PDA

View Full Version : Lovitura de un milion de euro data in Irlanda de la bancomate din Romania

katt
18-05-2008, 13:13
Una dintre cele mai mari fraude bancare a fost descoperita in aceste zile in Dublin, Irlanda.

Conturile bancare ale aproximativ 300 de cetateni irlandezi au fost lasate goale in urma unor extrageri care au avut loc la bancomate din Romania, Italia si Spania.

Politia irlandeza a declarat ca a existat o complicitate intre criminali si angajati ai unor restaurante si magazine din Dublin. Ultimii au copiat numerele si seriile cardurilor cetatenilor irlandezi, in vreme ce infractorii au obtinut PIN-urile prin metoda "privitului pe dupa umar": s-au plasat linga clientii care-si introduceau codul PIN.

Ulterior, cardurile clonate au fost folosite pentru extrageri de la bancomate de pe teritoriul Romaniei, Spaniei si Irlandei. Acestea au avut loc la final de aprilie, inceput de mai. Pagubitii au fost cei care au alertat bancile, sistemele de securitate neobservind nici o iregularitate. Aproximativ un milion de euro au fost furati.

Politia banuieste o retea de hoti din care ar face parte si cetateni romani, cu ramificatii in Irlanda, Spania, Italia si Romania.

Sursa: http://www.hotnews.ro/stiri-international-3035774-lovitura-milion-euro-data-irlanda-bancomate-din-romania-italia-spania.htm

santiago
18-05-2008, 13:21
Sa asteptam introducerea unei intrebari suplimentare la un job application pt cetateni romani?
gen:ai sa copiezi cardurile clientilor?
zilele trecute a tot rulat pe skynews un reportaj despre ce fac roma gypsies in Italia

roadrunner
19-05-2008, 12:14
si uite asa o sa obtina romanii joburi si mai usor.
Roadrunner

daniel_D
19-05-2008, 18:07
zilele trecute a tot rulat pe skynews un reportaj despre ce fac roma gypsies in Italia

Ce am vazut in Italia in cei 3 ani(si)..... cat am locuit acolo, despre ce fac Rom si Romanii nu am vazut nici macar in Romania... ;D
Eu unul sper ca Irlanda sa nu scoata vizele ptr Romani, am trait aceasta experienta pe pielea mea in Italia de la 1 ianuarie 2007 pana anul curent, si am vazut ce sa intamplat acolo. Daca aici "inca" mai poti scoate scoate capul pa fereastra si spune ca esti Roman..in Italia preferi sa spui ca esti Croat, Ungur, planta medicinala....Roman nein...

PS:Si daca se trezeste vreun nationalist convins sa-mi spuna ca: "ce ba ti-e rusine ca esti Roman"...il poftesc sa traga o fuga in Italia... :)

asorin
19-05-2008, 18:50
Irlanda nu (mai) are vize pt Romani. Cred ca se vede asta pe O'Connel Street...

daniel_D
19-05-2008, 19:21
Irlanda nu (mai) are vize pt Romani. Cred ca se vede asta pe O'Connel Street...

Ipotetic vb se vede, bineinteles.....asteapta in schimb sa se ridice vizele(dar hai sa numim acea viza, work permit)...viza e una, permisul de munca e alta asta ptr a nu lasa loc de interpretari audientei.

santiago
20-05-2008, 09:30
lol..oricat de mult ai cauta ..jobul practicat de' turistii de pe O'Connell Street' nu o sa-l gasesti nici pe lista cu joburi eligibile de work permit nici pe cea cu joburi pt care nu au nevoie de work permit :)
E in proiect sa inchida circulatia masinilor pe O'Connell si sa devina zona pietonala..poate au realizat edilii Dublinului ca nu le mai ajung doar trotoarele si doresc sa le mareasca operation area :)[br]Postet at: May 19, 2008, 08:07:16 PM________________________________________________ _http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/804231/Romanii-terfeliti-gratuit-de-presa-irlandeza/

presa te ridica..presa te coboara

http://travel.timesonline.co.uk/tol/life_and_style/travel/destinations/europe/article3945016.ece

