PDA

View Full Version : Vreau sa plec in irlanda..crede-ti k ma pot descurca

lary_adyna
07-02-2008, 14:04
Vreau sa plec in Irlanda, pe cont propiu si eu si sotul meu, nu avem pe nimeni acolo, dar noi credem k o sa ne putem descurca. Am nevoie sa stiu unele sfaturi de la voi , sa stiu la ce saa ma astept. o sa plecam in 3 luni si un pic e decis.Noi am fi avea pe cineva acolo dar nu vrea sa ne gazduiasca nici macar o nopate. Asa k suntem tineri si stim sa vorbim foarte bine limba, si cred k o sa gasim usor o chirie.Astept sfaturile voastre va pupik pe toti ;D :D

roadrunner
07-02-2008, 14:34
asta e reteta perfecta pentru un dezastru financiar.
sper sa gresesc
Roadrunner

Dan Tudor
07-02-2008, 15:23
Mai mult, "reteta" e postata la rubrica intrebarilor adresate Ambasadei Romaniei... OMG... Si pe urma, ca si adi7, o sa sune la Ambasada si o sa se planga ca nimeni nu i-a informat despre obligativitatea permisului de munca, despre costul ridicat al vietii etc. etc. etc. Si de vina e Guvernul, birocratia, coruptia si Ambasada, mai ales Ambasada... ;D
Ambasada Romaniei va raspunde: decat sa plecati in neant, mai bine stati acasa.

catalin
07-02-2008, 16:04
Reteta ca reteta, dar bucatarul...
Pai ai incercat sa navighezi pe forumul asta, pe care unii si-au pierdut ore intregi pentru a oferi detalii si clarificari in anumite situatii care iti pot fi de folos?Daca asa te descurci de obicei...raspunsurile le gasesti in sutele de postari de pe forum, nu mai intreba inca odata si inca odata, cauta singura, hotararea iti apartine in totalitate.
Good luck

roadrunner
07-02-2008, 16:29
Eu din lipsa de timp nu am dezvoltat,
sfatul meu : fa-ti timp si cerceteaza legislatia, cazurile altor romani care au fost in aceeasi situatie, reciteste-ti diplomele si compara cu piata muncii de aici.
si fa asta de pe scaunul de acasa ca e mai ieftin...
dupa ce te-ai lamurit iei o decizie.
Lucrurile s-au schimbat mult aici in ultimele 6 luni, tot mai multi raman fara servici (si e vorba de domenii diverse) multe firme au lasat-o mai moale si nu mai angajeaza, profiturile s-au redus, numarul masinilor noi s-a redus si el.
daca te astepti la un raspuns binar cu da sau nu, la problema asta mai bine stai acasa
Roadrunner

eric75
07-02-2008, 17:03
Domnule Tudor ca si angajat al Ambasadei va inteleg raspunsul dar ar vrea sa va reamintesc ca de la romanii aflati la munca in strainatate anual ajung in Romania cca 6-7 miliarde de euro , daca e sa vorbim de o suma ce trece printr-un sistem de monitorizare(probabil ca suma reala e mult mai mare). Cred ca e foarte limpede pentru toata lumea ca cea mai mare parte a banilor provine de la cei plecati in "neant". Nu vreau sa exagerez dar cred ca daca romanului iar fi lipsit speranta si ar fi plecat la munca intr-o tara straina doar in baza unui contract de munca am fi cu cel putin cativa ani in urma dpdv economic. E foarte greu de estimat dar cred ca suma costurilor generata de ajutoarele de somaj, subventiile , rezolvarea crizelor sociale etc ar fi fost ceva foarte greu de digerat de catre economia romaneasca.
Sunt multe alte aspecte indirecte pozitive pentru economia romaneasca generate de catre cei care au riscat si au ales cautarea unui loc de munca in afara tarii. Pe de alta parte trebuie analizate riscurile pe care ti le poti asuma.
Referitor la statul acasa, cred ca si cei plecati cu contracte ar fi facut-o daca erau multumiti cu ce castigau in tara.E adevarat ca nu toti cei plecati sa se realizeze in strainatate au si facut-o dar la fel de adevarat e ca nu toti cei care au ramas in tara au supravetuit sau supravetuiesc usor.In viata de multe ori e nevoie si de sansa.
Pentru cei doi personal le urez bafta daca sunt decisi iar pentru informatii cred ca pot gasi destule pe forumul curent.

