PDA

View Full Version : Accident mortal la locul de munca

Innrain
14-04-2008, 16:13
Poate ati auzit. In special daca nu. Am dat un search dar nu am gasit nimic pe forum despre asta.

Nici o rudă de-a lui Adrian Mihoc, un tīnăr de 28 de ani, din Adjudeni, comuna Tămăşeni, nu credea că Paştele de anul acesta va şi ultima ocazie cīnd īl va vedea īn viaţă. Vestea că bărbatul s-a stins īntr-un accident stupid, petrecut pe 5 aprilie, pe şantierul unde lucra, īn Irlanda, i-a īnmărmurit pe toţi cunoscuţii familiei. Din dorinţa de a-i asigura o viaţă normală copilului său, Adrian Mihoc plecase la muncă īn străinătate, de aproape 4 ani. Lucra ca fierar betonist, pe un şantier de līngă Dublin. Firul vieţii i s-a rupt brusc, din cauza unui accident mai puţin obişnuit: cupa unui excavator s-a desprins şi a căzut peste el. "Eu lucrez pe acelaşi şantier, dar īn altă echipă, aşa că n-am văzut exact ce s-a īntīmplat", ne-a declarat un alt nemţean care munceşte īn Dublin. "Am vorbit cu colegii lui şi am aflat că bolţurile de prindere a cupei au sărit, iar Adrian era chiar dedesubt. N-a avut nici o şansă. Este o anchetă īn curs şi urmează să se stabilească exact cum de-a fost posibil aşa ceva. Toată lumea vorbeşte despre asta şi nu ne vine să credem că omul ăsta a putut muri īn asemenea accident".

Pe līngă durerea imensă, familia va trebui să se īnarmeze cu multă răbdare şi mulţi bani, ca să aducă acasă trupul neīnsufleţit. Īn cazul accidentelor de muncă, īn care numai anul trecut şi-au pierdut viaţa 7 nemţeni, autorităţile nu pot ajuta foarte mult familiile īndoliate. "Regret foarte mult că s-a īntīmplat aşa ceva", a declarat Ironim Andrici, primarul din Tămăşeni. "Este primul consătean de-al nostru care cade victimă unui astfel de accident şi sper să fie şi ultimul. Sper, de asemenea, ca nici unul dintre romānii plecaţi la muncă īn străinătate, să nu mai fie adus acasă īn sicriu".
Cristina MIRCEA

http://www.adjudeni.com/portal/index.php?option=com_content&task=view&id=86&ac=0&Itemid=42

vasiletina
14-04-2008, 18:14
sincere regrete ca astfel de tragedii se intampla, indiferent de nationalitatea celui care isi pierde viata, muncind sau altfel.

personal am auzit de accident la radio dar nu fusese mentionat numele sau nationalitatea asa ca nu puteam specula.

inca odata, trist, foarte trist.

sper sa ii fie mai bine dincolo...

si sincere condoleante familiei.

santiago
14-04-2008, 22:11
daduse la Protv un reportaj chiar in ziua accidentului.