View Full Version : Joburi in Romania
elena.ionescu
14-04-2008, 13:17
Salut,
Ma intrebam daca exista interes din partea romanilor care lucreaza in strainatate pentru reintoarcere. Stiu ca in general tocmai conditiile mai putin prielnice din Romania determina profesionistii romani sa plece, insa piatra romaneasca da semne de schimbare, exista o 'sete' pe piata locala pentru expertiza si interes crescut din partea multor companii care isi doresc romani formati in afara si sunt dispuse sa-i 'motiveze' corespunzator.
Sper sa nu ma judecati ca arunc o strigare catre romanii nostri din afara, pana la urma 'there is no place like home' si daca sunt sanse bune de cariera si viata decenta, poate exista interes. In caz ca exista m-ar bucura sa aud, sa ajut, sa 'make it happen' (lucrez in resurse umane).
O zi cat mai faina,
Elena
http://www.cotidianul.ro/inflatia_anuala___record_in_martie-43423.html
http://www.cotidianul.ro/psd_aduce_manelele_in_politica-43392.html :D
http://www.cotidianul.ro/sondaj__romanii_sustin_ca_traiesc_din_ce_in_ce_mai _prost-43413.html
http://www.cotidianul.ro/fmi__aproape_trei_milioane_de_romani_traiesc_in_sa racie_absoluta-43417.html
si asta numai din Cotidianul de azi ;)
eu personal astept rezultatul alegerilor de anul asta ca sa incep sa rumeg putin posibilitatea unei intoarceri in viitorul indepartat
elena.ionescu
14-04-2008, 14:41
Hey,
Multumesc de raspuns. Ce sa zic, stiu...doar traiesc in realitatea asta. Sunt constienta ca nu e doar salariul necorelat cu piata europeana ci si nivelul de civilizatie in general, care lasa de dorit. Aici empatizez si sunt de acord cu tine.
Doar ca avand un nivel de venit bun si mai schimbandu-se lucruri pe aici pe dincolo, poate gasim si acasa iarba mai verde. Nu ne vom civiliza noi asa repede dar ... oi fi eu optimista din fire:) I
(Inflatia era prognozata in scadere pentru perioada urmatoare:
http://www.dailybusiness.ro/stiri-finante-banci/inflatia-va-incepe-sa-scada-din-aprilie-dupa-varful-din-martie-12280
...aveam o perioada in care bateam recordul de 2 cifre la inflatie..ceva progres am facut in ani de zile)
Mult succes si pe oriunde sunteti, sper sa traiti bine (incep sa sun ca basescu).
Eu sper sa gasiti lucruri bune si acasa si mai sper sa pot da o mana de ajutor.
PS: si eu astept cu mare interes sa vedem ce 'trufandale' candideaza in final:)
NUmai bine,
Elena
Carmensita
14-04-2008, 16:24
Salut!
Multumim pt. interes! Chiar anuntul tau e un semnal ca lucrurile se schimba :) Numai bine si tie!
daniel_D
14-04-2008, 23:09
Mult succes si pe oriunde sunteti, sper sa traiti bine (incep sa sun ca basescu).
Eu sper sa gasiti lucruri bune si acasa si mai sper sa pot da o mana de ajutor.
PS: si eu astept cu mare interes sa vedem ce 'trufandale' candideaza in final:)
NUmai bine,
Elena
Draga Elena
In general nu raspund provocarilor, prefer sa rasfoisc paginile forumuli si eventual sa-mi las diencefalul emotzionat de postarile altora.
Impins probabil de dezordinea mea emotzionala din ultima perioada, alunesc usor cu degetele pe tst-ura sifonata de la al meu laptop....in...sau cu scopul(cum prefera matale) de a refula cateva cuvinte decupate din ultimele mele tentative de a ma intoarce acasa....in frumoasa si fascinanta Romanie
Nu am sa-mi insir Cv-ul si calitatzile mele ca margelele pa' atza ca nu-si are rostul, am sa spun doar ca muncesc ptr o multinationala Americana si sunt doar de 1 saptamana in Dublin venit cu transfer dupa ce in prealabil am muncit ptr o perioada de aproape 4 ani de zile ptr aceiasi firma in Italia(Roma).
