PDA

View Full Version : Viza in vederea casatoriei

rony
10-01-2006, 23:31
Am nevoie de o informatie pretioasa! Vreau sa ma casatoresc cu prietenul meu care este francez si locuieste in Dublin de 10 ani; avem si un copil impreuna, o fetita de un an. Problema este ca eu sunt in Romania si vrem sa ne stabilim in Irlanda. Exista posibilitatea de a avea o viza in vederea casatoriei ? pentru ca vrem sa ne casatorim in Irlanda!

Multumesc pentru orice informatie,

vasiletina
11-01-2006, 09:41
Rony,

Este nevoie de viza pentru a intra in Irlanda, si se poate obtine pe baza de invitatie (oferita chiar de prietenul tau). Singura incertitudine ar fi eventuala obtinere a vizei, pentru ca nu trebuie mentionat altceva, decat un scop turistic al calatoriei in Irlanda.

Aici lucrurile pot merge repede la Ambasada Romaniei, daca obtii viza de intrare in Irlanda, pentru a va casatorii civil, insa sunt mai anevoie procedurile de la Biroul de Casatorii Civile din Dublin unde se asteapta intre 3 si 4 luni de la data anuntarii intentiei de casatorie si casatorie propriu-zisa.

Viza in vederea casatoriei nu stiu sa existe, exista viza de reintregire a familiei, asta presupune ca sunteti casatoriti deja.

Casa de piatra.

Vasile Ros

rony
09-04-2006, 12:57
Multumesc mult. Cred ca o sa-mi iau viza de vizita si apoi mai vedem noi!