PDA

View Full Version : Eurovision

sfinx
24-05-2008, 08:54
VOTATI ROMANIA IN FINALA EUROVISION

ELITE ART Club UNESCO, asociatie culturala ce promoveaza valori autentice ale culturii romanesti, invita toti romanii ce traiesc si-si desfasoara activitatea in afara granitelor tarii sa fie alaturi de Romania finala Eurovision. www.eurovision.tv

Nico si Vlad Mirita sunt artistii care vor reprezenta Romania pe 24 mai in finala Eurovision Song Contest 2008 de la Belgrad.

Piesa Pe o margine de lume a fost desemnata castigatoare prin votul juriului roman(50%), dar si al publicului (televoting 50%), totalizand astfel 284 de puncte din 288.

Compusa de Andrei Tudor, unul dintre cei mai talentati compozitori romani, Pe o margine de lume reprezinta o apropiere armonioasa intre pop şi opera, in stilul cross-over. Aceasta simbioza se pastreaza si la nivelul textului, versurile in romana si italiana constituind un întreg unitar de un echilibru perfect.

Tenor la Opera Naţionala din Bucuresti, Vlad Mirita a castigat numeroase premii în cadrul unor concursuri prestigioase: premiul intai la festivalul pop “Mamaia 2002”, premiul intai la Concursul Internațional de Canto “Traian Grozăvescu”(2006), premiul Musiktheater Wien și bursa “CEE Musiktheater 2007”. Vlad Mirita este unul dintre putinii cantareti romani de cross-over, vocea sa deosebita fiind remarcata in cadrul unor recitaluri si turnee in Spania, Germania, Austria, Belarus, dar si cu ocazia interpretarii unor arii cu un grad sporit de complexitate, precum “Tragedia lui Carmen”, in cadrul Festivalului “G. Enescu” (septembrie 2007) si al mega-concertelor Proms of Delight.

Artista originala ce abordeaza stiluri variate de muzica, Nico este îndrăgita de un public numeros si variat. Palmaresul de exceptie reprezinta dovada clara a talentului sau: premiul “Doina Badea” pentru cel mai bun solist vocal la Teatrul Național “I. L. Caragiale”, premiul intai pentru cea mai buna voce feminina la festivalul ”Ion Vasilescu” (1998), premii importante primite la festivalul ”Mamaia” si ”Cerbul de Aur” din Brasov, marele premiu si trofeul “Asian Voice” din Kazahstan, 2004. Alaturi de Vlad Mirita, Nico are toate sansele sa castige editia din 2008 a Eurovison Song Contest

Votati pe telefoanele mobile in Finala Eurovision de sambata, 24 mai, piesa Romaniei Pe-o margine de lume, recomandata de ELITE ART Club UNESCO

romania
24-05-2008, 11:12
O sa votam Romania doar ca sa fim patrioti sau sa votam ce e mai frumos?

Stiu ca a fost ceva scandal inainte de a fi fost desemnata aceasta trupa in Romania, daca nu ma insel mai era o trupa din afara Romaniei...

Acest spectacol nu mai desemneaza de multa vreme cea mai buna piesa asa ca de ce nu, VOTATI ROMANIA!

bogeak
25-05-2008, 18:42
buna
am votat 4 prieteni, de pe 7 telefoane, dar se pare ca degeaba.
am facut'o mai mult din patriotism.
nu ne'a placut.
voi ce pare ati avut? ati votat?
ms

Innrain
26-05-2008, 13:02
Nu e degeaba (a fost pe bani) si nu esti singur. Eu am votat de 26+33 ori. Dar sincer nu mi-a placut melodia. Si nici celorlati. S-a vazut

mihaimilk
26-05-2008, 17:08
Eu n-am votat, dar m-am distrat...

Ce reprezinta Eurovisionul in ultimii ani? Dupa victoria trupei de hard rock finlandeze (?) si Dustin Curcanul desemnatul Irlandei?

Trebuie sa ai o melodie rapida si cu ritm puternic, cativa dansatori/oare mai dezbracati asa, si e asigurat locul in Top 10.

In plus, ajuta si sa ai multi vecini. Cantecul rusesc nu m-a impresionat (de fapt nici unul dintre concurenti nu pot sa zic ca a fost ceva de capul lui), si totusi a castigat... pt ca are multi vecini, si atat...

Parca si Irlanda a dat cateva puncte Romaniei, daca va inchipuiti ca au fost irlandezi care sa voteze pt asa ceva... plus ca 12 pct au fost date Lituaniei/Letoniei? Oare de ce? Normal ca lucratorii straini de aici 'apreciaza' mai mult competitia asta decat bastinasii, pentru care a devenit doar un alt prilej de distractie, cum altfel sa explici "Irlande Douze Points"?

Dan Tudor
26-05-2008, 19:54
Concursul asta nu mai are cam demult nimic de-a face cu muzica ;D

Pentru a avea punctaj bun trebuie sa:

1. Ai comunitati mari in afara propriei tari, dispusi sa voteze "la greu"
2. Ai relatii privilegiate cu alte tari, ai caror nationali sa-ti voteze melodia (se vede cel mai bine la scandinavi, spatiul fostei Iugoslavii si fosta URSS, intotdeauna se voteaza intre ei. La noi e evident cu Moldova, la Cipru cu Grecia, la Andorra cu Spania)
3. Participi cu o melodie cat mai buna (nu e musai, dar daca vii cu o "chifla" ca cea romaneasca de anul asta - nu poti emite nicio pretentie)