Innrain
20-05-2008, 15:51
Eu unul sper ca Irlanda sa nu scoata vizele ptr Romani, am trait aceasta experienta pe pielea mea in Italia de la 1 ianuarie 2007 pana anul curent, si am vazut ce sa intamplat acolo.

daniel_D pun acesta reactie pe seama naivitatii. Tu crezi ca vizele au fost cele care i-au oprit pe cei care "fara de lege". Nu s-ar mai numi asa daca ar respecta legile. Crezi ca hotilor le trebuie permis de munca? Tot celor cinstiti le trebuie. Nu sunt nationalist dar nici nu o sa raspund la intrebarea "Where are you coming from ?" Cu "Ireland". Tot "Romania" am sa spun. Chiar daca port ecuson pe care scrie Dublin sau chiar daca sunt pe aeroport la Roma. Poporul irlandez nu e cu nimic mai breaz. Uita-te prin cartile de istorie iar urmarile le poti vedea foarte bine aici. Cate magazine au vitrine? Cate masini de bani s-au furat in ultimii 10 ani? sau http://www.dcu.ie/news/2007/jan/s0107d.shtml

Despre poporul Italian ....ma abtin, dar eu prin Italia nu mai calc. Cum spunea autorul articolului postat de santiago "m-am simtit mai bine in Afganistan".

asorin
20-05-2008, 17:22
am tot vazut in mai multe postari de pe forum tot felul de pareri despre un popor sau altul.
intrebare: care credeti ca este cel mai "perfect" popor, asa cum il percepeti fiecare dintre voi? si de ce?

Dan Tudor
20-05-2008, 18:57
care credeti ca este cel mai "perfect" popor

"Asa ceva nu exista" ;DPostet at: May 20, 2008, 05:45:17 PM________________________________________________ _

Una dintre cele mai mari fraude bancare a fost descoperita in aceste zile in Dublin, Irlanda.

Conturile bancare ale aproximativ 300 de cetateni irlandezi au fost lasate goale in urma unor extrageri care au avut loc la bancomate din Romania, Italia si Spania.

Politia irlandeza a declarat ca a existat o complicitate intre criminali si angajati ai unor restaurante si magazine din Dublin. Ultimii au copiat numerele si seriile cardurilor cetatenilor irlandezi, in vreme ce infractorii au obtinut PIN-urile prin metoda "privitului pe dupa umar": s-au plasat linga clientii care-si introduceau codul PIN.

Ulterior, cardurile clonate au fost folosite pentru extrageri de la bancomate de pe teritoriul Romaniei, Spaniei si Irlandei. Acestea au avut loc la final de aprilie, inceput de mai. Pagubitii au fost cei care au alertat bancile, sistemele de securitate neobservind nici o iregularitate. Aproximativ un milion de euro au fost furati.

Politia banuieste o retea de hoti din care ar face parte si cetateni romani, cu ramificatii in Irlanda, Spania, Italia si Romania.

Sursa: http://www.hotnews.ro/stiri-international-3035774-lovitura-milion-euro-data-irlanda-bancomate-din-romania-italia-spania.htm

Articolul original este aici http://www.belfasttelegraph.co.uk/breaking-news/ireland/article3712513.ece

De remarcat:

The criminals withdrew cash from the unsuspecting victims in countries around mainland Europe, [b]including Italy, Romania and Spain.

HotNews a "omis" acest including.

Apoi

Este o fraza bagata de HotNews "din burta". Nu apare asa ceva in articolul original. "Ziaristii" nostri prezumeaza ce ar prezuma Garda.

