PDA

View Full Version : Miei de vanzare ???

vasiletina
07-03-2008, 14:48
avand in vedere apropierea Sarbatorii Pastelor (Invierii) stie cineva de unde se pot cumpara miei pentru sacrificare sau gata sacrificati?

parca erau ceva membrii care locuiau pe la tara (countryside).

multumesc

Mihaela
07-03-2008, 18:16
Vasile, eu locuiesc la tara, chiar vad doua oi peste drum daca ma uit pe fereastra. Ma tem insa ca nu pot fi de ajutor, fiindca n-am incercat niciodata sa cumpar miel de Pasti direct de la vreun fermier. Nu se gaseste nici la macelar, ca nu taie nimeni miei asa de mici. Si nu cred ca mi-ar vinde nimeni un miel viu daca ar sti ca vreau sa-l fac cu usturoi. Ma voi descurca la fel ca pina acum, cu pulpa de miel neozeelandez de la Lidl (mai ieftin si mai bun decit "mielul" irlandez, care e oaie in toata legea).

vasiletina
07-03-2008, 19:32
Mihaela,

multumesc pentru mesajul mioritic pe aceasta tema.

si eu am ceva cunoscuti IRL care au ferma dar nu mi-ar face un asemenea necaz sa ma lase sa "jertfesc" mielul in sensul nostru traditional.

in rest sunt de parere cu tine ca mielul irlandez din dunes, tesco, superquin e "o mioara" de vreo cativa ani, nici decum un miel.

numai bine, poate totusi sunt ceva initiative private in acest sens???

santiago
07-03-2008, 19:34
pai sa intrebam la macelariile unde sunt macelari romani.

sfinx
08-03-2008, 02:48
nici nu a inceput bine postul pastelui si voi vreti miei?

nu se sacrifica miei fatati in primavara pentru ca nu mai are cine sa suga la oaie
daca fermierii care cresc oi ar mulge oile ar avea o sansa , altfel strica oaia
singura solutie e sa gasesti o ferma unde o oaia are 2 miei

am cumparat intotdeauna miei de la o macelarie din Drimnagh si au fost foarte buni ,chiar daca erau de anul trecut, avea 18 kg, carnea frageda (aici mielul paste 365 de zile pe an)
daca sunt interesati de astfel de miei putem face comanda la macelaria de acolo.
vreo 3 ani in urma am facut comanda de vreo 8 miei

am luat si de la ferma, l-am sacrificat in padure -pe fuga sa nu ne gaseasca cineva, si nu a fost bun deloc

romania
08-03-2008, 09:48
cred totusi ca cei de religie catolica se apropie de Paste...
post usor in continuare!

vasiletina
08-03-2008, 11:02
nici nu a inceput bine postul pastelui si voi vreti miei?

pai suntem unii care tinem Pastele de 2 ori (si cu catolicii si cu ortodoxi) ca sa nu se supere niciunii ;D

multumim pentru oferta, DRimnagh iese din ecuatie mai ales acum dupa atacul asupra polonezilor, desi cred ca azi ajung pe acolo (upsss).

fiecaruia ii doresc sa se apropie de Dumnezeu acum mai mult ca oricand.