Dan Tudor
07-02-2008, 21:47
Domnule Eric75, recititi va rog ce si pentru cine am scris. Eu nu am spus "romani, stati acasa"... Atentie la nuante (caci eu intotdeauna sunt ;) )
Sincer, daca chestia asta era postata in alta parte, nu la "Intrebari adresate Ambasadei Romaniei, zau ca nu as fi intervenit...
De fapt, la "Vreau sa plec in irlanda..crede-ti k ma pot descurca" ar fi trebuit sa raspund "Putin probabil" ;D

Carmensita
07-02-2008, 21:51
N-as pleca fara ceva aranjat, macar gasiti si voi un loc unde sa stati o perioada! Si cred ca s-a mai spus: romanii au nevoie de permis de munca, si sa stii ca nu e DELOC un impediment "minor" (adica toti te intreaba, ca si ei vor sa aiba acoperire)....engleza stiu toti pe aici, nu o sa-i dati pe spate cu asta...in fine, bafta ! e o aventura ce vreti voi sa faceti, dar e treaba voastra pana la urma...
parerea mea sincera: te indrepti catre o experienta deloc roz bombon cum poate se vede din Ro! sincer sper sa nu am dreptate totusi. mult noroc!

eric75
07-02-2008, 22:44
Sincer, daca chestia asta era postata in alta parte, nu la "Intrebari adresate Ambasadei Romaniei, zau ca nu as fi intervenit...
De fapt, la "Vreau sa plec in irlanda..crede-ti k ma pot descurca" ar fi trebuit sa raspund "Putin probabil" ;D
[/quote]
Suna ceva mai diplomatic ce-i drept ;) dar oricum ma bucur ca sunteti un consul "jucator" :)

romania
07-02-2008, 23:15
v-ati gandit si la varianta sa vina la inceput doar unul dintre voi care nu ar avea mare lucru de pierdut in tara (ma refer la job/pozitie,etc) si mai apoi in functie de cum se aseaza lucrurile sa vina si celalalt?
Stiu ca nu e indicat sa desparti o familie, dar poate ar fi mai usor de evaluat.

lary_adyna
08-02-2008, 08:44
da stiu k am postat gresit..am vazut asta dupa ce am scris..ideea e ca eu oricum caut de aici o chirie acolo....nu merg chiar la ghici. chiar daca am gresit nu cred k o meritat sa fiu asa criticata.Am crezut k pot invata mai multe de la voi, dar in loc sa primesc un sfat(cu exceptia la 2 pers) am primit o criticare k am postat gresit, ideea e adevarat ca nu m-am informat mai bine despre site, dar mi se pare putin exgerata reactia voastra.Oricum multumesc si pentru asta.Si stiu si de permisul de muca carenu se obtine asa usor si de pps care se face in mimentul in care inchiriezi o casa, desi mai situ k nu se da asa usor.

roadrunner
08-02-2008, 09:03
fara suparare scri "ca curu' " - inceraca sa-ti citesti mesajul
revenind la subiect, lucrurile se vad cu totul altfel de aici, sa zicem ca o sa obtii PPS (care in opinia mea nu te ajuta cu nimic sa obtii un job) sa zicem ca vorbesti engleza perfect (si vorba cuiva n-o sa dai pe nimeni pe spate cu asta) dar pana la urma ce meserie ai ? cauta angajatorii meseria care o ai? ai resurse financiare ca traiesti sa zicem 6 luni fara sa gasesti job ? astea sunt adevaratele intrebari la care trebuie sa raspunzi, lasa chiria si PPS-ul ca aste sunt cele mai mici probleme.
Roadrunner

