PDA

View Full Version : Banca cea mai convenabila pentru a deschide un cont curent in Irlanda

funkyfresh
26-01-2008, 13:13
Pentru cei nou veniti sau cei care vor veni gasirea unei banci convenabile poate fi o informatie utila .

romania
26-01-2008, 18:27
Cont curent iti poti deschide la toate bancile, nu te opreste nimeni sa ai 10 conturi aici..nu e nevoie sa le folosesti pe toate.

Dar depinde ce vrei sa zici cand spui convenabil?

Peste tot iti cer aceleasi acte, cel putin asa e firesc.
Apoi daca te referi la numarul bancomatelor cred ca BOI, AIB Ulsterbank si TSB ar fi in fata.

Daca te referi la facilitati, atunci unele nu percep comision la trimestru daca sa zicem ai mereu in cont minimum €1,500 in mod permanent(TSB).
Altele (AIB) nu percep comision si nici nu-ti taxeaza fiecare tranzactie daca atasezi si "Maestro LASER" si-l folosesti macar de 3 ori pe trimestru sau daca faci cateva tranzactii online.

cininu
26-01-2008, 20:47
BOI zic (sau zice :-\ ) că nu ia comisioane pe tranzacţii dacă ai minim 500 in cont în trimestrul respectiv... Eu nu am apucat să beneficiez de asta...* ;D

ovimat
26-01-2008, 21:49
La Halifax primesti visa ca si debit card plus in anumite conditii iti da dobinda de pina la 200 euro pe an ;)

mva
27-01-2008, 12:36
dar la halifax trebuie sa ai facturi pe numele tau ca sa deschizi cont ...ceea ce pt un nou venit cred ca e mai greu.

noi folosim aib si halifax (ultima doar pentru visa debit card-ul mentionat mai sus)

daniel_D
07-05-2008, 21:31
Mda...voiam sa deschid un topic nou...dar uite ca am facut bine sa caut unul deja deschis pa' tema "cont in banca" la care as mai adauga....ca in filmele cu prosti

Bucuros nevoie mare ca aseara am primit PPS-ul acasa, azi m-am prezentat la "sapa" cu gandul de a face si eu un sondaj printre colegi, "care este cea mai convenabila banca pentru a deschide un cont curent in Irlanda.... tiinand cont de faptul ca am nevoie disperata de un debit card care face parte din circuitul Visa, Mastercard(urasc cartile de credit) ptr prenotari online si alte shiet-uri"...Raspunsul : Halifax..always giving u extra ;D

Zis si facut, am pus mana pe tel si am sunat, ptr deschiderea unui cont curent Halifax ai nevoie de: o factura pe numele tau(care nu o am) si faza cea mai tare "extrasul de cont pe 3 luni" de la ultima banca unde ai avut deschis contul curent........ ;D. Am facut criza cand am auzit. Am incercat sa-i explic cucoanei: tanti eu treb sa iau avionul si sa ma duc la Roma ptr un extras de cont, dar nici asa nu pot.... ca nu am cum sa prenotez biletul online, de unde debit card daca nu-mi deschid contul la voi ;D ....- that's grand - si inceput sa rada, grand pa dreaq zic...in fine dupa 10 min de tratative si mii de explicatii mi-au zis sa ma duc la ei Sambata si sa vb...de ce nu stiu.

Intrebare: mai este o banca in Irlanda similara cu Halifax-ul la care te poti duce ca la toate bancile normale si iti poti deschide un cont in banca (Important e sa aiba aceasta facilitate cu "debit card" care face parte din circuitul Visa, Mastercard si imi permite sa fac shop, prenotari online...etc...)

La buna auzire!!!

Innrain
08-05-2008, 08:58
Si Aib-ul iti ofera un debitcard Laser/Maestro, pe care poti sa-l folosesti in deplasarile in EU si la cumparaturile online autohtone sau doar la cei care accepta Maestro. Carte de credit nu prea poti obtine fara history. Eu mi-am scos un extras bancar din Austria si primit in IE fara probleme. La banca din Italia nu ai internet banking? Mergi direct la ei si nu prin telefon. Incearca sa obtii o scrisoare de la resurse umane care sa "confirme" adresa. Este posibil sa nu mearga in prima faza dar cu ceva insistente o sa mearga. In "apropiere" de serviciul tau au un sediu in Ballycoolin si bineinteles mai aproape ai in Swords

santiago
08-05-2008, 11:59
Pe site-ul Ryanair nu poti plati cu Laser/Switch/Maestro iar cum Daniel se da cu Ryanir-ul lunar are nevoie de 3V sau Visa debit card iar singuri care acorda Visa debit card sunt cei de la Halifax.Plus ca Halifax e cel mai mare mortgage lender din UK si cu siguranta o sa devina jucator important si in Ire...asta in caz ca o sa te indragostesti de dealurile mereu verzi si o sa consideri taking a mortgage :)
Daniel poti considera si prepaid Mastercard ,stiu ca in UK erau disponibile la The Money Shop si chiar am vazut cateva prin Dublin..unul chiar langa The Cake Butique.

