PDA

View Full Version : am nevoie de informatii :o)

cineva
05-01-2006, 16:22
Mai intai de toate salutare la toata lumea. Ma numesc Ela si studiez de mai mult timp cam ce se scrie pe acest forum. Sunt proaspat aterizata in Dublin si incerc sa aflu tot ce poate fi util .Mi-ar fi de mare folos daca poate sa imi spuna cineva cam cum as putea sa imi gasesc o locuinta de inchiriat intr-o zona cat mai ...normala ca pret dar si ca imprejurimi .Pentru inceput cam atat ,daca un suflet de roman are timp si chef sa imi raspunda poate mai postez si alte intrebari.

chris
05-01-2006, 22:16
www.daft.ie

sfinx
06-01-2006, 21:30
Depinde ce inseamna pentru tine o zona mai normala? In ce zona vrei sa stai si cati bani esti dispusa sa cheltui, pentru cat timp vrei sa inchiriezi. O varianta este share room sau apartament unde poti sa stai cu o persoana din alta tara de exemplu ceea ce poate fi un dublu avantaj, poti sa cunosti o alta cultura, exersezi limba engleza , etc, etc

Grati
13-04-2006, 15:07
Buna Ela. Incerc si eu ca si tine sa gasesc persoane cu care pot comunica despre ceea ce se intampla aici mai putin a gasi un loc de inchiriat. Eu am stat 3 luni in Rathmines si acum am revenit tot acolo, zona este destul de piperata unde si este aproape de City center, noi platim 700E ptr. un apart. baza living etaj dormitor destul de mic cu baie si bucatarie stil englezesc. Sotul meu sta aici de 2 ani si stiu ca 1 camera 1 sing. pers. te duce la un 450E, o astfel de casa ca la noi e la 700-1000 si mai sus depinde zona, etajul si cum arata. Share room e mai acceptabil ca pret dar trebuie sa imparti cu cineva o camera.
Eu am 32 ani sunt din Buc si desi am venit cu viza de sotie pe 2 ani as dori sa schimb viza asta cu statutul de visa work.Am lucrat ca bibliotecar in BCU Buc. ptr. 9 ani si am colegiul de Bibl.absolvit de la fac. Litere Buc + Fac. de PR si Comunicare Fac. Litere dara fara licenta inca.
Daca stii sau ma poti ajuta in sensul asta mi-ar prinde f. bine.sau macara sa discutam...
Simt nevoia sa comunic cu romanii din Irlanda ...parca m-as simti mai ca acasa
Multumesc
tel.00.(353)876.749.626

irlandeza
13-04-2006, 16:46
In Rathmines o camera pt. o singura pers. ( studio) poate ajungepana la 650 euro .Am 2 prieteni, unul dintre ei plateste 550 euro , iar celalalt 650 euro. Una din camere are 3,5 m/5 m cu tot cu bucatarie , cealalta camera e 4 m/5,5m.E cam mult dar ai magazine aproape , farmacii statii de autobus , piscina , biblioteca , etc stiti si voi ce zona buna e , acum se face si un mag. ALDI parca.

sfinx
14-04-2006, 21:58
Asa cum i-am raspuns si lui Ela. O zona buna si cu pret accesibil.
Trebuie sa iei in considerare locul de munca sau scoala, cat de aproape vrei sa fii de scoala, daca ai shopuri in apropiere, daca ai copii ce scoli sunt in zona, vrei sa fii aproape ce centru pentru nopti de socializare,si lista poate continua.
Cu cine ai vrea sa stai in casa?
Daca poti sa te acomodezi intr-un astfel de anturaj.
Vrei sa te intalnesti si sa vorbesti cu romani si familia celor aflati aici de mai multa vreme?
Vezi tu.....
Sa primesti opinii trebuie sa etalezi ceva din toate aceste indicii. [br]Postet at: April 14, 2006, 02:14:09 AM________________________________________________ _Unde gasesc mesajul de la dna prof de roamana.
Va rog ajutati-ma

cininu
14-04-2006, 23:23
[/size]_________________________________________________U nde gasesc mesajul de la dna prof de roamana.
Va rog ajutati-ma

nu stiu daca asta cautai...
http://www.romaniancommunity.net/portal/smf1/index.php?topic=1115.msg10366#new

Elli
18-04-2006, 13:31
Buna si Hristos a inviat! Sunt studenta la Strasbourg si vara asta sunt in stagiu in Irlanda. Am exact aceeasi problema ca Ela, caut o locuinta p/u luna august si septembrie la Galway (e termenul scurt si e dificil de gasit ceva), cat mai aproape de National University of Ireland. Rezidentele universitare sunt rezervate in perioada asta si ma-ntrebam daca este cineva care are o share room de impartit sau cunoaste vreo familie care ar fi dispusa sa ia 'aupair' p/u perioada asta.
Va voi fi tare recunoscatoare daca-mi dati vreo pista.