lary_adyna
08-02-2008, 09:13
si apropo aveti dreptate ...:(..chiar se gasesc foarte multe raspunsuri la intrebarile mele la alte sectiuni..sry...mersi inca o data de atentionare[br]Postet at: February 08, 2008, 08:04:26 AM________________________________________________ _pai eu cred ca dispun de destui bani ca sa pot trai acolo vreo 6 luni..avem 3000euro, pai am destule calificari zic eu care ma pot ajuta desi nu stiu daca sa le traduc inainte sa ma duc incolo si in legatura cu pps-ul am crezut k e cel mai important:( ca sa fii legal , desi altii spun k in primele 6 luni nu sunt probleme, si daca ma ajuta recomandarile de aici ar trebui sa le traduc , sau cum sa procedez? si numai fi asa rau roadrunner k nu ti-am spus nimik, is la servici si ma grabesc sa scriu.. ms oricum pt intrebare

roadrunner
08-02-2008, 09:34
si eu sunt la servici (am doua) si scriu la fel de bine sau rau la oricare din ele.
O recomandare de la servici din ro nu prea are valoare mare (decat daca ai fost director executiv al unei banci, si recomandarea e din partea guvernatorului bancii nationale, si nici atunci nu e garantat ca o sa-i placa lui Paddy) dar sunt si exceptii (evident ca e bine s-o traduci ca irandezii nu pre stiu romaneste) cat despre mai multe meserii (calificari cum li se spune in Ro) nu e totdeauna bine sa ai multe pe CV, sunt mici sansele sa sa angajeze un bucatar fizioterapist parasutist. In general au nevoie de oameni ingust specializati dar cu experienta in domeniul respectiv.

Intr-adevar 3000 Eur sunt multi bani daca nu mananci, nu folosesti transportul in comun, nu bei si nu respiri iti vor ajunge (poate de chirie)
un calcul simplu - daca ei tramvaiul (4 euro /zi) pe luna ~100 Eur, in sase luni 600 eur, mancare 300 eur/luna in sase luni 1800 eur
3000 eur - tramvai - mancare =1600 eur care inseamna 1600/6 = 266 Eur chirie ?
unde vrei sa stai cu 266 eur luna?
(nu am nimic pesonal cu tine ca nu te cunosc, dar asta e cruda realiatate chiar daca nu esti dispusa s-o accepti, ea realitatea e acolo si te asteapta)
Roadrunner

lary_adyna
08-02-2008, 09:47
am inteles.....dar ideea e ca eu nu vreau sa apelez la o firma care duc oamenii acolo, pentru ca din cate stiu nu vor decat sa ia bani de la tine si dupa asteapta ca am sa te chem..de asta vreau sa mergem pe cont propiu....stiu ca o sa ne fie foarte greu..da un sfat de incurajare nu ai? ;D adca pana intr-un final nu am nici o sansa nici intr-un fel? imi esti de mare ajutor chiar daca esti mult prea direct..ms

roadrunner
08-02-2008, 09:51
Pana la urma decizia asta e a ta eu iti explicam realitatea (greu de acceptat) cauta un job doua de pe net, aranjeaza-ti niste interviuri inainte sa vii aici, incearca-ti sansele online (nu costa mare lucru) daca nu poati sa atragi atentia online nu o sa poti nici venind aici.
Roadrunner

