PDA

View Full Version : tara exportatoare de ...fete

santiago
04-02-2008, 19:35
Saptamana trecuta 'am fost fortat' de imprejurari sa ma uit doar pe CNN si am urmarit un reportaj despre sex trafficul din Cehia si Romania.
Daca despre cehi au spus clar ca de fapt traficantii sunt de fapt sarbi cu pasapoarte de cehi cand a venit vorba despre Romania parca nu se mai opreau criticile.
filmari cu camera ascunsa in care fetele erau vandute cu 500 euro unor 'proprietari de bordeluri' din Anglia..de fapt erau jurnalisti CNN,povestile acestor fete odata ajunse in adaposturi pt victime ale sex traficului,vilele si limuzinele acestor traficanti,toate acestea amplificate de 100 de ori de comentariul rautacios al jurnalistilor mai ca iti venea sa predai pasaportul romanesc.
Cand te uiti la tv si vine un strain in tara indiferent ca e vedeta pop,artist,sportiv printre primele intrebari pe care le auzi e cea legata de fetele din romania?..de parca ar fi un brand national .
Desi la incheierea reportajului se spunea ca nu e vina Romaniei,si ca ei nu acuza cu nimic Romania ci doar se resemnau in fata faptului ca atat timp cat cererea e mare o sa fie si sex traficul mare.

sfinx
05-02-2008, 01:27
s-a luat vreun interviu fetelor sau "exportatorilor" ?

unde pui ca multe dintre ele stiu la ce fel de munca pleaca in strainatate

si unde mai pui ca presa si televiziunea exagereaza ca sa creasca audienta

Carmensita
05-02-2008, 13:34
totusi nu putem sa spunem ca traficul asta nu exista, si eu chiar cred ca se fac averi uriase in Ro (altfel de unde atatea vile, masini scumpe etc..)...
dar n-ar trebui ca stirile de genul asta sa mai aiba un impact asa mare (ma refer la "dorinta" de a preda pasaportul romanesc)...ce nu ne-am obisnuit, Romanica e ca un copil slabut, timid si ochelarist , il bat toti la scoala....parca din Rusia nu se face trafic de fete...zice cineva ceva...in sfarsit, ce sa mai spui, saracele fete!...(ma refer la cele pacalite cu promisiuni de munca afara, etc....)

santiago
05-02-2008, 18:25
pai chiar se spunea ca 0data ajunse la acele adaposturi 75% din ele fug si ies din nou pe strada intrucat atat stiu sa faca.
exageram putin cu predarea pasaportului :)

sfinx
05-02-2008, 20:54
In Italia cate sunt prinse de politie, inregistrate , amendate, etc , eliberate si iar prinse si tot asa

asa ca nu e cazul sa le plangem de mila
90% stiu unde si la ce pleaca

funkyfresh
05-02-2008, 21:07
in Italia unii politisti sau carabinieri le protejeaza pe fete.... chestiile astea nu o sa le vezi niciodata in ziare sau la televiziune...

Carmensita
05-02-2008, 21:56
si la noi cum credeti ca se face treaba....sa fim seriosi..
in sfarsit, haideti sa nu minimalizam drama unor fete care pana la urma n-au alta vina decat fie credulitatea excesiva, fie provin din medii atat de sarace incat efectiv nici nu-si dau seama daca e bine sau rau ce fac, e vorba doar de supravietuire...