Inainte sa accept oferta de "dat cu sapa" aici in Irlanda, m-am gandit gandit 3 zile si 3 noptzi(ca in basme)....ce sa FuQ.....si cum aveam timp, inca 2 luni pana la semnarea contractului cu Irlanda...mi-am crosetat CV-ul si am inceput sa-l trimit in Romania tot pe la anumite firme(multinationale) din acelasi domeniu in care "dau cu sapa".....SURPRIZA...chiar daca firma la care lucrez pe plan mondial este una dintre cele mai "jmekere din cartier"...CV-ul meu in care am inglobat: Titlul, pregatirea, experientza si tot ce am aveam eu de vandut in Romania valora EUR 325/Luna.....La vederea acestei super oferte, am semnat imediat contractul cu Irlanda si am pus in rama oferta Romanilor....gandind-ma ca atunci cand voi fi trist, am sa ma uit la ea si am sa'incep sa rad in hohote....
PS: Ieri un fost coleg de facultate(printre altele are si master) ma suna si imi zice, bai am schimbat job-ul, astia la care muncesc eu acum imi dau EUR 400, era asa de fericit saracu' ca voia sa aplaude cu urechile.......
Iar tu asteptzi cu interes sa vezi ce "trufandale" candideaza in final...PFOAI.....:D.....pai e plina Romania de "trufandale"....ideea e ca nimeni nu plateste....
Salariul ca salariul dar dupa citiva ani in occident si numai concediul in Ro te imbolnaveste. Nici nu vreu sa ma gindesc ce ar insemna sa lucrez in Ro si mai ales sa traiesc zi de zi in "mizeria morala" de acolo.
In alta ordine de idei, Elena cred ca majoritatea celor care pleaca de aici au lucrat in sectorul constructiilor sau serviciilor si nu multi dintre ei navigheaza pe forumul asta, asa ca poate sunt necesare alte metode de contactare a lor.
majoritatea celor care pleaca inapoi in Romania sunt cei care au lucrat in constructii, au invatat o meserie, au strans un capital cu care poate sa inceapa o afacere pe cont propriu
cei pe care-i cunosc care se intorc in tara sau sunt deja plecati au plecat cu un capital financiar consistent si au inceput sa dezvolte afaceri in tara (vorbesc in cunostinta de cauza) , nu platesc chirie, nu au de platit credite ipotecare e un beneficiu ptr Romania
alexshaolin
25-09-2008, 13:40
Mai avem inca 10-15 ani pina sa ne punem pe picioare in Romania,din pacate acesta este trista realitate in continuare se fura" ca in codru "la nivel inalt,se fura fonduri europene,din salariile noastre amarite si se inventeaza noi impozite si taxe peste noapte care si asa sint ff mari,strazile intra in reparatii ptr. o noua spalare de bani,eternele lucrari incepute si lasate balta in bataie de joc cu lunile pina cind vine iarna...si "asta e domle' e iarna"t-i se da raspuns de la Primarie,masina iti cedeaza pe dedesupt dupa ce ai schimbat toata articulatia din cauza ca nu stai a bloc ci la casa si trebuie sa te aventurezi pe propria strada printre gropi imense si santuri desi esti un bun cetatean si ai toate platile statului la zi dar statul nici nu...praful de 2 degete din casa care dupa ce il stergi de 2-3 ori in 10 minute te lasi pagubas,masina dupa ce o speli in 5 minute pe strada are o palma de praf pe ea si tu in plamini,te aventurezi cu masina la ora 07:20 sa iti duci copilul la gradinita si sotia,dar ramai in trafic blocat cu orele si intirzie toti din cauza lucrarilor interminabile(neterminate sau la care lucreaza 2-3 amarasteni plictisiti platiti cu 300-400 E/luna si unde ar fi nevoie de 50-100 muncitori)si acelasi trafic se mentine pina dupa ora 21 si tie iti vine sa te impusti in cap,transportul in comun este o tortura si pe sus si underground,masteranti si doctori stagiari ingineri si profesori pe salarii de 200 E,lumea nesimtita si gri,lume de joasa calitate cu triliardele se perinda pe strazile Bucurestiului(ce detine sumbrul record de cea mai Prafuita capitala Europeana)veniti sa cistige o piine mai alba un pic dar care nu au nici cea mai mica umbra de educatie sau bun simt si ar mai fii multe,prea multe;mai vreti in Romania???
