vezi tu ca si daca transferi prin banca mai mult de 10k intr-o singura tranzactie tot o sa ai de explicat..sub 10mii nu te intreaba nimeni nimic.

Nu ma gandeam decat la Gigi cu milioanele lui si cu valizele prin Spania pe la meciuri... :)

Dan Tudor
08-07-2008, 17:20
Repet, transferul de la BOI (poate ca si de la alte banci, dar de BOI stiu din proprie experienta) catre orice cont in Euro de la orice banca din Romania nu este supus comisioanelor. Codul de activare vine prin posta cam in 3-4 zile. Transferul se efectueaza cam in 3 zile lucratoare.

roadrunner
08-07-2008, 17:24
Romania,
eu zic sa citesti legea, daca te duci si declari 100K ti se confisca, iti uram success.
chiar a fost un caz acum cativa ani cand un fotbalist de renume (roman) a incercat sa intre in tara cu o suma nu prea mare dar peste 10K si i s-a confiscat suma - si acum tin minte ce fata de prost a facut.
toata discutia asta e absolut puerila, cine ar fi asa idiot sa calatoareaca cu o suma ca asta in numerar?
Roadrunner

mihaimilk
08-07-2008, 17:35
Ok Dan Tudor.
Edit: Sper ca nu doar intarzie comisionale sa apara, cand am inceput sa transfer acum cativa ani, am facut 3 transferuri in 4 luni, iar comisioanele bancii romanesti au aparut doar dupa ultimul transfer, ceea ce m-a determinat sa iau la intrebari angajatii BoI, dar totul era in regula... /Edit

Zic sa am portita asta, daca pica BoI sa apuc sa transfer ceva cash in Romania :)

Legat de titlul threadului, am avut la mine doar vreo 9800 de euro cand am fost acasa.

E adevarat ca daca transferi peste 10000 intri in atentia cuiva? Cui trebuie sa dai explicatii, autoritatilor irlandeze sau romanesti? Tin minte ca anii trecuti cand transferam prin banca, trebuia ca mama mea sa declare 'scopul' banilor cand ii scotea din cont... Ciudat, if you ask me. Si nu depaseau 10k euro. Dar parca stiam si eu de limita asta de 10k, si am scos doar 9800 pentru orice eventualitate. Nu ca ar fi fost obtinuti ilegal, dar nu am chef sa dau explicatii >:(

Dan Tudor
08-07-2008, 19:19
E adevarat ca daca transferi peste 10000 intri in atentia cuiva? Cui trebuie sa dai explicatii, autoritatilor irlandeze sau romanesti? Da. Si, si. E un complex de proceduri, nu putine legate de Interpol, anti-spalare bani, anti-finantare terorism, anti-evaziune fiscala etc. etc. etc. Complicat :P[br]Postet at: July 08, 2008, 06:13:31 PM________________________________________________ _

eu zic sa citesti legea, daca te duci si declari 100K ti se confisca, iti uram success.

Hmmmm.... Nu as crede. In primul rand, "acum cativa ani" Romania NU era membra UE. In al doilea rand, "varianta castigatoare" :P este: sumele peste sau egale cu 10 K trebuie declarate. Nedeclararea, eventual atrage confiscare. Se aplica Reg. 1889/2005 (aquis) http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/site/en/oj/2005/l_309/l_30920051125en00090012.pdf
http://www.dgaiec.min-financas.pt/NR/rdonlyres/E4EECA44-CBC6-4F40-93FA-6DE57BCC4739/0/mod_3040.pdf

mihaimilk
09-07-2008, 15:17
E adevarat ca daca transferi peste 10000 intri in atentia cuiva? Cui trebuie sa dai explicatii, autoritatilor irlandeze sau romanesti? Da. Si, si. E un complex de proceduri, nu putine legate de Interpol, anti-spalare bani, anti-finantare terorism, anti-evaziune fiscala etc. etc. etc. Complicat :P

Phew, deci era sa intru in atentia Interpolului 8)

roadrunner
09-07-2008, 22:16
imi cer scuze , poti sa introduci sau sa scoti mai mult de 10K daca declari suma.
am recitit si e corect.
Roadrunner

santiago
10-07-2008, 07:53
atat timp cat poti justifica pana la ultimul cent in caz de nevoie poti scoate cat vrei daca declari .
dar cum s-a mai spus..why bother?.cand prin transf bancar e cel mai sigur..si nu risti sa iti uiti diplomatul cu bani prin aeroport :)

mihaimilk
16-07-2008, 11:45
Am trimis 1000 euro prin Internet, sa vedem pe unde sunt scurgeri in retea :D

Dan Tudor
18-07-2008, 09:15
Gata ? Ati intrat in atentia FATF/GAFI si ONPCSB ?! ;D

mihaimilk
18-07-2008, 12:02
ieri au aparut banii la BT, nici un comision vizibil... nice!

Le transmit rudelor sa pregateasca masinile de spalat!! ;D

Dan Tudor
18-07-2008, 13:01
nici un comision vizibil... nice!

Trust uncle Dan... ;)

roadrunner
18-07-2008, 13:03
Toma necredinciosu, acum trimite sute de mii, si-l promoveza investitor strategic.
Roadruuner