PDA

View Full Version : PhD positions

Innrain
28-02-2008, 10:13
Am fost rugat de colegii din grup sa fac publica oferta urmatoare printre cercurile de romani. Din cate stiu eu aici pe forum nu au postat astfel de romani dar niciodata nu se stie. Daca doriti si alte detalii va raspund cu placere.

2 PhD positions, in the field of low-temperature experimental plasma physics are immediately available at the National Centre for Plasma Science and Technology, Dublin City University, Ireland. The research will involve development of a novel Plasma Source for the production of Negative Ion Plasma and its characterization using both new and standard plasma diagnostic techniques.
The investigation from these works will find direct application in neutral ion beam source for fusion research, which is being developed at CEA Cadarache, France. The new plasma source developed under this research program will also be applied for systematic study of plasma surface interaction with materials immersed in plasma.
The scholarships will be offered for a period of 3 years. The students will get opportunities for attending workshops, national and international conferences for presenting scientific results. He/She would also travel to other research institutes, under the DCU-EURATOM mobility program for carrying out experimental diagnostics.

A minimum qualification at the level of M.Sc Physics/Electronics or B. Tech in Electrical and/or Electronics Engineering is required. Interested candidates should be highly motivated for research. The applicants should possess good communication skill in English. Familiarity with Labview, Matlab/ Mathematica is desirable.

liviud
29-02-2008, 02:03
Cum mai Innrain,nu ai apelat tu la cine trebuie?!
Nu mai ti minte faimosul articol din care ,citez,
La universitate eu nu sunt numit roman, ci no-nation. Toti cei care nu sunt irlandezi sunt no-nation, exact cum erau impartiti oamenii in vremea Imperiului Roman - cetateni romani si barbari", spune George Dancea, un roman care a obtinut o bursa pentru un doctorat in fizica plasmei.

http://64.233.183.104/search?q=cache:Ci0K5G1z9mQJ:www.infoportal.ro/articol~din-actualitate~info-162674~romani-no-nation-in-irlanda.html+dancea+irlanda&hl=en&ct=clnk&cd=7&gl=ie

:) :)

Innrain
29-02-2008, 10:32
M-ai facut sa zambesc. Aici e vorba de profesionalismul ziaristilor romani care si-au batut joc de noi. Anul trecut, pe cand mai eram membru in RSI am fost invitati de niste "ziaristi" sa le povestim experientele noastre. Pentru ca au avut agenda incarcata am acceptat sa ne intalnim seara pe la 22:00. Oricum din ce am spus eu/noi si ce au scris ei nu bate nimic. Faza cu "non-national" eu le explicam ca "rasismul" (chiar daca intre ro si irl nu poate fi vb de rasisim) exista in lege. Si cum spunea si Vasile Ros ieri chiar si cei naturalizati sin cetateni IE non-national. Le explicam ca in alte tari vorbitoare de lb engleza acest termen nu exista poate exista alien dar nu "non-national". Cand spui despre cineva ca este un non-.... e clar ca vrei sa-l pui intr-o pozitie inferioara. Exemplul cu "rasismul" in Univ era altul. Poate l-am mai spus pe aici. In primul an de IE am fost invitat sa particip la un meci de fotbal apoi paintball. Criteriile pe care se faceau echipele erau intotdeauna aceleasi: Irlanda contra restului lumii.
Ar mai fi multe de spus dar e prea off-topic