Adevarat profesionalism......

daniel_D
20-05-2008, 19:19
daniel_D pun acesta reactie pe seama naivitatii. Tu crezi ca vizele au fost cele care i-au oprit pe cei care "fara de lege". Nu s-ar mai numi asa daca ar respecta legile. Crezi ca hotilor le trebuie permis de munca? Tot celor cinstiti le trebuie. Nu sunt nationalist dar nici nu o sa raspund la intrebarea "Where are you coming from ?" Cu "Ireland". Tot "Romania" am sa spun. Chiar daca port ecuson pe care scrie Dublin sau chiar daca sunt pe aeroport la Roma. Poporul irlandez nu e cu nimic mai breaz. Uita-te prin cartile de istorie iar urmarile le poti vedea foarte bine aici. Cate magazine au vitrine? Cate masini de bani s-au furat in ultimii 10 ani? sau http://www.dcu.ie/news/2007/jan/s0107d.shtml

Despre poporul Italian ....ma abtin, dar eu prin Italia nu mai calc. Cum spunea autorul articolului postat de santiago "m-am simtit mai bine in Afganistan".

Nu vreau sa polemizez prea mult pe tema asta si mai ales pe un forum public, vin de pe un forum unde discutiile de genul asta erau la ordinea zilei, ceea ce am zis e doar o parere personala decupata din experientele mele anterioare si a celor aproape 4 ani cat am locuit acolo.
Inca ceva, eu unul ma uit in curtea mea ...nu-mi pasa ce au facut Italienii la inceputul anilor 90 cand mai mult de 13 milioane au emigrat pe unde au apucat, majoritatea in USA si uite asa s-a nascut Corleone si mafia Italiana. Nu-mi pasa ca ma duc intr-o seara in Temple Bar si bancnota de 5 euro rest care mi-o da' dupa ce platesc consumatia o pot trage pa nas ca e contaminata cu cocaina. Imi pasa doar de un singur lucru si anume ca pe pasaportul meu scrie ROMANIA si vreau ca atunci cand ma duc intr-o tara straina sa mi se spuna cu diplomatie "Bine ati venit" si nu "Scopul si durata vizitei"...

florin1s
20-05-2008, 19:42
Cica niste romani au montat 'corturile' in parc langa Luttrellstown (Blanchardstown), dar nu au reusit sa stea prea mult ca i-au pus pe fuga..cineva!!! ;)
Cred ca urma sa se repete povestea de pe M50. daca le tinea vrajeala.
Si ca tot a venit vorba de M50 rond. ma intreb cine a sponsorizat curatenia generala facuta acum 1 luna jumate de o firma specializ.???? cumva cei de la ambasada rom? (din curiozitate)

santiago
20-05-2008, 20:11
Daca treci prin Blanch pe la 10 dimineata statiile de bus sunt pline cu femei cu fuste crete si baietasi colorati.Se duce lumea la 'munca'.
In goana lor dupa senzational ziaristii de la hotnews au omis voit sa adauge acel including..probabil ca functioneaza principiul..cu musca pe caciula..daca e furt e de-ai nostri.
Probabil ziaristi din Belfast s-au saturat si ei de tigani.
Merg in Belfast cu treaba lunar si e plin de tigani ca si in Dublin.Tesco are rafturi cu Bergenbier si Ursus deci au ei motiv .Ma uit la cei ce se prefac ca stiu sa cante la acordeon si sa fiu al naibii daca inteleg cum reusesc sa aiba mereu o gramada de bani in cutiile de vioara,etc..macar daca ar sti sa cante.
Despre corturi?..isi inchiriaza case si stau cate 10 intr-o camera..sunt obisnuiti.

admin
21-05-2008, 00:32
Ma intreb ce o sa se intample cand se va termina tot de furat... ca doar nu o sa fie la vesnicie? O sa inceapa sa fure unii de la altii?

