PDA

View Full Version : pasii logici dupa rent si work permit...?

elungulescu
15-06-2008, 12:08
salut tuturor,

As avea si eu o intrebare. Am ajuns destul de recent in Irlanda si acum cateva zile am facut contractul de inchiriere pentru un apartament. Saptamana viitoare ma duc la induction pt job si apoi voi aplica pt work permmit. mai trebuie sa mai fac si altceva? Daca ma puteti ajuta cu informatii, cam ce ar trebui sa fac next (cont la banca, PPS..unde..m-am uitat pe posturi dar nu m-am lamurit)..trebuie sa aplic pt ceva rezidentza dupa 3 luni? La internet cand au venit sa il instaleze mi-au cerut direct debit si nu am avut cum sa le dau..ca vroiam sa trec internetul pe numele meu. Am deja o asigurare medicala privata pt urmatoarele 6 luni...mai tre' sa fac altceva?

Va multumesc anticipat si sper ca am pus postul unde trebuie,
Emil

Dan Tudor
15-06-2008, 16:21
...si sper ca am pus postul unde trebuie,
Emil

Nu chiar. Dvs. doriti mai degraba sfaturi "de viata" in Irlanda. Aici ar trebui postate intrebari ale caror raspunsuri sa cada exclusiv in atributiile Ambasadei.

roadrunner
16-06-2008, 09:07
Emil,
de obicei angajatorul depune aplicatia pentru work permit (dar nu neaparat) iar dupa eliberare incepi lucrul, esti un caz aparte ca mergi la induction inainte sa ti se elibereze work permit dar pana la urma asta e bine (zic eu)
Dupa ce ai cont la banca, PPS, work permit nu prea mai ai multe de facut decat sa te lupti cu asigurarea de la masina si economia in cadere libera...
Succese,
Roadrunner

admin
16-06-2008, 12:00
am mutat postul... unde trebuie