Dan Tudor
25-09-2008, 14:19
De unde noua paranoia cu intoarcerea romanilor in tara ?! Cei carora le e bine in tara, stau in tara, cei carora le e bine afara, stau afara, cei care vor sa se intoarca, se intorc, cei care nu, nu. As simple as that...
alexshaolin
25-09-2008, 14:28
::) bravo dnu Dan ai pus punctul pe " I " eu sincer am tot ce trebuie in Romania(casa,masa,masina,sotie si copil:)) dar nu o duc bine cu serviciul decit periodic...momentan astept un prieten sa ma cheme in Dublin :D
roadrunner
25-09-2008, 14:39
Am fost acum o luna in Ro in vacanta,
o firma serioasa din domeniul in care lucrez mi-a facut o oferta de luat in seama (extraordinar de nemai intalnita la standardele RO)
dar, ca sa ajung la ei cu masina, am cautat loc de parcare vreo doua ore, deja eram in intarziere, am zis sa-i sun si nu aveam mobilul la mine, asa ca am cumparat o catele telefonica de o suta de mii (nu de zece lei) nu aveam numarul , asa ca am sunat la informatii, unde o tantii robot mi-a spus ca apelul meu va fi taxat 0.30 euro, si nu aveau numarul listat, am vrut sa sun acasa sa rog pe maica-mea sa se uite la nr. care-l aveam notat, dar cartela nu a mai mers...
dupa care am trecut strada si am intrat la camera de comert (printr-o coincidenta eram la 10m de camera de comert) ca sa aflu numarul de telefon, unde o tanti traspirata s-a rastit la mine ca "daca e firma americana ea de unde sa stie..." i-am spus pe un ton politicos ca e filiala din Romania a unei firme americane, dar asta nu a ajutat cu nimic. Oricum am renuntat ca altfel imi tragea si-o plama peste ochi, asa ca am ajuns per-pedes la firma respectiva, unde am refuzat oferta lor pe motiv ca era intr-o tara nepotrivita...
R.
si uite ca in Romania au mai ramas vreo 16 mil de locuitori.
Dan Tudor
27-09-2008, 12:40
16 mil ??!! Nici chiar asa. L-ati citit pe dl. presedinte pe diagonala ;D (el a zis ceva de 2020 parca ). Si daca ar fi asa, care e problema ?!
alexshaolin
28-09-2008, 18:46
Intradevar roadrunner oferta nu este in tara potrivita ;D da exista si oferte de munka fbine remunerate(1000=>1800E/luna)in RO dar sint pentru oameni foarte bine pregatiti(am inteles ca lucrezi in domeniul IT cu diplome recunoscute acolo ceea ce demonstreaza calitatile si pregatirea ta)asa ca intradevar ai gasi de lucru ceva platit ok aici dar sint sigur ca ai inebuni in 10 zile de incercari esuate de a ajunge la serviciu in timp ::)
16 mil de romales poate au ramas in tara si 500-1 mil de romani ;D
roadrunner
30-09-2008, 10:14
Alex,
nu era vorba numai de trafic, ci de tot sistemul si de mentalitatile oamenilor.
(nu lucrez in IT)
R.