Innrain
21-05-2008, 09:01

Nu vreau sa polemizez prea mult pe tema asta si mai ales pe un forum public, vin de pe un forum unde discutiile de genul asta erau la ordinea zilei, ceea ce am zis e doar o parere personala decupata din experientele mele anterioare si a celor aproape 4 ani cat am locuit acolo.
Inca ceva, eu unul ma uit in curtea mea ...nu-mi pasa ce au facut Italienii la inceputul anilor 90 cand mai mult de 13 milioane au emigrat pe unde au apucat, majoritatea in USA si uite asa s-a nascut Corleone si mafia Italiana. Nu-mi pasa ca ma duc intr-o seara in Temple Bar si bancnota de 5 euro rest care mi-o da' dupa ce platesc consumatia o pot trage pa nas ca e contaminata cu cocaina. Imi pasa doar de un singur lucru si anume ca pe pasaportul meu scrie ROMANIA si vreau ca atunci cand ma duc intr-o tara straina sa mi se spuna cu diplomatie "Bine ati venit" si nu "Scopul si durata vizitei"...

De ce sa nu polemizam. Daca nu ne injuram eu zic ca e bine. Asa mai invatam si noi unii de la altii. (parerea mea)
Modul cu care te primeste lucratorul de la politia de frontiera tine exclusiv de el. Intrebare. Cum esti primit pe aeroportul Otopeni? Parerea mea a fost ca am primit cel mai prost tratament dintre toate. Cel mai interesant a fost pe aeroporturile din UK unde nu m-a intrebat nimeni de pasaport.

am tot vazut in mai multe postari de pe forum tot felul de pareri despre un popor sau altul.
intrebare: care credeti ca este cel mai "perfect" popor, asa cum il percepeti fiecare dintre voi? si de ce?

Unii au zis ca "Nu exista padure fara uscaturi". La toti le-am putea gasi ceva. Eu am spus ca nici ei nu sunt mai breji (irlandez/italian). Nu ma intereseaza sa ii slavesc/discreditez ca popor.

santiago
21-05-2008, 09:19
la intrare in UK nu te controleaza decat daca ajungi acolo din tari nonUE...IN schimb cand te imbarcai catre UK te tineau 10 min la check in sa iti verifice pasaportul(vize,etc)..asta inainte de 2007 bineinteles.

mihaimilk
21-05-2008, 17:10
Din threadul asta inteleg ca sunt tigani la produs pe O'Connell street? Va rog sa nu-i indrumati spre Galway ;D, inca n-am vazut pe-aici, dar nu prea ies in oras decat in weekend.

Acum cateva luni cand am fost la Jameson Film Festival, am fost surprins sa constat ca cca 50% din oamenii de pe Parnell street vorbeau romaneste, acolo sunt concentrati muncitorii conationali? alti 25% vorbeau limbi slavone, poloneza ,lituaniana etc.. un nr foarte mic erau irlandezi.

La Roma am fost in Feb 2007 cred, si acolo am ramas surprins de 'cetele' de romani care stateau in grupuri-grupuri si beau pe langa gara, acolo chiar ca impresia mea este ca 75% sunt romani, probabil ca nu au unde sta noaptea, de ocupa parcurile? nu m-am simtit neaparat amenintat, ma gandeam (naiv poate) ca daca e ceva, le zic ca-s roman si scap... Oricum, Roma e faina, nu lasati niste infractori sa va impiedice sa o vizitati...

Tot legat de Italia, la Venetia in Oct-Nov 2006, nu tin minte sa fi vazut/auzit prea multi romani. In general, impresia mea (proprie si personala) despre Italia esta: mancare super ieftina si super buna (la Trattorria, mai ales cu o cunoastere a specificului local [verisoara mea e casatorita cu un italian, deci am avut parte de tratament trattoricesc ;)], canalele la tv, vreo 40, TOATE 'dubbed'in italiana (adica vorbite in italiana peste soundtrack-ul original) - ceea ce ia in unele cazuri 90% din originalitatea filmelor, si o parere generalizata cumva, italienii sunt ceva mai prejos in the intelect department fata de alte popoare (franta, UK, germania Elvetia), nu cu mult, dar totusi, ce realizari stiintifice au avut italienii in ultimii ani? ca popor, se orienteaza mai mult spre looking cool, "ciau!!" vorba lui Eddie Izzard :).