anducu94
08-02-2008, 09:54
daca inca nu ai luat in serios ceea ce ti-au spus toti cei dinaintea mea, o sa iti impartasesc experienta noastra, a mea si a sotului meu, experienta pe care am avut-o nu mai departe de anul trecut.
ne-am hotarat sa venim in irl, ne-am informat pret de vreo cateva luni bune de pe acest site si de pe cele oficiale cum sta treaba ptr. romani, am intrat chiar in legatura cu o romanca ce ne-a explicat f clar ca nu este deloc usor. crezi ca noi am crezut chiar tot ce spuneau ei? nicidecum. am zis avem bani, mult mai multi decat 3000 euro, avem calificari care se cauta, imposibil sa nu ne descurcam...am cerut cazare pe daft peste tot unde puteam raspunde la anunturi, insa nu te iau in seama fara un contract de munca, fara referinte, unii chiar fiindca esti roman....
am gasit pana la urma cazare, am aterizat in dublin, am luat pps-ul, deci nu asta e problema cea mare, si am inceput sa caut de lucru....am fost la interviuri, am trecut de ele.....toate bune si frumoase.....pana intrebau de dreptul de munca si apoi de permis.....iar atunci "sorry"...
tot ce am reusit sa fac a fost sa gasesc un loc de munca ptr care acum astept permisul de munca, sunt pe ultima suta de metri. plus o mare-mare gaura in buget.
parerea mea: documentati-va f bine si luati in seama tot ce se spune pe aici, puteti aplica ptr joburi si din fotoliul de acasa si atunci cand aveti ceva concret sa veniti sau macar vine doar unul dintre voi si incearca.
banii pe care ii aveti nu vor ajunge 6 luni la o chirie de 400-500 euro o dubla, plus mancare ptr 2 persoane, plus bill-uri tot ptr 2 persoane, transport samd....
nu vreau sa va sperii, dar e pacat de bani, de timp, de nervi....si, sper sa ma insel, dar veti avea o mare dezamagire....

sfinx
08-02-2008, 10:12
nu-ti face iluzii ca sa nu ai deziluzii

chiria € 500 + depozit
transp € 18/sapt/pers (cu autobuzul)
telefon € 5 sau € 10 pentru numar , aduci tel de acasa deblocat, dupa care platesti in fctie de retea
mancarea depinde de la caz la caz

€ 3000 , 2 pers suficient pentru 2 luni, poate 3

lary_adyna
08-02-2008, 11:37
mey..mersi pentru sfaturi..nu m-am gandit ca pana la urma o sa fiti asa sociabili.O sa ma gandesc bine.Oricum o sa ma apuc sa caut job-uri pe net nush sper k intr-un final sa fie totul bine. Si anducu94"sa stii ca experienta ta ma facut sa ma gandesc bine ceea ce vreau sa fac. Va pupik pe toti pentru amabilitate si lui sfinxu-ul pentru detalii sa stiti ca face foarte mult pentru mine toate astea pentru ca multi se sfiesc sa iti spuna tie ce ar trebui sa faci sau cum sta treaba pe acolo.Mersi

danas
09-02-2008, 11:57
fara suparare scri "ca curu' " - inceraca sa-ti citesti mesajul
revenind la subiect, lucrurile se vad cu totul altfel de aici, sa zicem ca o sa obtii PPS (care in opinia mea nu te ajuta cu nimic sa obtii un job) sa zicem ca vorbesti engleza perfect (si vorba cuiva n-o sa dai pe nimeni pe spate cu asta) dar pana la urma ce meserie ai ? cauta angajatorii meseria care o ai? ai resurse financiare ca traiesti sa zicem 6 luni fara sa gasesti job ? astea sunt adevaratele intrebari la care trebuie sa raspunzi, lasa chiria si PPS-ul ca aste sunt cele mai mici probleme.
Roadrunner

Doamne Roadrunner, "rau" mai esti. Si mai bantui si prin tot forumul! Nu poti fi si tu mai dragut, mai subtil, mai intelegator, ca poate asa pricep si oamenii ca ai dreptate. Ai gura prea mare pentru unii... ;) si de aceea nu te iau toti in serios.
Si pe de alta parte ai si prea mult timp, mai ia-ti un serviciu. :)

roadrunner
09-02-2008, 12:39
eu incerc sa contrabalnsez bullshit-ul care il toarna compatriotii cand merg pe acasa si se lauda la prietenii de acolo ce roz e aici si ce BMW din 97 si-au luat ei cu doua salarii.
daca se mareste ziua calendaristica la 36 de ore pe zi, ma gandesc serios sa-mi mai iau un servici (sunt in urma cu somnul pe vreo doi ani)
Roadrunner