PDA

View Full Version : documente student

Greenlancer
21-04-2008, 01:18
salut tuturor

acum ceva timp am aplicat pt niste cursuri in irlanda si zilele astea m-au chemat la interview unde imi cer PPS number si medical card number.

problema e ca eu locuiesc si invat in italia iar pt a avea PPS imi trebuie o adresa in irlanda .. si pps-ul imi trebuie la sa scot medical card-ul(din cate am inteles).

este posibil sa vin in irlanda sa fac cererea pt pps si sa dau adresa collegiului ca forward-addres.?

odata ce sunt inscris pt ce documete trebuie sa fac cerere pt a fi in regula cu rezidentza si posibilitatea de munca part time( sunt cursuri full time la un College of Further Education)?

ovimat
21-04-2008, 08:41
Cu PPs-ul e relativ simplu, ai nevoie doar de o adresa unde sa ti-l trimita.
Cu medical card e mai mult de asteptat dar nu e prea complicat.
La partea cu munca cel mai bine e sa te interesezi direct la colegiu. Nu e sigur ca ei stiu exact si aici TU trebuie sa faci "sapaturi", era ceva postat si pe acest forum, cauta pe la www.entemp.ie, www.justice.ie, www.cdvec.ie etc.
Good luck.

Innrain
21-04-2008, 15:21
Ti-au cerut PPS-ul din automatism. PPS-ul se elibereaza rezidentilor. (nu ma refer la medici) Probabil nici nu au stiut ca nu esti rezident. Sau, ceea ce cred ca s-a intamplat, o masina a printat si trimis scrisorile fara a se fi verificat macar odata manual cazurile.

Medical card-ul e optional. Este posibil sa nici nu ai dreptul sa-l detii.
http://www.citizensinformation.ie/categories/health/entitlement-to-health-services/medical_card

Dan Tudor
22-04-2008, 18:00
Absolut adevarat.

(@Greenlancer - aceasta nu este o intrebare pentru Ambasada Romaniei, nefiind de competenta autoritailor romane)