Si pentru ca este o generalizare, sunt convins ca sunt si italieni mai destepti decat mine :p

Dar pana la urma, clasa lor politica e cel putin la fel de corupta ca cea din Romania, pai sa-l votezi pe Berlusconi de cine stie cate ori, da-o-ncolo de treaba...

asorin
21-05-2008, 17:48
am vreo doi colegi italieni la mine la munca care au plecat din Italia convinsi ca acolo lucrurile or sa mearga din ce in ce mai prost. mai ales dupa proaspetele alegeri cand belusconi a fost reincoronat.
si sa ne mai miram ca romanii pleaca pe capete?

florin1s
28-05-2008, 21:35
Azi au anuntat la radio ca 8 romani au fost arestati si vor si trimisi in judecata. Nu am apucat sa aud si din ce motiv...

santiago
28-05-2008, 21:48
http://www.rte.ie/news/2008/0528/dublin.html

probabil ca sunt aceiasi ..chiar citisem mai devreme si ma intrebam...oare acesti hoti arestati or fi romani?

vasiletina
28-05-2008, 22:05
Ma intreb ce o sa se intample cand se va termina tot de furat... ca doar nu o sa fie la vesnicie? O sa inceapa sa fure unii de la altii?

apare o noua generatie ;D

azi dimineata @ 6a.m. am participat cu cativa colegi interpreti la o razie An Garda Siochana / GNIB in 17 locatii din Dublin (zona North Circular Road inspre Phoenix Park), ]n care au fost invitati la identificare cateva zeci de "rroma" mari si mici, mai grasi sau slabi, dupa cum au reusit sa adune profit pe venitul altora. Au fost saltati pana la urma 8 care aveau mandate de arestare sau erau cautati pentru infractiuni comise. sa ii fi vazut cum dormeau ca "sardinele in conserve" pe saltele, paturi etajate, fotolii, etc. nu mai vorbesc de starea de insalubritate in care locuiau, ca imi era greata sa calc pe jos sau ating ceva.

amiabil am fost intrebat de un prieten politist, daca sunt onorat sa am asa conationali, iar eu am raspuns la fel de amiabil ca "nu".

se pare ca si IRL s-a saturat de conationali si le cauta bube in calculator, poate se indura vreun judecator si ii deporteaza in India (sau groapa indianelor) de unde sunt originari.

Dan Tudor
28-05-2008, 22:29
in 17 locatii din Dublin (zona North Circular Road inspre Phoenix Park),
17 sau 19 ? ;)

sfinx
29-05-2008, 00:08
mai are importanta
daca ei reusesc sa aresteze doar 8

Dan Tudor
29-05-2008, 00:24
Pe ceilalti nu au avut motive sa-i aresteze.

vasiletina
29-05-2008, 11:24
- 17 sau 19 locatii care e marea diferenta acum????

- aveau o lista de vreo 10 pagini cu zeci de nume de rromi care aveau mandate de arestare emise pe numele lor.

- s-a nimerit sa-i gaseasca doar pe astia acasa, desi era foarte devreme (dar cei care munceau schimbul trei nu ajunsesera acasa se pare). ;D

Dan Tudor
29-05-2008, 11:36
Azi au mai arestat cativa

asorin
29-05-2008, 13:01
curatenia de primavara? :)

roadrunner
29-05-2008, 13:04
Sa le uram spor la cules...
Roadrunner

santiago
29-05-2008, 13:27
era si timpul ..

florin1s
31-05-2008, 21:34
Ieri scria in ziar de 150 de hoti de buzunare care opereaza prin centru si mai nou pe la aeroport. ,Surpriza" zilei...sunt romani cica lol.
Dar Vasile macar a meritat efortul ??

santiago
01-06-2008, 11:19
tocmai de aceea o sa ajunga Romania o tara izolata si deloc indragita in Europa,caci printre cei facuti la buzunare nu sunt doar irishi ci si est europeni si alte natii.

vasiletina
01-06-2008, 13:00
- depinde ce intelegi prin meritat - financiar, emotional sau "proud to be romanian"? Raspunsul este "da" pentru prima intrebare doar. in rest ca de fiecare data.