daniel_D
21-05-2008, 19:14
Eu mi-am scos un extras bancar din Austria si primit in IE fara probleme. La banca din Italia nu ai internet banking? Mergi direct la ei si nu prin telefon. Incearca sa obtii o scrisoare de la resurse umane care sa "confirme" adresa.

Banca din Italia are internet banking, dar poate din comoditate...sau lene :), ca locuiam deasupra bancii nu m-am gandit nicodata ca voi avea nevoie de servicul asta si uite asa am ajuns la vb aia "nu lasa pe maine ce poti face azi ;D".

Ma rog, am sa vb maine cu HR sa-mi faca un papirus si poate Sambata inarmat cu: Ravasul, niste extrase mai vechi de la banca, chitantzele obtinute in urma operatiunilor bancare( ca am o sacosa) si niste facturi(lumina,H2O,CH4, eventual ginecolog ;D) de la colocatarul meu o sa reusesc sa-mi deschid acest cont in banca

Cat despre prepaid Mastercard e si asta o optiune...

Merci fain...
La buna auzire!!![br]Postet at: May 08, 2008, 06:15:31 PM________________________________________________ _Tocamai am venit de la banca.
Am rezolvat. Fara extras de cont din Italia, fara prea multe dureri de cap...

Am explicat ca sunt venit in Irlanda de putin timp si m-am indragostit fleaska de Halifax si debit card-ul lor Visa. Mi-au cerut doar scrisoarea de la HR, PPS si faimoasa factura(gaz, lumina)...ah' pe langa factura am avut si o scrisoare de la colocatarul meu unde vorbeste frumos de mine :D.

Au zis ca ma suna zilele astea sa ma duc sa-mi iau cadrul.

La buna auzire!!![br]Postet at: May 10, 2008, 11:17:53 AM________________________________________________ _X-files, ultimul episod

Primesc Joi saptamana trecuta un tel, era o cucoana de la Halifax.
Domnule Y confirmam ca, contul dv a fost deschis..vreti detalile prin tel sau va trimitem acasa un plic..etc
Cum eram la munca in momentul ala si aveam creierul infierbantat cu niste facturi, am zis: prefer prin posta.
Si am asteptat pana ieri cand primesc un tel de la Londra, de la HR si ma intreaba daca imi place sa muncesc gratis ;D...sau eventual sa le dau contul daca vreau sa fiu platit ptr Aprilie si luna in curs...Asa ca in dimineatza asta am ajuns la munca, am luat telefonul in bratze si am sunat pe cei de la Halifax ca sa-mi de-a numarul de cont. Imi raspunde un tip, ii zic ce vreau, ma intreaba numele de familie dupa care face o pauza si zice..."esti sigur ca ai deschis un cont curent la noi"...Ii zic.. "Am I on candid camera? or what" :)...ha ha ha, that's a good one..Ma pus sa astept, a controlat iar, imi zice: da-mi num de tel ca te sun eu si intre timp am sa incerc sa aflu ce sa intmplat. Eu unul nu l-am mai auzit, poate va sunat pe unul din voi...... ???

Ajung acasa, surprize surprize...2 plicuri de la banca, unul cu DEBIT CARDUL VISA si un altul cu detalile bancare...etc....

Ps: maine ii sun din nou ca sa cer detalile bancare, sunt curios daca ma gasesc in baza lor de date.

La buna auzire...

roadrunner
22-05-2008, 22:48
Danielule bine ai venit in tara lai "take it easy", cate patazanii am avut eu cu banca (banca Irlandei ... nu orice banca) sunt sigur ca-si selectioneza atent angajatii...
dar cea mai buna tot acasa mi s-a intamplat cand am cerut o balanta la un credit care-l aveam la BCR si dupa ce mi-a cerut numele, prenumele adresa, numarul de la pantaloni etc... ma intreaba : sunteti sigur ca aveti cont la noi? la care i-am raspuns ... nu dar am intrat asa la intamplare intr-o banca sa vad daca am nimerit-o... idiotu dreaq.
Roadrunner

asorin
23-05-2008, 17:30
Danielule bine ai venit in tara lai "take it easy"

din tara lui "merge si-asa" in tara lui "take it easy"...
hmmm... n-am avansat prea mult :-\